![f:[0,1] \to \mathbb{R} f:[0,1] \to \mathbb{R}](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/d961f003d1b32deb05785be107ca82fb.png)
![x \in [0,1] x \in [0,1]](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/c75c22c0876976bad2957525698cc870.png)

Συντονιστής: Demetres
Μα ναι, το ότι λύνεται με γνώσεις λυκείου δεν είναι κριτήριο. Το σκεπτικό της άσκησης μου φάνηκε εύκολο. Και ναι, τώρα που το λέτε, αφού είναι ο 2ος IMC δικαιολογείται...Demetres έγραψε:Aνδρέα δεν σημαίνει πως επειδή λύνεται με γνώσεις λυκείου ότι είναι εύκολη. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως θεωρώ πως έχεις δίκιο και ότι για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό είναι όντως εύκολη. Ας μην ξεχνούμε όμως ότι εμφανίστηκε μόλις στον δεύτερο διαγωνισμό IMC. Δεν νομίζω να ξαναδούμε σε IMC τέτοια εύκολη άσκηση. Ίσως σε SEEMOUS που είναι κάπως πιο εύκολος να εμφανιστεί παρόμοιου επιπέδου άσκηση αν και νομίζω ότι είναι σχετική εύκολη και για αυτόν.
Δυστυχώς στην επίσημη ιστιοσελίδα του διαγωνισμού δεν υπάρχουν στοιχεία για την βαθμολογία που πήραν οι συμμετέχοντες στην συγκεκριμένη άσκηση.
Μη το λες ποτέ. Γενικά ένας διαγωνισμός όσο πιο παλιός είναι τόσο μαζεύει κόσμο, αποκτά κύρος, και γίνεται δυσκολότερος με πιό ποιοτικά και κομψά προβλήματα, και αυτό φαίνεται και στον IMC, αλλά και στην IMO (αν κοιτάξεις προβλήματα IMO του '60, θα δεις πως είναι εύκολα και άκομψα). Κρίνοντας τώρα από τη δυσκολία των προβλημάτων της 2ης μέρας πέρισυ στον IMC, και από τους proposers των προβλημάτων τα τελευταία χρόνια που είναι "μεγάλα ονόματα" στο χώρο των διαγωνισμών (πχ Geza Kos), βλέπω ότι πάνε να τον κάνουν πραγματικά "IMO των πανεπιστημίων" σιγά σιγά. Παρ' όλα αυτά όμως, πάντα υπάρχει ένα εύκολο θέμα, γιατί αλλιώς όλοι εκτός των πολύ καλών θα γράφανε 0, και αυτό το εύκολο πρόβλημα πολές φορές είναι πολύ εύκολο. Κλασικό παράδειγμα τραγικά εύκολου προβλήματος σε πρόσφατο IMC, είναι το πρώτο της 1ης μέρας πρόπερσυ. Επίσης, στην IMO έχουν παρατηρηθεί και εκεί κάποια πολύ εύκολα πρώτα θέματα, πχ αυτό της 2ης μέρας στο Βιετνάμ το 2007, και αυτό της 1ης μέρας στη Σλοβενία το 2006 (και τα 2 ήταν γεωμετρίες, και όποιος γνωρίζει βασικά πράγματα από γεωμετρία, μπορεί να επαληθεύσει αυτό που λέω).Demetres έγραψε:Δεν νομίζω να ξαναδούμε σε IMC τέτοια εύκολη άσκηση. Ίσως σε SEEMOUS που είναι κάπως πιο εύκολος να εμφανιστεί παρόμοιου επιπέδου άσκηση αν και νομίζω ότι είναι σχετική εύκολη και για αυτόν.
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης