Μαθηματικά, ας γελάσουμε λίγο...
Συντονιστής: Γιώργος Ρίζος
Re: Μαθηματικά, ας γελάσουμε λίγο...
Δύο κρύα: Πώς λέγεται η δύσκολη παράσταση με πολλά ριζικά; (Δικό μου)
Είναι τα στρουμφάκια και θέλουν να πάρουν το μεγαλύτερο έλατο του δάσους τους για να στολίσουν το στρουμφοχωριό τα Χριστούγεννα. Αφού ψάχνουν για πολύ ώρα, βρίσκουν το πιο όμορφο έλατο, δυσκολεύονται όμως να το κόψουν, γιάτι έχει πολύ γερή ρίζα, και αδυνατούν να το μεταφέρουν στο στρουμφοχωριό. Καλούν λοιπόν το Σπιρτούλη... Τίποτα! Καλούν τον Προκόπη... Τίποτα! Έρχεται τελικά κι ο Μπαμπαστρούμφ, ο οποίος καταφέρνει να το κόψει. Πώς τα κατάφερε;
Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει!
Νόμος του Μέρφυ
Νόμος του Μέρφυ
- Γιώργος Απόκης
- Διευθύνον Μέλος
- Επικοινωνία:
Πρόβλημα
Από τα δεδομένα της εικόνας, να βρείτε πόσα πακέτα μακαρόνια αντιστοιχούν σε αγορές 55 ευρώ!
Από τα δεδομένα της εικόνας, να βρείτε πόσα πακέτα μακαρόνια αντιστοιχούν σε αγορές 55 ευρώ!
- Συνημμένα
-
- 4.jpg (41.91 KiB) Προβλήθηκε 4569 φορές
Γιώργος
Πέντε κανονικά και ένα ληγμένο.Γιώργος Απόκης έγραψε:Πρόβλημα
Μαργαρίτα Βαρελά
- Γιώργος Απόκης
- Διευθύνον Μέλος
- Επικοινωνία:
margavare έγραψε:Πέντε κανονικά και ένα ληγμένο.Γιώργος Απόκης έγραψε:Πρόβλημα
Γιώργος
- parmenides51
- Επικοινωνία:
(αυτοσχέδιο) ανέκδοτο της ημέρας
Τι είπε εξεταζόμενος μαθητής στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης 2013 όταν είδε το ερώτημα Β3 πριν το λύσει;
Τι είπε εξεταζόμενος μαθητής στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης 2013 όταν είδε το ερώτημα Β3 πριν το λύσει;
Μια άλλη απάντηση είναι ότι το Β3 στα θέματα προσομοίωσης εδώ viewtopic.php?f=44&t=37168 είναι απλά ευκολότερα (ιδίως το Β3parmenides51 έγραψε:(αυτοσχέδιο) ανέκδοτο της ημέρας
Ποτε δεν κάνω λάθος! Μια φορά νομιζα πως είχα κάνει, αλλά τελικά έκανα λάθος!
Απ' τα τσακάλια δεν γλυτώνεις μ' ευχές η παρακάλια. Κ. Βάρναλης
Aπέναντι στις αξίες σου να είσαι ανυποχώρητος
Ενεργό μέλος από 23-12-2008 ως και 17-8-2014 (δεν θα απαντήσω σε πμ)
Απ' τα τσακάλια δεν γλυτώνεις μ' ευχές η παρακάλια. Κ. Βάρναλης
Aπέναντι στις αξίες σου να είσαι ανυποχώρητος
Ενεργό μέλος από 23-12-2008 ως και 17-8-2014 (δεν θα απαντήσω σε πμ)
Ήτανε δύο φοιτητές.
Ο ένας σπούδαζε Μαθηματικά, αλλά ούτε ο άλλος είχε γκόμενα...
Ο ένας σπούδαζε Μαθηματικά, αλλά ούτε ο άλλος είχε γκόμενα...
Νίκος Σιώμος
Μπορεί μαθηματικά να μην έγραψε αλλά άφησε άφωνο τον εξεταστή!

"Την καρδιά μου την κατέστρεψες, την έκανες οκτάγωνο και μοιάζει πλέον ο έρωτας με ρίζα στο τετράγωνο.
Θα κάνω τον αγράμματο για να 'ρθεις να με ψάξεις, να κάνουμε ιδιαίτερα σωστά να με διδάξεις.
Αγαπητέ μου εξεταστή, σαν το γραπτό διορθώσεις, θέλω να μην τσιγκουνευτείς κανα βαθμό να δώσεις.
Γυναίκα ίσον προβλήματα, προβλήματα ίσον ασκήσεις και αυτά δια δύο τα 'βαλα και βγήκαν συναρτήσεις.
Πολύπλοκα τα κλάσματα, τα θεωρώ απάτη, με σένα θα κάνω χιαστί μονάχα στο κρεβάτι.
Με αυτά που φέτος βάλανε στην ίδια τάξη μένω και που θα τα κάνω εφαρμογή ακόμα περιμένω.
Γεωμετρία με έκανες να μάθω ομορφιά μου, μόνο που αντί για τρίγωνα εγώ έχω την καρδιά μου.
Τον κύκλο μου ζητήσανε να σχηματίσω σπίτι και φώναξα το γέρο μου που έχει διαβήτη."
"Την καρδιά μου την κατέστρεψες, την έκανες οκτάγωνο και μοιάζει πλέον ο έρωτας με ρίζα στο τετράγωνο.
Θα κάνω τον αγράμματο για να 'ρθεις να με ψάξεις, να κάνουμε ιδιαίτερα σωστά να με διδάξεις.
Αγαπητέ μου εξεταστή, σαν το γραπτό διορθώσεις, θέλω να μην τσιγκουνευτείς κανα βαθμό να δώσεις.
Γυναίκα ίσον προβλήματα, προβλήματα ίσον ασκήσεις και αυτά δια δύο τα 'βαλα και βγήκαν συναρτήσεις.
Πολύπλοκα τα κλάσματα, τα θεωρώ απάτη, με σένα θα κάνω χιαστί μονάχα στο κρεβάτι.
Με αυτά που φέτος βάλανε στην ίδια τάξη μένω και που θα τα κάνω εφαρμογή ακόμα περιμένω.
Γεωμετρία με έκανες να μάθω ομορφιά μου, μόνο που αντί για τρίγωνα εγώ έχω την καρδιά μου.
Τον κύκλο μου ζητήσανε να σχηματίσω σπίτι και φώναξα το γέρο μου που έχει διαβήτη."
- Συνημμένα
-
- asteio.jpg (95.7 KiB) Προβλήθηκε 4154 φορές
Η.Γ
- Γιώργος Απόκης
- Διευθύνον Μέλος
- Επικοινωνία:
Φοβερός, το είδαμε κι εδώ!irakleios έγραψε:Μπορεί μαθηματικά να μην έγραψε αλλά άφησε άφωνο τον εξεταστή!
![]()
![]()
Γιώργος
Πολύ καλόBill K έγραψε:Σχιζοφρένεια θετικής κατεύθυνσης
Τι νόημα έχει το όνειρο χωρίς μικρές νοθείες...
Νίκος Ζαρίφης-ΗΜΜΥ
Νίκος Ζαρίφης-ΗΜΜΥ
- Γιώργος Απόκης
- Διευθύνον Μέλος
- Επικοινωνία:
Είσαι αναβάτης σε ένα άλογο, μπροστά σου προχωράει ένα πυροσβεστικό, πίσω σου ένα ελικόπτερο
και στα αριστερά σου μια μηχανή. Πώς θα γίνει με μια σου λέξη να σταματήσουν όλοι ταυτόχρονα
χωρίς να γίνει ατύχημα;
και στα αριστερά σου μια μηχανή. Πώς θα γίνει με μια σου λέξη να σταματήσουν όλοι ταυτόχρονα
χωρίς να γίνει ατύχημα;
Γιώργος
- Γιώργος Απόκης
- Διευθύνον Μέλος
- Επικοινωνία:
- thanasis kopadis
- Επικοινωνία:

«Τι είναι το μηδέν, Μπαμπά ;»
«Ο αριθμός των φτερωτών ελεφάντων που στέκονται δίπλα σου.»
«Οι ροζ ή οι άσπροι;»
«Ο αριθμός των φτερωτών ελεφάντων που στέκονται δίπλα σου.»
«Οι ροζ ή οι άσπροι;»
- Tolaso J Kos
- Επικοινωνία:
http://scriptores-noctis.blogspot.gr/20 ... st_13.html
Αγάπη αλά ... μαθηματικά! Ωραίο κείμενο που για να διαβαστεί πρέπει κάποιος να έχει στοιχειώδη γνώση.
Αγάπη αλά ... μαθηματικά! Ωραίο κείμενο που για να διαβαστεί πρέπει κάποιος να έχει στοιχειώδη γνώση.
Η φαντασία είναι σημαντικότερη από τη γνώση !

- Γιώργος Απόκης
- Διευθύνον Μέλος
- Επικοινωνία:
Καταπληκτικό! Το είχαμε δει 3-4 δημοσιεύσεις πιο πάνω...Tolaso J Kos έγραψε:http://scriptores-noctis.blogspot.gr/20 ... st_13.html
Γιώργος
- Γιώργος Απόκης
- Διευθύνον Μέλος
- Επικοινωνία:
Χρησιμοποιήστε

- Συνημμένα
-
- or.jpg (16.99 KiB) Προβλήθηκε 3602 φορές
Γιώργος
- Christos.N
Διαβάζοντας αυτήν την δημοσίευση.
Φαντάζομαι ένα ολόκληρο προαύλιο από μαθητές να φωνάζουν στον καθηγητή τους.
Βούτα, βούτα...
Φαντάζομαι ένα ολόκληρο προαύλιο από μαθητές να φωνάζουν στον καθηγητή τους.
Βούτα, βούτα...
Χρήστος Ντάβας
Wir müssen wissen — wir werden wissen! D.Hilbert
Wir müssen wissen — wir werden wissen! D.Hilbert
- parmenides51
- Επικοινωνία:
Μόνο ένας άνθρωπος έχει πάρει Νόμπελ Μαθηματικών. Για να αποφευχθούν οι συγκρίσεις αμέσως μετά καταργήθηκε το συγκεκριμένο βραβείο. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Τέλος.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης