Θέματα Θαλή - Ευκλείδη - Αρχιμήδη ( Γυμνασίου Λυκείου )
Συντονιστές: cretanman, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ, socrates
Θέματα Θαλή - Ευκλείδη - Αρχιμήδη ( Γυμνασίου Λυκείου )
Παλαιότερα η ΕΜΕ τα είχε αναρτημένα στην ιστοσελίδα της (απ' το 98 κι έπειτα). Στη νέα ιστοσελίδα, έχει μόνο τα περσινά. Μήπως υπάρχουν πουθενά σε κάποια ιστοσελίδα ;
Συγκεκριμένα ψάχνω για Θαλή-Ευκλείδη της 3ης γυμνασίου , επειδή έχω ένα ξαδερφάκι που δίνει και θέλω να του λύσω μερικά θέματα!!
Ευχαριστώ!
Στέλιος
Συγκεκριμένα ψάχνω για Θαλή-Ευκλείδη της 3ης γυμνασίου , επειδή έχω ένα ξαδερφάκι που δίνει και θέλω να του λύσω μερικά θέματα!!
Ευχαριστώ!
Στέλιος
We are the sultans of Swing...
-
Mihalis_Lambrou
- Επιμελητής
Re: Θέματα Θαλή - Ευκλείδη - Αρχιμήδη ( Γυμνασίου Λυκείου )
Στέλιο,mostel έγραψε: επειδή έχω ένα ξαδερφάκι που δίνει και θέλω να του λύσω μερικά θέματα!!
προφανώς εννοείς
"επειδή έχω ένα ξαδερφάκι που δίνει και θέλω να το δω να λύνει μόνο του μερικά θέματα".
Σωστά;
Μπραβο σου που ασχολείσαι με το ξαδερφάκι. Είναι τυχερό που σε έχει δάσκαλο.
Φιλικά,
Μιχάλης
- Μάκης Χατζόπουλος
- Επικοινωνία:
Εδώ πάει αυτό που λένε, "Δώσε στον άνθρωπο ένα ψάρι και θα τον χορτάσεις μια φορά. Μάθε του να πιάνει ψάρια, και θα είναι χορτασμένος σε όλη του τη ζωή" ή καλύτερα "Αν θες να χορτάσεις έναν πεινασμένο, μη του δώσεις ένα ψάρι. Μάθε τον καλύτερα να ψαρεύει". Σωστά; Άσε που το να δίνεις κάτι, είναι πολλές φορές πιο εύκολο από το να του μαθαίνεις κάτι!
(1) verba volant, scripta manent = τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν

Έχετε δίκαιο και οι δυο. Εννοώ πως θα του δείξω μερικά θέματα και τον τρόπο σκέψης για να μπει στο κλίμα και μετά να αρχίσει να τις λύνει μόνος του!
Δε θα ξεχάσω την πρώτη φορά που ήταν να δώσω Ευκλείδη (Β' Γυμνασίου) που είχα δει τα θέματα και είχα φρικάρει. Ο πατέρας μου (δεν είναι μαθηματικός) μου έλυσε ένα και τότε είπα πως οκ, "μπορώ να το κάνω κι εγώ , δεν είναι και τόοοσο δύκολο !"
Στέλιος
Δε θα ξεχάσω την πρώτη φορά που ήταν να δώσω Ευκλείδη (Β' Γυμνασίου) που είχα δει τα θέματα και είχα φρικάρει. Ο πατέρας μου (δεν είναι μαθηματικός) μου έλυσε ένα και τότε είπα πως οκ, "μπορώ να το κάνω κι εγώ , δεν είναι και τόοοσο δύκολο !"
Στέλιος
-
Μπάμπης Στεργίου
- Επιμελητής
Μήπως δεν πρόκειται να ξαναανέβουν τα θέματα παλαιότερων ετών στην ιστοσελίδα για αυτονόητους - για την ΕΜΕ - λόγους ;
Δει δη χρημάτων ... !¨Εχω όμως ακούσει ότι υπάρχουν και τεχνικά προβλήματα.
Πάντως αυτό δεν θα είναι καθόλου καλή επιλογή , αν το δούμε από τη σκοπιά των μαθητών και της προσφοράς μαθηματικής παιδείας.Ας ελπίσουμε ότι γρήγορα τα θέματα θα είναι πάλι στη διάθεση των μαθητών μας.
Μπάμπης
Δει δη χρημάτων ... !¨Εχω όμως ακούσει ότι υπάρχουν και τεχνικά προβλήματα.
Πάντως αυτό δεν θα είναι καθόλου καλή επιλογή , αν το δούμε από τη σκοπιά των μαθητών και της προσφοράς μαθηματικής παιδείας.Ας ελπίσουμε ότι γρήγορα τα θέματα θα είναι πάλι στη διάθεση των μαθητών μας.
Μπάμπης
Τα έχουν σώσει κάποια παιδιά εδώ http://www.mathlinks.ro/viewtopic.php?t=247959 (διάβασέ το με προσοχή και θα τα βρεις όλα). Επιπλέον, αν θυμάμαι καλά, το πρόβλημα με τα θέματα είναι η αρχειοποίηση των θεμάτων. Δηλαδή ήταν σε μορφή εικόνων που πλέον δεν σηκώνεται από το νέο site. Και αν ανεβούν όλα σε pdf θα πέφτει η σελίδα... Υπάρχουν γενικά προβλήματα αφού η διατήρηση και η ασφάλεια της ιστοσελίδας αυτής χρειάζεται αρκετά χρήματα ... Ας ελπίσουμε στην καλύτερη κατάληξη.
Σιλουανός Μπραζιτίκος
Ευχαριστώ πολύ για το λινκsmar έγραψε:Τα έχουν σώσει κάποια παιδιά εδώ http://www.mathlinks.ro/viewtopic.php?t=247959 (διάβασέ το με προσοχή και θα τα βρεις όλα). Επιπλέον, αν θυμάμαι καλά, το πρόβλημα με τα θέματα είναι η αρχειοποίηση των θεμάτων. Δηλαδή ήταν σε μορφή εικόνων που πλέον δεν σηκώνεται από το νέο site. Και αν ανεβούν όλα σε pdf θα πέφτει η σελίδα... Υπάρχουν γενικά προβλήματα αφού η διατήρηση και η ασφάλεια της ιστοσελίδας αυτής χρειάζεται αρκετά χρήματα ... Ας ελπίσουμε στην καλύτερη κατάληξη.
Μπορούν να γίνουν όλα pdf και να ανέβουν εδώ στο mathematica στα " Αρχεία " που έχουμε δημιουργήσει .
Άλλος τρόπος (αν ασχολείστε εσείς με την κατασκευή της ιστοσελίδας) , θα είναι να γίνει ένα dir με την ονομασία π.χ. "/problems" . Εκεί μέσα να γίνουν τα αντίστοιχα subdir's και εν συνέχεια να μπουν τα jpg files. Στο hyperlink ο χρήστης θα ανοίγει απλώς την εικόνα σε νέο window ( target = "_blank" ).
Φιλικά,
Στέλιος
Υσ: Όποιος τα 'χει κάπου συγκεντρωμένα όλα, ας μου τα στείλει, ή τέλος πάντων ας στείλει ό,τι έχει για να τα αρχειοθετήσουμε εδώ. Θα αναλάβω προσωπικά την αρχειοθέτηση.
- Γιώργος Ρίζος
- Επιμελητής
Έψαχνα ώρες να βρω συμμαζεμένα παλιά θέματα του Θαλή, ενόψει του νέου διαγωνισμού.
Αρκετοί μαθητές στο Γυμνάσιο που διδάσκω τα ζητούσαν.
Ο δικτυακός χώρος της ΕΜΕ είναι διαρκώς υπό διαμόρφωση...
Συγκέντρωσα τα θέματα ΘΑΛΗ, 1998-2008 για Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου ψάχνοντας σε ιστοσελίδες κυρίως των φίλων του mathematica και έφτιαξα δύο αρχεία acrobat.
Ας φτιάξουμε έναν υποκατάλογο στα Αρχεία με τα παλιά θέματα των διαγωνισμών.
Γιώργος Ρίζος
Αρκετοί μαθητές στο Γυμνάσιο που διδάσκω τα ζητούσαν.
Ο δικτυακός χώρος της ΕΜΕ είναι διαρκώς υπό διαμόρφωση...
Συγκέντρωσα τα θέματα ΘΑΛΗ, 1998-2008 για Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου ψάχνοντας σε ιστοσελίδες κυρίως των φίλων του mathematica και έφτιαξα δύο αρχεία acrobat.
Ας φτιάξουμε έναν υποκατάλογο στα Αρχεία με τα παλιά θέματα των διαγωνισμών.
Γιώργος Ρίζος
- Συνημμένα
-
- Thalis G Gymn 1998-2008.pdf
- (316.25 KiB) Μεταφορτώθηκε 1660 φορές
-
- Thalis B Gymn 1998-2008.pdf
- (265.43 KiB) Μεταφορτώθηκε 1475 φορές
- Demetres
- Γενικός Συντονιστής
- Επικοινωνία:
Γιώργο, έκανες εξαιρετική δουλειά. Ευχαριστούμε.
- Κοτρώνης Αναστάσιος
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Ευχαριστούμε!
Εσύ....; Θα γίνεις κανίβαλος....;
Μήπως τυχαίνει κάποιος να έχει τισ επίσημε λύσεις τις ΕΜΕ για τα θέματα του Θαλή του 2008??
Ευχαριστώ
Ευχαριστώ
Γιώργος
-
Σταύρος Σταυρόπουλος
- Συνημμένα
-
- 83_Thalis0809-LysBLyk.pdf
- (206.28 KiB) Μεταφορτώθηκε 486 φορές
-
- 88_Thalis0809-LysALyk.pdf
- (189.6 KiB) Μεταφορτώθηκε 467 φορές
Σ τ α ύ ρ ο ς Σ τ α υ ρ ό π ο υ λ ο ς
-
Σταύρος Σταυρόπουλος
Και του Γυμνασίου
- Συνημμένα
-
- 81_Thalis0809-LysBGym.pdf
- (132.46 KiB) Μεταφορτώθηκε 683 φορές
Σ τ α ύ ρ ο ς Σ τ α υ ρ ό π ο υ λ ο ς
Danke, να είστε καλά!!! :p Μήπως εχετε και θέματα και λύσεις απο το 2008 που ψάχνουμε??
Γιώργος
-
Μπάμπης Στεργίου
- Επιμελητής
Πολλά θέματα θα βρείτε και στην ιστοσελίδα μας του παραρτήματος της ΕΜΕ Εύβοιας :
www.emepne.gr
Κοιτάξτε το φάκελο Διαγωνισμοί κλπ.
Έχουμε έτοιμο και το αρχείο με τον Ευκλείδη για όλες τις τάξεις από το 2000 μέχρι το 2008 , αλλά δεν ....προκάναμε να το αναβάσουμε, διότι μας έπιασε τελειομανία και είπαμε να το βελτιώσουμε λίγο!
Μπάμπης
www.emepne.gr
Κοιτάξτε το φάκελο Διαγωνισμοί κλπ.
Έχουμε έτοιμο και το αρχείο με τον Ευκλείδη για όλες τις τάξεις από το 2000 μέχρι το 2008 , αλλά δεν ....προκάναμε να το αναβάσουμε, διότι μας έπιασε τελειομανία και είπαμε να το βελτιώσουμε λίγο!
Μπάμπης
Γεια σας!
Ψάχνοντας να βρω παλιότερα θέματα διαγωνισμών, δεν μπορεσα να βρω κάτι οργανωμένο. Προσπάθησα λοιπόν να φτιάξω μια βάση θεμάτων όσο πιο πλήρη μπορώ. Το μέχρι τώρα αποτέλεσμα μπορείτε να το βρείτε εδώ:
http://users.sch.gr/xtzetzias/index.php ... 6-14-36-05
Σκοπεύω να την επεκτείνω και με άλλα θέματα και λύσεις. Όποιος μπορεί να συνεισφέρει είναι ευπροσδεκτος!
Ψάχνοντας να βρω παλιότερα θέματα διαγωνισμών, δεν μπορεσα να βρω κάτι οργανωμένο. Προσπάθησα λοιπόν να φτιάξω μια βάση θεμάτων όσο πιο πλήρη μπορώ. Το μέχρι τώρα αποτέλεσμα μπορείτε να το βρείτε εδώ:
http://users.sch.gr/xtzetzias/index.php ... 6-14-36-05
Σκοπεύω να την επεκτείνω και με άλλα θέματα και λύσεις. Όποιος μπορεί να συνεισφέρει είναι ευπροσδεκτος!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος xtzetzias την Σάβ Μαρ 16, 2013 1:13 am, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
-
Mihalis_Lambrou
- Επιμελητής
Καλωσορίζω στο φόρουμ τον εξαιρετικό μαθηματικό και πρώην φοιτητή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Χρήστο Τζέτζια.
Φιλικά,
Μιχάλης
Φιλικά,
Μιχάλης
Καλώς σας βρήκα κι ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! Δε νομίζω ότι χρειαζεται να πω κάτι για εσάς, φαντάζομαι όλοι στο φορουμ θα έχουν διαπιστώσει την αγάπη σας για τα μαθηματικά και πόσο τυχεροί είναι που σας έχουν κοντά τους!
-
nikos_2008
καλημέρα σας! Μήπως έχει κανείς τις λύσεις αρχιμήδη μεγαλων 2007-2008;
Για να μη γεμίσει όλο το mathematica με αυτή την ερώτηση οι λύσεις υπάρχουν εδώ!
http://www.artofproblemsolving.com/Foru ... hilit=2008
http://www.artofproblemsolving.com/Foru ... hilit=2008
Σιλουανός Μπραζιτίκος
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης