Αποτελεσματα ΑΣΕΠ ΠΕ03 2009
Συντονιστής: spyros
Αποτελεσματα ΑΣΕΠ ΠΕ03 2009
Μήπως έχει κανείς τον πίνακα των αποτυχόντων των Μαθηματικών του ΑΣΕΠ 2009 που διέρρευσε σήμερα κατά λάθος από τον ΑΣΕΠ;
- Κοτρώνης Αναστάσιος
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Re: Αποτελεσματα ΑΣΕΠ ΠΕ03 2009
τα έχει ανεβάσει ο Αλέξανδρος εδώ:solon28 έγραψε:Μήπως έχει κανείς τον πίνακα των αποτυχόντων των Μαθηματικών του ΑΣΕΠ 2009 που διέρρευσε σήμερα κατά λάθος από τον ΑΣΕΠ;
viewtopic.php?f=26&t=1804
Δηλαδή το χθεσινό ήταν διαρροή...;!
Εσύ....; Θα γίνεις κανίβαλος....;
Εδώ ο πίνακας αποτυχόντων Μαθηματικών του ΑΣΕΠ 2009
ΔΙΑΓΡΑΦΤΗΚΕ αρχείο μέ τόν πίνακα αποτυχόντων Μαθηματικών του ΑΣΕΠ 2009
grigkost
ΔΙΑΓΡΑΦΤΗΚΕ αρχείο μέ τόν πίνακα αποτυχόντων Μαθηματικών του ΑΣΕΠ 2009
grigkost
- grigkost
- Διαχειριστής
- Επικοινωνία:
Στήν συζήτηση Αποτελέσματα ΑΣΕΠ για Μαθηματικούς 2009 μεταξύ άλλων προέκυψε καί τό εξής θέμα.solon28 έγραψε:Εδώ ο πίνακας αποτυχόντων Μαθηματικών του ΑΣΕΠ 2009
Ασχέτως μέ τό άν συμφωνεί κανείς ή όχι μέ τήν δημοσίευση καί τού καταλόγου τών αποτυχόντων τού ΑΣΕΠ 2009, στό mathematica αποφασίσαμε νά σεβαστούμε τήν επιλογή τού ΑΣΕΠ καί γι' αυτό αφαιρέσαμε τόν εν λόγω κατάλογο. Γιά τόν ίδιο λόγο διαγράφεται καί τό αρχείο τού solon28.cretanman έγραψε:... ότι το ΑΣΕΠ έχει αφαιρέσει τη λίστα των αποτυχόντων από το συμπιεσμένο αρχείο που υπάρχει στην ιστοσελίδα του, αφαιρώ κι εγώ από τη σελίδα του mathematica.gr το αντίστοιχο συνημμένο αρχείο και επισυνάπτω το αρχείο που υπάρχει και στη σελίδα του ΑΣΕΠ.

Συγγνώμη αν έφερα καποια αναστάτωση αλλά δεν καταλαβαίνω το λόγο να μην δημοσιοποιηθεί ο πίνακας αποτυχόντων του ΑΣΕΠ. Και ακόμη γιατί θα πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση του ΑΣΕΠ να μην υπάρχει ο πίνακας των αποτυχόντων; Σκεφτείτε ότι ο πίνακας αυτός προέκυψε, από λάθος μεν του ΑΣΕΠ, αλλά από τον ίδιο τον ΑΣΕΠ. Άρα ο ΑΣΕΠ ευθύνεται κί όχι εμείς που τον αναδημοσιεύουμε! Πάντως το να συμπορευόμαστε με τον ΑΣΕΠ δεν νομίζω ότι ταιριάζει σε μας τους νέους που αν μη τι άλλο είμαστε ρηξικέλευθοι και επαναστάτες και καλό θα είναι να μην υποκύπτουμε στις επιταγές κάποιων υψηλά ιστάμενων! Αυτή είναι η ταπεινή προσωπική μου άποψη και δεν θέλω σε καμία περίπτωση να φέρω σε δύσκολη θέση τους διαχειριστές αυτού του forum!
- grigkost
- Διαχειριστής
- Επικοινωνία:
Ο σεβασμός μιάς απόφασης - είτε είναι τού ΑΣΕΠ είτε οποιουδήποτε άλλου - από τόν οποίο αντλούμε τήν πληροφορία ΔΕΝ έχει ΚΑΜΜΙΑ σχέση μέ τό άν διαφωνεί κανείς ή όχι μέ τήν απόφαση αυτή.solon28 έγραψε:Συγγνώμη αν έφερα καποια αναστάτωση αλλά δεν καταλαβαίνω το λόγο να μην δημοσιοποιηθεί ο πίνακας αποτυχόντων του ΑΣΕΠ. Και ακόμη γιατί θα πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση του ΑΣΕΠ να μην υπάρχει ο πίνακας των αποτυχόντων;
Τό κατα πόσο "ρηξικέλευθοι και επαναστάτες" είμαστε στό mathematica καί κατά πόσο "υποκύπτουμε στις επιταγές κάποιων υψηλά ιστάμενων" μπορεί νά τό διαπιστώσει κανείς κάνωντας μιά περιήγηση στό mathematica.solon28 έγραψε:Πάντως το να συμπορευόμαστε με τον ΑΣΕΠ δεν νομίζω ότι ταιριάζει σε μας τους νέους που αν μη τι άλλο είμαστε ρηξικέλευθοι και επαναστάτες και καλό θα είναι να μην υποκύπτουμε στις επιταγές κάποιων υψηλά ιστάμενων!
Φιλικότατα

- Γιώργος Ρίζος
- Επιμελητής
Χρόνια πολλά στον Παύλο (paylos) και σε κάθε Παύλο, Πέτρο, Παυλίνα (υπάρχουν;) του mathematica.
Μου κάνει εντύπωση η βαθμολογία της ειδικής διδακτικής!
Θα έπρεπε να δίνεται κάποιο (ας το πούμε πρότυπο ή καλύτερα ζητούμενο) σχέδιο ανάπτυξης και η μέθοδος βαθμολόγησης! Φοβάμαι ότι η τυχόν αυθαιρεσία και σίγουρα η υποκειμενικότητα των διορθωτών ρυθμίζουν τη ζωή χιλιάδων οικογενειών!
Παλαιότερα το τσεκούρωμα γινόταν στα "παιδαγωγικά". Τώρα, που οι υποψήφιοι διαβάζουν περισσότερο (βαθύτερα) και είναι υποψιασμένοι στο τι να απαντούν, το ρόλο του Προκρούστη ανέλαβε η "διδακτική". Λες και η διδασκαλία μπορεί να μπει στα καλούπια και στα σχέδια επί χάρτου, που ζητούν να καταγράψουμε. Τα έχουν πει υπέροχα οι συνάδελφοι στο θέμα: Προβληματισμοί σχετικά με τα Μαθηματικά στο Λύκειο, για το τι σημαίνει "διδάσκω", τι και σε ποιον. viewtopic.php?f=6&t=1474&p=8992#p8992
Μη γελιόμαστε! Αφήστε τα στενά καλουπωμένα σχέδια μαθήματος! Έχετε μαζί μας μια εύχρηστη, πλατιά καταγραφή (σημεία θεωρίας, κάποιες ασκήσεις) με τα βασικά που έχετε να συζητήσετε στην τάξη, μη μπούμε και εντελώς "χύμα", σαν κάποιους "παλιούς..." που μπαίνουν και ρωτούν: "Ποιο τμήμα είστε; Τι μάθημα κάνουμε μαζί; Που βρισκόσαστε; Έχει κανείς κανένα βιβλίο; Ακόμα αυτό το βιβλίο μοιράζουνε;..." και μετά ξεκινά το μάθημα...
Το είχα πει και το ξαναλέω: ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝΕ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ, Ή ΓΡΑΦΟΥΝΕ ΔΟΚΙΜΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕ VIDEO,ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝΕ ΣΕ ΤΑΞΗ. ΚΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΚΙ ΟΤΙ: ΝΑ ΕΡΘΟΥΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΑΛ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.
Αν δεν έχουν κάγκελα στα παράθυρα, πόρτες κλειδωμένες και τα παιδιά μείνουν μέσα (ξυπνητά, έτσι;), τότε θα πειστώ ότι έχουν δίκιο, και θα παραδεχτώ το λάθος μου.
Εξάλλου, το λένε και οι ερωτήσεις παιδαγωγικής: Και σεισμός να γίνει την ώρα του μαθήματος, την κύρια ευθύνη έχει "η ελλιπής παιδαγωγική κατάρτιση του εκπαιδευτικού"...
download/file.php?id=566
Άντε, καλό αποχαιρετισμό αύριο στους Συλλόγους διδασκόντων, καλό καλοκαίρι,
καλή μας συνέχεια.
Γιώργος Ρίζος
Υ.Γ. Συμφωνώ απόλυτα με τον Γρηγόρη στο παραπάνω μήνυμά του!
Μου κάνει εντύπωση η βαθμολογία της ειδικής διδακτικής!
Θα έπρεπε να δίνεται κάποιο (ας το πούμε πρότυπο ή καλύτερα ζητούμενο) σχέδιο ανάπτυξης και η μέθοδος βαθμολόγησης! Φοβάμαι ότι η τυχόν αυθαιρεσία και σίγουρα η υποκειμενικότητα των διορθωτών ρυθμίζουν τη ζωή χιλιάδων οικογενειών!
Παλαιότερα το τσεκούρωμα γινόταν στα "παιδαγωγικά". Τώρα, που οι υποψήφιοι διαβάζουν περισσότερο (βαθύτερα) και είναι υποψιασμένοι στο τι να απαντούν, το ρόλο του Προκρούστη ανέλαβε η "διδακτική". Λες και η διδασκαλία μπορεί να μπει στα καλούπια και στα σχέδια επί χάρτου, που ζητούν να καταγράψουμε. Τα έχουν πει υπέροχα οι συνάδελφοι στο θέμα: Προβληματισμοί σχετικά με τα Μαθηματικά στο Λύκειο, για το τι σημαίνει "διδάσκω", τι και σε ποιον. viewtopic.php?f=6&t=1474&p=8992#p8992
Μη γελιόμαστε! Αφήστε τα στενά καλουπωμένα σχέδια μαθήματος! Έχετε μαζί μας μια εύχρηστη, πλατιά καταγραφή (σημεία θεωρίας, κάποιες ασκήσεις) με τα βασικά που έχετε να συζητήσετε στην τάξη, μη μπούμε και εντελώς "χύμα", σαν κάποιους "παλιούς..." που μπαίνουν και ρωτούν: "Ποιο τμήμα είστε; Τι μάθημα κάνουμε μαζί; Που βρισκόσαστε; Έχει κανείς κανένα βιβλίο; Ακόμα αυτό το βιβλίο μοιράζουνε;..." και μετά ξεκινά το μάθημα...
Το είχα πει και το ξαναλέω: ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝΕ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ, Ή ΓΡΑΦΟΥΝΕ ΔΟΚΙΜΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕ VIDEO,ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝΕ ΣΕ ΤΑΞΗ. ΚΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΚΙ ΟΤΙ: ΝΑ ΕΡΘΟΥΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΑΛ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.
Αν δεν έχουν κάγκελα στα παράθυρα, πόρτες κλειδωμένες και τα παιδιά μείνουν μέσα (ξυπνητά, έτσι;), τότε θα πειστώ ότι έχουν δίκιο, και θα παραδεχτώ το λάθος μου.
Εξάλλου, το λένε και οι ερωτήσεις παιδαγωγικής: Και σεισμός να γίνει την ώρα του μαθήματος, την κύρια ευθύνη έχει "η ελλιπής παιδαγωγική κατάρτιση του εκπαιδευτικού"...
download/file.php?id=566
Άντε, καλό αποχαιρετισμό αύριο στους Συλλόγους διδασκόντων, καλό καλοκαίρι,
καλή μας συνέχεια.
Γιώργος Ρίζος
Υ.Γ. Συμφωνώ απόλυτα με τον Γρηγόρη στο παραπάνω μήνυμά του!
- chris_gatos
- Επιμελητής
Παύλο χρόνια σου πολλά και μην απογοητεύεσαι απο οποιονδήποτε και ειδικότερα απο τον ΑΣΕΠ.
Είμαι σίγουρος πως μπορείς να τον νικήσεις ( αν χρειαστεί ).
Είναι καλό για λόγους ψυχολογίας να μην υπάρχει ο πίνακας των αποτυχόντων.
Παιδιά μην ακούτε κανένα που αμφισβητεί την ποιότητα των γνωσεών σας και τη μαθηματική σας πληρότητα. ( Δε μας έφταναν τα χίλια μύρια προβλήματα, βρήκαμε και τιμητές! )
Για την προσπάθεια σας και μόνο , είσαστε ΑΞΙΕΠΑΙΝΟΙ !!!
Προσπαθήστε με θέρμη, οπλιστείτε και με λίγη τύχη ( εντάξει δεν την αγοράζουμε! ) και μετρηθείτε με το..θηρίο.
Είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρετε! Και μην αφήνετε κανένα, μα κανένα να σας ρίχνει τη ψυχολογία, με απώτερο σκοπό να ανεβάσει τη δική του!
Είμαι σίγουρος πως μπορείς να τον νικήσεις ( αν χρειαστεί ).
Είναι καλό για λόγους ψυχολογίας να μην υπάρχει ο πίνακας των αποτυχόντων.
Παιδιά μην ακούτε κανένα που αμφισβητεί την ποιότητα των γνωσεών σας και τη μαθηματική σας πληρότητα. ( Δε μας έφταναν τα χίλια μύρια προβλήματα, βρήκαμε και τιμητές! )
Προσπαθήστε με θέρμη, οπλιστείτε και με λίγη τύχη ( εντάξει δεν την αγοράζουμε! ) και μετρηθείτε με το..θηρίο.
Είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρετε! Και μην αφήνετε κανένα, μα κανένα να σας ρίχνει τη ψυχολογία, με απώτερο σκοπό να ανεβάσει τη δική του!
Χρήστος Κυριαζής
+1chris_gatos έγραψε: Παιδιά μην ακούτε κανένα που αμφισβητεί την ποιότητα των γνωσεών σας και τη μαθηματική σας πληρότητα. ( Δε μας έφταναν τα χίλια μύρια προβλήματα, βρήκαμε και τιμητές! )
συμφωνώ απόλυτα.
"You must be the change you wish to see in the world."
Mahatma Gandhi
Mahatma Gandhi
- A.Spyridakis
Συνάδελφε, αυτό δεν είναι επιχείρημα και το ξέρεις. Διότι η λέξη "σεβασμός" είναι διαφορετική από τη λέξη "αποδοχή".grigkost έγραψε:Ο σεβασμός μιάς απόφασης - είτε είναι τού ΑΣΕΠ είτε οποιουδήποτε άλλου - από τόν οποίο αντλούμε τήν πληροφορία ΔΕΝ έχει ΚΑΜΜΙΑ σχέση μέ τό άν διαφωνεί κανείς ή όχι μέ τήν απόφαση αυτή.
-
ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Σύμφωνα με απόφαση της ολομέλειας του ΑΣΕΠ (μετά από εισήγηση της αρχής για τα προσωπικά δεδομένα) μετά τον διαγωνισμό του 2002 δεν ανακοινώνονται τα ονόματα και οι βαθμολογίες των αποτυχόντων.Σωστό ή Λάθος ο καθένας ας το κρίνει....
Προσωπικά ζήτησα -τον Ιούλιο του 2008- λόγω της διπλωματικής που κάνω με θέμα τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ των ετών 2002,2004 και 2006, το φύλο (όχι ονόματα) και την ηλικία μαζί με τις βαθμολογίες των αποτυχόντων Μαθηματικών...η ολομέλεια του ΑΣΕΠ συνεδρίασε τον Δεκέμβριο του 2008 και μου απάντησε ότι δεν είναι δυνατόν να μου χορηγηθούν τα εν λόγω στοιχεία....
Προσωπικά ζήτησα -τον Ιούλιο του 2008- λόγω της διπλωματικής που κάνω με θέμα τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ των ετών 2002,2004 και 2006, το φύλο (όχι ονόματα) και την ηλικία μαζί με τις βαθμολογίες των αποτυχόντων Μαθηματικών...η ολομέλεια του ΑΣΕΠ συνεδρίασε τον Δεκέμβριο του 2008 και μου απάντησε ότι δεν είναι δυνατόν να μου χορηγηθούν τα εν λόγω στοιχεία....
Συμφωνω όσο δεν φαντάζεσαι!A.Spyridakis έγραψε:Συνάδελφε, αυτό δεν είναι επιχείρημα και το ξέρεις. Διότι η λέξη "σεβασμός" είναι διαφορετική από τη λέξη "αποδοχή".grigkost έγραψε:Ο σεβασμός μιάς απόφασης - είτε είναι τού ΑΣΕΠ είτε οποιουδήποτε άλλου - από τόν οποίο αντλούμε τήν πληροφορία ΔΕΝ έχει ΚΑΜΜΙΑ σχέση μέ τό άν διαφωνεί κανείς ή όχι μέ τήν απόφαση αυτή.
- grigkost
- Διαχειριστής
- Επικοινωνία:
Αγαπητέ Α. Σπυριδάκη τό τί θεωρώ ότι είναι σεβασμός καί τό τό τί γνωρίζω επέτρεψέ μου νά είναι ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ υπόθεση.A.Spyridakis έγραψε:Συνάδελφε, αυτό δεν είναι επιχείρημα και το ξέρεις. Διότι η λέξη "σεβασμός" είναι διαφορετική από τη λέξη "αποδοχή".grigkost έγραψε:Ο σεβασμός μιάς απόφασης - είτε είναι τού ΑΣΕΠ είτε οποιουδήποτε άλλου - από τόν οποίο αντλούμε τήν πληροφορία ΔΕΝ έχει ΚΑΜΜΙΑ σχέση μέ τό άν διαφωνεί κανείς ή όχι μέ τήν απόφαση αυτή.
Φιλικότατα

- nsmavrogiannis
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Φίλοι συνάδελφοι καλημέρα
Πέρα από τις λεκτικές διατυπώσεις περί σεβασμού, αποδοχής, συμφωνίας, και φαντασίας αν βάλουμε στο ζύγι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της δημοσιοποίησης στο mathematica του πίνακα μη επιτυχόντων προς τα που γέρνει η ζυγαριά; Το κέρδος από την δημοσιοποίηση είναι μεγαλύτερο από τις ζημιές; Διότι η επιτυχία ή μη στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ συνδέεται (κακώς διότι πρόκειται για διαγωνισμό και τα μεγέθη είναι συγκριτικά) με την επάρκεια. Γιατί λοιπόν το mathematica που είναι χώρος συνάντησης και επικοινωνίας μαθηματικών να είναι εκείνο που θα προβεί σε βλαπτικές ενέργειες για συναδέλφους που μερικοί είναι και μέλη του; Προς χάριν ποιας ενημέρωσης, ποιάς διαφάνειας και υπέρ ποιών αρχών;
Τελειώνοντας θα ήθελα να τονίσω πως η αντιμετώπιση του θέματος από τον Γρηγόρη Κωστάκο προστάτεψε τη σοβαρότητα του mathematica και δεν επέτρεψε, έστω και ακούσια, να μετατραπεί σε βήμα διαπόμπευσης. Και last but not least εδώ δεν τίθεται θέμα ευπείθειας και σεβασμού στις αρχές (αν και αυτό δεν είναι αναγκαστικά κακό) αλλά ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. 'Οθεν αν κάποιος θέλει να κάνει την επανάσταση του ρηξικέλευθη η μη ας την κάνει με τα δικά του βάσανα όχι των άλλων.
Να έχετε μία καλή μέρα. Καλή δύναμη σε όσους δουλεύουν καλή ξεκούραση στους υπόλοιπους.
Μαυρογιάννης
Πέρα από τις λεκτικές διατυπώσεις περί σεβασμού, αποδοχής, συμφωνίας, και φαντασίας αν βάλουμε στο ζύγι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της δημοσιοποίησης στο mathematica του πίνακα μη επιτυχόντων προς τα που γέρνει η ζυγαριά; Το κέρδος από την δημοσιοποίηση είναι μεγαλύτερο από τις ζημιές; Διότι η επιτυχία ή μη στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ συνδέεται (κακώς διότι πρόκειται για διαγωνισμό και τα μεγέθη είναι συγκριτικά) με την επάρκεια. Γιατί λοιπόν το mathematica που είναι χώρος συνάντησης και επικοινωνίας μαθηματικών να είναι εκείνο που θα προβεί σε βλαπτικές ενέργειες για συναδέλφους που μερικοί είναι και μέλη του; Προς χάριν ποιας ενημέρωσης, ποιάς διαφάνειας και υπέρ ποιών αρχών;
Τελειώνοντας θα ήθελα να τονίσω πως η αντιμετώπιση του θέματος από τον Γρηγόρη Κωστάκο προστάτεψε τη σοβαρότητα του mathematica και δεν επέτρεψε, έστω και ακούσια, να μετατραπεί σε βήμα διαπόμπευσης. Και last but not least εδώ δεν τίθεται θέμα ευπείθειας και σεβασμού στις αρχές (αν και αυτό δεν είναι αναγκαστικά κακό) αλλά ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. 'Οθεν αν κάποιος θέλει να κάνει την επανάσταση του ρηξικέλευθη η μη ας την κάνει με τα δικά του βάσανα όχι των άλλων.
Να έχετε μία καλή μέρα. Καλή δύναμη σε όσους δουλεύουν καλή ξεκούραση στους υπόλοιπους.
Μαυρογιάννης
Αν κανείς δεν ελπίζει, δεν θα βρεί το ανέλπιστο, οι δρόμοι για το ανεξερεύνητο θα είναι κλειστοί.
Ηράκλειτος
Ηράκλειτος
-
Μπάμπης Στεργίου
- Επιμελητής
Συνάδελφοι,
είναι τελείως προφανές ότι λίστα με τίτλο '' αποτυχόντες μαθηματικοί στο ΑΣΕΠ'' είναι προσβλητική για τον κλάδο μας. Πρόκειται για ένα διαγωνισμό και όχι για μια εξέταση στο μάθημα της ημέρας, ώστε να διαπιστώσουμε ποιος διάβασε και ποιος όχι.Μια τέτοια λίστα πάει τον κόσμο χίλια χρόνια πίσω !
Τη μέρα που ο Αλέξανδρος έβαλε όλα τα αρχεία στο mathematica, στο αρχείο με τους '' αποτυχόντες'' δεν έριξα ούτε μια ματιά.Θεώρησα ότι δεν έχει καν νόημα. Ομολογώ ότι ξαφνιάστηκα μάλιστα με μια τέτοια ενέργεια του ΑΣΕΠ .Αν έπρεπε οπωσδήποτε να ανακοινωθεί η βαθμολογία όλων των διαγωνιζομένων , θα ήταν προτιμότερο να υπάρχει μια λίστα, με όλα τα ονόματα των συμμετεχόντων και τις βαθμολογίες τους ,αλφαβητικά , παρά μια λίστα με έτοιμη τροφή για συκοφάντηση των συναδέλφων και του κλάδου από ανθρώπους με αμφίβολο ήθος και ιδιοτελή κίνητρα. Διότι μια τέτοια λίστα μπορεί από πολλούς να χρησιμοποιηθεί με χυδαίο και εξευτελιστικό τρόπο για να αμαυρώσει το κύρος και την αξιοπρέπεια πολλών συναδέλφων.Είμαι σίγουρος ότι αυτό δεν θα το ήθελε κανένας μας, ειδικά στο mathematica , όπου ο σεβασμός της προσωπικότητας του άλλου είναι θεμελιώδες στοιχείο σε κάθε μας επικοινωνία ή ενέργεια .
Σωστά λοιπόν το αρχείο διαγράφηκε και εδώ -αλλά και στο ΑΣΕΠ, το οποίο μάλιστα θα έπρεπε να ζητήσει δημόσια συγνώμη.Με την ευκαιρία :
Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν !
Μπάμπης
είναι τελείως προφανές ότι λίστα με τίτλο '' αποτυχόντες μαθηματικοί στο ΑΣΕΠ'' είναι προσβλητική για τον κλάδο μας. Πρόκειται για ένα διαγωνισμό και όχι για μια εξέταση στο μάθημα της ημέρας, ώστε να διαπιστώσουμε ποιος διάβασε και ποιος όχι.Μια τέτοια λίστα πάει τον κόσμο χίλια χρόνια πίσω !
Τη μέρα που ο Αλέξανδρος έβαλε όλα τα αρχεία στο mathematica, στο αρχείο με τους '' αποτυχόντες'' δεν έριξα ούτε μια ματιά.Θεώρησα ότι δεν έχει καν νόημα. Ομολογώ ότι ξαφνιάστηκα μάλιστα με μια τέτοια ενέργεια του ΑΣΕΠ .Αν έπρεπε οπωσδήποτε να ανακοινωθεί η βαθμολογία όλων των διαγωνιζομένων , θα ήταν προτιμότερο να υπάρχει μια λίστα, με όλα τα ονόματα των συμμετεχόντων και τις βαθμολογίες τους ,αλφαβητικά , παρά μια λίστα με έτοιμη τροφή για συκοφάντηση των συναδέλφων και του κλάδου από ανθρώπους με αμφίβολο ήθος και ιδιοτελή κίνητρα. Διότι μια τέτοια λίστα μπορεί από πολλούς να χρησιμοποιηθεί με χυδαίο και εξευτελιστικό τρόπο για να αμαυρώσει το κύρος και την αξιοπρέπεια πολλών συναδέλφων.Είμαι σίγουρος ότι αυτό δεν θα το ήθελε κανένας μας, ειδικά στο mathematica , όπου ο σεβασμός της προσωπικότητας του άλλου είναι θεμελιώδες στοιχείο σε κάθε μας επικοινωνία ή ενέργεια .
Σωστά λοιπόν το αρχείο διαγράφηκε και εδώ -αλλά και στο ΑΣΕΠ, το οποίο μάλιστα θα έπρεπε να ζητήσει δημόσια συγνώμη.Με την ευκαιρία :
Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν !
Μπάμπης
- A.Spyridakis
Οι επιχειρηματολογίες, τόσο του συνάδελφου Μαυρογιάννη, όσο και του συνάδελφου Στεργίου με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο. Δεν τραβάω κανένα ζόρι να μάθω αν κάποιος έγραψε 49 ή 30 (Γιατί? Για να νιώσω εγώ μαθηματικάρας πάνω στην ατυχία ή την ανεπάρκεια εκείνων, αντίστοιχα?). Η ένστασή μου ήταν επάνω στο σεβασμό ή όχι αποφάσεων άλλων. Άλλο σεβασμός, άλλο αποδοχή: Δε μπορώ να δεχτώ ότι πρέπει να αποδέχομαι οποιουδήποτε την απόφαση - γιατί γι' αυτό μιλάμε.
Από την άλλη όμως, συνάδελφοι, σίγουρα υπάρχουν καλοί μαθηματικοί που έγραψαν πολύ καλά στα μαθηματικά και όχι στα παιδαγωγικά (με αποτέλεσμα φυσικά να μην εμφανίζονται καθόλου στους πίνακες) και έχουν "διαπομπευθεί" χωρίς λόγο (κατά την άποψή μου). Εκτός κι αν έκρυψαν απ' όλους ότι έδιναν ΑΣΕΠ
Από την άλλη όμως, συνάδελφοι, σίγουρα υπάρχουν καλοί μαθηματικοί που έγραψαν πολύ καλά στα μαθηματικά και όχι στα παιδαγωγικά (με αποτέλεσμα φυσικά να μην εμφανίζονται καθόλου στους πίνακες) και έχουν "διαπομπευθεί" χωρίς λόγο (κατά την άποψή μου). Εκτός κι αν έκρυψαν απ' όλους ότι έδιναν ΑΣΕΠ
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σας και ζητώ συγγνώμη για τη μη έγκαιρη απάντηση αλλά έπρεπε να μεταβώ για μια μέρα στη Β/θμια που υπηρετούσα ώστε να πάρω την απόλυση και την πολυπόθητη προυπηρεσία.
Παύλος
Παύλος
τελευταία επεξεργασία από paylos σε Τετ Ιούλ 01, 2009 12:03 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΠΑΥΛΟΣ
Μεχρι τον προηγουμενο ΑΣΕΠ που ειχα δωσει αυτα ανακοινωνονταν. ονο τωρα στον τελευταιο, αλλα και σε αλλους οπως δεξιοτητων, υπουργειου οικονομικων και εκπαιδευτικων δινεται κωδικος για την προσβαση στο σαιτ του ΑΣΕΠ για τις βαθμολογιες , προφανως λογω της αρχης προστασιας προσωπικων δεδομενων και πιστευω καλα κανουν για να μην υπαρχει διαπομπευση απο <<ειδικους>>.
παντως στον διαγωνισμο του 2002 μετα τις ενστασεις εμφανιστικαν εξτρα απο 3 επιτυχωντες στους μαθηματικους στους γυμναστες και στους θεολογους , ενω ξερουμε οτι δεν γινονται αναβαθμολογισεις. Επειδη δεν μπορουσα να εχω προσωπικο οφελος δενμπορουσα να κινησω διαδικασια νομικη και το αναφερα σε τοπικο ραδιοφωνικο καναλι αλλα δεν εγινε τιποτε.
παντως στον διαγωνισμο του 2002 μετα τις ενστασεις εμφανιστικαν εξτρα απο 3 επιτυχωντες στους μαθηματικους στους γυμναστες και στους θεολογους , ενω ξερουμε οτι δεν γινονται αναβαθμολογισεις. Επειδη δεν μπορουσα να εχω προσωπικο οφελος δενμπορουσα να κινησω διαδικασια νομικη και το αναφερα σε τοπικο ραδιοφωνικο καναλι αλλα δεν εγινε τιποτε.
Μαραντιδης Φωτης
-
Πέτρος Μάρκου
Γιατί κάποιοι θεωρούν ότι θίγονται όταν δημοσιοποιούνται όλα τους τα στοιχεία. Γιατί το ΑΣΕΠ με τη δημοσιοποίηση αυτής της λίστας παρανομεί.solon28 έγραψε: Συγγνώμη αν έφερα κάποια αναστάτωση αλλά δεν καταλαβαίνω το λόγο να μην δημοσιοποιηθεί ο πίνακας αποτυχόντων του ΑΣΕΠ.
(σύμφωνα με την απόφαση ΑΡ. 62/2004 της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα)
Γιατί το mathematica.gr με το να κρατήσει δημοσιευμένη μια λίστα που:solon28 έγραψε: Και ακόμη γιατί θα πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση του ΑΣΕΠ να μην υπάρχει ο πίνακας των αποτυχόντων;
- η ΑΠΔΠΧ βρίσκει παράνομη
- "κατέβασε" από το internet το ίδιο το ΑΣΕΠ
θα έθιγε τους ίδιους που έθιξε και το ΑΣΕΠ
Μπορεί (προς τιμή σας) να μην σας ενδιαφέρει, αλλά μπορεί να ενδιαφέρει κάποιον εργοδότη να "εξετάσει" έτσι την επάρκεια κάποιου νέου (ή και παλιού) καθηγητή.A.Spyridakis έγραψε: Δεν τραβάω κανένα ζόρι να μάθω αν κάποιος έγραψε 49 ή 30
Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι θα απολυθεί (οπωσδήποτε). Θα μπορούσε όμως να σημάνει μη πρόσληψη. Θα μπορούσε επίσης πολύ άνετα να έχει άλλες, οικονομικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις.
Και γενικά, το να γνωρίζει ο εργοδότης την ενδεχόμενη "κακή επίδοση" του εργαζόμενου, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να αφαιρέσει επιχειρήματα από τυχόν διεκδικήσεις από πλευράς του εργαζομένου.
Το δικαίωμά σας να μη αποδεχτείτε την απόφαση του ΑΣΕΠ δεν μπορεί να σας το στερήσει κανείς και είναι απόλυτα κατανοητό.A.Spyridakis έγραψε: Η ένστασή μου ήταν επάνω στο σεβασμό ή όχι αποφάσεων άλλων. Άλλο σεβασμός, άλλο αποδοχή: Δε μπορώ να δεχτώ ότι πρέπει να αποδέχομαι οποιουδήποτε την απόφαση - γιατί γι' αυτό μιλάμε.
Το να μη αποδεχθεί όμως κάποιος την απόφαση της ΑΠΔΠΧ είναι άλλη υπόθεση.
EDIT : Διορθώθηκε το link
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης