ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΥΛΗΣ 2010
Συντονιστής: spyros
Re: ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΥΛΗΣ 2010
Επιτέλους μία πρώτη αντίδραση!
Ελπίζω να συνεχιστεί και από άλλους και να μην μείνει μόνο μία απόφαση για τα μάτια του κόσμου.
Ελπίζω να συνεχιστεί και από άλλους και να μην μείνει μόνο μία απόφαση για τα μάτια του κόσμου.
- polysot
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Την είχαμε δει και στο σχετικό θέμα εδώ : viewtopic.php?f=6&t=7504Καρδαμίτσης Σπύρος έγραψε:Μόλις μου ήλθε η απόφαση του παρακάτω συλλόγου για την μείωση της ύλης
ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ.
....
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Ξ.Μουσάς Μ.Δασενάκης
Σωτήρης Δ. Χασάπης
Ζήσε τα μαθηματικά σου!
-----------------------------
"There is a scientific taste just as there is a literary or artistic one", Renan
"The journey of a thousand miles begins with one step.", Lao Tzu
Ζήσε τα μαθηματικά σου!
"There is a scientific taste just as there is a literary or artistic one", Renan
H τάξη του μέλλοντος.http://www.ted.com/talks/lang/gre/ken_r ... ivity.html
Σχολείο και δημιουργηκότητα.
Νομίζω αξίζει τον κόπο να το παρακολουθήσει κανείς
Γ. Ματζιούνης
και εδώ
http://www.youtube.com/watch?v=4ogeQo_nV08&NR=1 .
What's wrong with a Greek in Hamburg?
- polysot
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Η πλήρης ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείοΩmega Man έγραψε:H τάξη του μέλλοντος.http://www.ted.com/talks/lang/gre/ken_r ... ivity.html
Γ. Ματζιούνηςhttp://www.youtube.com/watch?v=RnHe-rNq2vA&NR=1
και εδώ
Σωτήρης Δ. Χασάπης
Ζήσε τα μαθηματικά σου!
Ζήσε τα μαθηματικά σου!
Ο συνάδελφος κάνει φιλότιμη προσπάθεια να πλησιάσει την νεολαία και να κάνει το μάθημα του πιο θελκτικό αλλά χάνει σαν performer στην "κίνηση". Κάποιες κινήσεις σε moοnwalker ή r'n'b σίγουρα θα κέντριζαν περισσότερο το ενδιαφέρον των μαθητών
.
Σύγχρονες μαθητοκεντρικές διδασκαλίες που αποκαθηλώνουν τον καθηγητή από τον άχαρο πρωταγωνιστικό ρόλο της μετωπικής διδασκαλίας, επιτρέποντας στα παιδιά να αυτενεργήσουν, να καλλιεργήσουν την φαντασία τους. Διδασκαλία που σίγουρα χωράει διαθεματική προσέγγιση (ιδίως αν το σχολείο είναι μουσικό) και βοηθά στην ομαλότερη κοινωνικοποίηση του μαθητή κατά vigodsky. Επίσης επικοδομεί (Piaget) την γνώση πάνω σε προθήστερη μουσική γνώση
. Γενικά μπαίνει στο παιχνίδι και ο πιο αδύνατος μαθητής, όσο δύσκολη και αν είναι η νέα διδακτική έννοια, αφήνοντας τον μαθητή να ανακαλύψει (bruner) την γνώση με πρωτότυπο τρόπο
Με τον τρόπο αυτό η μδιαδικασία της μάθησης γίνεται παιχνίδι 
Σύγχρονες μαθητοκεντρικές διδασκαλίες που αποκαθηλώνουν τον καθηγητή από τον άχαρο πρωταγωνιστικό ρόλο της μετωπικής διδασκαλίας, επιτρέποντας στα παιδιά να αυτενεργήσουν, να καλλιεργήσουν την φαντασία τους. Διδασκαλία που σίγουρα χωράει διαθεματική προσέγγιση (ιδίως αν το σχολείο είναι μουσικό) και βοηθά στην ομαλότερη κοινωνικοποίηση του μαθητή κατά vigodsky. Επίσης επικοδομεί (Piaget) την γνώση πάνω σε προθήστερη μουσική γνώση
Ποτε δεν κάνω λάθος! Μια φορά νομιζα πως είχα κάνει, αλλά τελικά έκανα λάθος!
Απ' τα τσακάλια δεν γλυτώνεις μ' ευχές η παρακάλια. Κ. Βάρναλης
Aπέναντι στις αξίες σου να είσαι ανυποχώρητος
Ενεργό μέλος από 23-12-2008 ως και 17-8-2014 (δεν θα απαντήσω σε πμ)
Αν ρίξετε μια ματιά στα σχόλια θα διαπιστώσετε ότι οι μαθητές είναι ξετρελαμένοι.polysot έγραψε:Η πλήρης ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείοΩmega Man έγραψε:H τάξη του μέλλοντος.http://www.ted.com/talks/lang/gre/ken_r ... ivity.html
Γ. Ματζιούνηςhttp://www.youtube.com/watch?v=RnHe-rNq2vA&NR=1
και εδώ
1. Mathematics is the language of nature.
2. Everything around us can be represented and understood through numbers.
3. If you graph these numbers of any system patterns emerge.
Therefore: There are patterns everywhere in nature.
2. Everything around us can be represented and understood through numbers.
3. If you graph these numbers of any system patterns emerge.
Therefore: There are patterns everywhere in nature.
Εγώ το βρήκα ιδιαίτερα διασκεδαστικό και ενδιαφέρον. Όπως ειπώθηκε παραπάνω και ένας κακός μαθητής είναι ικανός με ένα ρεφρέν να θυμηθεί κάποιο θεώρημα....γιατί αποκαλείς ξεφτίλα μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση, που ίσως μας έρθει και εδώ μετά από καμιά 30αριά χρόνια (όπως τα περισσότερα άλλωστε).Η πλήρης ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο
- ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΣΙΠΟΔΑΣ
- Επικοινωνία:
Βασίλη,μην τους βάζεις ιδέες....mathxl έγραψε:Ο συνάδελφος κάνει φιλότιμη προσπάθεια να πλησιάσει την νεολαία και να κάνει το μάθημα του πιο θελκτικό αλλά χάνει σαν performer στην "κίνηση". Κάποιες κινήσεις σε moοnwalker ή r'n'b σίγουρα θα κέντριζαν περισσότερο το ενδιαφέρον των μαθητών![]()
![]()
![]()
.
Σύγχρονες μαθητοκεντρικές διδασκαλίες που αποκαθηλώνουν τον καθηγητή από τον άχαρο πρωταγωνιστικό ρόλο της μετωπικής διδασκαλίας, επιτρέποντας στα παιδιά να αυτενεργήσουν, να καλλιεργήσουν την φαντασία τους. Διδασκαλία που σίγουρα χωράει διαθεματική προσέγγιση (ιδίως αν το σχολείο είναι μουσικό) και βοηθά στην ομαλότερη κοινωνικοποίηση του μαθητή κατά vigodsky. Επίσης επικοδομεί (Piaget) την γνώση πάνω σε προθήστερη μουσική γνώση. Γενικά μπαίνει στο παιχνίδι και ο πιο αδύνατος μαθητής, όσο δύσκολη και αν είναι η νέα διδακτική έννοια, αφήνοντας τον μαθητή να ανακαλύψει (bruner) την γνώση με πρωτότυπο τρόπο
![]()
Προτείνω να ανοίξουμε στα προτείνόμενα θέματα ΑΣΕΠ,υποφάκελο με τίτλο μαθηματικά και τραγούδια.Για παράδειγμά ποιό τράγούδι θα βάζατε στην τάξη για να διδάξετε την τάδε ενότητα.

Που να δεις και αυτόν.... http://www.youtube.com/watch?v=REjcPZey ... re=related και συμπληρωματικά και αυτόν http://www.youtube.com/watch?v=muGBwhMy ... re=related.αλλά χάνει σαν performer στην "κίνηση"
τελευταία επεξεργασία από Ωmega Man σε Τετ Ιουν 23, 2010 1:52 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Μάκης Χατζόπουλος
- Επικοινωνία:
Παιδιά κάνετε πλάκα; Είναι φοβερός ο τύπος!!!Ωmega Man έγραψε: H τάξη του μέλλοντος.http://www.youtube.com/watch?v=RnHe-rNq2vA&NR=1
Ήδη έχω εικόνα να μπαίνει ο Βασίλης σε τάξη του ΕΠΑΛ Σερρών και να παραδίδει έτσι το μάθημα!!
(1) verba volant, scripta manent = τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν

Σκεφτειτε ομως και εναν 60αρη η 65αρη καθηγητη να διδασκει ετσι???????
Μαραντιδης Φωτης
"...Η παράγραφος 3.2 (μέθοδοι ολοκλήρωσης) αφαιρείται και, αμέσως μετά, πάμε στην παράγραφο 3.4 όπου, μέσω της έννοιας του ορισμένου ολοκληρώματος, θα διδάξουμε και τις μεθόδους ολοκλήρωσης."
Δηλαδή αφαιρείται αλλά δεν αφαιρείται...
Κάτι σαν την εφαρμογή f ' = f άρα f(x)=c e^x που βάζει στο παιχνίδι τις διαφορικές εξισώσεις, και ας είναι εκτός ύλης, αλλά και πολλές μορφές αντιπαραγώγισης. Η διαδικασία "αόριστο ολοκλήρωμα" για τους μαθητές είναι τυποποιημένη μορφή της αντιπαραγώγισης. Αν δεν αφαιρεθεί η συγκεκριμένη εφαρμογή της σελίδας 252, το αόριστο ολοκλήρωμα παραμένει ουσιαστικά εξετάσιμο (σε μεγάλο ποσοστό) έστω και αν αφαιρεθεί η παράγραφος 3.2.
Δηλαδή αφαιρείται αλλά δεν αφαιρείται...
Κάτι σαν την εφαρμογή f ' = f άρα f(x)=c e^x που βάζει στο παιχνίδι τις διαφορικές εξισώσεις, και ας είναι εκτός ύλης, αλλά και πολλές μορφές αντιπαραγώγισης. Η διαδικασία "αόριστο ολοκλήρωμα" για τους μαθητές είναι τυποποιημένη μορφή της αντιπαραγώγισης. Αν δεν αφαιρεθεί η συγκεκριμένη εφαρμογή της σελίδας 252, το αόριστο ολοκλήρωμα παραμένει ουσιαστικά εξετάσιμο (σε μεγάλο ποσοστό) έστω και αν αφαιρεθεί η παράγραφος 3.2.
- polysot
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Είσαι ΘΕΟΣ!!!mathxl έγραψε:Ο συνάδελφος κάνει φιλότιμη προσπάθεια να πλησιάσει την νεολαία και να κάνει το μάθημα του πιο θελκτικό αλλά χάνει σαν performer στην "κίνηση". Κάποιες κινήσεις σε moοnwalker ή r'n'b σίγουρα θα κέντριζαν περισσότερο το ενδιαφέρον των μαθητών![]()
![]()
![]()
.
Σύγχρονες μαθητοκεντρικές διδασκαλίες που αποκαθηλώνουν τον καθηγητή από τον άχαρο πρωταγωνιστικό ρόλο της μετωπικής διδασκαλίας, επιτρέποντας στα παιδιά να αυτενεργήσουν, να καλλιεργήσουν την φαντασία τους. Διδασκαλία που σίγουρα χωράει διαθεματική προσέγγιση (ιδίως αν το σχολείο είναι μουσικό) και βοηθά στην ομαλότερη κοινωνικοποίηση του μαθητή κατά vigodsky. Επίσης επικοδομεί (Piaget) την γνώση πάνω σε προθήστερη μουσική γνώση. Γενικά μπαίνει στο παιχνίδι και ο πιο αδύνατος μαθητής, όσο δύσκολη και αν είναι η νέα διδακτική έννοια, αφήνοντας τον μαθητή να ανακαλύψει (bruner) την γνώση με πρωτότυπο τρόπο
![]()
Προφανώς και στον ΑΣΕΠ στα παιδαγωγικά έγραψες πάνω από 90 έτσι;;;
Σωτήρης Δ. Χασάπης
Ζήσε τα μαθηματικά σου!
Ζήσε τα μαθηματικά σου!
Τα παραπάνω που έγραψα τα θεωρώ ηλιθιότητες σε σχέση πάντα με το συγκεκριμένο βιντεάκι!!
Στον ΑΣΕΠ πήγα αδιάβαστος. Πρέπει να έγραψα "εξήντα τόσο" στα παιδαγωγικά με την διδακτική μαζί και δεν ήξερα κανένα από τα παραπάνω παλικάρια. Απλά τα έχω γνωρίσει επειδή μας έχουν ζαλίσει με αυτά
1ον στα αφόρητα και βαρετά ΠΕΚ που στόχο έχουν να σε ταλαιπωρούν...πήγαινα μετά το σχολείο στην Θεσ/νίκη 4-10 μετά ύπνος πάλι σχολείο την άλλη μέρα κτλ...
2ον στην επιμόρφωση που έκανα τώρα
3ον σε κάθε γενική ημερίδα παιδαγωγικών από σχολικούς συμβούλους (έπρεπε να υπάρχει δώρο μαξιλάρι....)
Είμαι υπέρ των διδακτικών μεθόδων και θεωριών αλλά κατά της μπουρδοπαιδαγωγικής(αδίκως εξετάζεται στον ΑΣΕΠ)
Πάντα κατά την γνώμη μου
Στον ΑΣΕΠ πήγα αδιάβαστος. Πρέπει να έγραψα "εξήντα τόσο" στα παιδαγωγικά με την διδακτική μαζί και δεν ήξερα κανένα από τα παραπάνω παλικάρια. Απλά τα έχω γνωρίσει επειδή μας έχουν ζαλίσει με αυτά
1ον στα αφόρητα και βαρετά ΠΕΚ που στόχο έχουν να σε ταλαιπωρούν...πήγαινα μετά το σχολείο στην Θεσ/νίκη 4-10 μετά ύπνος πάλι σχολείο την άλλη μέρα κτλ...
2ον στην επιμόρφωση που έκανα τώρα
3ον σε κάθε γενική ημερίδα παιδαγωγικών από σχολικούς συμβούλους (έπρεπε να υπάρχει δώρο μαξιλάρι....)
Είμαι υπέρ των διδακτικών μεθόδων και θεωριών αλλά κατά της μπουρδοπαιδαγωγικής(αδίκως εξετάζεται στον ΑΣΕΠ)
Πάντα κατά την γνώμη μου
Ποτε δεν κάνω λάθος! Μια φορά νομιζα πως είχα κάνει, αλλά τελικά έκανα λάθος!
- bilstef
- Επικοινωνία:
Να γιατί κόβουν-κόβουν -κόβουν
http://www.esos.gr/index.php?option=com ... temid=1079
Η ζωή είναι Ωραία,ας την χαρούμε.Εν οίδα ότι ουδέν οίδα!Γηράσκω αεί διδασκόμενος!
Η γη δεν μας ανήκει της ανήκουμε !
Βασίλης Στεφανίδης
Βασίλης Στεφανίδης
- bilstef
- Επικοινωνία:
Να γιατί κόβουν-κόβουν -κόβουν
Η ζωή είναι Ωραία,ας την χαρούμε.Εν οίδα ότι ουδέν οίδα!Γηράσκω αεί διδασκόμενος!
Βασίλης Στεφανίδης
Βασίλης Στεφανίδης
- Κώστας Μαλλιάκας
Το ποσοστό αποτυχίας στην Γ Λυκείου δεν μπορεί να αποδοθεί σχεδόν καθόλου στον καθηγητή του σχολείου και εξηγώ μόνο κάποιους από τους λόγους αφού παραθέσω και ένα γεγονός που υπάρχει τουλάχιστον στην περιοχή μου (Ρόδος):Μετά από τον Μάρτιο και όσο πάμε προς τις εξετάσεις, μειώνεται σημαντικά, με όριο το 0, το ποσοστό των παρόντων μαθητών στις τάξεις μας οπότε δεν εξετάζονται οι περισσότεροι σε αυτά που διδάχθηκαν από το σχολείο αλλά από το φροντιστήριο.Για παράδειγμα φέτος εγώ είχα μετά το Πάσχα δηλαδή περίπου για ένα μήνα τις περισσότερες μέρες 4 πολύ καλούς μαθητές που οι 2 θέλουν να γίνουν μαθηματικοί και έγραψαν και πολύ καλά και 3 που δεν είχαν ιδέα τι γίνεται και βρισκόντουσαν εκεί γιατί δεν είχαν περιθώριο απουσιών αφού τις έκαναν όλες πριν. Είναι αντιπροσωπευτικό το δείγμα για να βγεί το ποσοστό επιτυχίας;mathxl έγραψε:Φίλε Θόδωρε, επανέρχομαι μόνο στο κομμάτι που με αφορά.
Νομίζω ότι δεν κατάλαβες αυτά που έγραψα για την γ΄ ή ότι εγώ δεν τα έγραψα σωστά...
Στην γ νιώθω ικανός να διδάξω όλη την ύλη με τις ώρες που μου παρέχουν και τις ασκήσεις του σχολικού (αλλά μέχρι αυτό το επίπεδο) αλλά δεν είμαι ικανός να καλύψω τον μαθητή μεθοδολογικά και να κάνω εμβάθυνση σε ασκήσεις τύπου εξετάσεων (μη σχολικού επιπέδου) ούτε εντατικοποίηση αλλά ούτε και συχνή γραπτή εξέταση (εκτός και αν παίρνουμε ώρες από άλλους συναδέλφους - εις βάρος άλλων μαθημάτων). Συμπερασματικά δεν μπορώ να δώσω αυτό που αναγκαία ζητάει ο μαθητής στο πρόσωπο ενός φροντιστή.
Στο περρίσευμα των ωρών που υπολογίζω ότι θα μου διατεθούν κατά την σχολική χρονιά, αποφασίζω ανάλογα με το επίπεδο της τάξης, το πως θα τους βοηθήσω περισσότερο και το που θα επιμείνω. Δεν έχω την πολυτέλεια να το κάνω σε κάθε θεματική ενότητα (ανεξάρτητα του αν είμαι ικανός ή όχι). Φέτος έκρινα ότι ήταν οι μιγαδικοί.
Επίσης πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχουν σχολεία που πολλοί μαθητές δεν πηγαίνουν φροντιστήριο επειδή συντρέχουν λόγοι παραμεθόριας περιοχής -οικονομικοί λόγοι κτλ
(για παράδειγμα, στο δικό μου σχολείο από τους 10 μαθητές της β κατεύθυνσης μόνο ένας κάνει φροντιστήριο)
Πριν θέσεις ποσοστά για επιτυχή ή ανεπιτυχή αποτελέσματα διδασκαλίας σου προτείνω να διδάξεις όχι για μια χρονιά αλλά για έναν μήνα, 23 μαθητές σε ένα τμήμα, μη κατανεμημένους ανά επίπεδο, όλων των κατευθύνσεων σε ένα μάθημα γενικής παιδείας β' λυκείου σε 45 λεπτές ώρες με τις οδηγίες του ΠΙ . Έπειτα βάλε τους μια γραπτή δοκιμασία σε αυτά που τους δίδαξες και πληροφόρησε μας για τα ποσοστά επιτυχίας.
Θυμάμαι ότι ως νεοδιόριστος, όταν έκανα μάθημα στην ά γυμνασίου παρακαλούσα να κάνω 3 ώρες φροντιστηρίου στις ωραιότατες ομοιογενείς 4άδες μου παρά 45 λεπτά στην ά του σχολείου. Κάπως έτσι ήταν σε αντιστοιχία η κούραση που ένιωθα.
Ακόμα παλαιότερα, ως φροντιστής, θεωρούσα τους διορισμένους τεμπέληδες και ρεμάλια... αργότερα κατάλαβα ότι ήμουν βαθιά νυχτωμένος...
Για τα μαθήματα δεν θα επανέλθω, η άποψη σου είναι σεβαστή.
Και αυτό συμβαίνει στα περισσότερα σχολεία εδώ.Κάποιοι λένε ότι είναι στο χέρι μας να τους κρατήσουμε. Λάθος! Και το που κρατάμε κάπου κάπου 3-4 μαθητές είναι άθλος ή τύχη αφού πολλοί "συνάδελφοι" στα φροντιστήρια τους βάζουν μαθήματα ή διαγωνίσματα σε ώρες σχολείου...Ακόμη υπάρχουν στο δημόσιο και τα άλλα μαθήματα που για κάποιους είναι χάσιμο ωρών αλλά είναι μέσα στο ωρολόγιο πρόγραμμα διασκορπισμένα...
Να πω και για τις υπερπροσφορές των ιδιωτικών σχολείων σε άριστους μαθητές Γ Λυκείου που καρπώνονται αυτοί την επιτυχία των παιδιών που τόσα χρόνια ήταν στο δημόσιο;
Υπάρχουν πολλές πληγές που αν ξυστούν θα έχουμε προβλήματα...
Προβληματιστείτε λοιπόν και πάνω σε αυτό το πλαίσιο γιατί να υπάρχει αυτό το εξεταστικό και γιατί τόση ύλη...
- chris_gatos
- Επιμελητής
Kώστα καλησπέρα απο απέναντι!
Συμφωνώ (κι επαυξάνω) με όσα λες μα είναι γενικότερη η απαξίωση του δημόσιου σχολείου
και ίσως ΟΧΙ τυχαία.
Γνώμη μου είναι πως η απεμπλοκή του σχολείου απο τις εξετάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια
θα το κάνει να ξανανιώσει...
Τότε ίσως αλλάξουν κατεύθυνση τα πράγματα.
Αλλά ως τότε...
Συμφωνώ (κι επαυξάνω) με όσα λες μα είναι γενικότερη η απαξίωση του δημόσιου σχολείου
και ίσως ΟΧΙ τυχαία.
Γνώμη μου είναι πως η απεμπλοκή του σχολείου απο τις εξετάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια
Αλλά ως τότε...
Χρήστος Κυριαζής
- Μάκης Χατζόπουλος
- Επικοινωνία:
Εγώ νομίζω ότι αν καταργήσουμε τις εξετάσεις από τα σχολεία για την εισαγωγή μαθητών στα Πανεπιστήμια, διώξαμε και τον τελευταίο ενδιαφερόμενο που παραμένει στο σχολείο, όλοι έρχονται γιατί υπάρχει το "τυράκι" της Γ Λυκείου...chris_gatos έγραψε:Kώστα καλησπέρα απο απέναντι!
Συμφωνώ κι επαυξάνω με όσα λες μα είναι γενικότερη η απαξίωση του δημόσιου σχολείου
και ίσως ΟΧΙ τυχαία.
Αλλά ως τότε...
Υ.Γ: Πάντως η κουβέντα μας έχει εκπαιδευτικό ενδιαφέρον αλλά καθόλου μαθηματικό. Νομίζω ότι είμαστε εκτός κανονισμών του forum ... (Μήπως ήρθε η στιγμή να φτιάξουμε ένα φάκελο που να μπαίνουν όλα αυτά τα θέματα;;Ευχαριστώ)
(1) verba volant, scripta manent = τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν

- chris_gatos
- Επιμελητής
Mάκη γι'αυτό λέγονται και ''γενικά μηνύματα''.
Κάποιοι κραδαίνουν εδω μέσα τη ''δασκαλοσύνη'' τους και τις ανησυχίες τους περί εκπαιδευτικών θεμάτων.
Δε βλέπω το λόγο να μην το συζητάμε, μιας και είμαστε εκπαιδευτικοί.
Σε κόσμια πλαίσια φυσικά και αυτός να είναι ο μοναδικός περιορισμός.
Δεν είναι λίγες οι φορές που το φόρουμ ''βλήθηκε'' για στείρα ασκησιολογία, για πώληση ''εξυπνάδας'' κτλ κτλ
Συνήθως ο λαός λέει ''όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια''.
Να λοιπόν που δίνεται η ευκαιρία να συζητάμε και για άλλα θέματα.
Και φυσικά να είμαστε ''εντός'' θέματος αφού επαναλαμβάνω ασχολούμαστε με την εκπαίδευση...
Επετρεψέ μου να έχω αντίθετη άποψη όσον αφορά την παρουσία ανθρώπων στη Γ'Λυκείου.
Όλα είναι θέμα σχεδιασμού και τήρησης εννιαίας γραμμής.
Κάποιοι κραδαίνουν εδω μέσα τη ''δασκαλοσύνη'' τους και τις ανησυχίες τους περί εκπαιδευτικών θεμάτων.
Δε βλέπω το λόγο να μην το συζητάμε, μιας και είμαστε εκπαιδευτικοί.
Σε κόσμια πλαίσια φυσικά και αυτός να είναι ο μοναδικός περιορισμός.
Δεν είναι λίγες οι φορές που το φόρουμ ''βλήθηκε'' για στείρα ασκησιολογία, για πώληση ''εξυπνάδας'' κτλ κτλ
Συνήθως ο λαός λέει ''όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια''.
Να λοιπόν που δίνεται η ευκαιρία να συζητάμε και για άλλα θέματα.
Και φυσικά να είμαστε ''εντός'' θέματος αφού επαναλαμβάνω ασχολούμαστε με την εκπαίδευση...
Επετρεψέ μου να έχω αντίθετη άποψη όσον αφορά την παρουσία ανθρώπων στη Γ'Λυκείου.
Όλα είναι θέμα σχεδιασμού και τήρησης εννιαίας γραμμής.
Χρήστος Κυριαζής
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης