Πως προσεγγίζετε διδακτικά ότι το
αποτελεί απροσδιοριστία;Ευχαριστώ.
Συντονιστής: m.pαpαgrigorakis
αποτελεί απροσδιοριστία;
των συναρτήσεων

κρύβω με το χέρι μου το
και ρωτάω: τι αποτέλεσμα περιμένετε; Απαντούν μηδέν. Κρύβω ύστερα το 0 και ρωτώ: "τώρα"; μου απαντούν άπειρο κι ύστερα τους λέω ότι οι δύο αυτές "ρουφήχτρες" προσπαθούν η μια να καταπιεί την άλλη και η μάχη τους έχει κάθε φορά διαφορετικά αποτελέσματα.
και το
) απορροφούν όλους τους αριθμούς στο διάβα τους και όταν βρεθούν αντιμέτωποι, πότε νικάει ο ένας, πότε ο άλλος και πότε ξεπηδάει νικητής από μέσα τους, οποιοσδήποτε αριθμός.

george visvikis έγραψε:Πριν καταφύγω σε παραδείγματα, δίνω την "λαϊκή" εξήγηση που γράφει ο Στέλιος:
Στο Σύμπαν του Πολλαπλασιασμού, δύο Τιτάνες (τοκαι το
) απορροφούν όλους τους αριθμούς στο διάβα τους και όταν βρεθούν αντιμέτωποι, πότε νικάει ο ένας, πότε ο άλλος και πότε ξεπηδάει νικητής από μέσα τους, οποιοσδήποτε αριθμός.
Στέλιος Μαρίνης έγραψε:Για πιο "λαϊκή" εξήγηση, γράφωκρύβω με το χέρι μου το
και ρωτάω: τι αποτέλεσμα περιμένετε; Απαντούν μηδέν. Κρύβω ύστερα το 0 και ρωτώ: "τώρα"; μου απαντούν άπειρο κι ύστερα τους λέω ότι οι δύο αυτές "ρουφήχτρες" προσπαθούν η μια να καταπιεί την άλλη και η μάχη τους έχει κάθε φορά διαφορετικά αποτελέσματα.
Άλλο ένα παράδειγμα είναι το ευθύγραμμο τμήμα που αποτελείται από άπειρα σημεία με μηδενικό μήκος, ενώ όλα μαζί φτιάχνουν ένα μήκος.
Ελπίζω να σου φανούν χρήσιμα
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: abgd, Google [Bot] και 1 επισκέπτης