Μπορούν δύο τρίγωνα...
Συντονιστές: cretanman, Demetres, polysot, socrates, silouan, rek2
- S.E.Louridas
- Επικοινωνία:
Μπορούν δύο τρίγωνα...
Μπορούν δύο τρίγωνα που είναι ίσα και που βρίσκονται στον χώρο των τριών διαστάσεων να προβληθούν ορθώς σε επίπεδο, ώστε οι προβολές τους να είναι επίσης τρίγωνα ίσα;
S.E.Louridas
1.Μιλώ, μόνο όταν έχω να πώ κάτι καλύτερο από την σιωπή (Πυθαγόρας).
2.Οι αξίες αντανακλώνται, Δεν επιβάλλονται.
3.Είναι Κορυφαία η κάθε στιγμή επίλυσης ενός Μαθηματικού προβλήματος.
1.Μιλώ, μόνο όταν έχω να πώ κάτι καλύτερο από την σιωπή (Πυθαγόρας).
2.Οι αξίες αντανακλώνται, Δεν επιβάλλονται.
3.Είναι Κορυφαία η κάθε στιγμή επίλυσης ενός Μαθηματικού προβλήματος.
- Γιώργος Μήτσιος
Re: Μπορούν δύο τρίγωνα...
Καλημέρα Σωτήρη και καλή χρονιά.
Νομίζω πως γίνεται , αρκεί τα επίπεδα που ορίζουν τα ίσα τρίγωνα να είναι παράλληλα.
Φιλικά Γιώργος.
Νομίζω πως γίνεται , αρκεί τα επίπεδα που ορίζουν τα ίσα τρίγωνα να είναι παράλληλα.
Φιλικά Γιώργος.
- Γιώργος Μήτσιος
Re: Μπορούν δύο τρίγωνα...
Ας συμπληρώσω την σκέψη : Η παραλληλία των επιπέδων είναι , όπως τη βλέπω , ικανή αλλά όχι αναγκαία:
Αν το πρώτο από τα δύο ίσα τρίγωνα έχει συμμετρικό (ως προς το επίπεδο που προβάλλονται ) τρίτο τρίγωνο που ανήκει σε επίπεδο παράλληλο με το επίπεδο του δευτέρου τότε τα 2 αρχικά τρίγωνα έχουν επίσης ίσες προβολές.
Εδώ έχουμε παραλληλία του επιπέδου του ενός με το επίπεδο του συμμετρικού του άλλου.
Αν το πρώτο από τα δύο ίσα τρίγωνα έχει συμμετρικό (ως προς το επίπεδο που προβάλλονται ) τρίτο τρίγωνο που ανήκει σε επίπεδο παράλληλο με το επίπεδο του δευτέρου τότε τα 2 αρχικά τρίγωνα έχουν επίσης ίσες προβολές.
Εδώ έχουμε παραλληλία του επιπέδου του ενός με το επίπεδο του συμμετρικού του άλλου.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης