Αύριο, με αφορμή το προγραμματισμένο τελευταίο προαιρετικό 3ωρο επαναληπτικό διαγώνισμα που έχουμε προγραμματίσει στο σχολείο μου, έχω σκοπό να μοιράσω στα παιδιά τις τελευταίες 4 επαναληπτικές ασκήσεις που θα λύσουμε αυτή και την επόμενη εβδομάδα πριν κλείσουμε για το Πάσχα. Οι ασκήσεις αυτές έχουν αρκετά ερωτήματα και ο στόχος είναι να ελέγξουν ένα μεγάλο κομμάτι της ύλης της Ανάλυσης που έχει διδαχθεί. Αρκετά ερωτήματα είναι εύκολα, άλλα είναι δυσκολότερα και απαιτούν συνδυασμό γνώσεων. Σίγουρα δε συγκρίνονται με τα διαμάντια που ανεβάζουν καθημερινά πολλοί συνάδελφοι εδώ στο
Οι ασκήσεις που παραθέτω δεν είναι δικές μου. Είναι από ασκήσεις που έχω πάρει από το Χρήστο Πατήλα, το Ροδόλφο Μπόρη και ασκήσεις από το αρχείο μου. Έχω επίσης συμβουλευτεί τις σελίδες 71 έως 73 από την υπέροχη συλλογή του Νίκου Μαυρογιάννη εδώ. Συνεπώς δε θα μπορούσα παρά να τις μοιραστώ μαζί σας και θα χαρώ αν βρείτε κάτι ενδιαφέρον για να δώσετε στους μαθητές σας.
Φυσικά το θέμα αυτό είναι ανοικτό και για άλλα παρόμοια θέματα Ανάλυσης ή Μιγαδικών με αρκετά ερωτήματα τα οποία συναντήσατε και σας άρεσαν. Κάποια σίγουρα έχουμε και στο mathematica (θα μας βοηθήσει ο parmenides51). Θυμάμαι τις 2 ασκήσεις εδώ και εδώ τις οποίες έχω συμπεριλάβει στο παραπάνω αρχείο.
Αλέξανδρος

,
,
, 

![\displaystyle{f{'}{'}\left( x \right) < 0, \,\, x \in \left[ {1,2} \right]} \displaystyle{f{'}{'}\left( x \right) < 0, \,\, x \in \left[ {1,2} \right]}](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/9f0a9a0d5e2101780b4c5c17db0d473b.png)