Δεξαμενή ( Β' Γυμνασίου )

Σ' αυτόν τόν φάκελο καταχωρούνται, γιά περιορισμένο χρονικό διάστημα, ασκήσεις πού προτείνονται από οποιοδήποτε μέλος, αλλά η επίλυσή τους αφήνεται ΜΟΝΟ στούς μαθητές.

Συντονιστής: polysot

Άβαταρ μέλους
KARKAR

Δεξαμενή ( Β' Γυμνασίου )

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από KARKAR »

Σε μία δεξαμενή σχήματος ορθογωνίου παραλληλεπιπέδου , βλέπουμε τρεις έδρες με εμβαδά : 18 m^2 , 24 m^2 , 27 m^2 .

Υπολογίστε τη χωρητικότητα της δεξαμενής , αλλά πριν πέσει σ' αυτήν ο Σταυρός !
JimVerman

Re: Δεξαμενή ( Β' Γυμνασίου )

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από JimVerman »

Βάζω την απάντησή μου σε hide, διότι δεν είμαι μαθητής της Β' Γυμνασίου:
Θα είναι \mu \cdot \upsilon = 18 \: m^{2}, \upsilon \cdot \pi =24 \: m^{2} και \mu \cdot \pi =27 \: m^{2}.

Πολλαπλασιάζοντας τις σχέσεις κατά μέλη, έχουμε: \mu \cdot \upsilon \cdot \upsilon \cdot \pi \cdot \mu \cdot \pi =18 \cdot 24 \cdot 27\Leftrightarrow \left(\mu \cdot \upsilon \cdot \pi  \right)^{2}=11664\Leftrightarrow \sqrt{\left(\mu \cdot \upsilon \cdot \pi  \right)^{2}}=\sqrt{11664}\Leftrightarrow \mu \cdot \upsilon \cdot \pi =108

δηλαδή V=108 \: m^{2}.

Υ.Γ.: Ελπίζω να είναι κατανοητή η απάντησή μου, μιας και δεν μπορώ να διαθέσω σχήμα.
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Απόκης
Διευθύνον Μέλος
Επικοινωνία:

Re: Δεξαμενή ( Β' Γυμνασίου )

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιώργος Απόκης »

JimVerman έγραψε:Βάζω την απάντησή μου σε hide, διότι δεν είμαι μαθητής της Β' Γυμνασίου:
Θα είναι \mu \cdot \upsilon = 18 \: m^{2}, \upsilon \cdot \pi =24 \: m^{2} και \mu \cdot \pi =27 \: m^{2}.

Πολλαπλασιάζοντας τις σχέσεις κατά μέλη, έχουμε: \mu \cdot \upsilon \cdot \upsilon \cdot \pi \cdot \mu \cdot \pi =18 \cdot 24 \cdot 27\Leftrightarrow \left(\mu \cdot \upsilon \cdot \pi  \right)^{2}=11664\Leftrightarrow \sqrt{\left(\mu \cdot \upsilon \cdot \pi  \right)^{2}}=\sqrt{11664}\Leftrightarrow \mu \cdot \upsilon \cdot \pi =108

δηλαδή V=108 \: m^{2}.

Υ.Γ.: Ελπίζω να είναι κατανοητή η απάντησή μου, μιας και δεν μπορώ να διαθέσω σχήμα.
Δίνω ένα σχήμα για την "κρυμμένη" λύση του Jim...
Συνημμένα
μπυ.png
μπυ.png (10.61 KiB) Προβλήθηκε 334 φορές
Γιώργος
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ασκήσεις ΜΟΝΟ για μαθητές”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης