Με συγχωρείται αν το πόστ μου είναι λίγο εκτός πνεύματος σε σχέση με τον σκοπό της σελίδας αλλά θα ήθελα να ακούσω την άποψη σας σε κάποια κομμάτια του χθεσινού διαγωνίσματος. Γνωρίζω ότι είναι κουραστικό να ακούτε διαρκώς απο τους μαθητές : " Πόσο χάνω απο εδώ" , " Πόσο χάνω απο εκεί" αλλά ελπίζω απο την άλλη να κατανοείται και εσείς την ανησυχία μας και την αγωνία μας.
Σε τρία - τέσσερα μέρη του διαγωνίσματος θα ήθελα να αναφερθώ και σε αντίστοιχα λάθη που έκανα.
Πρώτον , στο
Γ2 ερώτημα αφου είπα ότι το δείγμα είναι συνεχές και θεωρούμε πως οι παρατηρήσεις είναι κατανεμεμημένες ομοιόμορφα στις κλάσεις ισχυρίστηκα ότι

καθώς η διάμεσος χωρίζει το πλήθος των παρατηρήσεων σε ακριβώς δύο ίσα μέρη. Απο

αντικατέστησα στο

και έβγαλα τα

και στην συνέχεια απο

και την σχέση

σε σύστημα με την προηγούμενη κατέληξα ότι

. Το πρόβλημα έιναι οτι το τελευταίο σύστημα λύθηκε με παράλειψη κάποιων πράξεων λόγω έλλειψης χρόνου. Πόσο πιστεύετε θα μπορούσα να χάσω απο εκεί εάν έχανα.
Δεύτερον, στο
Γ3 λόγω αφέλιας είχα βρεί το αποτέλεσμα όμως λόγω φόρτου της στιγμής κατέληξα σε

αλλά το έσβησα και έχει μείνει στο ερώτημα αυτό η σχέση :

και μια γραμμή κλάσματος μετά. Είναι όλα τα μόρια χαμένα ή μπορεί να κερδίσω έστω 2-3 απο εκεί.
Τέλος, στο τελευταίο θέμα Δ, 2 αριθμητικά το ένα στο
Δ3 όπως κάνω την τρομερή καινοτομία το

να το γράψω ως

με συνέπεια να έχω λάθος εύρος (

και προφανώς λάθος μέση τιμή (

) και στο τέλος στο
Δ4 όλα τα σύνολα να τα ενδεχόμενα να τα έχω γράψει σωστά και απο δίπλα όταν έδινα την απάντηση όμως να χάνω στην αριθμητική πρώτης δημοτικού και να μετράω

και

αντί για

και

που θα έπρεπε ενώ όλα τα ενδεχόμενα ξαναλέω ήταν ολόσωστα δηλαδή μόνο λανθασμένες απαντήσεις τίποτε άλλο λάθος εκεί (

και

)
Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας περιμένω απαντήσεις εάν δεν είναι κουραστικό. Και πάλι ευχαριστώ
Ένας 'ανήσυχος' μαθητής της Γ' Τεχνολογικής