Αν η συνάρτηση
είναι συνεχής και θετική στο
και
το άνω φράγμα της να δείξετε ότι: ![\lim_{n->+\propto } \sqrt[n]{\int_{a}^b{f^n(x)}{dx}} =m \lim_{n->+\propto } \sqrt[n]{\int_{a}^b{f^n(x)}{dx}} =m](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/2b89d0e0837c97ce4cd58320398cd57d.png)
Συντονιστής: Μπάμπης Στεργίου
είναι συνεχής και θετική στο
και
το άνω φράγμα της να δείξετε ότι: ![\lim_{n->+\propto } \sqrt[n]{\int_{a}^b{f^n(x)}{dx}} =m \lim_{n->+\propto } \sqrt[n]{\int_{a}^b{f^n(x)}{dx}} =m](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/2b89d0e0837c97ce4cd58320398cd57d.png)
Καλησπέρα.FERMA έγραψε:Δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να την βάλω σε αυτό τον φάκελο την άσκηση αλλά μου άρεσε και έχω βρει μια λύση που σχετίζεται με την ύλη της Γ.![]()
Αν η συνάρτησηείναι συνεχής και θετική στο
και
το άνω φράγμα της να δείξετε ότι:
Τα όρια ακολουθιών είναι εκτός ύλης, αλλά η άσκηση είναι γνωστή. Όταν κάποτε τα όρια ακολουθιών και ο εψιλοντικός ορισμός του ορίου ήταν εντός ύλης, η άσκηση αυτή ήταν στάνταρ σε όλα τα βιβλία.FERMA έγραψε:Δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να την βάλω σε αυτό τον φάκελο την άσκηση αλλά μου άρεσε και έχω βρει μια λύση που σχετίζεται με την ύλη της Γ.![]()
και
την μέγιστη τιμή της
.
. Επίσης, αν
και
τότε υπάρχει διάστημα
που περιέχει το
τέτοιο ώστε στο διάστημα αυτό να ισχύει
.
.
.
, οι αμέσως παραπάνω ανισότητες δίνουν για
μεγαλύτερο ή ίσο από ένα
και πέρα
από όπου εύκολα το ζητούμενο.Ακριβώς.chris_gatos έγραψε:Καλησπέρα.FERMA έγραψε:Δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να την βάλω σε αυτό τον φάκελο την άσκηση αλλά μου άρεσε και έχω βρει μια λύση που σχετίζεται με την ύλη της Γ.![]()
και
Όταν λέτε "άνω φράγμα" μήπως εννοείτε το μέγιστο της συνάρτησης;
Θα χαρούμε να τη δούμε, έστω σε περίληψη.FERMA έγραψε:... έχω βρει μια λύση που σχετίζεται με την ύλη της Γ.![]()
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης