Δεν διαφωνούμε. Το ενάντιο θα έλεγα. Η προσεκτική μελέτη είναι από τα πρώτα πράγματα που χρειαζόμαστε στην Τέχνη μας. Προσεκτική και ευγενής ήταν και η τοποθέτηση σας όπου θέσατε το ζήτημα. Και πολύ καλώς το θέσατε για συζήτηση. Αλίμονο αν εδώ στο mathematica, στο σπίτι μας δηλαδή, δε μπορούμε να συζητήσουμε με άνεση.pito έγραψε:Μια πραγματική μικρή μου απορία δεν περίμενα να δημιουργήσει έναν τόσο γόνιμο διάλογο. Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή σε αυτόν.
Κάθε άποψη είναι σεβαστή, όπως και του κυρίου Μαυρογιάννη που είχα την τιμή να γνωρίσω στο συνέδριο και ο οποίος με καλωσόρισε θερμά στο.
Κύριε Νίκε δεν επιμένω να βλέπω λάθος, απλά δεν ήμουν σίγουρη αν στο ΘΜΤ και το Rolle η συνέχεια στοχρησιμοποιείται διαφορετικά από τον ορισμό του βιβλίου.Ακόμη θεωρώ τον εαυτό μου ερασιτέχνη που προσπαθεί να βελτιωσει τις γνώσεις του και έχει ευθύνη όταν διδάσκει , για το λόγο αυτό εξέφρασα την απορία μου.
( Πριν κάποια χρόνια ένας συνάδελφος μου είπε ότι θα κάψουμε πολλούς μαθητές μέχρι να μάθουμε εμείς σωστά μαθηματικά. Όλες οι απορίες μου και η συμμετοχή μου στο, πηγάζουν από την αγωνία μου οι μαθητές μου να μην αποκτήσουν εγκαύματα πρώτου βαθμού!)
Επί του θέματος μας τώρα: Και εκεί έχετε δίκιο! Από την στιγμή που η διατύπωση που αναφέρατε "σκάλωνε" κάπου πάει να πει ότι δεν ήταν η καλλίτερη δυνατή και επομένως χρειάζεται βελτίωση. Από την συζήτηση, που πράγματι ήταν γόνιμη, και προκλήθηκε από την παρέμβαση σας προέκυψαν καλλίτερες και σαφέστερες διατυπώσεις. Φωτίστηκε ένα θέμα. Και όλοι κερδίσαμε. Η ένσταση μου έχει να κάνει (και αυτό είναι σαφές δεν αφορά εσάς) με μια σπουδή να χαρακτηρισθεί λάθος κάτι που μάλλον είναι μια όχι τόσο πετυχημένη, ομολογουμένως, διατύπωση.
Αυτά για το θέμα μας. Σε ζητήματα (και αυτό πάλι δεν αφορά εσάς) που σχετίζονται με το ποιόν χαρακτήρα επιλέγει να έχει ο καθένας μας δεν θα ήθελα να επεκταθώ.
Μαυρογιάννης

χρησιμοποιείται διαφορετικά από τον ορισμό του βιβλίου.Ακόμη θεωρώ τον εαυτό μου ερασιτέχνη που προσπαθεί να βελτιωσει τις γνώσεις του και έχει ευθύνη όταν διδάσκει , για το λόγο αυτό εξέφρασα την απορία μου.