ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ
Συντονιστής: xr.tsif
ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ
Με πόσους τρόπους μπορούν τα 24 γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου να αντιμετατεθούν σχηματίζοντας μια λέξη η οποία δεν θα περιέχει την λέξη ΟΤΙ;
Λέξεις Κλειδιά:
-
- Επιμελητής
Re: ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ
Επειδή είναι κλασική άσκηση και γνωστή, και επειδή υποπτεύομαι ότι είναι "άσκηση στο σπίτι" που σου έδωσαν οι Δάσκαλοί σου, θα δώσω μόνο υπόδειξη:
Πρώτα από όλα ας ξεκαθαρίσω (δεδομένου ότι στην διατύπωση ίσως υπάρχει μία ασάφεια) η άσκηση ζητά μία λέξη με χρήση και των

Κολλάμε τα γράμματα Ο,Τ,Ι και φτιάχνουμε ένα γράμμα, το (ΟΤΙ). Τώρα το αλφάβητό μας έχει

Δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να έχω στο σπίτι δασκάλους όπως υποπτεύομαι ότι θα είχατε εσείς!
-
- Επιμελητής
Καλό είναι να λείπει η ειρωνεία. Το φόρουμ ασχολείται με Μαθηματικά.
Ως φοιτητής δούλευα σε όλη την διάρκεια των σπουδών μου (και για κάποιο διάστημα νυχτερινή βάρδια σε ανθυγιεινή εργασία) καθώς και όλα τα καλοκαίρια, οπότε δεν δίνω σε κανέναν το δικαίωμα να "υποπτεύεται" αυτά που δεν γνωρίζει.
Στο θέμα μας: Κάνε μία προσπάθεια στο πρόβλημα που έθεσες, και εδώ είμαστε να βοηθήσουμε αν χρειαστείς κάτι περισσότερο. Ήδη το κάναμε μια φορά, σε ένα βαθμό, με την υπόδειξη που έγραψα (αλλά για την οποία δεν είχες την γαλαντομία να το αναγνωρίσεις.)
Εσείς ξεκινήσατε πρώτος με ειρωνίες και υποψίες !
Επίσης πάντα ευχαριστώ ολόψυχα αυτούς που με έχουν βοηθήσει και με βοηθούν.
Επίσης πάντα ευχαριστώ ολόψυχα αυτούς που με έχουν βοηθήσει και με βοηθούν.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης