Η Αρχή του Αναλλοίωτου-Θεωρία Παιγνίων
Συντονιστές: cretanman, Demetres, polysot, socrates, silouan
-
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
- Επιμελητής
Η Αρχή του Αναλλοίωτου-Θεωρία Παιγνίων
Ο δικός μας Αντώνης Νασιούλας, φοιτητής του Μαθηματικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, μας ετοίμασε ωραίες σημειώσεις για τους μαθηματικούς διαγωνισμούς μαθητών Γυμνασίου, πάνω στην Αρχή του Αναλλοίωτου και την θεωρία παιγνίων. Αφού τον ευχαριστήσω τόσο εγώ, όσο και η ομάδα των μαθητών του Γυμνασίου Ιστιαίας (20 μαθητές) που παρακολούθησαν το δίωρο μάθημα που πραγματοποίησε ένα Σάββατο φέτος στο σχολείο μας, με την χρήση του διαδραστικού πίνακα, επισυνάπτω (κατόπιν αδείας του) τις πολύ χρήσιμες σημειώσεις αυτές για να τις μελετήσουν όσοι από τους μαθητές ασχολούνται με διαγωνιστικά μαθηματικά.
- parmenides51
- Επικοινωνία:
- chris_gatos
- Επιμελητής
-
Theoxaris Malamidis
Re: Η Αρχή του Αναλλοίωτου-Θεωρία Παιγνίων
Ευχαριστώ!
Today i will do what others won't
so tomorrow i can do what others cant !
so tomorrow i can do what others cant !
- cretanman
- Διαχειριστής
- Επικοινωνία:
Τώρα μόλις είδα το μήνυμα του ΔΗΜΗΤΡΗ!
Ευχαριστούμε πολύ τον Αντώνη για το όμορφο άρθρο του.
Αλέξανδρος
Ευχαριστούμε πολύ τον Αντώνη για το όμορφο άρθρο του.
Αλέξανδρος
Αλέξανδρος Συγκελάκης
- ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΤΡΑΣ
- Επιμελητής
Επειδή "έτυχε" να παρακολουθήσω αυτό το δίωρο δια ζώσης να ευχαριστήσω με τη σειρά μου τον Αντώνη για την προσφορά του αυτή και να πω τούτο:
Κύριοι, ο Αντώνης ο Νασιούλας είναι γεννημένος ΔΑΣΚΑΛΟΣ.
Με εκτίμηση
Στάθης
Με εκτίμηση
Στάθης
Τι περιμένετε λοιπόν ναρθεί , ποιόν καρτεράτε να σας σώσει.
Εσείς οι ίδιοι με τα χέρια σας , με το μυαλό σας με την πράξη αν δεν αλλάξετε τη μοίρα σας ποτέ της δεν θα αλλάξει
Εσείς οι ίδιοι με τα χέρια σας , με το μυαλό σας με την πράξη αν δεν αλλάξετε τη μοίρα σας ποτέ της δεν θα αλλάξει
- S.E.Louridas
- Επικοινωνία:
Απλά και ειλικρινά: ΝΑΙ !!!!!!!
S.E.Louridas
1.Μιλώ, μόνο όταν έχω να πώ κάτι καλύτερο από την σιωπή (Πυθαγόρας).
2.Οι αξίες αντανακλώνται, Δεν επιβάλλονται.
3.Είναι Κορυφαία η κάθε στιγμή επίλυσης ενός Μαθηματικού προβλήματος.
1.Μιλώ, μόνο όταν έχω να πώ κάτι καλύτερο από την σιωπή (Πυθαγόρας).
2.Οι αξίες αντανακλώνται, Δεν επιβάλλονται.
3.Είναι Κορυφαία η κάθε στιγμή επίλυσης ενός Μαθηματικού προβλήματος.
-
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
- Επιμελητής
Θα καταθέσω και την δική μου μαρτυρία: Ο Αντώνης με την πιο πάνω εισήγησή του, κατέπληξε και τους μαθητές και εμάς που τον παρακολουθήσαμε. Να είσαι πάντα καλά συνάδελφε Αντώνη.ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΤΡΑΣ έγραψε:Επειδή "έτυχε" να παρακολουθήσω αυτό το δίωρο δια ζώσης να ευχαριστήσω με τη σειρά μου τον Αντώνη για την προσφορά του αυτή και να πω τούτο:
Με εκτίμηση
Στάθης
(Έχω λάβει μηνύματα από συναδέλφους ότι δεν μπορούν να κατεβάσουν το αρχείο. Θα κοιτάξω αύριο να το ανεβάσω και σε
doc)
-
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
- Επιμελητής
-
kostas.zig
Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Αντώνη!!! Θα πρέπει όλοι να διαβάσουμε την καταπληκτική δουλειά που έκανε.
Ευχαριστούμε επίσης και τον Δημήτρη για την αναφορά του!
Ευχαριστούμε επίσης και τον Δημήτρη για την αναφορά του!
Ζυγούρης Κώστας
-
Μπάμπης Στεργίου
- Επιμελητής
Αντώνη, συγχαρητήρια !
Όλοι ξέρουν πόσο δύσκολο είναι να ετοιμάσεις μια διάλεξη και μάλιστα με ένα τόσο δύσκολο θέμα !
Εύχομαι να συνεχίσεις και να κάνεις τα παιδιά να αγαπήσουν τη μαθηματική σκέψη !
Μπ.
Όλοι ξέρουν πόσο δύσκολο είναι να ετοιμάσεις μια διάλεξη και μάλιστα με ένα τόσο δύσκολο θέμα !
Εύχομαι να συνεχίσεις και να κάνεις τα παιδιά να αγαπήσουν τη μαθηματική σκέψη !
Μπ.
Μήπως γνωρίζει κάποιος τα περι αναλλοιώτου αν υπάγονται σε κάποιο γενικότερο κλάδο των μαθηματικών που ενδεχομένως να αποτελεί και γενίκευση?
Αν μπορεί κάποιος ας το κάνει pdf για μας που δεν έχουμε windows.
What's wrong with a Greek in Hamburg?
- Γιώργος Ρίζος
- Επιμελητής
Σε pdf η εργασία του Αντώνη!Ωmega Man έγραψε:Αν μπορεί κάποιος ας το κάνει pdf για μας που δεν έχουμε windows.
Αντώνη ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!
- Συνημμένα
-
- Νασιούλας Αντώνης Θεωρία Παιγνίων.pdf
- (438.26 KiB) Μεταφορτώθηκε 192 φορές
Συγχαρητήρια και ευχαριστώ στον Αντώνη (ένας από τους ποιοτικούς μας νέους συναδέλφους)!
Ποτε δεν κάνω λάθος! Μια φορά νομιζα πως είχα κάνει, αλλά τελικά έκανα λάθος!
Απ' τα τσακάλια δεν γλυτώνεις μ' ευχές η παρακάλια. Κ. Βάρναλης
Aπέναντι στις αξίες σου να είσαι ανυποχώρητος
Ενεργό μέλος από 23-12-2008 ως και 17-8-2014 (δεν θα απαντήσω σε πμ)
Απ' τα τσακάλια δεν γλυτώνεις μ' ευχές η παρακάλια. Κ. Βάρναλης
Aπέναντι στις αξίες σου να είσαι ανυποχώρητος
Ενεργό μέλος από 23-12-2008 ως και 17-8-2014 (δεν θα απαντήσω σε πμ)
-
Νασιούλας Αντώνης
- Επικοινωνία:
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα καλά σας λόγια!
Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Δημήτρη που μου έκανε την τιμή να μου παραχωρήσει την τάξη του και τον Στάθη που συνέβαλε με τον δικό του τρόπο στο εγχείρημα.
Ήταν η πρώτη φορά που έκανα μάθημα σε τάξη και πραγματικά το διασκέδασα πάρα πολύ. Για να είμαι ειλικρινής, μέχρι τότε σνόμπαρα το καθηγητιλίκι...μια φορά στην τάξη αρκούσε για να αλλάξει άρδην η γνώμη μου. Σίγουρα σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός ότι τα παιδιά ήταν πολύ καλά δουλεμένα από τον κ. Δημήτρη και με βοήθησαν σημαντικά στην εξέλιξη του μαθήματος.
Οι σημειώσεις γράφτηκαν εκ των υστέρων για να έχουν οι μαθητές να θυμούνται κάτι από το μάθημα -ουσιαστικά σε μεγάλο βαθμό είναι μεταφορά από τις διαφάνειες της παρουσίασης. Είναι κάτι σαν σχέδιο του μαθήματος. Επομένως είναι κάπως περιληπτικές και ενδεχομένως ελλιπείς σε αρκετά σημεία. Όπως και να 'χει, ελπίζω να σας φάνηκαν χρήσιμες.
Ανεβάζω και το αρχείο της παρουσίασης για όποιον ενδιαφέρεται να το χρησιμοποιήσει. Φυσικά μπορείτε να το επεξεργαστείτε και να το χρησιμοποιήσετε όπως θέλετε.
Καλή συνέχεια σε όλους και λογικά θα τα πούμε από κοντά στο συνέδριο
ΥΓ1 : Όταν γράφτηκαν τα παραπάνω βρισκόμουν στις τελευταίες διακοπές της σεζόν και ενημερώθηκα για την ύπαρξή τους εκ των υστέρων.
ΥΓ2: Μου λέει ότι το αρχείο pptx είναι μεγάλο. Όποιος μπορεί να βοηθήσει να το ανεβάσουμε, ας μου στείλει. Ευχαριστώ.
Edit: Βλέπω ότι το αρχείο pdf έχει κάποια προβλήματα με το μαθηματικό κείμενο και τα σχήματα.
Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Δημήτρη που μου έκανε την τιμή να μου παραχωρήσει την τάξη του και τον Στάθη που συνέβαλε με τον δικό του τρόπο στο εγχείρημα.
Ήταν η πρώτη φορά που έκανα μάθημα σε τάξη και πραγματικά το διασκέδασα πάρα πολύ. Για να είμαι ειλικρινής, μέχρι τότε σνόμπαρα το καθηγητιλίκι...μια φορά στην τάξη αρκούσε για να αλλάξει άρδην η γνώμη μου. Σίγουρα σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός ότι τα παιδιά ήταν πολύ καλά δουλεμένα από τον κ. Δημήτρη και με βοήθησαν σημαντικά στην εξέλιξη του μαθήματος.
Οι σημειώσεις γράφτηκαν εκ των υστέρων για να έχουν οι μαθητές να θυμούνται κάτι από το μάθημα -ουσιαστικά σε μεγάλο βαθμό είναι μεταφορά από τις διαφάνειες της παρουσίασης. Είναι κάτι σαν σχέδιο του μαθήματος. Επομένως είναι κάπως περιληπτικές και ενδεχομένως ελλιπείς σε αρκετά σημεία. Όπως και να 'χει, ελπίζω να σας φάνηκαν χρήσιμες.
Ανεβάζω και το αρχείο της παρουσίασης για όποιον ενδιαφέρεται να το χρησιμοποιήσει. Φυσικά μπορείτε να το επεξεργαστείτε και να το χρησιμοποιήσετε όπως θέλετε.
Καλή συνέχεια σε όλους και λογικά θα τα πούμε από κοντά στο συνέδριο
ΥΓ1 : Όταν γράφτηκαν τα παραπάνω βρισκόμουν στις τελευταίες διακοπές της σεζόν και ενημερώθηκα για την ύπαρξή τους εκ των υστέρων.
ΥΓ2: Μου λέει ότι το αρχείο pptx είναι μεγάλο. Όποιος μπορεί να βοηθήσει να το ανεβάσουμε, ας μου στείλει. Ευχαριστώ.
Edit: Βλέπω ότι το αρχείο pdf έχει κάποια προβλήματα με το μαθηματικό κείμενο και τα σχήματα.
"Το να έχεις συνείδηση της άγνοιάς σου, είναι ένα μεγάλο βήμα προς τη γνώση" , Benjamin Disraeli
"Η αλήθεια ενός θεωρήματος, βρίσκεται στο μυαλό σου, όχι στα μάτια σου" , Άλμπερτ Αϊνστάιν
"Η αλήθεια ενός θεωρήματος, βρίσκεται στο μυαλό σου, όχι στα μάτια σου" , Άλμπερτ Αϊνστάιν
- Μάκης Χατζόπουλος
- Επικοινωνία:
Αντώνη συγχαρητήρια!!
(1) verba volant, scripta manent = τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν

-
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
- Επιμελητής
Αντώνη Καλό βράδυ.Νασιούλας Αντώνης έγραψε:Edit: Βλέπω ότι το αρχείο pdf έχει κάποια προβλήματα με το μαθηματικό κείμενο και τα σχήματα.
Το αρχείο pdf που έχει ανεβάσει ο Γιώργος Ρίζος, δεν μου εμφανίζει πρόβλημα στην εμφάνισή του. Και από ότι έχω ενημερωθεί ανοίγει κανονικά και σε άλλα μέλη μας.
ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ στην Καρδίτσα.
-
Νασιούλας Αντώνης
- Επικοινωνία:
Κύριε Δημήτρη,ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:Αντώνη Καλό βράδυ.Νασιούλας Αντώνης έγραψε:Edit: Βλέπω ότι το αρχείο pdf έχει κάποια προβλήματα με το μαθηματικό κείμενο και τα σχήματα.
Το αρχείο pdf που έχει ανεβάσει ο Γιώργος Ρίζος, δεν μου εμφανίζει πρόβλημα στην εμφάνισή του. Και από ότι έχω ενημερωθεί ανοίγει κανονικά και σε άλλα μέλη μας.
ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ στην Καρδίτσα.
για παράδειγμα στην σελίδα 3 το περιεχόμενο από τα μπλε κουτάκια σε μένα δεν φαίνεται. Και η σελίδα 4 αν την συγκρίνετε με το word έχει κι αυτή αρκετά "προβλήματα". Εκτός αν τα βγάζει μόνο σε εμένα.
Το μετέτρεψα και εγώ σε pdf και φαίνεται κανονικά στον υπολογιστή μου. Έχω πρόβλημα να το ανεβάσω λόγω μεγέθους. Αν κάποιος γνωρίζει, ας βοηθήσει.
Ευχαριστώ
"Το να έχεις συνείδηση της άγνοιάς σου, είναι ένα μεγάλο βήμα προς τη γνώση" , Benjamin Disraeli
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης