Κέρδος και Κόστος
Συντονιστής: xr.tsif
Κέρδος και Κόστος
Όταν μας δίνει μια συνάρτηση κέρδους-μονάδων και μια συνάστηση κόστους-μονάδων και μας ζητάει να βρούμε τη μέγιστη είσπραξη...αφαιρούμε από την πρώτη, τη δεύτερη ή τις προσθέτουμε?
Re: Κέρδος και Κόστος
Silver έγραψε:Όταν μας δίνει μια συνάρτηση κέρδους-μονάδων και μια συνάστηση κόστους-μονάδων και μας ζητάει να βρούμε τη μέγιστη είσπραξη...αφαιρούμε από την πρώτη, τη δεύτερη ή τις προσθέτουμε?
Σκέψου το πρακτικά. Κέρδος=Έσοδα- Έξοδα
Κανάβης Χρήστος
Μαθηματικός
Μαθηματικός
Ναι εννοείται...αλλά λέγοντας εσοδα εννοούμε είσπραξη?
Κάποιο παιδί δε μπορεί να μπερδέψει την είσπραξη με το κέρδος? Εγώ ας πούμε μπερδεύτηκα
Ίσως επειδή δεν έχω μαγαζί 
Κάποιο παιδί δε μπορεί να μπερδέψει την είσπραξη με το κέρδος? Εγώ ας πούμε μπερδεύτηκα
- Μάκης Χατζόπουλος
- Επικοινωνία:
Είσπραξη: Όλα τα λεφτά που λάβαμε (εισπράξαμε)
Κόστος - έξοδα: Τα λεφτά που ξοδεύουμε
Κέρδος: Τα καθαρά έσοδα, δηλ. όλα τα λεφτά που λάβαμε μείον τα έξοδα
Παράδειγμα: Ένας καθηγητής παίρνει το δίωρο 20 ευρώ στο ιδιαίτερο, αλλά έχει έξοδα για να μετακινηθεί στο σπίτι και την γραφική ύλη που χρησιμοποιεί, φαγητό κτλ είναι 8 ευρώ, άρα το κέρδος του από αυτή την συναλλαγή είναι 20 - 8 = 12 ευρώ
Είσπραξη: 20€
Έξοδα: 8€
Κέρδος: 12€
Κόστος - έξοδα: Τα λεφτά που ξοδεύουμε
Κέρδος: Τα καθαρά έσοδα, δηλ. όλα τα λεφτά που λάβαμε μείον τα έξοδα
Παράδειγμα: Ένας καθηγητής παίρνει το δίωρο 20 ευρώ στο ιδιαίτερο, αλλά έχει έξοδα για να μετακινηθεί στο σπίτι και την γραφική ύλη που χρησιμοποιεί, φαγητό κτλ είναι 8 ευρώ, άρα το κέρδος του από αυτή την συναλλαγή είναι 20 - 8 = 12 ευρώ
Είσπραξη: 20€
Έξοδα: 8€
Κέρδος: 12€
(1) verba volant, scripta manent = τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν

Ευχαριστώ πολύ και τους δυο σας για τις απαντήσεις 
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης