Η ιστορία έχει ως εξής: Όταν στο φροντιστήριο τελειώναμε τη διδασκαλία της εξεταστέας ύλης (περί τα μέσα με τέλη Φλεβάρη) και άρχιζαν οι επαναλήψεις, δίναμε στους μαθητές μας κάθε εβδομάδα και από ένα από αυτά τα φυλλάδια. Καθένα περιέχει σύντομες οδηγίες για το κομμάτι της ύλης στο οποίο έπρεπε να γίνει εκείνη την εβδομάδα επανάληψη (φυσικά προφορικά δίναμε όλες τις ανάλογες λεπτομέρειες) και στη συνέχεια σαν εργασία αναθέταμε προς επίλυση τις ασκήσεις του φυλλαδίου.
Στο συνημμένο, λοιπόν, αρχείο έχω συγκεντρώσει όλες αυτές τις ασκήσεις σε ένα ενιαίο σύνολο και τις προσφέρω εδώ. Να τονίσω ότι η πληκτρολόγηση και παρουσίαση των ασκήσεων έχει γίνει από μένα, γιατί ήθελα να είναι ευπαρουσίαστες και σε εκτυπώσιμη μορφή (οι παρατηρητικοί ίσως δουν λεπτομέρειες, όπως τα κατοπτρικά περιθώρια για εκτύπωση σε σελίδες μπρος-πίσω, όλα τα φυλλάδια είναι σε ζυγό αριθμό σελίδων ώστε να δίνονται ένα ένα με κομψές εκτυπώσεις κλπ κλπ...)
Αυτό σημαίνει ότι δεν κοπιάρω απλά ξένο υλικό, όλη η επεξεργασία έχει γίνει από εμένα προσωπικά (για λογαριασμό άλλωστε και του φροντιστηρίου που εργαζόμουν) και για αυτό και έχω την άνεση να την ανεβάσω και εδώ χωρίς τις ενοχές ότι μπορεί να σφετερίζομαι το έργο άλλων συναδέλφων...
Τονίζω ότι αυτό το υλικό το δούλευα μέχρι και το 2006, άρα ίσως σε κάποια σημεία κριθεί ξεπερασμένο (αν και δεν νομίζω ότι 4 χρόνια είναι τόσα πολλά).
Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι υπάρχουν αρκετές ενδιαφέρουσες ασκήσεις και μερικές πραγματικά καλές προκλήσεις, ενώ και η δομή του όλου πακέτου είναι και αρκετά ενδιαφέρουσα (ως προς την οργάνωση των επαναλήψεων). Σίγουρα θα βρείτε όλοι πολλά στοιχεία να σας προκαλέσουν το ενδιαφέρον...
Οφείλω να πω ότι για όλες αυτές τις ασκήσεις έχω και χειρόγραφα με υποδειγματικά παρουσιασμένες τις λύσεις τους! Πρόκειται βέβαια για κάποιες πολλές δεκάδες (μάλλον τριψήφιο πλήθος) σελίδων, χειρόγραφες (πλην των εκφωνήσεων βέβαια). Έχω αναφερθεί και αλλού, εφόσον βρω τον χρόνο και το ανάλογο εργαλείο, θα τις σκανάρω σιγά σιγά και θα τις ανεβάσω κι αυτές, αλλά επιφυλλάσσομαι γιατί και μεγάλος όγκος δουλειάς είναι και δεν έχω άμεσα το απαραίτητο μηχάνημα...
Αλλά για την ώρα οι εκφωνήσεις είναι στο συνημμένο που ακολουθεί.
Καλή διασκέδαση
Φιλικά