Ποσοστό ελευθέρων βολών
Συντονιστές: cretanman, Demetres, polysot, achilleas, socrates, silouan
- Demetres
- Γενικός Συντονιστής
- Επικοινωνία:
Ποσοστό ελευθέρων βολών
Ένας καλαθοσφαιριστής στην αρχή της χρονιάς είχε ποσοστό ευστοχίας μικρότερο του 80%. Στο τέλος της χρονιάς βελτιώθηκε και το τελικό ποσοστό ευστοχίας του ήταν μεγαλύτερο του 80%.
Να εξεταστεί αν υπήρχε κάποια στιγμή κατά την διάρκεια της χρονιάς όπου το ποσοστό επιτυχίας του ήταν ακριβώς 80%
Να εξεταστεί αν υπήρχε κάποια στιγμή κατά την διάρκεια της χρονιάς όπου το ποσοστό επιτυχίας του ήταν ακριβώς 80%
Re: Ποσοστό ελευθέρων βολών
Δημητρη νομιζω οτι η εκφωνηση θελει καποια βελτιωση. Εχω σκευτει μια πιθανη εκδοχη για το τι μπορει να εννοει η εκφωνηση αλλα μου φαινεται πολυ απλο για να ειναι σωστο (αφου βρησκεται στις ολυμπιαδες):
Εστω
το πληθος των ευστοχων βολων μετα τη ριψη της n-ωστης βολης, τοτε μετα την ριψη της n-ωστης βολης μεσα στη χρονια το ποσοστο του μπασκετμπολιστα ειναι
. Αν το πληθος των βολων μεσα σε ολη τη χρονια ειναι N τοτε εχουμε
και παιρνουμε το μεγαλυτερο δεικτη k απο το συνολο {1,2,...Ν} με
(αυτος λογο της υποθεσης υπαρχει και ειναι
), οποτε αν το ποσοστο δεν ειναι ποτε 80% τοτε ειναι:
, και αφου το ποσοστο σε αυτο το βημα αυξανεται πρεπει να ειναι
, οποτε οι 2 ανισοτητες ισοδυναμουν με:
που ειναι ατοπο αφου ο αριθμος
ειναι ακεραιος. Χανω κατι?
Εστω
το πληθος των ευστοχων βολων μετα τη ριψη της n-ωστης βολης, τοτε μετα την ριψη της n-ωστης βολης μεσα στη χρονια το ποσοστο του μπασκετμπολιστα ειναι
. Αν το πληθος των βολων μεσα σε ολη τη χρονια ειναι N τοτε εχουμε
και παιρνουμε το μεγαλυτερο δεικτη k απο το συνολο {1,2,...Ν} με
(αυτος λογο της υποθεσης υπαρχει και ειναι
), οποτε αν το ποσοστο δεν ειναι ποτε 80% τοτε ειναι:
, και αφου το ποσοστο σε αυτο το βημα αυξανεται πρεπει να ειναι
, οποτε οι 2 ανισοτητες ισοδυναμουν με:
που ειναι ατοπο αφου ο αριθμος
ειναι ακεραιος. Χανω κατι?Κολλιοπουλος Νικος.
Μεταδιδακτορικός ερευνητής.
Ερευνητικά ενδιαφέροντα: Στοχαστικές ΜΔΕ, ασυμπτωτική ανάλυση στοχαστικών συστημάτων, εφαρμογές αυτών στα χρηματοοικονομικά και στη διαχείριση ρίσκων.
Μεταδιδακτορικός ερευνητής.
Ερευνητικά ενδιαφέροντα: Στοχαστικές ΜΔΕ, ασυμπτωτική ανάλυση στοχαστικών συστημάτων, εφαρμογές αυτών στα χρηματοοικονομικά και στη διαχείριση ρίσκων.
- Demetres
- Γενικός Συντονιστής
- Επικοινωνία:
Re: Ποσοστό ελευθέρων βολών
Ναι παραήταν εύκολο. Μπήκε όμως σαν πρώτο πρόβλημα στον Putnam του 2004.Nick1990 έγραψε:Εχω σκευτει μια πιθανη εκδοχη για το τι μπορει να εννοει η εκφωνηση αλλα μου φαινεται πολυ απλο για να ειναι σωστο
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες