επισημανσεις...
Συντονιστής: m.pαpαgrigorakis
επισημανσεις...
θα μπορουσε κανενας να μου επισημαινε τι να προσεξω στην επαναληψη μιγαδικων συναρτησεων κ οριων??...
...σας ευχαριστω πολυ..
...σας ευχαριστω πολυ..
- grigkost
- Διαχειριστής
- Επικοινωνία:
Re: επισημανσεις...
Υποθέτωντας ότι εννοείς μιά επανάληψη στούς μιγαδικούς καί τίς συναρτήσεις πού διδάχθηκες σέ κάποιο καλοκαιρινό τμήμα προετοιμασίας Γ' Λυκείου, θά σού συνιστούσα απλώς νά προσπαθήσεις νά "ξεκαθαρίσεις" ακόμα περισσότερο τίς έννοιες, διερευνώντας προσεκτικά όσα διδάχθηκες.de.ef έγραψε:θα μπορουσε κανενας να μου επισημαινε τι να προσεξω στην επαναληψη μιγαδικων συναρτησεων κ οριων??...

grigkost έγραψε:Υποθέτωντας ότι εννοείς μιά επανάληψη στούς μιγαδικούς καί τίς συναρτήσεις πού διδάχθηκες σέ κάποιο καλοκαιρινό τμήμα προετοιμασίας Γ' Λυκείου, θά σού συνιστούσα απλώς νά προσπαθήσεις νά "ξεκαθαρίσεις" ακόμα περισσότερο τίς έννοιες, διερευνώντας προσεκτικά όσα διδάχθηκες.
τ σημαινει για σας "ξεκαθαριζω";
Εξαρτάται από το επίπεδό σου!de.ef έγραψε:θα μπορουσε κανενας να μου επισημαινε τι να προσεξω στην επαναληψη μιγαδικων συναρτησεων κ οριων??...
...σας ευχαριστω πολυ..
Όποιο και να είναι, όμως, μη κάνεις βήμα, αν δεν μελετήσεις καλά το σχολικό βοβλίο!
Τώρα, επειδή μετέχεις στο mathematica, σίγουρα έχεις "επίπεδο". Επομένως, η απάντηση είναι ...ασαφής: τα πάντα όλα!!!
- Στέλιος Μαρίνης
- Επικοινωνία:
Δεν υπάρχουν συνταγές, γι' αυτό απλώς θα σου πω εγώ τι θα έκανα ως μαθητής. Στους μιγαδικούς θα προσπαθούσα, αν ήταν δυνατό, να λυσω με πολλούς διαφορετικούς τρόπους κάθε άσκηση. Και γεωμετρικά και θέτοντας z=x+yi και με τις ιδιότητες (του μέτρου για παράδειγμα). Έτσι θα κατακτούσα όλους τους τρόπους σκέψης, αλλά και την επιδεξιότητα σε καθέναν.
Στις συναρτήσεις (εισαγωγή) θα προσπαθούσα να αποδείξω όσα η θεωρία αναφέρει χωρίς απόδειξη. Γιατί π.χ. η αρτια έχει άξονα συμμετρίας; Στις ασκήσεις με συναρτησιακές σχέσεις θα προσπαθούσα να φτιάξω δικές μου. Κάποιος όμως θα ρέπει τελικά να ελέγξει αν στέκουν. Τώρα, όσο αφορά τα όρια, δεδομένου ότι αργότερα θα διδαχθείς κι άλλους τρόπους, μείνε σε περισσότερες ασκήσεις με αλλαγή μεταβλητής και εφαρμογή του κριτηρίου παρεμβολής που είναι λιγότερο συνηθισμένες.
Στις συναρτήσεις (εισαγωγή) θα προσπαθούσα να αποδείξω όσα η θεωρία αναφέρει χωρίς απόδειξη. Γιατί π.χ. η αρτια έχει άξονα συμμετρίας; Στις ασκήσεις με συναρτησιακές σχέσεις θα προσπαθούσα να φτιάξω δικές μου. Κάποιος όμως θα ρέπει τελικά να ελέγξει αν στέκουν. Τώρα, όσο αφορά τα όρια, δεδομένου ότι αργότερα θα διδαχθείς κι άλλους τρόπους, μείνε σε περισσότερες ασκήσεις με αλλαγή μεταβλητής και εφαρμογή του κριτηρίου παρεμβολής που είναι λιγότερο συνηθισμένες.
Κάποτε οι καμπύλες των γραφικών παραστάσεων ζωντανεύουν, είναι διαφορίσιμες γιατί είναι λείες κι όμορφες, έχουν ακρότατες τιμές γιατί αρνούνται τη μονοτονία, δεν έχουν όριο πραγματικό, αλλά μπορείς και τις φαντάζεσαι στο άπειρο και η ασύμπτωτη ευθεία είναι το καράβι που σε ταξιδεύει πλάι τους.
- grigkost
- Διαχειριστής
- Επικοινωνία:
Νά δώσω μιά πρακτική άσκηση: Διάβασε όλα όσα μπορείς π.χ. γιά τούς μιγαδικούς. Κατόπιν επιχείρησε νά περιγράψεις τί είναι ένας μιγαδικός αριθμός όσο πιό περιεκτικά γίνεται -όχι μόνο τόν ορισμό.de.ef έγραψε:τι σημαινει για σας "ξεκαθαριζω";
Επιχείρησε τό ίδιο καί γιά τήν έννοια τής συνάρτησης καί τού ορίου.
Η προσπάθεια τού εγχειρήματος θά σού δείξει τί εννοώ γραφωντας "ξεκαθάρισμα".

Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης