Να λυθεί η ανίσωση

Συντονιστής: Μπάμπης Στεργίου
Kαι εγώ πιστεύω ότι η σωστή εκφώνηση είναι με "+3" και όχι "+2". Ως άσκηση βασίζεται σε αρκετά απλή ιδέα αλλά το "+2" κάνει απαγορευτικές τις πράξεις, οπότε μάλλον πρόκειται για τυπογραφικό σφάλμα της αρχικής πηγής.
(απλό).Δεν απάντησες στα ερωτήματαnano14 έγραψε: Κυρ Απρ 10, 2022 9:46 am Με συγχωρείτε , δεν γνώριζα οτι πρέπει όποιος ανεβάζει την άσκηση να έχει και την λύση.
Έτσι ακριβώς ειχε δοθεί η άσκηση και εμένα μου είχε κάνει εντύπωση γιατί όπως είπατε και εσείς το +2 είναι που χαλάει τη 'μαγιά'!
Αν έχεις την καλωσύνη κάνε το για να δούμε ιδίοις όμμασι ότι η άσκηση μεταφέρθηκε σωστά. Αφού διαπιστώσουμε αν πρόκειται για τυπογραφικό σφάλμα, θα δώσω λύση. Η άσκηση κατά τα άλλα είναι απλή.Mihalis_Lambrou έγραψε: Σάβ Απρ 09, 2022 1:06 pm α) ποια είναι η πηγή της άσκησης και αν η πηγή έχει λύση.
β) Αν ο ίδιος έχει λύση της άσκησης.
Πρέπει λοιπόν να ρωτήσεις το συγκεκριμένο φροντιστήριο για την ορθή εκφώνηση και την τεκμηρίωση της λύσης. Δεν είναι μεμπτό να έχουν κάνει λάθος, αλλά θα γίνει μεμπτό αν αποκρύψουν τα γεγονότα και την λύση.nano14 έγραψε: Κυρ Απρ 10, 2022 9:55 am α) Η άσκηση δόθηκε σε κάποιο φροντιστήριο , δεν γνωρίζω σε ποιο ακρβώς.Δεν έχει δοθεί λύση ακόμη
β)Δεν έχω την λύση της άσκησης.

είναι γνήσια αύξουσα. Άρα η
, οπότε και η
, είναι επίσης αύξουσα. Τώρα, είναι
, οπότε και
. Παρατηρούμε λοιπόν ότι η δοθείσα ανίσωση γράφεται 
.Mihalis_Lambrou έγραψε: Κυρ Απρ 10, 2022 10:39 amΠρέπει λοιπόν να ρωτήσεις το συγκεκριμένο φροντιστήριο για την ορθή εκφώνηση και την τεκμηρίωση της λύσης. Δεν είναι μεμπτό να έχουν κάνει λάθος, αλλά θα γίνει μεμπτό αν αποκρύψουν τα γεγονότα και την λύση.nano14 έγραψε: Κυρ Απρ 10, 2022 9:55 am α) Η άσκηση δόθηκε σε κάποιο φροντιστήριο , δεν γνωρίζω σε ποιο ακρβώς.Δεν έχει δοθεί λύση ακόμη
β)Δεν έχω την λύση της άσκησης.
.Mihalis_Lambrou έγραψε: Σάβ Απρ 09, 2022 1:06 pm Η ανάρτηση ασκήσεων που δεν λύνονται (π.χ. λόγω τυπογραφικού σφάλματαος και λοιπά), αλλά αποσιωπάται αυτό το γεγονός, είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογικό.
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες