Αρχείο Bolzano
Συντονιστής: m.pαpαgrigorakis
- Ραϊκόφτσαλης Θωμάς
- Επικοινωνία:
Αρχείο Bolzano
Μια καλημέρα σε όλους σας.
Επειδή, η άποψή μου είναι ότι
η όποια προσφορά στο mathematica δεν πρέπει να είναι μόνο ασκήσεις,
μια δουλειά μου για σας στο θεώρημα του Bolzano, που αποτελεί μέρος μια γενικότερης εργασίας μου που δίνω στους μαθητές μου, στη συνέχεια συνάρτησης.
Περιέχει τη βασική θεωρία, τη τεχνική αντιμετώπιση με λυμένα παραδείγματα και μια μικρή συλλογή ασκήσεων με υπόδειξη λύσης.
Το αρχείο σε μορφή PDF θα το βρείτε στα αρχεία και μπορείται να το κατεβάσετε από τη διεύθυνση:
http://www.mathematica.gr/index.php?ind ... w&iden=325.
Η αυτοπροσφορά μου, εστιάζεται στη χαρά που θα πάρω αν κάποιος μαθητής ή συνάδελφος, πάρει κάτι χρήσιμο από τη δουλειά μου, μιας και θεωρώ τον εαυτό μου έναν απλό διαμεσολαβητή της γνώσης και τίποτε άλλο.
Να είστε καλά
και ευχές για δύναμη σε όλους όσους
είτε ως μαθητές είτε ως προπαρασκευαστές είτε ως γονείς
εμπλέκονται στη ψυχοφθόρα διαδικασία της προετοιμασίας για τις εξετάσεις.
Θωμάς
μια δουλειά μου για σας στο θεώρημα του Bolzano, που αποτελεί μέρος μια γενικότερης εργασίας μου που δίνω στους μαθητές μου, στη συνέχεια συνάρτησης.
Περιέχει τη βασική θεωρία, τη τεχνική αντιμετώπιση με λυμένα παραδείγματα και μια μικρή συλλογή ασκήσεων με υπόδειξη λύσης.
Το αρχείο σε μορφή PDF θα το βρείτε στα αρχεία και μπορείται να το κατεβάσετε από τη διεύθυνση:
Η αυτοπροσφορά μου, εστιάζεται στη χαρά που θα πάρω αν κάποιος μαθητής ή συνάδελφος, πάρει κάτι χρήσιμο από τη δουλειά μου, μιας και θεωρώ τον εαυτό μου έναν απλό διαμεσολαβητή της γνώσης και τίποτε άλλο.
Να είστε καλά
Θωμάς
Η γνώση μας κάνει περήφανους, η σοφία ταπεινούς.
- Πρωτοπαπάς Λευτέρης
- Συντονιστής
- Επικοινωνία:
Re: Αρχείο Bolzano
Ραϊκόφτσαλης Θωμάς έγραψε:Μια καλημέρα σε όλους σας.
Να είστε καλά
Θωμάς
Εντυπωσιακή η υπ' αριθμόν
δημοσίευσή σου.Ευχαριστούμε
Κάθε πρόβλημα έχει μία τουλάχιστον λύση!!!
Παρα πολύ ωραία .
Ευχαριστούμε πολύ
Ευχαριστούμε πολύ
- ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΣΙΠΟΔΑΣ
- Επικοινωνία:
- chris_gatos
- Επιμελητής
-
m.pαpαgrigorakis
- Συντονιστής
- Επικοινωνία:
Θωμά εξαιρετική δουλειά, για μια ακόμα φορά.
Να είσαι πάντα καλά.
Μίλτος
Να είσαι πάντα καλά.
Μίλτος
-
kostas.zig
Ειλικρινά Θωμά σε ευχαριστούμε για την προσφορά σου που είναι πολύτιμη και την
όπως είπε και ο Λευτέρης δημοσίευσή σου!
όπως είπε και ο Λευτέρης δημοσίευσή σου!Ζυγούρης Κώστας
-
Νασιούλας Αντώνης
- Επικοινωνία:
Κύριε Θωμά,
συγχαρητήρια και από τη μαθητιώσα νεολαία!!!
συγχαρητήρια και από τη μαθητιώσα νεολαία!!!
"Το να έχεις συνείδηση της άγνοιάς σου, είναι ένα μεγάλο βήμα προς τη γνώση" , Benjamin Disraeli
"Η αλήθεια ενός θεωρήματος, βρίσκεται στο μυαλό σου, όχι στα μάτια σου" , Άλμπερτ Αϊνστάιν
"Η αλήθεια ενός θεωρήματος, βρίσκεται στο μυαλό σου, όχι στα μάτια σου" , Άλμπερτ Αϊνστάιν
Πραγματικά πολύ χρήσιμη και εξαιρετική εργασία. Ευχαριστούμε πολύ.
- S.E.Louridas
- Επικοινωνία:
Φίλε Θωμά,
Οταν κανείς προσφέρει την βάση γιά να δημιουργούνται Επιστημονικοί Μαθηματικοί Διάλογοι,έστω και με την ευκαιρία μίας άσκησης είναι Άριστο.Ακόμα πολύ Καλό είναι και όταν βρίσκουμε και προτείνουμε μία άσκηση έτοιμη ή όταν βρίσκουμε κάπου την λύση της και την παρουσιάζουμε.
Πάντως Κατά την άποψή μου είναι κορυφαία κάθε στιγμή που επιλύεται ένα Μαθηματικό Πρόβλημα, είναι κορυφαία η πορεία πρός την Λύση. Πώς αλλοιώς θα ''τσεκάρουμε'' άν έχουμε κατανοήσει ένα θεωρητικό γίγνεσθαι ή άν έχουμε ακουμπήσει την Μαθηματική Σκέψη, άν όχι μέσα από την προσπάθεια επίλησης ενός Μαθηματικού προβλήματος; Αυτό παραμένει Open Problem.
Οταν όμως Θωμά καταθέτουμε την Επιστημονική Ψυχή μας είτε παρουσιάζοντας το απόσταγμα της προσωπικής μας δουλειάς,αυτού γιά το οποίο είμαστε περήφανοι, όπως έκανες εσύ και όπως έχουν κάνει κατά καιρούς και άλλοι από την οικογένεια mathematica, ή όταν Original προσωπικά Μαθηματικά Προβλήματα κατατίθενται σέ κοινή χρήση αυτό είναι Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ στην πρόκληση, είναι ΤΟ Άριστο.
Σ.Ε.Λουρίδας
Οταν κανείς προσφέρει την βάση γιά να δημιουργούνται Επιστημονικοί Μαθηματικοί Διάλογοι,έστω και με την ευκαιρία μίας άσκησης είναι Άριστο.Ακόμα πολύ Καλό είναι και όταν βρίσκουμε και προτείνουμε μία άσκηση έτοιμη ή όταν βρίσκουμε κάπου την λύση της και την παρουσιάζουμε.
Πάντως Κατά την άποψή μου είναι κορυφαία κάθε στιγμή που επιλύεται ένα Μαθηματικό Πρόβλημα, είναι κορυφαία η πορεία πρός την Λύση. Πώς αλλοιώς θα ''τσεκάρουμε'' άν έχουμε κατανοήσει ένα θεωρητικό γίγνεσθαι ή άν έχουμε ακουμπήσει την Μαθηματική Σκέψη, άν όχι μέσα από την προσπάθεια επίλησης ενός Μαθηματικού προβλήματος; Αυτό παραμένει Open Problem.
Οταν όμως Θωμά καταθέτουμε την Επιστημονική Ψυχή μας είτε παρουσιάζοντας το απόσταγμα της προσωπικής μας δουλειάς,αυτού γιά το οποίο είμαστε περήφανοι, όπως έκανες εσύ και όπως έχουν κάνει κατά καιρούς και άλλοι από την οικογένεια mathematica, ή όταν Original προσωπικά Μαθηματικά Προβλήματα κατατίθενται σέ κοινή χρήση αυτό είναι Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ στην πρόκληση, είναι ΤΟ Άριστο.
Σ.Ε.Λουρίδας
S.E.Louridas
1.Μιλώ, μόνο όταν έχω να πώ κάτι καλύτερο από την σιωπή (Πυθαγόρας).
2.Οι αξίες αντανακλώνται, Δεν επιβάλλονται.
3.Είναι Κορυφαία η κάθε στιγμή επίλυσης ενός Μαθηματικού προβλήματος.
1.Μιλώ, μόνο όταν έχω να πώ κάτι καλύτερο από την σιωπή (Πυθαγόρας).
2.Οι αξίες αντανακλώνται, Δεν επιβάλλονται.
3.Είναι Κορυφαία η κάθε στιγμή επίλυσης ενός Μαθηματικού προβλήματος.
- Μάκης Χατζόπουλος
- Επικοινωνία:
Καταπληκτική δουλειά παιδιά!
Τελικά είχα δίκιο, verba volant, scripta manent = τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν φίλε Θωμά!
Τελικά είχα δίκιο, verba volant, scripta manent = τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν φίλε Θωμά!
(1) verba volant, scripta manent = τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν

Ευχαριστώ πολύ.
Πέρα από την πληρότητα της εργασίας να παρατηρήσω ότι είναι και ένα καλαίσθητο έγγραφο.
Συγχαρητήρια για όλα.
Πέρα από την πληρότητα της εργασίας να παρατηρήσω ότι είναι και ένα καλαίσθητο έγγραφο.
Συγχαρητήρια για όλα.
Αποστόλης
Ευχαριστούμε πολύ !
Εξαιρετική δουλειά οργανωμένη με μεράκι και αισθητική
Εξαιρετική δουλειά οργανωμένη με μεράκι και αισθητική
Γ. Μανεάδης
Συγχαρητήρια και για τη δουλειά σου και για την προσφορά σου. Στην εποχή μας που η προσφορά σπανίζει, το να μοιραστείς το κόπο σου μαζί μας και ΑΔΑΠΑΝΑ για εμάς είναι κάτι που ξεχωρίζει ιδιαίτερα. Δείχνεις το ότι είσαι πνευματοφόρος και ανιδιοτελής και είναι τιμή για το forum να περιλαμβάνεσαι στα μέλη του. Προσωπικά σε ευχαριστώ ιδιαιτέρως και θα αναρτήσω την εργασία σου στο ιστολόγιό μου γράφοντας φυσικά ότι είναι δημιούργημα δικό σου. Αν εχεις αντίρρηση παρακληση να μου το πεις. Να είσαι πάντα καλά και να δημιουργείς.
Δημ. Σπυρόπουλος
Μαραθώνας
http://dimarath.blogspot.com
Δημ. Σπυρόπουλος
Μαραθώνας
http://dimarath.blogspot.com
1 συν 1 δεν κάνει πάντα σύο
+++Συγχαρητήρια και για τη δουλειά σου και για την προσφορά σου. Στην εποχή μας που η προσφορά σπανίζει, το να μοιραστείς το κόπο σου μαζί μας και ΑΔΑΠΑΝΑ για εμάς είναι κάτι που ξεχωρίζει ιδιαίτερα. Δείχνεις το ότι είσαι πνευματοφόρος και ανιδιοτελής και είναι τιμή για το forum να περιλαμβάνεσαι στα μέλη του. Να είσαι πάντα καλά και να δημιουργείς.
- Ραϊκόφτσαλης Θωμάς
- Επικοινωνία:
Μια καλησπέρα σε όλους σας.
Μου ζητήθηκε και δίνω το υπόλοιπο της εργασίας μου πάνω στη συνέχεια σε κλειστό διάστημα.
Το αρχείο σε μορφή PDF θα το βρείτε (στα αρχεία του forum) στη διεύθυνση:
http://www.mathematica.gr/index.php?ind ... w&iden=338
Για να μην επαναλάβω τα ίδια,
θα ευχηθώ καλές γιορτές
και θα παρακαλούσα να εκλάβετε τη κίνησή μου αυτή
σαν ένα μικρό δώρο για τα καλά σας λόγια.
Με τις ευχαριστίες μου,
Θωμάς
Μου ζητήθηκε και δίνω το υπόλοιπο της εργασίας μου πάνω στη συνέχεια σε κλειστό διάστημα.
Το αρχείο σε μορφή PDF θα το βρείτε (στα αρχεία του forum) στη διεύθυνση:
http://www.mathematica.gr/index.php?ind ... w&iden=338
Για να μην επαναλάβω τα ίδια,
θα ευχηθώ καλές γιορτές
και θα παρακαλούσα να εκλάβετε τη κίνησή μου αυτή
σαν ένα μικρό δώρο για τα καλά σας λόγια.
Με τις ευχαριστίες μου,
Θωμάς
Θωμα σημαντικη εργασια και ανεκτιμητη προσφορα απο καθε αποψη .
Να εισαι καλα.
Να εισαι καλα.
- Ραϊκόφτσαλης Θωμάς
- Επικοινωνία:
Νίκο είναι πολύ σημαντική για μένα η άποψή σου.
Με τιμά ιδιαιτέρως και αισθάνομαι την ανάγκη να στο καταθέσω.
Σε ευχαριστώ και εύχομαι κάποια στιγμή να γνωρισθούμε.
Σκοπεύω να ανέβω Μακεδονία (Σέρρες) για τις γιορτές.
Αν υπάρχει περίπτωση να συναντηθούν οι δρόμοι μας στείλε μου π.μ
Θωμάς
Με τιμά ιδιαιτέρως και αισθάνομαι την ανάγκη να στο καταθέσω.
Σε ευχαριστώ και εύχομαι κάποια στιγμή να γνωρισθούμε.
Σκοπεύω να ανέβω Μακεδονία (Σέρρες) για τις γιορτές.
Αν υπάρχει περίπτωση να συναντηθούν οι δρόμοι μας στείλε μου π.μ
Θωμάς
Υπέροχη δουλειά, σας ευχαριστούμε πολύ!!!
1. Δεν διδάσκουμε με αυτό που λέμε και κάνουμε. Διδάσκουμε με αυτό που είμαστε.
2. Ο μέτριος δάσκαλος περιγράφει. Ο καλός δάσκαλος εξηγεί. Ο σωστός δάσκαλος αποδεικνύει. Ο σπουδαίος δάσκαλος εμπνέει. ( Γουίλιαμ Γουάρντ)
2. Ο μέτριος δάσκαλος περιγράφει. Ο καλός δάσκαλος εξηγεί. Ο σωστός δάσκαλος αποδεικνύει. Ο σπουδαίος δάσκαλος εμπνέει. ( Γουίλιαμ Γουάρντ)
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης