Φύλλα εργασίας - Άλγεβρα Α΄ Λυκείου

Συντονιστής: stranton

Άβαταρ μέλους
Μάκης Χατζόπουλος
Επικοινωνία:

Φύλλα εργασίας - Άλγεβρα Α΄ Λυκείου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μάκης Χατζόπουλος » Δευ Οκτ 04, 2010 9:23 pm

Στους μαθητές μου δίνω τα φύλλα εργασίας που επισυνάπτω παρακάτω που σκοπό δεν έχουν να αντικαταστήσουν το βιβλίο, απλά είναι μια τελευταία επανάληψη σε κάθε παράγραφο, ελέγχουν τις γνώσεις του μαθητή, δίνουν έμφαση σε κάποια σημεία του βιβλίου ή σε κάποια άλλα που δεν υπήρχαν, παρουσιάζουν τις απαιτούμενες γνώσεις που πρέπει έχει ο μαθητής σε κάθε παράγραφο και τέλος μας δίνει ένα απόσταγμα της γνώσης που βοηθάει τον μαθητή στην ομαδοποίηση και αναδρομή της γνώσης όταν την χρειαστεί στον μέλλον.

Εσείς χρησιμοποιείται φύλλα εργασίας στο μάθημα;

Ήδη τα έχω βάλει στο blog μου όπου (λογικά) θα το συνεχίσω μέχρι τέλος του σχ. έτους. Αν δεν υπάρχει ενδιαφέρον εδώ πα (που λένε και οι Ζακυνθινοί) θα μπορείτε να τα βρείτε στην γνωστή διεύθυνση (όπως φαίνεται στο προφίλ μου).

Περιμένω σχολιασμό και γιατί όχι συζήτηση περί των φύλλων εργασίας.

Υ.Γ: Υπόψη, φύλλα εργασίας δίνω και στο τέλος με την μορφή ασκήσεων επαναληπτικού χαρακτήρα που την λύνουν πάνω στην κόλλα. Αν υπάρχει ενδιαφέρον θα δώσω και αυτά για περαιτέρω συζήτηση...
Συνημμένα
Μάθημα 1ο Άλγεβρα Ά Λυκείου.pdf
(360.42 KiB) Μεταφορτώθηκε 2455 φορές

(1) verba volant, scripta manent = τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν
Εικόνα
daidas
Επικοινωνία:

Re: Φύλλα εργασίας - Άλγεβρα Α΄ Λυκείου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από daidas » Τρί Οκτ 05, 2010 5:57 am

Φίλε Μάκη είσαι πάντα καινοτόμος.
Σ΄ ευχαριστούμε

1 συν 1 δεν κάνει πάντα σύο
Άβαταρ μέλους
Μάκης Χατζόπουλος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μάκης Χατζόπουλος » Τρί Οκτ 05, 2010 1:56 pm

daidas έγραψε:Φίλε Μάκη είσαι πάντα καινοτόμος.
Σ΄ ευχαριστούμε
Σε ευχαριστώ Δημήτρη! Να είσαι καλά!

Με την ευκαιρία να πούμε ότι έχεις ένα πολύ καλό blog http://dimarath.blogspot.com/ που το προτείνω να το δείτε.

Υ.Γ: Διόρθωσα κάποια λαθάκια που υπήρχαν στο προηγούμενο αρχείο, το νέο το έχω τοποθετήσει στα αρχεία μας. Το παλιό δεν το αλλάζω, το αφήνω εδώ.

(1) verba volant, scripta manent = τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
polysot
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από polysot » Τρί Οκτ 05, 2010 6:53 pm

Ωραία είναι τα φύλλα εργασίας γενικώς και βοηθούν τόσο τους μαθητές όσο και εμάς σε μεγάλα τμήματα ειδικά να τους κατευθύνουμε και να τους καθοδηγήσουμε προς τη γνώση...
ΑΛΛΑ συνήθως θέλουν αρκετές τροποποιήσεις για να προσομοιάζουν στο στυλ κάθε διδάσκοντα και συχνά και κάθε ομάδας μαθητών.
Επίσης δεν αφήνουν πάντα την ευκαιρία για πρωτοβουλίες και προώθηση της φαντασίας των μαθητών, με το καλό σε αυτήν την περίπτωση βέβαια να μην αφήνουν επίσης να ξεφεύγει κανείς και από τους στόχους.

Έχω κι εγώ μία συλλογή - που διαρκώς μεγαλώνει, βελτιώνεται, διορθώνεται - από φύλλα εργασίας, θα μπορούσαμε ενδεχομένως να ανοίξουμε ένα θέμα πάνω σε αυτό και να σχολιάζουμε υπαρκτά φύλλα που ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΥΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ πρακτική της τάξης.

Στο φύλλο εργασίας η σημαντικότερη διαφοροποίηση αφορά στην καθοδήγηση που προσφέρεται από τον καθηγητή με συνέπεια στον απαιτούμενο για κάθε φύλλο χρόνο. Αυτό το καθιστά και σχετικά ατομικό για κάθε τμήμα.
Νομίζω ότι κατάλληλο μέρος για αυτή τη συζήτηση γενικότερα θα ήταν ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ με φύλλα από όλες τις ενότητες των μαθηματικών.

Ευχαριστούμε Μάκη...

Σωτήρης Δ. Χασάπης

Ζήσε τα μαθηματικά σου!
-----------------------------
"There is a scientific taste just as there is a literary or artistic one", Renan
"The journey of a thousand miles begins with one step.", Lao Tzu
Άβαταρ μέλους
parmenides51
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από parmenides51 » Κυρ Αύγ 19, 2012 3:43 pm

Τα παραπάνω φύλλα εργασίας σε όλο το πρώτο κεφάλαιο (7 μέρη) και όχι μόνο τα 3 πρώτα μέρη όπως παραπάνω
και σε νεώτερη έκδοση βρίσκονται εδώ μαζί με 2 διαγωνίσματα

Στα αρχεία του :logo: , υπάρχει παλιότερη έκδοση με 3 μέρη.

edit: Προστέθηκε η Άλγεβρα της Α΄ στα φυλλάδια σε σχολικά μαθηματικά εδώ.

Άβαταρ μέλους
parmenides51
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από parmenides51 » Σάβ Ιαν 26, 2013 10:48 am

μιας και ξεκίνησα (καλού κακού) να κάνω backup των φυλλαδίων που έχουν ανέβει στο :logo: ,

για να υπάρχουν κάπου σε περίπτωση που χαθούν (ποτέ δεν ξέρεις)

θα παρακαλούσα δημόσια τον φίλο Μάκη Χατζόπουλο να ανεβάσει στα αρχεία του :logo: ,

το προαναφερθέν αρχείο μιας και δεν μας επιτρέπει πια το scribd να το κατεβάσουμε δωρεάν

edit

ενημερωτικά όλα τα φυλλάδια που εχουν αναφερθεί στο mathematica (πλήν της Γεωμετρίας Β Λυκείου) αναφέρονται στις παρακάτω δημοσιεύσεις

Φυλλάδια σε Σχολικά Μαθηματικά (Γυμνάσιο + Α' Λυκείου + Β' Λυκείου Άλγεβρα, Κατεύθυνσης)
Bulletin Επανάληψη Φυλλάδια Απορίες ΓΛΓΕΝ (Γ΄ Λυκείου Γενικής)
Bulletin Επανάληψη Φυλλάδια ΓΛΚΑΤ (Γ΄ Λυκείου Κατεύθυνσης)
Φυλλάδια σε Διαγωνιστικά Μαθηματικα (version 11)

Απάντηση

Επιστροφή σε “ΑΛΓΕΒΡΑ Α'”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης