κινείται στον κύκλο , οι χορδές
έχουν κλίσεις
και
αντίστοιχα . Βρείτε τον γεωμετρικό τόπο της τέταρτης κορυφής
, του παραλληλογράμμου
.Συντονιστής: Τηλέγραφος Κώστας
κινείται στον κύκλο , οι χορδές
έχουν κλίσεις
και
αντίστοιχα .
, του παραλληλογράμμου
.Πρόκειται επί της ουσίας για «διασκευή» (διαφορετική διατύπωση, διαφορετικά νούμερα) της εδώ άσκησης.
,
βρίσκω με βάση την απάντηση του κ. Ρεκούμη ότι ο γεωμετρικός τόπος του
είναι τμήμα της έλλειψης με εξίσωση:
Με ενδιαφέρον διάβασα την λύση στην παραπομπή!vgreco έγραψε: ↑Δευ Αύγ 21, 2023 11:09 amleipei_topos.png
Πρόκειται επί της ουσίας για «διασκευή» (διαφορετική διατύπωση, διαφορετικά νούμερα) της εδώ άσκησης.
Γράφοντας,
![]()
Πρώτα από όλα η λύση σας είναι πολύ ωραία!rek2 έγραψε: ↑Δευ Αύγ 21, 2023 3:36 pmΜε ενδιαφέρον διάβασα την λύση στην παραπομπή!vgreco έγραψε: ↑Δευ Αύγ 21, 2023 11:09 amleipei_topos.png
Πρόκειται επί της ουσίας για «διασκευή» (διαφορετική διατύπωση, διαφορετικά νούμερα) της εδώ άσκησης.
Γράφοντας,
![]()
Σαν να μην ήταν δική μου! Συμβαίνει και σε άλλους κάτι παρόμοιο;
Όταν διάβασα το όνομα μου, μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Δεν κατάλαβα τι σχέση είχα με το θέμα. Δεν θυμήθηκα ούτε αυτό, ούτε την λύση που είχα δώσει!!!Henri van Aubel έγραψε: ↑Δευ Αύγ 21, 2023 3:44 pmΠρώτα από όλα η λύση σας είναι πολύ ωραία!rek2 έγραψε: ↑Δευ Αύγ 21, 2023 3:36 pmΜε ενδιαφέρον διάβασα την λύση στην παραπομπή!vgreco έγραψε: ↑Δευ Αύγ 21, 2023 11:09 amleipei_topos.png
Γράφοντας,
![]()
Σαν να μην ήταν δική μου! Συμβαίνει και σε άλλους κάτι παρόμοιο;Συμβαίνει ελάχιστες φορές να έχω διαβάσει κάποια λύση μου σαν να μην ήταν δική μου, ωραίο συναίσθημα!
![]()
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης