Μαθήματα σε ενήλικα

Συντονιστής: spyros

dsatkas

Μαθήματα σε ενήλικα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dsatkas »

Ενήλικη μου ζήτησε να της κάνω προετοιμασία για τις πανελλαδικές του 26 στα μαθηματικά του ΕΠΑΛ. Θα μιλήσουμε περαιτέρω τις επόμενες μέρες, αλλά μέχρι στιγμής μου είπε ότι έχει πολλά χρόνια να αγγίξει μαθηματικά, ότι θυμάται να λύνει εξισώσεις πρώτου βαθμού, αλλά δεν είμαι σίγουρος πόσο παραπάνω. Εγώ είχα σκοπό να ξεκινήσω από ιδιότητες δυνάμεων, πράξεις, ταυτότητες, παραγοντοποίηση κοκ. και να περάσω σιγά σιγά στην εξεταστέα ύλη. Αυτό που με ανησυχεί, είναι ότι ακόμα και αν έχει μεράκι να ασχοληθεί, προλαβαίνουμε να κάνουμε σωστή προετοιμασία; Μου είπε ότι θα ήθελε να γράψει γύρω 12-15, αλλά με τόσα κενά είναι εφικτό;

Το δεύτερο κομμάτι του ποστ αφορά τη βιβλιογραφία. Έχω υλικό να δώσω, αλλά σκεφτόμουν να της δώσω και ένα βοήθημα για να διαβάζει περαιτέρω. Ποιο θα προτείνατε από αυτά που κυκλοφορούν; Ευχαριστώ.

Ετικέτες:
fmak65

Re: Μαθήματα σε ενήλικα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fmak65 »

Καλησπέρα, εγώ που διδάσκω σε εσπερινό ΕΠΑΛ ξεκινάω από την ευθεία των αριθμών στην β' τάξη και πρόσθεση αφαίρεση κλπ. Από ύλη β' τάξης χρειάζονται οι συναρτήσεις και σχήμα Horner και παραγοντοποίηση. Δες παλαιότερα θέματα για το ύφος των θεμάτων. Αν προσπαθήσει προλαβαίνει άνετα, αρκεί να καταλαβαίνει λίγο και να προσπαθήσει λίγο. Από γεωμετρία βασικά εμβαδά, Πυθαγόρειο και περιμέτρους. Εγώ βγάζω ασκήσεις από παλιά θέματα και δεν χρησιμοποιώ βοήθημα.
Μαραντιδης Φωτης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά Μηνύματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης