Απλός έλεγχος στα όρια

Συντονιστής: m.pαpαgrigorakis

Άβαταρ μέλους
nsmavrogiannis
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Απλός έλεγχος στα όρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nsmavrogiannis »

Συνηθίζω στο μέσον της διδασκαλίας κάθε κεφαλαίου να βάζω στους μαθητές μου ένα απλό τεστ γνώσεων που ελέγχω μερικά βασικά σημεία. Η συνηθισμένη μορφή είναι 20 σε 20 (δηλαδή 20 ερωτήσεις σε 20 λεπτά).
Επισυνάπτω το σχετικό με τα όρια που δόθηκε φέτος. Δεν ζητούσα αιτιολόγηση, μόνο την απάντηση. Απλό τεστ που όλο και κάτι ανιχνεύει.
ctheex-1011-3.pdf
(64.57 KiB) Μεταφορτώθηκε 571 φορές
Μαυρογιάννης
Αν κανείς δεν ελπίζει, δεν θα βρεί το ανέλπιστο, οι δρόμοι για το ανεξερεύνητο θα είναι κλειστοί.
Ηράκλειτος
Μπάμπης Στεργίου
Επιμελητής

Re: Απλός έλεγχος στα όρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπάμπης Στεργίου »

Νίκο, πολύ ωραία ενέργεια !
Έτσι είσαι σίγουρος ότι οι μαθητές ξέρουν τα βασικά όρια. Μεταξύ μας , δεν νομίζω ότι και στις εξετάσεις ο μαθητής θα χρειαστεί τελικά πιο δύσκολα όρια, σε αυτό το πεδίο ύλης.
Τύπωσα ήδη την εργασία και θα τη δώσω αύριο κιόλας σε μαθητές μου να την συμπληρώσουν.Δεν ξέρω μόνο αν χωράει πουθενά και το όριο :
\lim _{x\to 0^{-}} (e^{\frac {1}{x})
Μάλλον πρέπει να μιμηθώ το παράδειγμά σου και να κάνω το ίδιο και σε άλλες διδακτικές ενότητες. Διότι το σύνθημα :'' ξέρω τα απλά, άρα ...γράφω καλά '' με βρίσκει σύμφωνο !

Μπάμπης
Άβαταρ μέλους
chris_gatos
Επιμελητής

Re: Απλός έλεγχος στα όρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από chris_gatos »

Εγώ είμαι θαυμαστής της δουλειάς του Νίκου. (πως θα μπορούσα να μην είμαι άλλωστε...)

Με τη δημοσίευση των διαγωνισμάτων του,δείχνει κατά την προσωπική μου άποψη πως πρέπει να είναι το σχολικό διαγώνισμα.

Στακάτο, μεστό, αποτελεσματικό.

Το λέω γιατί παρατηρώντας πολλά απο τα διαγωνίσματα που δημοσιεύονται στο φόρουμ κατά καιρούς απορώ πραγματικά

διαβάζοντάς τα πως θα προλάβουν τα παιδιά να ασχοληθούν με όλα τα θέματα που τους προτείνονται.

Μήπως πολλές φορές στην προσπάθειά μας να εντυπωσιάσουμε χάνουμε την ουσία;

Τέλος πάντων ήθελα να πω την άποψη μου και την είπα.
Χρήστος Κυριαζής
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙΣ - ΟΡΙΑ - ΣΥΝΕΧΕΙΑ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης