,
,
τρεις διαφορετικοί ακέραιοι αριθμοί, οι οποίοι επιλέγονται τυχαία χωρίς επανάληψη από το σύνολο .Να βρεθεί η πιθανότητα να ισχύει
.
,
,
τρεις διαφορετικοί ακέραιοι αριθμοί, οι οποίοι επιλέγονται τυχαία χωρίς επανάληψη από το σύνολο .
επιλέγονται τυχαία,
επιλέγονταν ταυτόχρονα και το b ήταν σημείο αναφοράς τους, mick7 έγραψε: Τετ Σεπ 30, 2026 4:04 pm![]()
YΓ...Dimessi έχεις διακρίσεις σε μαθηματικούς διαγωνισμούς; ?:
Αγορίνα μου δε μου αρέσει να μιλάω για αυτά . Αυτά που μπορώ να καταφέρω τα υποβιβάζω για να είμαι συνεχώς παραγωγικός.
Να ξεκαθαρίσω ότι δεν αφορά εμένα η τοποθέτησή μου αυτή, απλά χάριν ευκολίας έφερα ένα παράδειγμα. Να αποσαφηνίσω επίσης ότι εκφράζω καθαρά την προσωπική μου άποψη και ότι δεν είμαι παράδειγμα προς ακολούθηση για όσα παιδιά μας διαβάζουν.
Τέλος, στον κ. Λάμπρου δε θα μιλάτε υποτιμητικά. Το γεγονός ότι οι ακαδημαϊκοί τίτλοι προσδίδουν κοινωνικό κύρος δεν σημαίνει ότι αδρανοποιούν το πνεύμα.Οι τίτλοι π.χ. καθηγητής πανεπιστημίου ή οι διακρίσεις είναι μια αναπαυτική καρέκλα αδρανοποίησης του πνεύματος και δε σημαίνουν κάτι για μένα.
Η διατύπωση αυτή αποτελεί μια υπόθεση για τη συμπεριφορά ενός καθηγητή και όχι ένα αποδεδειγμένο γεγονός.Αν γνώριζε κάποιος καθηγητής ότι είμαι 15 χρονών πιτσιρίκι, θα αποκτούσε ένα πατερναλιστικό στυλ καθοδήγησης απέναντί μου.
Πρώτον, έχετε μιλήσει πάρα μα πάρα πολλές φορές υποτιμητικά στον κ. Λάμπρου, με τον οποίο έχω την τύχη να συνομιλήσω αρκετές φορές μαζί του τηλεφωνικώς.
Επίσης, ουδέποτε μίλησα με σεβασμό για τον τίτλο. Ίσα ίσα το αντίθετο είπα, ότι εκτιμώ το βάθος της μαθηματικής σκέψης ανεξαρτήτως τίτλου. Ο στείρος τίτλος του καθηγητή, όταν δεν συνδυάζεται με συνεχή παραγωγικότητα και νοητικές προκλήσεις , πίστεψέ με αδρανοποιεί το πνεύμα . Όταν διδάσκεις συνεχώς πράγματα που τα έχεις μάθει χρόνια , δεν λειτουργεί σε υψηλές στροφές η μαθηματική σκέψη αν δεν ασχολείσαι ιδιαίτερα με πάρα πολύ απαιτητικά μαθηματικά που απαιτούν ενόραση. Αν θέλουμε να εθελοτυφλούμε δεν με ενοχλεί αλλά ούτε και με απασχολεί θα έλεγα να αποδείξω όσα λέω.
Τρίτον, δεν κατανοήσατε καθόλου την αντιπαραβολή που επιχείρησα να κάνω, δημιουργώντας μια νοερή ανασύνθεση στο μυαλό του αναγνώστη για το τι θα συνέβαινε αν ήμουν παιδί και τι συμβαίνει τώρα που είμαι μεγάλος. Η διατύπωσή μου κάθε άλλο παρά αυθαίρετη είναι, καθώς κοινωνικά ένα παιδί αντιμετωπίζεται με μεγαλύτερη αμφισβήτηση συγκριτικά με έναν μεγάλο, ανεξάρτητα από το αν έχει επίπεδο ερευνητή παράδειγμα. Αυτό που ήθελα να εκμαιεύσω είναι πως πολλές φορές καταστρατηγείται η αμιγώς μαθηματική αμεροληψία που θα έπρεπε να υπάρχει απέναντι σε οποιαδήποτε ηλικία.
Τέταρτον, η καθοδήγηση ενός ανηλίκου δεν είναι πάντοτε υποτιμητική, σαφώς, ωστόσο σχεδόν πάντοτε εμπεριέχει υψηλότερο βαθμό αμφισβήτησης προς το πρόσωπο του παιδιού συγκριτικά με το βαθμό αμφισβήτησης που θα ενείχε αν επρόκειτο για την καθοδήγηση ενός ενήλικα. Αυτό είναι κλασσικό κοινωνικό αντανακλαστικό , όμως οφείλουμε να το εξαλείφουμε όταν συζητάμε για μαθηματικά με pure abstraction.Ενώ λες για υποτιμητική στάση έναντι του κ. Λάμπρου, εσύ εδώ δεν απαξιώνεις συλλήβδην τους εκπαιδευτικούς;Πρώτον, έχετε μιλήσει πάρα μα πάρα πολλές φορές υποτιμητικά στον κ. Λάμπρου, με τον οποίο έχω την τύχη να συνομιλήσω αρκετές φορές μαζί του τηλεφωνικώς.
Ο στείρος τίτλος του καθηγητή, όταν δεν συνδυάζεται με συνεχή παραγωγικότητα και νοητικές προκλήσεις, πίστεψέ με αδρανοποιεί το πνεύμα.
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης