Καλησπέρα.
Στο παραπάνω σχήμα να βρεθεί το μέτρο της γωνίας
, αν το σημείο
είναιτο κέντρο του ημικύκλιου (
και
συνευθειακά).Συντονιστής: ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΤΡΑΣ
, αν το σημείο
είναι
και
συνευθειακά).
ανήκει στην ευθεία της
- συμμετροδιαμέσου του τριγώνου
και αφού
αντιπαράλληλη της
, έπεται ότι η ευθεία
διχοτομεί το τμήμα
και συνεπώς
.
Φανης Θεοφανιδης έγραψε: ↑Δευ Σεπ 04, 2023 9:18 pm3003.png
Καλησπέρα.
Στο παραπάνω σχήμα να βρεθεί το μέτρο της γωνίας, αν το σημείο
είναι
το κέντρο του ημικύκλιου (και
συνευθειακά).
. Αφού η
είναι διάμεσος στο
η ομόλογή της ,
, στο
θα είναι διάμεσος .
, είναι μέσο της χορδής
, το
, ως απόστημα θα είναι κάθετο στην
.
Παρατήρηση .
, απαλλαγμένη από τον όρο συμμετροδιάμεσος , Στο φάκελο Ευκλείδεια Γεωμετρία Β παρακάμπτουμε την πετσοκομμένη ύλη του υπουργείου και κρατάμε τηνHenri van Aubel έγραψε: ↑Τρί Σεπ 05, 2023 9:21 amΛοιπόν , αν θέλετε να μου απευθυνθείτε ξανά, θα με λέτε Κώστα. Αλλιώς, θα σταματήσουμε να επικοινωνούμε. Όσο για το σχόλιο σας, συμφωνώ. Ωστόσο, τοδεν συμβαδίζει ποτέ με την ύλη του σχολείου (μην μου πείτε ότι δεν ισχύει, γιατί θα έχετε άδικο ).
Κώστας.
Σωστά, αν και όχι πάντα. Κάποιες φορές έχει τύχει να δώσει κάποιο μέλος μία λύση εκτός φακέλου και να τονίσει εξ αρχής ότι δεν είναι στην σχολική παραδοσιακή ύλη. Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι η συμμετροδιάμεσος είναι στην παραδοσιακή ύλη, προφανώς και δεν είναι...george visvikis έγραψε: ↑Τρί Σεπ 05, 2023 10:05 amΣτο φάκελο Ευκλείδεια Γεωμετρία Β παρακάμπτουμε την πετσοκομμένη ύλη του υπουργείου και κρατάμε τηνHenri van Aubel έγραψε: ↑Τρί Σεπ 05, 2023 9:21 amΛοιπόν , αν θέλετε να μου απευθυνθείτε ξανά, θα με λέτε Κώστα. Αλλιώς, θα σταματήσουμε να επικοινωνούμε. Όσο για το σχόλιο σας, συμφωνώ. Ωστόσο, τοδεν συμβαδίζει ποτέ με την ύλη του σχολείου (μην μου πείτε ότι δεν ισχύει, γιατί θα έχετε άδικο ).
Κώστας.
παραδοσιακή ύλη της Β λυκείου, δηλαδή ό,τι υπάρχει στο σχολικό βιβλίο. Ωστόσο, η συμμετροδιάμεσος ποτέ
δεν υπήρχε στην ύλη της Β λυκείου, παρά μόνο στα διαγωνιστικά μαθηματικά.
Ωστόσο, έλυσες την άσκηση με τη χρήση της συμμετροδιαμέσου, χωρίς να δηλώσεις ότι κινείσαι εκτός φακέλου.Henri van Aubel έγραψε: ↑Τρί Σεπ 05, 2023 10:21 amΣωστά, αν και όχι πάντα. Κάποιες φορές έχει τύχει να δώσει κάποιο μέλος μία λύση εκτός φακέλου και να τονίσει εξ αρχής ότι δεν είναι στην σχολική παραδοσιακή ύλη. Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι η συμμετροδιάμεσος είναι στην παραδοσιακή ύλη, προφανώς και δεν είναι...george visvikis έγραψε: ↑Τρί Σεπ 05, 2023 10:05 amΣτο φάκελο Ευκλείδεια Γεωμετρία Β παρακάμπτουμε την πετσοκομμένη ύλη του υπουργείου και κρατάμε τηνHenri van Aubel έγραψε: ↑Τρί Σεπ 05, 2023 9:21 amΛοιπόν , αν θέλετε να μου απευθυνθείτε ξανά, θα με λέτε Κώστα. Αλλιώς, θα σταματήσουμε να επικοινωνούμε. Όσο για το σχόλιο σας, συμφωνώ. Ωστόσο, τοδεν συμβαδίζει ποτέ με την ύλη του σχολείου (μην μου πείτε ότι δεν ισχύει, γιατί θα έχετε άδικο ).
Κώστας.
παραδοσιακή ύλη της Β λυκείου, δηλαδή ό,τι υπάρχει στο σχολικό βιβλίο. Ωστόσο, η συμμετροδιάμεσος ποτέ
δεν υπήρχε στην ύλη της Β λυκείου, παρά μόνο στα διαγωνιστικά μαθηματικά.
ΕίναιΦανης Θεοφανιδης έγραψε: ↑Δευ Σεπ 04, 2023 9:18 pm3003.png
Καλησπέρα.
Στο παραπάνω σχήμα να βρεθεί το μέτρο της γωνίας, αν το σημείο
είναι
το κέντρο του ημικύκλιου (και
συνευθειακά).

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες