Να αποδειχθεί ότι :

Νομίζω ότι δεν μπορεί να γίνει καλύτερη = με μικρότερο φράγμα.
Συντονιστής: R BORIS

Το ολοκλήρωμα μπορούμε να το υπολογίσουμε με όση ακρίβεια θέλουμε.polysot έγραψε: Τρί Απρ 03, 2018 5:39 pm Δε θυμάμαι αν την έχουμε ξαναδεί. Μου έκανε εντύπωση πόσο «σφιχτή» είναι:
Να αποδειχθεί ότι :
![x\in [0,1]\Rightarrow e^{x}\leq 1+x+\frac{x^{2}}{2}+e\frac{x^{3}}{6} x\in [0,1]\Rightarrow e^{x}\leq 1+x+\frac{x^{2}}{2}+e\frac{x^{3}}{6}](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/7b1dd6a999b0e980edf12e2290ddbf09.png)
το
και ολοκληρώνοντας βγάζουμε ότι 

Να το γράψω με σχολικά.Με ακροβατικό βέβαια.

![x\in [0,1]\Rightarrow f'''(x)=e^{x}-e\leq 0 x\in [0,1]\Rightarrow f'''(x)=e^{x}-e\leq 0](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/b945cf157f64f4b3f4a10979ba6ea45e.png)
![x\in [0,1]\Rightarrow f(x)\leq 0 x\in [0,1]\Rightarrow f(x)\leq 0](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/ed0f2d5e373f8814362be238f504142c.png)
Αν θεωρήσουμεpolysot έγραψε: Τρί Απρ 03, 2018 5:39 pm Δε θυμάμαι αν την έχουμε ξαναδεί. Μου έκανε εντύπωση πόσο «σφιχτή» είναι:
Να αποδειχθεί ότι :
αποδεικνύουμε (σχολικά) ότι 
το άνω φράγμα έχει πέσει κάτω από το
και να χρησιμοποιήσουμε τον κανόνα του τραπεζίου με διαχωρισμό στα τρία (το φράγμα από την τμηματικά γραμμική συνάρτηση μπορεί να αποδειχθεί σχολικά).
.Σταύρο προφανώς και έτσι δουλεύει!ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ έγραψε: Τρί Απρ 03, 2018 10:27 pmΝα το γράψω με σχολικά.Με ακροβατικό βέβαια.
Τα οποία βέβαια είναι συνηθισμένο φαινόμενο.(τα ακροβατικά)
Θέτουμε
Είναι
και
Επίσης
Με επιχειρήματα μονοτονίας προκύπτει ότι
από όπου προκύπτει το ζητούμενο(βλέπε παραπάνω)
Να σημειώσω το εξής.Με σχολικά μαθηματικά μπορούν να αποδειχθούν παπάδες.(δηλαδή πολύ βαρεία θεωρήματα)
Γιατί τελικά όλα τα Μαθηματικά βασίζονται σε στοιχειώδη εκ πρώτης όψεως πράγματα.
Φυσικά αυτό το ολοκλήρωμα δεν είναι για σχολικά Μαθηματικά,καθώς και πολλά άλλα που εμφανίζονται στοκαι αλλού.
Πχ οι ανισότητες στο https://www.mathematica.gr/forum/viewto ... 77#p271477
δίνουν την καλύτερη σταθερά στην ανισότητα του M.Riesz για την συζηγή συνάρτηση.Αποδεικνύονται με σχολική ύλη.
Δεν σημαίνει ότι είναι σχολικά Μαθηματικά.
Σωτήρη μια χαρά καταλαβαίνω.Αν και πολλές φορές κάνω πως δεν καταλαβαίνω.polysot έγραψε: Τρί Απρ 03, 2018 11:11 pmΣταύρο προφανώς και έτσι δουλεύει!ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ έγραψε: Τρί Απρ 03, 2018 10:27 pmΝα το γράψω με σχολικά.Με ακροβατικό βέβαια.
Τα οποία βέβαια είναι συνηθισμένο φαινόμενο.(τα ακροβατικά)
Θέτουμε
Είναι
και
Επίσης
Με επιχειρήματα μονοτονίας προκύπτει ότι
από όπου προκύπτει το ζητούμενο(βλέπε παραπάνω)
Να σημειώσω το εξής.Με σχολικά μαθηματικά μπορούν να αποδειχθούν παπάδες.(δηλαδή πολύ βαρεία θεωρήματα)
Γιατί τελικά όλα τα Μαθηματικά βασίζονται σε στοιχειώδη εκ πρώτης όψεως πράγματα.
Φυσικά αυτό το ολοκλήρωμα δεν είναι για σχολικά Μαθηματικά,καθώς και πολλά άλλα που εμφανίζονται στοκαι αλλού.
Πχ οι ανισότητες στο https://www.mathematica.gr/forum/viewto ... 77#p271477
δίνουν την καλύτερη σταθερά στην ανισότητα του M.Riesz για την συζηγή συνάρτηση.Αποδεικνύονται με σχολική ύλη.
Δεν σημαίνει ότι είναι σχολικά Μαθηματικά.
ΟΜΩΣ, πώς θα εξηγήσεις που στο καλό βρέθηκε αυτή η συνάρτηση σε μαθητή Γ΄λυκείου. Πώς την υποψιάστηκες τη συνάρτηση χωρίς άλλα ερωτήματα; Κατάλαβες τι θέλω να πω πιστεύω!
.
.
ως προς τη μονοτονία έχουμε :
.
.
.
;Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης