Εξεταστέα ύλη Α' λυκείου 2012-2013

Συντονιστής: stranton

makisman

Εξεταστέα ύλη Α' λυκείου 2012-2013

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από makisman » Πέμ Απρ 25, 2013 10:21 am

καλημέρα ,

ερώτηση σχετικά με τη διδακτέα ύλη (αφορά και όλες τις τάξεις). Επιτρέπεται στις τελικές εξετάσεις να τεθεί θέμα που αφορά μη διδακτέα ύλη ;

για παράδειγμα , βλέπω μια επιμονή συναδέλφων στην παράγραφο 4.3 ( ανισώσεις γινόμενο-πηλίκο) όπως και στις 6.4 , 6.5 (βασικά στοιχεία συναρτήσεων) τα οποία εχουν μεταφερθεί στην Β λυκείου.

ευχαριστώ.

pana1333
Επικοινωνία:

Re: Εξεταστέα ύλη Α' λυκείου 2012-2013

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pana1333 » Πέμ Απρ 25, 2013 10:55 am

Καλημέρα αν και δεν είμαι σε σχολείο φαντάζομαι πως όχι. Γενικά ανοίγεις μεγάλο θέμα που πιστεύω θα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Εγώ π.χ διαφωνώ με αυτή την "εμμονή". Από την στιγμή που "καλώς ή κακώς" υπάρχει σχολική ύλη νομίζω πως θα πρέπει να ακολουθείτε ανεξάρτητα με το αν συμφωνεί ο εκάστοτε συνάδελφος. Επίσης έχω μαθητές που δεν έκαναν καθόλου συναρτήσεις αλλά έκαναν πάνω από μήνα πιθανότητες και πάνω από μήνα ακολουθίες ενώ "καλώς ή κακώς" στην τρίτη Λυκείου οι μαθητές εξετάζονται συναρτήσεις......

Κανάβης Χρήστος
Μαθηματικός
Μπάμπης Στεργίου
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπάμπης Στεργίου » Πέμ Απρ 25, 2013 12:46 pm

makisman έγραψε:καλημέρα ,

.........................., βλέπω μια επιμονή συναδέλφων στην παράγραφο 4.3 ( ανισώσεις γινόμενο-πηλίκο) όπως και στις 6.4 , 6.5 (βασικά στοιχεία συναρτήσεων) τα οποία εχουν μεταφερθεί στην Β λυκείου.

ευχαριστώ.
Αφού αυτή η ενότητα είναι εκτός ύλης , δεν μπορούμε να βάλουμε θέματα, ακόμα και αν την έχουμε διδάξει. Μπορεί ο μαθητής να διαμαρτυρηθεί και να ακυρώσει την εξέταση. Αυτό δεν το επιθυμεί κανένα σχολείο, οπότε τα θέματα είναι σύννομα και στο πνεύμα των γενικών οδηγιών.

Αν θέλεις, μας λες που είδες πρόσφατα θέματα με ανισώσεις γινόμενα ή πηλίκα. Μήπως είναι πριν την τριετία, τότε δηλαδή που ήταν εντός ύλης η παράγραφος αυτή ;

Με φιλικούς χαιρετισμούς - Μπάμπης

makisman

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από makisman » Πέμ Απρ 25, 2013 1:48 pm

κ. Στεργίου,

δεν μιλάω γενικά, αναφέρομαι σε συγκεκριμένα λύκεια της περιοχής μου ,στα οποία εχει δοθεί η συγκεκριμένη ύλη ως εξεταστεα για τις προσεχεις εξετάσεις.
Δεν κατακρίνω κανένα συνάδελφο ,αντιθέτως είμαι υπέρ της άποψης , ο εκπαιδευτικός να κινείται ελεύθερα στην τάξη για την διαχείρηση της ύλης και να δουλεύει ανάλογα της δυναμικότητας των μαθητών .
Νομίζω όμως σε ότι αφορα τις εξετάσεις οι οποίες είναι προαγωγικές (δηλ. ελέγχουμε τις ελάχιστες απαιτήσεις για να προαχθεί στην επόμενη τάξη ο μαθητής ) θα πρέπει να μην ξεφεύγουμε απο την καθορισμένη διδακτέα ύλη.

ευχαριστω για τις απαντήσεις σας .

Άβαταρ μέλους
parmenides51
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από parmenides51 » Πέμ Απρ 25, 2013 5:59 pm

επειδή η εξεταστέα ύλη πρέπει να είναι υποσύνολο της επίσημης διδακτέας ύλης και επειδή δεν είναι ο,τι καλύτερο να τρέχουμε συναδέλφους και να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση για άλλη μια φορά στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, καλό είναι να στείλουμε τον μαθητή μας που του ζητήθηκε ύλη εκτός διδακτέας να ρωτήσει από τωρα, τον καθηγήτη (καλύτερα στο διάλειμμα), πχ. αύριο, πριν τις γιορτές, και οχι αφού εξεταστούν τα παιδιά, μήπως μπερδεύτηκε και η ταδε παράγραφος δεν ειναι στην διδακτέα ύλη σύμφωνα με το υπουργείο παιδείας, οπότε δεν μπορεί να αποτελεί μέρος της εξεταστέας ύλης ;(το παιδί μπορεί να πει πως βρηκε την διδακτέα ύλη στο ίντερνετ)
έτσι εικάζω πως εαν ο ταδε συνάδελφος έκανε σφάλμα, θα ελέγξει τουλάχιστον την επίσημη διδακτέα ύλη και θα διορθώσει την εξεταστέα

αν μπορούμε να αποτρέψουμε κάτι που θεωρούμε λάθος, καλύτερα να το κάνουμε και να μην περιμένουμε να συμβεί για να έχουμε να κατηγορούμε εκ των υστέρων
άλλωστε η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία

typo
τελευταία επεξεργασία από parmenides51 σε Πέμ Απρ 25, 2013 7:51 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Μπάμπης Στεργίου
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπάμπης Στεργίου » Πέμ Απρ 25, 2013 7:49 pm

makisman έγραψε:κ. Στεργίου,

...................................
Νομίζω όμως σε ότι αφορα τις εξετάσεις οι οποίες είναι προαγωγικές (δηλ. ελέγχουμε τις ελάχιστες απαιτήσεις για να προαχθεί στην επόμενη τάξη ο μαθητής ) θα πρέπει να μην ξεφεύγουμε απο την καθορισμένη διδακτέα ύλη.

ευχαριστω για τις απαντήσεις σας .
Τα σχολεία ακολουθούν κανόνες και η ύλη είναι δευσμευτική για όλους. Στην τάξη σου μπορείς να κάνεις και στοιχεία από τη θεωρία Galois, αλλά όταν πρόκειται για προαγωγικές εξετάσεις , εκεί ακολουθούμε πιστά το νόμο.Δεν πρόκειται για περιορισμό της ελευθερίας του καθηγητή, αλλά για δικαίωμα να εξετάζονται όλοι οι μαθητές του ίδιου σχολείου στην ίδια ύλη και να μη συμβαίνουν καταφανείς αδικίες και πρόβλήματα.

Συμφωνώ με τον parmenides στο ότι αν στην περιοχή σου έτυχε τέτοιο περιστατικό, να τηλεφωνήσεις ευγενικά στον αρμόδιο σχολικό σύμβουλο και να το αναφέρεις ή ,αν έχεις πρόσβαση , στους συναδέλφους του αντίστοιχου σχολείου.Είναι μια θετική πράξη που προστατεύει όλους και θα το εκτιμήσουν.
Όταν υπάρχει καλή διάθεση και ευγένεια, όλα γίνονται !

'' Mit dem Hute in der Hand, kommt man durch das ganze Land ! '' - λέει μια γερμανική παροιμία και εννοεί '' με ευγένεια '' !

Μπάμπης

Απάντηση

Επιστροφή σε “ΑΛΓΕΒΡΑ Α'”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης