Παραγοντοποίησηη

Συντονιστής: Γιώργος Ρίζος

Panagiotis11
Δημοσιεύσεις: 61
Εγγραφή: Κυρ Απρ 09, 2017 7:33 pm
Τοποθεσία: Πάτρα

Παραγοντοποίησηη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση #1 από Panagiotis11 » Τρί Ιουν 20, 2017 1:27 am

Να κάνετε γινόμενο την παράσταση:
S=(a^{3}+1)^{2}-(a^{2}-1)^{2}(a^{2}+1)


Μπορεί να απογοητευθείς αν αποτύχεις, αλλά είσαι χαμένος αν δεν προσπαθήσεις.

Λέξεις Κλειδιά:
Άβαταρ μέλους
george visvikis
Επιμελητής
Δημοσιεύσεις: 5624
Εγγραφή: Παρ Νοέμ 01, 2013 9:35 am

Re: Παραγοντοποίησηη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση #2 από george visvikis » Τρί Ιουν 20, 2017 8:10 am

Panagiotis11 έγραψε:Να κάνετε γινόμενο την παράσταση:
S=(a^{3}+1)^{2}-(a^{2}-1)^{2}(a^{2}+1)


\displaystyle{S={({a^3} + 1)^2} - {({a^2} - 1)^2}({a^2} + 1) = {a^6} + 2{a^3} + 1 - ({a^4} - 2{a^2} + 1)({a^2} + 1)}

\displaystyle{ S= {a^6} + 2{a^3} + 1 - {a^6} - {a^4} + 2{a^4} + 2{a^2} - {a^2} - 1 = {a^4} + 2{a^3} + {a^2}}

\displaystyle{ S= {a^2}({a^2} + 2a + 1) = {a^2}{(a + 1)^2}}



Επιστροφή σε “Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης