viewtopic.php?f=27&t=10162&p=56197#p56197
Γρηγόρη.grigkost έγραψε:Αντώνη ΚυριακόπουλεΑ.Κυριακόπουλος έγραψε:• Θα ήθελα όμως να σε ρωτήσω: Είναι σωστό ένας που θέλει να λέγεται επιστήμονας, αντί να προβάλλει τις επιστημονικές του αντιρρήσεις να καταφεύγει σε ύβρεις; Για αυτούς δεν υπάρχουν γενικοί συντονιστές;
επέτρεψέ μου νά σχολιάσω δύο σημεία στά παραπάνω:
α) Θεωρείς αυτονόητο ότι "υβρίζεσαι" χωρίς αυτό νά είναι αυτονόητο καί γιά τούς άλλους.
Από πού βγάζεις το συμπέρασμα αυτό; Σε κάθε περίπτωση λέω απλά τη γνώμη μου για διάφορα μαθηματικά ζητήματα, χωρίς να θεωρώ ότι προσβάλλω κανέναν Μερικοί όμως θίγονται και αντί να απαντήσουν με επιστημονικά επιχειρήματα, απαντούν με υπονοούμενα και ύβρεις. Τότε, για να μη δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, αναγκάζομαι να απαντήσω. Ποτέ δεν έθιξα κανέναν αν προηγουμένως δεν με είχε θίξει αυτός.
.
Γρηγόρη.grigkost έγραψε: β) Μέ ρωτάς "άν υπάρχουν γενικοί συντονιστές" γιά νά επιληφθούν τών "ύβρεων". Όμως, είναι οί γενικοί συντονιστές τού mathematica -πού προέκυψαν μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες- πού θά κρίνουν τί είναι ύβρις καί τί όχι, είναι αυτοί πού είναι επιφορτισμένοι μέ τήν ευθύνη τής εφαρμογής τού κανονισμού.
Είναι, λοιπόν, στήν κρίση καί τήν δικαιοδοσία τών γενικών συντονιστών τό πότε καί μέ ποιόν τρόπο θά επέμβουν καί τό νά υπαγορεύουμε -οί υπόλοιποι- στούς γενικούς συντονιστές τό πότε καί μέ ποιόν τρόπο θά εκτελέσουν τό έργο πού έχουν αναλάβει όχι μόνο δέν βοηθάει τήν καλή λειτουργία τού mathematica, αλλά τήν υπονομεύει.
Ποιος αμφισβήτησε τις δημοκρατικές διαδικασίες για την εκλογή συντονιστών; Και βέβαια είναι στην κρίση τους να αποφασίζουν πότε και με ποιον τρόπο θα επεμβαίνουν. Με το να τους επισημαίνει όμως ένα μέλος κάτι δεν σημαίνει ότι τους υπαγορεύει τι θα κάνουν. Ούτε υπονομεύει το έργο τους, όπως λες.
Γρηγόρη.grigkost έγραψε:Επέτρεψέ μου νά εκφράσω τήν εκτίμησή μου απέναντί σου, αναφέρωντας τά δικά σου λόγια:
"ο καλύτερος τρόπος να βλάψεις μια ιδέα , είναι να την υπερασπίζεσαι με λάθος τρόπο."
• Με κανένα τρόπο δεν θέλω να υπονομεύσω και να βλάψω το χώρο αυτό. Για να μου το επισημαίνεις όμως εσύ, που πιστεύω ότι με εκτιμάς, φαίνεται ότι έτσι θα είναι. Γι' αυτό με μεγάλη μου λύπη αποχωρώ από το χώρο αυτό. Πάντως να ξέρεις ότι δεν το έκανα επίτηδες. Νόμιζα ότι στο χώρο αυτό μπορούμε να συζητάμε τα πάντα ελεύθερα, χωρίς να θιγόμαστε και χωρίς ύβρεις. Και συνθέτοντας τις επιστημονικές παραθέσεις και αντιπαραθέσεις να γινόμαστε καλύτεροι. Το έχω πει πολλές φορές: Κανένας δεν τα ξέρει όλα.
Με εκτίμηση.
Αγαπητοί φίλοι του Mathematica.
Αποχωρώντας από το χώρο αυτό που τόσο αγάπησα, θα ήθελα να σας πω τα εξής:
• Μπαίνοντας στο χώρο αυτό, το μόνο που ήθελα είναι ό,τι έμαθα τόσα χρόνια, σημαντικά ή όχι, να τα μοιραστώ μαζί σας. Δεν πρόφθασα να ολοκληρώσω. Δεν πειράζει. Είμαι σίγουρος ότι αυτά που ήθελα να επισημάνω ακόμα, θα τα επισημάνει κάποιος άλλος. Υπάρχουν πολλοί άξιοι μαθηματικοί στο χώρο αυτό.
• Πολλές φορές έχω ακούσει την άποψη ό,τι τις επισημάνσεις που κάνω δημόσια θα μπορούσα να τις κάνω με ένα προσωπικό μήνυμα ( Π.Μ). Δεν συμφωνώ με την άποψη αυτή, όπως είχα πει και παλαιότερα στο καθηγητή Μιχάλη Λάμπρου. Ο λόγος είναι, όχι γιατί θέλω να κάνω τον έξυπνο, όπως τους βολεύει να λένε μερικοί, αλλά γιατί αυτά που θα έγραφα στο Π.Μ. είναι σίγουρο ότι θα ενδιέφερε και άλλους συνάδελφους. Μαθαίνουμε, όχι μόνον από τα δικά μας λάθη, αλλά και από τα λάθη των άλλων. Βέβαια χρειάζεται δύναμη και στέρεες βάσεις για να δέχεται κάποιος τα λάθη του αδιαμαρτύρητα. Δεν θέλω να πιστέψω ότι αυτοί που θίγονται θεωρούν τον εαυτόν τους αλάνθαστο. Ακόμα, δεν θέλω να πιστέψω ότι ο χώρος αυτός είναι για να δημοσιεύουμε ασκήσεις, για να φαίνεται το όνομά μας για διάφορους λόγους!!!
• Αν ήταν να επικοινωνούμε για μαθηματικά θέματα με Π.Μ. τότε ακυρώνουμε το ρόλο και την αξία του χώρου αυτού, αφού αυτό θα μπορούσαμε να το κάνουμε και με τα προσωπικά μας e-mail. Έχω πει πολλές φορές ότι, όποιος δημοσιεύει κάτι πρέπει να δέχεται αδιαμαρτύρητα την κριτική των άλλων. Διαφορετικά , ας μην κάνει δημοσιεύσεις.
• Στο χώρο αυτό γνώρισα πολλούς αξιόλογους ανθρώπους. Χαρά μου θα ήταν να συνεχίσουμε την επικοινωνία μας με τα προσωπικά μας e-mail ( a_kiriak@otenet.gr , μετά το a έχει κάτω παύλα).
• Τελειώνοντας θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από όλους όσους στενοχώρησα, λόγω των παραπάνω απόψεών μου και χωρίς να το θέλω.
Εύχομαι από καρδιάς, σε όλα ανεξαιρέτως τα μέλη, καλή συνέχεια.
Υ.Γ.
Όποιος ενδιαφέρεται να δει τον αυστηρό ορισμό της σειράς, ας κοιτάξει εδώ:
«FOUNDATIONS OF ANALYSIS», HERBERT S. GASKILL-P.P.NARAYANASWAMI,
Σελίδα 329, παράγραφος 7,1.