ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για το ΔΣ της ΕΜΕ

Συντονιστής: spyros

ykerasar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ykerasar » Δευ Φεβ 20, 2012 8:53 am

Γιάννη Κερασαρίδη
(μέλος -για πρώτη φορά- του ΔΣ της ΕΜΕ)

Το ιστορικό
Στις αρχαιρεσίες του Μάρτη 2011 εκλεχτήκαμε, για πρώτη φορά, στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΜΕ, ο γράφων και ο Αλέξης Παπαϊωάννου (ΣΕΜΦΕ του ΕΜΠ). Ο σκοπός για τον οποίο επεδίωκα να εκλεγώ στο ΔΣ ήταν για να συντελέσω ώστε να αρθούν οι λόγοι για τους οποίους μέσα σε 28 χρόνια εγκατέλειψαν την ΕΜΕ, περίπου 11.000 μέλη (!), και οι λόγοι αυτοί ήσαν οι εξής:
α) η σχεδόν παντελής, έλλειψη διαφάνειας,
β) μια ομάδα 35 περίπου ατόμων ανακυκλώνονται σε θέσεις κλειδιά του Δ.Σ. και στα πόστα της ΕΜΕ,
γ) τα άτομα αυτά έχοντας στήσει ένα μηχανισμό "πλειοψηφίας", εκμεταλλευόμενοι το φασιστικής έμπνευσης εκλογικό σύστημα, ελέγχουν αποφασιστικά τη ζωή της ΕΜΕ τα τελευταία 28 χρόνια. Κανείς δεν έμπαινε στο ΔΣ χωρίς τη δική τους κατάφαση,
δ) στη διάρκεια της διοίκησής τους "κατάφεραν" δύο πράγματα:
1. να κάνουν τους πάντες να σιχαθούν τα πάντα, κατά τρόπο ώστε στα 28 χρόνια της θητείας τους να περάσουν από την ΕΜΕ και να "φύγουν" 11000 μέλη
2. να φτάσουν την ΕΜΕ μισό βήμα από το όριο της χρεοκοπίας. Ακριβώς, απ’ αυτόν τον τελευταίο λόγο και εν όψει της de facto διάλυσης της ΕΜΕ, σκέφτηκαν πως η παρουσία και "άλλων φωνών" θα δημιουργούσε ενδιαφέρον στους συναδέλφους. Προσάρμοσαν τον μηχανισμό "πλειοψηφίας" σε τρόπο ώστε να μπορέσουν να μπουν δύο "άλλες φωνές", από την «Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ», τη μοναδική αντιπολιτευόμενη οργανωμένη ομάδα με οράματα και αρχές.

Τα συμβάντα κι η αποχώρησή μου
Το πρώτο που επιδιώξαμε ήταν η διαφάνεια και η αναθεώρηση του φασιστικού τύπου καταστατικού. Πέρασε, σχεδόν, ένα έτος και πραγματοποιήθηκαν 13 διοικητικά συμβούλια με αποτέλεσμα…εντός εκτός και επί τα αυτά….
Στο ποια ήταν η συμπεριφορά τους, όλο αυτό το διάστημα, απαντά η παροιμία «τ’ είχες Γιάννη, τ’ είχα πάντα». Να μερικά χαρακτηριστικά:
1. σ’ εμάς τους δύο δεν μας δόθηκε καμιά θέση στο ΔΣ,
2. ποτέ τους δεν περιέλαβαν στην ημερήσια διάταξη θέματα που έγκαιρα τους προτείναμε˙ πάντα, τα θέματά μας, πετάγονταν στην ενότητα «Ανακοινώσεις – Προτάσεις», στην οποία άλλωστε δεν γίνεται συζήτηση, αλλά, κι όταν πραγματοποιείται, γίνεται συζήτηση "στο πόδι",
3. κατ’ επανάληψη έθεσα το θέμα ενεργοποίησης της «Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Καταστατικού» (που είναι απόφαση των τριών τελευταίων συνελεύσεων). Από τότε μέχρι σήμερα η επιτροπή συνήλθε μόνο μία φορά γιατί μετά «αρρώσταιναν» κάποια μέλη της επιτροπής….
4. πρόβαλα γραπτό αίτημα να μου παραχωρούνται αντίγραφα των πρακτικών του ΔΣ (προβλέπεται ρητά από το Καταστατικό). Πέρασαν εννιά μήνες κι ακόμα να μου τα δώσουν, επικαλούμενοι παιδαριώδεις δικαιολογίες,
5. στο περιοδικό «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Β΄» εκλέχθηκε στην τριμελή Γραμματεία, μεταξύ των άλλων, και ο συνάδελφος Σωτήρης Λουρίδας. Ξαφνικά, από το τεύχος Ιουλίου, πραξικοπηματικά τον κατάργησαν και όταν έθεσα θέμα νομιμότητας υποστήριξαν τα…αστήρικτα. Στη βιασύνη τους πάνω, κάποιος απ’ αυτούς παραποίησε το βιβλίο Πρακτικών του ΔΣ, για στηριχθεί αυτός τους ο ισχυρισμός. Τον επόμενο καιρό ακολούθησαν συζητήσεις κωφαλάλων π.χ. εντελώς δόλια μου έλεγαν πως «…Γιάννη, γιατί υποστηρίζεις τον Λουρίδα;» παρά το γεγονός ότι τους τόνιζα πως «οποιοσδήποτε κι αν ήταν ο συνάδελφος τα ίδια θα έκανα» κλπ,κλπ.
6. σε κάθε συνεδρίαση του ΔΣ, οι ίδιοι δευτερολογούν, τριτολογούν,…., ν-λογούν και σε μας αν ζητήσουμε δευτερολογία, μας κοιτούν "άγρια",
7. τελευταία, κάθε φορά που παίρνω το λόγο, για να μου δείξουν τα αισθήματα που τρέφουν απέναντί μου, αρχίζουν και μιλούν μεταξύ τους σαν να θέλουν να μου πουν «δεν θα σε ακούσουμε˙ μας δημιουργείς προβλήματα, επιδιώκοντας να αλλάξεις χρόνιες καταστάσεις». Τους έχω επιπλήξει πολλές φορές, γι’ αυτή τους τη συμπεριφορά˙ στο τελευταίο, όμως, ΔΣ ξεπέρασαν κάθε όριο. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησα από τη συνεδρία κι από την αίθουσα.

Επιμύθιο
α. Οι πρωταγωνιστές της τέτοιας συμπεριφοράς δεν είχαν τη στοιχειώδη ευγένεια να πουν δυο λόγια για να με αποτρέψουν (όχι βέβαια ότι θα άλλαζα γνώμη). Φεύγοντας τους επέπληξα για τη συμπεριφορά τους και τους δήλωσα πως θα τους καταγγείλω δημοσίως.
β. Η ειρωνεία είναι πως οι άνθρωποι αυτοί, σε κάθε βήμα τους, επικαλούνται την επιστημοσύνη. Όμως αυτή τους η συμπεριφορά παραπέμπει σε άλλα επίπεδα, τα οποία ποτέ δεν επισκέφθηκα ούτε πρόκειται να επισκεφθώ. Δεν το καταδέχομαι.
γ. Είναι βέβαιο ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν γνωρίζουν πως κάτι τέτοιες συμπεριφορές αντί να με πτοήσουν, αντίθετα με πεισμώνουν. Θα πολλαπλασιάσω, λοιπόν, τις προσπάθειές μου για να επιτύχω τους στόχους μου (όπως τους περιγράφω στην ενότητα «το ιστορικό»)
δ. Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά. Στο νου μου, όμως, έρχεται ένας στίχος του Σίλερ (Johann Christoph Friedrich von Schiller): «ενάντια στην ανθρώπινη (…) και αυτοί οι θεοί μάχονται χωρίς επιτυχία»

Γιάννης Κερασαρίδης
20-2-2012

Άβαταρ μέλους
nsmavrogiannis
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Re: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για το ΔΣ της ΕΜΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nsmavrogiannis » Τετ Φεβ 22, 2012 8:57 pm

Τα όσα διεκτραγωδεί ο Γιάννης Κερασαρίδης αποτελούν απλώς ένα σύμπτωμα μίας νοσηρής κατάστασης.
Δεν θα ήθελα να επαναλάβω την γνώμη μου για την λειτουργία της ΕΜΕ. Την έχω αναφέρει αλλού:
viewtopic.php?f=40&p=7325#p7325
viewtopic.php?f=6&p=84151#p84151
viewtopic.php?f=58&p=91276#p91276
viewtopic.php?f=109&p=11301#p11301
Η γνώμη μου δεν έχει αλλάξει και εξακολουθώ να λυπάμαι που η κορυφαία Επιστημονική μας Ένωση παραμένει βουτηγμένη στο τέλμα. Και αδυνατεί να αξιοποιήσει τις δυνάμεις και τον δυναμισμό των Ελλήνων μαθηματικών. Οι ερμηνείες είναι πολλές αλλά πέρα από τις πολιτικές ή προσωπικές επιλογές που έχουν γίνει υπάρχει μία βασική επιλογή που τις συνέχει μονότονα: Το (σκόπιμο) έλλειμμα αξιοκρατίας.

Αν και κατά κανόνα είμαι αισιόδοξος στην προκειμένη περίπτωση δεν είμαι. Άνθρωποι όπως ο Γιάννης με την έντιμη και μαχητική παρουσία τους δείχνουν ένα δρόμο ελπίδας. Αλλά οι δρόμοι αποκτούν αξία όταν τους διαβαίνουν πολλοί...

Μαυρογιάννης

Αν κανείς δεν ελπίζει, δεν θα βρεί το ανέλπιστο, οι δρόμοι για το ανεξερεύνητο θα είναι κλειστοί.
Ηράκλειτος
STOPJOHN

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από STOPJOHN » Παρ Φεβ 24, 2012 9:51 pm

Περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της Ε.Μ.Ε για τα σοβαρά θέματα που κατήγγειλε ο συνάδελφος Γιάννης Κερασαρίδης .Πιστεύω ότι από τα περιοδικά της Μαθηματικής Εταιρείας θα ενημερωθούμε ...ίδωμεν ...
Γιάννης Σ.

α. Η δυσκολία με κάνει δυνατότερο.
β. Όταν πέφτεις να έχεις τη δύναμη να σηκώνεσαι.
Άβαταρ μέλους
Χρήστος Λαζαρίδης
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χρήστος Λαζαρίδης » Παρ Φεβ 24, 2012 10:52 pm

STOPJOHN έγραψε:Περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της Ε.Μ.Ε για τα σοβαρά θέματα που κατήγγειλε ο συνάδελφος Γιάννης Κερασαρίδης .Πιστεύω ότι από τα περιοδικά της Μαθηματικής Εταιρείας θα ενημερωθούμε ...ίδωμεν ...
Γιάννης Σ.
Γιάννη

Μη περιμένεις!
Ούτε το περιοδικό θα αναφέρει τίποτε, ούτε η εταιρεία!

Φιλικά Χρήστος

Ο ηλίθιος είναι αήττητος
STOPJOHN

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από STOPJOHN » Σάβ Φεβ 25, 2012 9:23 am

Καλημέρα Χρήστο και Καλές Απόκριες
Με κάποια μέλη του Δ.Σ της Ε.Μ.Ε γνωριζόμαστε γιατί κάποτε βρεθήκαμε στο ίδιο σχολείο , έχουνε αξιοπρέπεια ,δεν ξέρω αν ακούγονται από τα άλλα μέλη του Δ.Σ. Αν σκόπιμα δεν απαντήσουν και κρύβονται (δεν το γνωρίζω ) θα πρέπει να τους χαρακτηρίσουμε με κατάλληλες λέξεις ...... Είναι ανθρώπινο να κάνουνε λάθη και έστω να έχουνε μιλήσει άσχημα αλλά το κρυφτό ΕΊΝΑΙ ΑΧΑΡΑΚΤΉΡΙΣΤΟ... ωστόσο θα περιμένουμε τις θέσεις τους .
Φιλικά.
Γ.Σ

α. Η δυσκολία με κάνει δυνατότερο.
β. Όταν πέφτεις να έχεις τη δύναμη να σηκώνεσαι.
Άβαταρ μέλους
polysot
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από polysot » Σάβ Φεβ 25, 2012 10:03 am

ΤΟ θέμα δεν είναι μία απλή απαντηση συνάδελφοι!
Το σημαντικό είναι νομίζω να γίνει μία ουσιαστική ανασύνταξη από τους πολλούς άξιους συναδέλφους που τώρα συγκροτούν το ΔΣ μαζί με ακόμα περισσότερους που πραγματικά θα ήθελαν να προσφέρουν μία ουσιαστική αναδιοργάνωση και ανασύνταξη όλων των "μαθηματικών" δυνάμεων του τόπου μας. Προς τούτο πρέπει να ανοίξει ένας διάλογος, στον οποίο να κληθούν να συμμετέχουν όλοι για τη διαμόρφωση ενός προγράμματος δράσεων και των κατευθύνσεων που θα θέλαμε να έχει η ΕΜΕ.

Σωτήρης Δ. Χασάπης

Ζήσε τα μαθηματικά σου!
-----------------------------
"There is a scientific taste just as there is a literary or artistic one", Renan
"The journey of a thousand miles begins with one step.", Lao Tzu
ykerasar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ykerasar » Πέμ Μαρ 15, 2012 11:58 pm

Φίλε Σωτήρη,
αρχικά πρέπει να σου δηλώσω πως χάρηκα πολύ για τη γνωριμία μας χθες στο ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ, στη θαυμάσια παρουσίαση του καθηγητή Claude Paul Bruter. Το σημαντικότερο, όμως, είναι οι ιδέες που εκθέτεις στο σημείωμά
σου.
Φυσικά και συμφωνώ μαζί σου, μαζί με πολλούς άλλους (οι οποίοι κατέκλυσαν με τα mail τους, το ταχυδρομικό
μου κουτί). Θα προτιμούσα, βέβαια, τα μηνύματά τους αυτά να τα είχαν αναρτήσει για να μπορούν να έχουν πρόσβαση
σ’ αυτά τα χιλιάδες μέλη και φίλοι του mathematica. Φίλε Σωτήρη, ο αγώνας μόλις άρχισε.
Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω και τους υπόλοιπους "συνδαιτυμόνες" μας
Γιάννης Κερασαρίδης

Απάντηση

Επιστροφή σε “Γενικά Μηνύματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες