.α. Να δειχθεί ότι οι δύο κύκλοι τέμνονται και να προσδιορισθεί η εξίσωση της κοινής χορδής.
β. Να βρεθεί η γραμμή στην οποία ανήκουν τα κέντρα των κύκλων που εφάπτονται στους
.Συντονιστής: Τηλέγραφος Κώστας
.
.
, δηλαδή ο κύκλος
έχει κέντρο
και ακτίνα
.
, δηλαδή ο κύκλος
έχει κέντρο
και ακτίνα
.
ισχύει
, οπότε οι κύκλοι τέμνονται.
βρίσκουμε
η οποία είναι η εξίσωση της κοινής χορδής.
εφάπτεται στους κύκλους
, τα κέντρα τους θα πρέπει να είναι συνευθειακά σημεία.
ορίζουν την ευθεία με εξίσωση
, πάνω σε αυτή κινούνται και τα κέντρα του κύκλου
.ΑνΠρωτοπαπάς Λευτέρης έγραψε:β. Εφόσον ο κύκλοςεφάπτεται στους κύκλους
Αφού ταορίζουν την ευθεία με εξίσωση
.
είναι το κέντρο του κύκλου
, επειδή
μάλλον σε υπερβολή βλέπω να κινείται το
.Έχεις δίκιο δεν είναι ευθεία...Σεραφείμ έγραψε:ΑνΠρωτοπαπάς Λευτέρης έγραψε:β. Εφόσον ο κύκλοςεφάπτεται στους κύκλους
Αφού ταορίζουν την ευθεία με εξίσωση
.
είναι το κέντρο του κύκλου
, επειδή
μάλλον σε υπερβολή βλέπω να κινείται το
.
Όντως, με εσωτερική - εξωτερική επαφή προκύπτειalexandropoulos έγραψε:Αν δεν έχω κάνει λάθος και θεωρώντας τον κύκλο να εφάπτεται εσωτερικά στον ένα και εξωτερικά στον άλλο μου προέκυψε μια έλλειψη. Άμα βρώ χρόνο θα ανεβάσω τη λύση.
Προβληματίζομαι για την περίπτωση που εφάπτεται εξωτερικά στους δύο κύκλους.
οπότε το
κινείται σε έλλειψη, με εξωτερική-εξωτερική ή με εσωτερική-εσωτερική επαφή προκύπτουν οι δύο κλάδοι υπερβολής .. !!Και να σκεφτείς πως αρχικά το έβλεπα για απλό.Σεραφείμ έγραψε:Όντως, με εσωτερική - εξωτερική επαφή προκύπτειalexandropoulos έγραψε:Αν δεν έχω κάνει λάθος και θεωρώντας τον κύκλο να εφάπτεται εσωτερικά στον ένα και εξωτερικά στον άλλο μου προέκυψε μια έλλειψη. Άμα βρώ χρόνο θα ανεβάσω τη λύση.
Προβληματίζομαι για την περίπτωση που εφάπτεται εξωτερικά στους δύο κύκλους.οπότε το
κινείται σε έλλειψη, με εξωτερική-εξωτερική ή με εσωτερική-εσωτερική επαφή προκύπτουν οι δύο κλάδοι υπερβολής .. !!
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες