Συγχαρητήρια σε δάσκαλο και μαθητή για την παρατήρηση που διέφυγε της προσοχής όλων μας.Παναγιώτης 1729 έγραψε:Θα ήθελα να γράψω κάποιες σκέψεις που έκανα με τον κύριο Χρήστο Πατήλα σχετικά με την ύπαρξη τωνπου να ικανοποιούν το Δ θέμα.
Δυστυχώς το 4ο θέμα δεν τα πήγε καλά με τις υποθέσεις αμαυρώνοντας έτσι την πολύ καλή εικόνα που είχαμε αρχικά για τα θέματα.
Έψαξα (τα όχι πολλά) βιβλία Μαθηματικής Στατιστικής που έχω αλλά και λίγο στο διαδίκτυο μήπως βρώ κάποια ανισότητα που να συνδέει μέση τιμή και τυπική απόκλιση και να "προβλέπει" ότι οι δεδομένες τιμές μέσης τιμής και τυπικής απόκλισης καθώς και το διάστημα που μεταβάλλονται οι τιμές της μεταβλητής είναι ασύμβατες αλλά δεν βρήκα κάτι. Παρακάτω γράφω μία ανισότητα στην οποία μπορούμε να καταλήξουμε αν ακολουθήσουμε τα βήματα του συλλογισμού που ανέπτυξαν ο Παναγιώτης Λώλας και ο Χρήστος Πατήλας. Τονίζω ότι η σκέψη δεν είναι δικη μου, ίσως μετά την ανάρτηση του Παναγιώτη και του Χρήστου να την έχουν κάνει και άλλοι. Την γράφω γιατί ενδέχεται να είναι χρήσιμη σαν άσκηση:
Με
είναι
και επομένως
. Παίνοντας μέσες τιμές βρίσκουμε
οπότε από την
καταλήγουμε στην
.Με
είνα
και ξαναβρίσκουμε το άτοπο.Για άλλη μία φορά θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όσους μετέχουν, διαλεγόμενοι, στο
Μαυρογιάννης

που να ικανοποιούν το Δ θέμα.
. Στην προσπάθεια αυτή κάναμε τα παρακάτω: 

για i από 2 μέχρι 14, είναι
. Εφαρμόζουμε αυτήν την ανισότητα για i από 2 μέχρι 14 και βγαίνει
, άτοπο (τα αθροίσματα είναι για
απο 2 μέχρι 14).
άρα είναι συνεχής στο
οπότε δεν τίθεται θέμα).
ΑΛΗΘΕΣ
επίσης έχουμε:
είναι Ψευδής, τότε η πρόταση