Αν η γραφική παράσταση της συνάρτησης

όπου

α) Να αποδείξετε ότι η

β) Αν

i) Να λύσετε την εξίσωση

ii) Να λύσετε την ανίσωση

γ) Να αποδείξετε ότι:
i)

ii)

Edit
Συντονιστής: Καρδαμίτσης Σπύρος
ΛΥΣΗthanasis kopadis έγραψε:Δίνονται οι γνησίως μονότονες συναρτήσειςγια τις οποίες ισχύει:
για κάθε
.
Αν η γραφική παράσταση της συνάρτησηςδιέρχεται από τα σημεία
και
,
όπουμε
και
α) Να αποδείξετε ότι ηείναι γνησίως φθίνουσα συνάρτηση
β) Ανκαι
i) Να λύσετε την εξίσωση
ii) Να λύσετε την ανίσωση
γ) Να αποδείξετε ότι:
i)
ii)
Έχεις δίκιο συνάδελφε.Παράλειψη μου. Θα το συμπληρώσω και ευχαριστώ για την αναλυτικότατη λύση σου.KAKABASBASILEIOS έγραψε:
(...τοπρέπει όπως έχει συζητηθεί πάρα πολλές φορές να δίνεται για να κάνουμε χρήση της
....)
Έχω μια ένσταση , αφού στις δύο αυτές προτάσεις -ευθύ και αντίστροφο αν και δεν έχει σύνδεσμο-προσθαφαιρείται σε ανισότητα ο μιγαδικός αριθμόςKAKABASBASILEIOS έγραψε:
![]()
Χρήστο στην ένσταση σου...Christos.N έγραψε:Έχω μια ένσταση , αφού στις δύο αυτές προτάσεις -ευθύ και αντίστροφο αν και δεν έχει σύνδεσμο-προσθαφαιρείται σε ανισότητα ο μιγαδικός αριθμόςKAKABASBASILEIOS έγραψε:
![]()
. Έχω την πεποίθηση ότι δεν είναι έγκυρος συλλογισμός, εκτός αν χάνω κάτι πράγματι και αυτό φυσικό.
Φιλικά και μαθηματικά
Καλημέρα σαςChristos.N έγραψε:Βασίλη καλημέρα,
Θα αναπτύξω τον συλλογισμό μου με ένα παράδειγμα, γράφουμε την πρότασηο συλλογισμός εδώ "φαίνεται" έγκυρος αφού προσθαφαιρούμε πραγματικό αριθμό. Ισχύει όμως η προσεταιριστική ιδιότητα και έχω το δικαίωμα χρήσης της αφού το σύμβολο
είναι σύμβολο διάταξης πραγματικών αριθμών, έτσι όπως έχει οριστεί ανταποκρινόμενη στην θεωρία που έχει διδαχθεί εώς την Γ' Λυκείου και δεν έχω γνώση άλλη για αυτήν ,
άρα.
Εγώ εδώ δεν μπορώ να ερμηνεύσω το τελευταίο αποτέλεσμα.
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης