του μεγάλου κύκλου εφάπτονται στον μικρό , δείξτε ότι το ίδιο συμβαίνει και με την
.Συντονιστής: Τηλέγραφος Κώστας
του μεγάλου κύκλου εφάπτονται στον μικρό , δείξτε ότι το ίδιο συμβαίνει και με την
.Πολύ ωραία πρόταση Θανάση αλλά τα λέμε αύριο ( είναι αργά για τα γεροντια) με μια σύντομη και ευκλείδια λύση
Οι ακτίνες των κύκλων είναι
Αλλά,
και αφού οι
εφάπτονται στον κύκλο
το
θα είναι το έγκεντρο του τριγώνου 
Καλημέρα Γιώργοgeorge visvikis έγραψε: ↑Τρί Σεπ 10, 2024 9:39 amΟι ακτίνες των κύκλων είναιΔιαρκής επαφή.png
Αλλά,
και αφού οι
εφάπτονται στον κύκλο
το
![]()
)Καλημέρα Στάθη.ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΤΡΑΣ έγραψε: ↑Τρί Σεπ 10, 2024 11:44 amΚαλημέρα Γιώργοgeorge visvikis έγραψε: ↑Τρί Σεπ 10, 2024 9:39 amΟι ακτίνες των κύκλων είναιΔιαρκής επαφή.png
Αλλά,
και αφού οι
εφάπτονται στον κύκλο
το
![]()
Δεν έχω να προσθέσω τίποτα περισσότερο . Αυτή τη λύση είχα και εγώ γιαυτό μιλούσα για Euler (Σε αυτόν τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ Μαθηματικό οφείλεται ο τύπος)
απλουστεύονται όλα.Τι να πει κανείς για αυτόν τον Μαθηματικό . Σε πιάνει ρίγος όταν βλέπεις την ομορφότερη ισότητα του Κόσμου που μας χάρισε . Τι ομορφιά Θεέ μου !!!!!....george visvikis έγραψε: ↑Τρί Σεπ 10, 2024 1:41 pmΚαλημέρα Στάθη.ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΤΡΑΣ έγραψε: ↑Τρί Σεπ 10, 2024 11:44 amΚαλημέρα Γιώργοgeorge visvikis έγραψε: ↑Τρί Σεπ 10, 2024 9:39 amΟι ακτίνες των κύκλων είναιΔιαρκής επαφή.png
Αλλά,
και αφού οι
εφάπτονται στον κύκλο
το
![]()
Δεν έχω να προσθέσω τίποτα περισσότερο . Αυτή τη λύση είχα και εγώ γιαυτό μιλούσα για Euler (Σε αυτόν τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ Μαθηματικό οφείλεται ο τύπος)
Δεν κοίταξα καν για λύση με Αναλυτική. Χάρη στοναπλουστεύονται όλα.
Πρόσφατα χρησιμοποίησα τον ίδιο τύπο και εδώ
αλλά εμείς βέβαια θα στηρίξουμε περισσότερο το «σπίτι» μας Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης