τριχοτομοι γωνίας,

Συντονιστής: ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΤΡΑΣ

ΝΙΚΟΣ
Διακεκριμένο Μέλος

τριχοτομοι γωνίας,

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΝΙΚΟΣ »

Τριχοτόμοι γωνίας.

Αγαπητοί φίλοι, φίλοι της Γεωμετρίας,
με το παρακάτω συνημμένο μου, με αριθμό 304, αναρτώ ένα νέο μου Θεώρημα με αριθμό 32 με το σχήμα του, το οποίο αναφέρται σε τριχοτόμηση γωνίας.
Παρακαλώ για τις δικές σας αποδείξεις του και τα σχετικά σχόλιά σας.

‘Ετσι, βασιζόμενοι στο παραπάνω Θεώρημα, θα μας είναι εύκολη και η απόδειξη-λύση σχετικών Προτάσεων και Προβλημάτων, τα οποία θα μας δίνονται μελλοντικά.

Δική μου σχετική απόδειξη, θα ακολουθήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Με Γεωμετρική Αγάπη
Νίκος Κυριαζής.

https://www.mathematica.gr/forum/viewto ... &start=580

Συνημμένο 304..doc
(22.5 KiB) Μεταφορτώθηκε 69 φορές
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΝΙΚΟΣ την Δευ Νοέμ 22, 2021 4:55 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Ετικέτες:
Mihalis_Lambrou
Επιμελητής

Re: τριχοτομοι γωνίας,

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mihalis_Lambrou »

ΝΙΚΟΣ έγραψε: Τετ Νοέμ 17, 2021 1:18 pm Δική μου σχετική απόδειξη, θα ακολουθήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα.
To θέμα είναι αρκετά απλό (μία γραμμή). Έχουμε

\displaystyle{ \widehat {HAZ }= 60 - \widehat { ZAB} = 60 - 2\widehat { B\Delta Z}= 60 - \widehat {A\Delta Z }= \widehat {\Theta \Delta Z }= \dfrac {1}{2}\widehat {\Theta AZ }}, όπως θέλαμε. Από συμμετρία τα υπόλοιπα.
Συνημμένα
trihotomisi Nikou.png
trihotomisi Nikou.png (15.7 KiB) Προβλήθηκε 868 φορές
ΝΙΚΟΣ
Διακεκριμένο Μέλος

Re: τριχοτομοι γωνίας,

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΝΙΚΟΣ »

Αγαπητοί φίλοι, φίλοι της Γεωμετρίας.

Καταρχήν ευχαριστώ το φίλο Μιχάλη Λάμπρου, για τη συμμετοχή του στην προσπάθειά μου αυτή.

Με το παρακάτω συνημμένο μου 304, το οποίο και επαναφέρω συμπληρωμένο, αναρτώ, όπως έχω υποσχεθεί, τη δική μου απόδειξη του παραπάνω Θεωρήματος 32 , που αφορά στην απόδειξη των τριχοτόμων της γωνίας ΕΑΖ του σχήματος 25.

Όπως, στο συνημμένο 304 αναφέρεται, η απόδειξη του Θεωρήματος 32 αποτελεί μια απλή εφαρμογή της απόδειξης της κατασκευής 29, την οποία θα βρείτε στο παρακάτω συνημμένο μου 302.

Παρακαλώ για τις δικές σας αποδείξεις και για τα σχετικά σχόλιά σας.

Με Γεωμετρική Αγάπη
Νίκος Κυριαζής.
viewtopic.php?f=112&t=20919&start=580

Στο κλειδωμένο μου θρεν με κατηγορούν άδικα επτά Μαθηματικοί που έχουν διαγράψει και την απολογία μου. Λέτε να γίνεται ρατσισμός και στο mathematica, από κάποιους Μαθηματικούς σε μη Μαθηματικούς; Ερώτηση κάνω:
ΕΔΩ
ποστ136, 137 και 138.
Δηλαδή: Στο κλειδωμένο μου θρεν συμβαίνει το εξής φρικτό: Τρεις (Ορισμένοι Μαθηματικοί) έχουν δέσει άδικα έναν (Μη μαθηματικό) χειροπόδαρα και άλλοι τέσσερις (Ορισμένοι Μαθηματικοί) τον χτυπάνε αδιάκοπα και χωρίς οίκτο. Δεν είναι απάνθρωπο; Ερώτηση κάνω.

Συνημμένο 304..doc
(27 KiB) Μεταφορτώθηκε 78 φορές
Συνημμένο 302.doc
(209 KiB) Μεταφορτώθηκε 29 φορές
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΕΥΚΛΕΙΔΕΙΑ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ Β'”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 3 επισκέπτες