Συνηθίζω στο μέσον της διδασκαλίας κάθε κεφαλαίου να βάζω στους μαθητές μου ένα απλό τεστ γνώσεων που ελέγχω μερικά βασικά σημεία. Η συνηθισμένη μορφή είναι 20 σε 20 (δηλαδή 20 ερωτήσεις σε 20 λεπτά).
Επισυνάπτω το σχετικό με τα όρια που δόθηκε φέτος. Δεν ζητούσα αιτιολόγηση, μόνο την απάντηση. Απλό τεστ που όλο και κάτι ανιχνεύει.
Μαυρογιάννης
Απλός έλεγχος στα όρια
Συντονιστής: m.pαpαgrigorakis
- nsmavrogiannis
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Απλός έλεγχος στα όρια
Αν κανείς δεν ελπίζει, δεν θα βρεί το ανέλπιστο, οι δρόμοι για το ανεξερεύνητο θα είναι κλειστοί.
Ηράκλειτος
Ηράκλειτος
-
Μπάμπης Στεργίου
- Επιμελητής
Re: Απλός έλεγχος στα όρια
Νίκο, πολύ ωραία ενέργεια !
Έτσι είσαι σίγουρος ότι οι μαθητές ξέρουν τα βασικά όρια. Μεταξύ μας , δεν νομίζω ότι και στις εξετάσεις ο μαθητής θα χρειαστεί τελικά πιο δύσκολα όρια, σε αυτό το πεδίο ύλης.
Τύπωσα ήδη την εργασία και θα τη δώσω αύριο κιόλας σε μαθητές μου να την συμπληρώσουν.Δεν ξέρω μόνο αν χωράει πουθενά και το όριο :

Μάλλον πρέπει να μιμηθώ το παράδειγμά σου και να κάνω το ίδιο και σε άλλες διδακτικές ενότητες. Διότι το σύνθημα :'' ξέρω τα απλά, άρα ...γράφω καλά '' με βρίσκει σύμφωνο !
Μπάμπης
Έτσι είσαι σίγουρος ότι οι μαθητές ξέρουν τα βασικά όρια. Μεταξύ μας , δεν νομίζω ότι και στις εξετάσεις ο μαθητής θα χρειαστεί τελικά πιο δύσκολα όρια, σε αυτό το πεδίο ύλης.
Τύπωσα ήδη την εργασία και θα τη δώσω αύριο κιόλας σε μαθητές μου να την συμπληρώσουν.Δεν ξέρω μόνο αν χωράει πουθενά και το όριο :

Μάλλον πρέπει να μιμηθώ το παράδειγμά σου και να κάνω το ίδιο και σε άλλες διδακτικές ενότητες. Διότι το σύνθημα :'' ξέρω τα απλά, άρα ...γράφω καλά '' με βρίσκει σύμφωνο !
Μπάμπης
- chris_gatos
- Επιμελητής
Re: Απλός έλεγχος στα όρια
Εγώ είμαι θαυμαστής της δουλειάς του Νίκου. (πως θα μπορούσα να μην είμαι άλλωστε...)
Με τη δημοσίευση των διαγωνισμάτων του,δείχνει κατά την προσωπική μου άποψη πως πρέπει να είναι το σχολικό διαγώνισμα.
Στακάτο, μεστό, αποτελεσματικό.
Το λέω γιατί παρατηρώντας πολλά απο τα διαγωνίσματα που δημοσιεύονται στο φόρουμ κατά καιρούς απορώ πραγματικά
διαβάζοντάς τα πως θα προλάβουν τα παιδιά να ασχοληθούν με όλα τα θέματα που τους προτείνονται.
Μήπως πολλές φορές στην προσπάθειά μας να εντυπωσιάσουμε χάνουμε την ουσία;
Τέλος πάντων ήθελα να πω την άποψη μου και την είπα.
Με τη δημοσίευση των διαγωνισμάτων του,δείχνει κατά την προσωπική μου άποψη πως πρέπει να είναι το σχολικό διαγώνισμα.
Στακάτο, μεστό, αποτελεσματικό.
Το λέω γιατί παρατηρώντας πολλά απο τα διαγωνίσματα που δημοσιεύονται στο φόρουμ κατά καιρούς απορώ πραγματικά
διαβάζοντάς τα πως θα προλάβουν τα παιδιά να ασχοληθούν με όλα τα θέματα που τους προτείνονται.
Μήπως πολλές φορές στην προσπάθειά μας να εντυπωσιάσουμε χάνουμε την ουσία;
Τέλος πάντων ήθελα να πω την άποψη μου και την είπα.
Χρήστος Κυριαζής
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης