Πρόβλημα με την εκτύπωση

Συντονιστής: spyros

Thanasis Tasoulas

Πρόβλημα με την εκτύπωση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thanasis Tasoulas »

Πολλές φορές στον υπολογιστή μου αντιγράφω μερικές ασκήσεις από το site και τις κάνω επικόλληση σε ένα έγγραφο Word και φαίνεται ότι θα εκτυπωθούν όλα μια χαρά αφού και στο έγγραφο αλλά και στην προεπισκόπηση του δείχνουν ότι όλα θα εκτυπωθούν σωστά.Όμως όταν τα εκτύπωση ο εκτυπωτής αυτά που είναι γραμμένα με κώδικα LaTeX τα παραμορφώνει και δεν φαίνονται καθαρά.Η ερώτηση μου είναι μήπως κάποιος ξέρει να μου πει τι πρέπει να κάνω για να το διορθώσω;
Άβαταρ μέλους
Μιχάλης Νάννος
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Re: Πρόβλημα με την εκτύπωση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μιχάλης Νάννος »

thanos789 έγραψε:Πολλές φορές στον υπολογιστή μου αντιγράφω μερικές ασκήσεις από το site και τις κάνω επικόλληση σε ένα έγγραφο Word και φαίνεται ότι θα εκτυπωθούν όλα μια χαρά αφού και στο έγγραφο αλλά και στην προεπισκόπηση του δείχνουν ότι όλα θα εκτυπωθούν σωστά.Όμως όταν τα εκτύπωση ο εκτυπωτής αυτά που είναι γραμμένα με κώδικα LaTeX τα παραμορφώνει και δεν φαίνονται καθαρά.Η ερώτηση μου είναι μήπως κάποιος ξέρει να μου πει τι πρέπει να κάνω για να το διορθώσω;
Καλησπέρα. Η απάντηση στο πρόβλημα είναι ότι το μέρος που περιέχει κώδικα \LaTeX, κατά την αντιγραφή - επικόλληση, μετατρέπεται σε μεγεθυσμένη εικόνα (γι' αυτό και δε φαίνεται καθαρά είτε στο έγγραφο Word είτε στην εκτύπωση). Η πιο χρονοβόρα λύση είναι να γίνει αντικατάσταση με τον αντίστοιχο κώδικα \LaTeX, είτε γράφοντάς τον χειροκίνητα, είτε κάνοντας αντιγραφή - επικόλληση...αν υπάρχει κάτι πιο σύντομο ευχαρίστως να το διαβάσουμε...σίγουρα είναι κάτι που ενδιαφέρει τους περισσότερους!
«Δε θα αντικαταστήσει ο υπολογιστής τον καθηγητή...θα αντικατασταθεί ο καθηγητής που δεν ξέρει υπολογιστή...» - Arthur Clarke
Άβαταρ μέλους
cretanman
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από cretanman »

Τα παρακάτω δουλεύουν όταν είναι εγκατεστημένο το mathtype 6.5 ή μεγαλύτερη έκδοση (για προηγούμενες δε γνωρίζω γιατί δεν τις έχω εγκατεστημένες) και περιέχει τις οδηγίες για να μετατρέψουμε τον κώδικα \LaTeX σε mathtype αλλά και το αντίστροφο ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΤΡΟΠΟ (για όσους δε γνωρίζουν ακόμη \LaTeX και παρόλαυτά θέλουν να γράφουν στο mathematica).

Τα βήματα είναι πολύ απλά και το αποτέλεσμα ΠΟΛΥ ικανοποιητικό αφού στο τέλος μετατρέπεται όλος ο κώδικας \LaTeX σε mathtype (αλλά και το αντίστροφο).

1) Παίρνουμε το μήνυμα όπως είναι από τη δημοσίευση του mathematica (πχ στο μήνυμα που μας ενδιαφέρει να αποδελτιώσουμε πατάμε "Παράθεση"). Για παράδειγμα βάζω ένα κομμάτι από το μήνυμά μου εδώ. Αντιγράψτε το όπως είναι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

[quote="cretanman"]Πολύ όμορφη άσκηση!

Καταρχήν για κάθε x\neq 0 είναι f(x)\neq 0 διότι αν υπήρχε x_0\neq 0 ώστε f(x_0)=0 τότε για x=x_0 στη δοσμένη παίρνουμε x_0=0, άτοπο.

Συνεπώς η f ως συνεχής διατηρεί σταθερό πρόσημο σε κάθε ένα από τα διαστήματα (-\infty,0) και (0,+\infty).

Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει x_1>0 ώστε f(x_1)>0. Τότε f(x)>0 για κάθε x>0. Τότε υποχρεωτικά f(-x_1)>0. Πράγματι αν ήταν f(-x_1)<0 τότε f(x)<0 για κάθε x<0 και θέτοντας όπου x το -x_1 στη δοσμένη παίρνουμε f(-x_1)\displaystyle\int_0^{x_1}f(t)dt=1-e^{-x_1}, άτοπο διότι 1-e^{-x_1}>0 ενώ \displaystyle\int_0^{x_1}f(t)dt>0.

Αν υποθέσουμε ότι υπάρχει x_1>0 ώστε f(x_1)<0 τότε f(x)<0 για κάθε x>0 και όμοια όπως πριν μπορούμε να αποδείξουμε ότι f(-x_1)<0 άρα f(x)<0 για κάθε x<0.

[b][u]Συνεπώς[/u][/b] f(x)>0 για κάθε x\neq 0 είτε f(x)<0 για κάθε x\neq 0.
2) Αντιγράφουμε (copy) και κάνουμε επικόλληση (paste) όπως είναι τον κώδικα μέσα στο Word και αμέσως μετά σβήνουμε - εκτός από το κείμενο φυσικά - όσες εντολές δεν έχουν σχέση με τις εντολές \LaTeX δηλαδή υπογραμμίσεις, πλάγια γράμματα, έντονα γράμματα, χρώματα κτλ

3) Κάνουμε αντικατάσταση όλων των [ tex] και [ /tex] με δολλάρια (η συντόμευση για την αντικατάσταση στο Word είναι Ctrl+H).

4) (Το σημαντικότερο βήμα) Επιλέγουμε όλο το κείμενο του word, ανοίγουμε την καρτέλα του word και βρίσκουμε το κουμπί που γράφει "toggle tex" (σε word 2007/2010) ή "toggle mathtype/tex" σε word 2003 (η έκδοση που έχω είναι mathtype 6.5 σε windows xp και mathtype 6.7c σε windows 7). Το πατάμε και περιμένουμε λίγο. Πλέον όλο το κείμενο είναι σε mathtype και το κάνουμε ό,τι θέλουμε.

Για διευκόλυνση σας στέλνω τις οδηγίες σε ένα συνημμένο με εικόνες από το Word 2010 με mathtype 6.7c

Θα μεταφέρουμε το παρόν μήνυμα σε 1 ημέρα στον κατάλληλο φάκελο που περιέχει οδηγίες για το LaTeX

Αλέξανδρος
Συνημμένα
Οδηγίες για μετατροπή TeX σε mathtype (mathematica).pdf
(731.49 KiB) Μεταφορτώθηκε 201 φορές
Αλέξανδρος Συγκελάκης
Thanasis Tasoulas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thanasis Tasoulas »

Πιστεύω ότι η απάντηση του cretanman μας έχει καλύψει όλους και από όσο έψαξα στο διαδίκτυο πρέπει να είναι και ο πιο εύκολος τρόπος με μια εναλλακτική λύση αυτό το προγραμματάκι(http://www.grindeq.com/index.php?p=overview)που κάνει την ίδια δουλεία απλά μπορεί να μετατρέπει και το mathtype σε Word.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες