τι ήθελε και φταρνίστηκε !!!
Συντονιστής: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
τι ήθελε και φταρνίστηκε !!!
Η Μαρία φταρνίστηκε και η κολλητή της , της είπε έναν τριψήφιο αριθμό . Η Μαρία τότε της είπε : πάλι ο Κώστας με σκέφτεται , χάθηκε να μου πείς τον επόμενό του διότι τότε θα με σκεφτόταν αυτός που γιορτάζει την πρωτοχρονιά και φέρνει δώρα σε όλα τα παιδιά!
Ποιόν αριθμό της είπε η κολλητή της ;
(To πρόβλημα αυτό το έφτιαξα σήμερα και ως δικό μου πολύ πιθανό να έχει λαθάκια !! καλοδεχούμενη κάθε κριτική)
(To πρόβλημα αυτό το έφτιαξα σήμερα και ως δικό μου πολύ πιθανό να έχει λαθάκια !! καλοδεχούμενη κάθε κριτική)
Η.Γ
- Γιώργος Ρίζος
- Επιμελητής
Re: τι ήθελε και φταρνίστηκε !!!
Καλημέρα,irakleios έγραψε:Η Μαρία φταρνίστηκε και η κολλητή της , της είπε έναν τριψήφιο αριθμό . Η Μαρία τότε της είπε : πάλι ο Κώστας με σκέφτεται , χάθηκε να μου πείς τον επόμενό του διότι τότε θα με σκεφτόταν αυτός που γιορτάζει την πρωτοχρονιά και φέρνει δώρα σε όλα τα παιδιά!
Υποθέτοντας ότι η διαδικασία είναι η εξής: Προσθέτουμε τα ψηφία του τριψήφιου και αντιστοιχούμε σε γράμμα του Αλφαβήτου.
Οι τριψήφιοι είναι 100 - 999, με άθροίσματα από 1 έως 27.
Οπότε: 1-->Α, 2-->Β, ..., 24-->Ω και 25--> 2+5=7 -->Η (π.χ. Ηράκλειος
Στο Β αντιστοιχούν 101, 110, 200, οι προηγούμενοί τους είναι 100 --> Α (π.χ. Αθηναγόρας), 109--> 10 (ΚΩΣΤΑΣ) και 199-->19 -->T.
Καμμιά φορά κάνουν ζαβολιές. Π.χ. 199 --> 19 --> 1+9 = 10 (πάλι Κώστας) ή 1+0--> 1 (ξανά Αθηναγόρας ...).
Θυμάμαι, μια φορά σε μια φοιτητική παρέα μια φίλη φταρνίστηκε και είχε την ατυχή έμπνευση να με ρωτήσει έναν αριθμό. Ατάραχος (δεν είχα καταλάβει και το λόγο), απάντησα "ρίζα 11".
Το το βρίσιμο άκουσαν οι μαθηματικοί όλου του κόσμου δεν περιγράφεται... Εγώ δεν καταλάβαινα γιατί. Μου εξήγησε η διπλανή της: "Ήθελε κανονικό αριθμό, όχι τέτοιον". "Κανονικός είναι κι αυτός", απάντησα... και άκουσα δεύτερο γύρο από βρισιές για τους μαθηματικούς όλου του σύμπαντος...
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
Γιώργος Ρίζος
Rigio έγραψε:Καλημέρα,irakleios έγραψε:Η Μαρία φταρνίστηκε και η κολλητή της , της είπε έναν τριψήφιο αριθμό . Η Μαρία τότε της είπε : πάλι ο Κώστας με σκέφτεται , χάθηκε να μου πείς τον επόμενό του διότι τότε θα με σκεφτόταν αυτός που γιορτάζει την πρωτοχρονιά και φέρνει δώρα σε όλα τα παιδιά!
Υποθέτοντας ότι η διαδικασία είναι η εξής: Προσθέτουμε τα ψηφία του τριψήφιου και αντιστοιχούμε σε γράμμα του Αλφαβήτου.
Οι τριψήφιοι είναι 100 - 999, με άθροίσματα από 1 έως 27.
Οπότε: 1-->Α, 2-->Β, ..., 24-->Ω και 25--> 2+5=7 -->Η (π.χ. Ηράκλειος), 26-->8 -->Θ και 27-->9 -->Ι (ξανά Irakleios
).
Στο Β αντιστοιχούν 101, 110, 200, οι προηγούμενοί τους είναι 100 --> Α (π.χ. Αθηναγόρας), 109--> 10 (ΚΩΣΤΑΣ) και 199-->19 -->T.
Καμμιά φορά κάνουν ζαβολιές. Π.χ. 199 --> 19 --> 1+9 = 10 (πάλι Κώστας) ή 1+0--> 1 (ξανά Αθηναγόρας ...).
Θυμάμαι, μια φορά σε μια φοιτητική παρέα μια φίλη φταρνίστηκε και είχε την ατυχή έμπνευση να με ρωτήσει έναν αριθμό. Ατάραχος (δεν είχα καταλάβει και το λόγο), απάντησα "ρίζα 11".
Το το βρίσιμο άκουσαν οι μαθηματικοί όλου του κόσμου δεν περιγράφεται... Εγώ δεν καταλάβαινα γιατί. Μου εξήγησε η διπλανή της: "Ήθελε κανονικό αριθμό, όχι τέτοιον". "Κανονικός είναι κι αυτός", απάντησα... και άκουσα δεύτερο γύρο από βρισιές για τους μαθηματικούς όλου του σύμπαντος...
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
Γιώργος Ρίζος
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!! Ευχαριστώ που ασχοληθήκατε!
Η.Γ
- parmenides51
- Επικοινωνία:
Δηλαδή λύθηκε τώρα;
Ποιόν αριθμό της είπε;
edit
Ποιόν αριθμό της είπε;
edit
- Γιώργος Ρίζος
- Επιμελητής
Είχα δώσει μια απάντηση:parmenides51 έγραψε:Δηλαδή λύθηκε τώρα;![]()
Ποιόν αριθμό της είπε;
edit
Οπότε, από το διάλογο συμπεραίνουμε ότι της είπε τον αριθμόΓιώργος Ρίζος έγραψε:
.Υπάρχουν και άλλες διαφορετικές λύσεις;
- parmenides51
- Επικοινωνία:
Έχεις δίκιο, δεν το πρόσεξα καθότι ζαβολιάρης
Πάντως αν βγει άθροισμα
,
τότε τους προσθέτουν θέλοντας και μη ,
έτσι ώστε να ελπίζουν ότι τους σκέφτεται κάποιος
Πάντως αν βγει άθροισμα
, τότε τους προσθέτουν θέλοντας και μη ,
έτσι ώστε να ελπίζουν ότι τους σκέφτεται κάποιος
-
Despoinaki
Για να βγάλει ο αριθμός που είπε η κολλητή της το γράμμα Κ, θα πρέπει το άθροισμα των ψηφείων του αριθμού να βγάζει 10. Έτσι λοιπόν εγώ σκέφτηκα να πάρω έναν τριψήφιο αριθμό που θα βγάζει 10, ο πιο λογικός είναι το 550(αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι άλλοι, μπορεί να υπάρχουν πολλοί ακόμα) .Αν προσθέσουμε +1, δηλαδή 551 θα βγάλει άθροισμα 11, δηλαδή 2, άρα Β και το όνομα που λέει η Μάρια είναι Βασίλης(Άγιος-Βασήλης).

Γεια σου Despoinaki !Despoinaki έγραψε:Για να βγάλει ο αριθμός που είπε η κολλητή της το γράμμα Κ, θα πρέπει το άθροισμα των ψηφείων του αριθμού να βγάζει 10. Έτσι λοιπόν εγώ σκέφτηκα να πάρω έναν τριψήφιο αριθμό που θα βγάζει 10, ο πιο λογικός είναι το 550(αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι άλλοι, μπορεί να υπάρχουν πολλοί ακόμα) .Αν προσθέσουμε +1, δηλαδή 551 θα βγάλει άθροισμα 11, δηλαδή 2, άρα Β και το όνομα που λέει η Μάρια είναι Βασίλης(Άγιος-Βασήλης).
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Αφού βρήκε
δεν χρειάζεται να τα προσθέσει πάλι , αφού το
αντιστοιχεί στο Λ .Η.Γ
υπάρχει και η εκδοχή που διψήφιους αριθμούς τους προσθέτουμε και βγαίνει μονοψήφιος για να έχουμε 2 εκδοχές γραμμάτων και Β και Λ!!!

theonitheoni...
-
Despoinaki
Ε τότε εγώ λέω το 101!irakleios έγραψε:Γεια σου Despoinaki !Despoinaki έγραψε:Για να βγάλει ο αριθμός που είπε η κολλητή της το γράμμα Κ, θα πρέπει το άθροισμα των ψηφείων του αριθμού να βγάζει 10. Έτσι λοιπόν εγώ σκέφτηκα να πάρω έναν τριψήφιο αριθμό που θα βγάζει 10, ο πιο λογικός είναι το 550(αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι άλλοι, μπορεί να υπάρχουν πολλοί ακόμα) .Αν προσθέσουμε +1, δηλαδή 551 θα βγάλει άθροισμα 11, δηλαδή 2, άρα Β και το όνομα που λέει η Μάρια είναι Βασίλης(Άγιος-Βασήλης).
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Αφού βρήκεδεν χρειάζεται να τα προσθέσει πάλι , αφού το
αντιστοιχεί στο Λ .
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες