Τριγωνική ανισότητα με Ν. Συνημιτόνων
Συντονιστής: ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΤΡΑΣ
- Γιώργος Ρίζος
- Επιμελητής
Τριγωνική ανισότητα με Ν. Συνημιτόνων
Χρησιμοποιώντας το Νόμο Συνημιτόνων για τυχαίο τρίγωνο ΑΒΓ αποδείξτε την Τριγωνική Ανισότητα.
ΣΧΟΛΙΟ: Μια δική μου ιδέα "στον πίνακα". Δεν την έχω δει κάπου, δίχως όμως να αποκλείεται να υπάρχει σε κάποιο βιβλίο!
Ερώτηση: Υπάρχει πρόβλημα "προθύστερου"; Η τριγωνική ανισότητα είναι προαπαιτούμενη με κάποιον τρόπο για την απόδειξη του Ν. Συνημιτόνων;
Γιώργος Ρίζος
ΣΧΟΛΙΟ: Μια δική μου ιδέα "στον πίνακα". Δεν την έχω δει κάπου, δίχως όμως να αποκλείεται να υπάρχει σε κάποιο βιβλίο!
Ερώτηση: Υπάρχει πρόβλημα "προθύστερου"; Η τριγωνική ανισότητα είναι προαπαιτούμενη με κάποιον τρόπο για την απόδειξη του Ν. Συνημιτόνων;
Γιώργος Ρίζος
- matha
- Γενικός Συντονιστής
Re: Τριγωνική ανισότητα με Ν. Συνημιτόνων
Γεια σου Γιώργο.
Νομίζω εννοείς το εξής:
Αν
γωνία τριγώνου, ισχύει προφανώς
, άρα

Η αριστερή ανισότητα γράφεται ως
, οπότε 
ενώ η δεξιά ως
, οπότε 
Νομίζω εννοείς το εξής:
Αν
γωνία τριγώνου, ισχύει προφανώς
, άρα 
Η αριστερή ανισότητα γράφεται ως
, οπότε 
ενώ η δεξιά ως
, οπότε 
Μάγκος Θάνος
- Γιώργος Ρίζος
- Επιμελητής
Re: Τριγωνική ανισότητα με Ν. Συνημιτόνων
Θάνο, ναι, αυτό εννοούσα:
Έστω τρίγωνο ΑΒΓ.
Είναι:

Αναρωτιέμαι, αν κάπου στη διαδικασία απόδειξης του Ν. Συνημιτόνων προαπαιτείται η χρήση της τριγωνικής ανισότητας, οπότε θα δημιουργείται "κυκλικό σχήμα", δηλαδή να αποδείξουμε κάτι χρησιμοποιώντας πρόταση που στηρίζεται στο αποδεικτέο.
Γιώργος Ρίζος
Έστω τρίγωνο ΑΒΓ.
Είναι:

Αναρωτιέμαι, αν κάπου στη διαδικασία απόδειξης του Ν. Συνημιτόνων προαπαιτείται η χρήση της τριγωνικής ανισότητας, οπότε θα δημιουργείται "κυκλικό σχήμα", δηλαδή να αποδείξουμε κάτι χρησιμοποιώντας πρόταση που στηρίζεται στο αποδεικτέο.
Γιώργος Ρίζος
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης