με 
όπου g παραγωγισιμη με θετικη παραγωγό στο
και σύνολο τιμών το R.Αν 
Να βρείτε το σύνολο τιμών της f και αν επιπλέον
να λύσετε την ανισωση 
Μπορεί κάποιος να βοηθησει;
Συντονιστές: Μπάμπης Στεργίου, m.pαpαgrigorakis, Καρδαμίτσης Σπύρος, Πρωτοπαπάς Λευτέρης, R BORIS, KAKABASBASILEIOS
τι σύνολο τιμών έχει; Η σύνθεση τώρα
;Το έκανα αλλιως και βρήκαChristos.N έγραψε: ↑Παρ Μάιος 15, 2020 4:11 pmΕίναι πολλά που μπορούμε να κάνουμε
Ας δοκιμάσεις την "αποσύνθεση" π.χ. ητι σύνολο τιμών έχει; Η σύνθεση τώρα
;
![f(A)=[-1,1] f(A)=[-1,1]](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/07d27ecef10db0157665fac194f460c8.png)

Μόνο αν διορθώσεις και γράψεις σεMath124 έγραψε: ↑Παρ Μάιος 15, 2020 4:24 pmΤο έκανα αλλιως και βρήκα f(A)=[-1,1]αλλά δεν είμαι σίγουρος γιατι πιο πάνω κατέληξα στην εξίσωση |g(x)|=1 και μετά είπα g(x)=1 ή g(x)=-1...Αυτό ισχυει;Christos.N έγραψε: ↑Παρ Μάιος 15, 2020 4:11 pmΕίναι πολλά που μπορούμε να κάνουμε
;
Και αν μπορείτε πως λύνεται το 2ο ερωτημα;

Το διορθωσα ..Δεν το εκανα πριν επειδη το κινητό μου κολλάει και δεν μπορούσα να το ανοίξω το latex πρινChristos.N έγραψε: ↑Παρ Μάιος 15, 2020 4:35 pmΜόνο αν διορθώσεις και γράψεις σεMath124 έγραψε: ↑Παρ Μάιος 15, 2020 4:24 pmΤο έκανα αλλιως και βρήκα f(A)=[-1,1]αλλά δεν είμαι σίγουρος γιατι πιο πάνω κατέληξα στην εξίσωση |g(x)|=1 και μετά είπα g(x)=1 ή g(x)=-1...Αυτό ισχυει;Christos.N έγραψε: ↑Παρ Μάιος 15, 2020 4:11 pmΕίναι πολλά που μπορούμε να κάνουμε
;
Και αν μπορείτε πως λύνεται το 2ο ερωτημα;![]()
Δεν μπορώ να καταλάβω τι σε οδήγησε στα παραπάνω, σκέψου -αναφορικά με το 2ο ερώτημα- ότι για εκείνα τα
που αληθεύει η ανίσωση
ισοδύναμα αληθεύει και η 
Η αλήθεια είναι στην αρχή και εγώ έθεσα f(x)=y αλλά σκέφτηκα μήπως δεν ισχύει...αλλά εντάξει τότε...όσον αφορά το 1ο ερώτημα τοChristos.N έγραψε: ↑Παρ Μάιος 15, 2020 5:04 pmΤο σκεπτικό της στηρίζεται σε αυτό το σχήμα
DeepinScreenshot_Επιλέξτε περιοχή_20200515165505.png
Δεν μπορώ να καταλάβω τι σε οδήγησε στα παραπάνω, σκέψου -αναφορικά με το 2ο ερώτημα- ότι για εκείνα ταπου αληθεύει η ανίσωση
ισοδύναμα αληθεύει και η
![]()
;
τότε 
με την σειρά της αποδεικνύεται ότι έχει δύο θετικές ρίζες
εκατέρωθεν του
, επιπλέον απο την μονοτονία της
βγάζουμε συμπέρασμα ότι
όταν
και
όταν
.
τότε 
τότε 
έχει τρείς ρίζες άρα στα διαστήματα που ορίζουν στην πραγματική ευθεία διατηρεί πρόσημο.

Ευχαριστώ πολυChristos.N έγραψε: ↑Παρ Μάιος 15, 2020 6:15 pmΓια να έχουμε μια πλήρη απάντηση βασισμένη σε σχολικό επίπεδο (που δεν ανοίγει συζητήσεις)
θεωρούμε την συνεχή συνάρτησητότε
Η εξίσωσημε την σειρά της αποδεικνύεται ότι έχει δύο θετικές ρίζες
εκατέρωθεν του
, επιπλέον απο την μονοτονία της
βγάζουμε συμπέρασμα ότι
όταν
και
όταν
.
Απο τα παραπάνω προκύπτουν τα εξής:
όταντότε
όταντότε
Δηλαδή δείξαμε ότι ηέχει τρείς ρίζες άρα στα διαστήματα που ορίζουν στην πραγματική ευθεία διατηρεί πρόσημο.
Συμπεράσματα θα εξάγουμε απο τις τιμές
Εμείς θέλουμε τα διαστήματα που είναι αρνητική
άρα![]()
Παρακαλώ, ωστόσο θα ήθελα να παρατηρήσεις ότι πάρα τον κόπο της πληκτρολόγησης και το ότι η απάντηση μου δεν μου αποφέρει κάποιο όφελος εν τέλει, ανταποκρίθηκα στην επιθυμία και ανάγκη σου σεβόμενος παράλληλα τους κανόνες του χώρου αυτού. Για αυτό θα σε παρακαλέσω να γράφεις σε
πάντοτε.Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες