είναι μία συνάρτηση, να αποδειχθεί ότι 
Συντονιστές: grigkost, Κοτρώνης Αναστάσιος
ώστε
για κάθε
με
διάφορο του
.
,με
διάφορο του
, στο
.
απο το
στο
που θα στέλνει το
σε ένα ρητό του διαστήματος
με 1-1 τρόπο δίνοντας μας έτσι το
αριθμήσιμο. Άτοπο.
σε ένα το πολύ αριθμήσιμο σύνολο είναι σωστή, αλλά νομίζω πως χρειάζεται μια πιο αναλυτική αντιμετώπιση:
, τότε έστω
.
, άρα η συνάρτηση είναι 1-1. Επιπλέον έχουμε
και κάθε ένα από τα διαστήματα
, περιέχει το πολύ ένα
, άρα το σύνολο
είναι το πολύ αριθμήσιμο, άτοπο.
επιλέγουμε ένα ρητό(πχ τον
για κατάλληλο μεγάλο
).
.
με τιμές μέσα στο
θα έπρεπε
και
άρα
.
απο το
στο
που όρισα παραπάνω είναι 1-1 και άρα
θα έπρεπε σύμφωνα με τις υποθέσεις που έχουμε κάνει να είναι αριθμήσιμο.
πιστεύω.
είναι αριθμήσιμο δεν μας δίνει κάτι αδύνατο. ( πχ μια σταθερή συνάρτηση)Ηλία σε ευχαριστώ για την επισήμανση του τυπογραφικού λάθους, το οποίο και θα διορθώσω αμέσως. Όσον αφορά όμως το δεύτερο θα μου επιτρέψεις να έχω αντίρρηση, γιατί δουλεύοντας με απαγωγή σε άτοπο στο συμπέρασμα που θέλουμε να πάρουμε, προκύπτει ότι ηIlias_Zad έγραψε:...Tώρα όμως και εγώ στην λύση σας θεωρώ ,αν δεν έχετε αντίρηση, ότι υπάρχει ένα κενό.
Αρχικά λογικά από τυπογραφικό εννοείται τα διαστήματα να είναι ταπιστεύω.
Επίσης πιστεύω πως απαιτείται ο ορισμός μια απεικόνισης όπως η παραπάνω για να καταλήξετε σε άτοπο.
Αυτό γιατί το ότι τοείναι αριθμήσιμο δεν μας δίνει κάτι αδύνατο. ( πχ μια σταθερή συνάρτηση)
είναι 1-1 (πως να είναι σταθερή;), άρα το
έχει την ισχύ του συνεχούς, κατά συνέπεια δεν είναι το πολύ αριθμήσιμο.s.kap έγραψε:Ηλία σε ευχαριστώ για την επισήμανση του τυπογραφικού λάθους, το οποίο και θα διορθώσω αμέσως. Όσον αφορά όμως το δεύτερο θα μου επιτρέψεις να έχω αντίρρηση, γιατί δουλεύοντας με απαγωγή σε άτοπο στο συμπέρασμα που θέλουμε να πάρουμε, προκύπτει ότι ηIlias_Zad έγραψε:...Tώρα όμως και εγώ στην λύση σας θεωρώ ,αν δεν έχετε αντίρηση, ότι υπάρχει ένα κενό.
Αρχικά λογικά από τυπογραφικό εννοείται τα διαστήματα να είναι ταπιστεύω.
Επίσης πιστεύω πως απαιτείται ο ορισμός μια απεικόνισης όπως η παραπάνω για να καταλήξετε σε άτοπο.
Αυτό γιατί το ότι τοείναι αριθμήσιμο δεν μας δίνει κάτι αδύνατο. ( πχ μια σταθερή συνάρτηση)
είναι 1-1 (πως να είναι σταθερή;), άρα το
έχει την ισχύ του συνεχούς, κατά συνέπεια δεν είναι το πολύ αριθμήσιμο.
Φιλικά
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες