JBMO 2014-Ελληνική Ομάδα

Συντονιστής: spyros

jim.jt
Δημοσιεύσεις: 226
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 09, 2013 7:56 pm

JBMO 2014-Ελληνική Ομάδα

#1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jim.jt » Παρ Ιουν 13, 2014 8:23 pm

Ελπίζω το θέμα να μην θεωρηθεί πολιτικό και να μη διαγραφεί από το mathematica.

Όπως μπορείτε να δείτε εδώ, η μόνη ομάδα που δεν είναι δηλωμένη στην Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων είναι η Ελλάδα.

Πριν λίγη ώρα μας ενημέρωσαν από την ΕΜΕ ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν δίνει την άδεια να σταλθεί η ελληνική ομάδα στην ΠΓΔΜ, γιατί το Υπουργείο τώρα, μια εβδομάδα πριν το διαγωνισμό, ξαναθυμήθηκε το γνωστό θέμα με το όνομα της οργανώτριας χώρας, αδιαφορώντας τελείως για τα όνειρα, τις ελπίδες και τις προσπάθειες όλων των νέων, που, μετά από συνεχείς διαγωνισμούς και πολύ διάβασμα, ήθελαν να εκπροσωπήσουν με τιμή και υπερηφάνεια τη χώρα τους στα Βαλκάνια.


Τσιντσιλίδας Δημήτρης
simantiris j.
Δημοσιεύσεις: 247
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 18, 2014 5:07 pm

Re: JBMO 2014-Ελληνική Ομάδα

#2

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από simantiris j. » Παρ Ιουν 13, 2014 8:48 pm

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!Τι σχέση έχει ένας μαθηματικός διαγωνισμός με την πολιτική?Καταστρέφουν τα όνειρα και τους κόπους ανθρώπων!(αλλά αυτό γινόταν πάντα εδώ) :-x
Υ.Γ. Είμαι της άποψης ότι το θέμα δε πρέπει να διαγραφεί,τέτοια ζητήματα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπ'όψιν που άλλωστε αφορούν τη μαθηματική και γενικότερα την παιδεία της χώρας.


Σημαντήρης Γιάννης
Μπάμπης Στεργίου
Επιμελητής
Δημοσιεύσεις: 5415
Εγγραφή: Δευ Δεκ 22, 2008 2:16 pm
Τοποθεσία: Χαλκίδα - Καρδίτσα

Re: JBMO 2014-Ελληνική Ομάδα

#3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπάμπης Στεργίου » Παρ Ιουν 13, 2014 10:04 pm

jim.jt έγραψε:Ελπίζω το θέμα να μην θεωρηθεί πολιτικό και να μη διαγραφεί από το mathematica.

Όπως μπορείτε να δείτε εδώ, η μόνη ομάδα που δεν είναι δηλωμένη στην Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων είναι η Ελλάδα.

Πριν λίγη ώρα μας ενημέρωσαν από την ΕΜΕ ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν δίνει την άδεια να σταλθεί η ελληνική ομάδα στην ΠΓΔΜ, γιατί το Υπουργείο τώρα, μια εβδομάδα πριν το διαγωνισμό, ξαναθυμήθηκε το γνωστό θέμα με το όνομα της οργανώτριας χώρας, αδιαφορώντας τελείως για τα όνειρα, τις ελπίδες και τις προσπάθειες όλων των νέων, που, μετά από συνεχείς διαγωνισμούς και πολύ διάβασμα, ήθελαν να εκπροσωπήσουν με τιμή και υπερηφάνεια τη χώρα τους στα Βαλκάνια.
Αντί να είναι υπόλογοι όλοι εκείνοι που για χρόνια και με αποκλειστική ευθύνη άφησαν και χάθηκε ,για μένα μάλλον οριστικά , το θέμα του ονόματος , χρεώνοντας στη

χώρα μια μεγάλη πολιτιστική και ιστορική ήττα, εμπλέκουν τώρα τα Ελληνόπουλα σε μια χωρίς νόημα διαδικασία με αποκλεισμούς και αποχωρήσεις.

Δεν μπόρεσαν όμως να αποκλείσουν πάμπολες Ελληνικές επιχειρήσεις που πέταξαν στο δρόμο εκατοντάδες Έλληνες εργαζόμενους να πάνε στη γειτονική χώρα

να επενδύσουν, να τους προσφέρουν εργασία και αναγνώριση, μόνο και μόνο για το ΚΕΡΔΟΣ !!!

Πόσοι ντροπή και πόσους εξευτελισμούς είναι γραμμένο στο ριζικό μας να υπομείνουμε σε αυτή την πατρίδα ! Με αυτή την απορία μου φαίνεται πως θα

αφήσω την τελευταία μου πνοή !!!

Μπ.


Άβαταρ μέλους
S.E.Louridas
Δημοσιεύσεις: 5421
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 21, 2009 10:53 am
Τοποθεσία: Aegaleo.
Επικοινωνία:

Re: JBMO 2014-Ελληνική Ομάδα

#4

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από S.E.Louridas » Παρ Ιουν 13, 2014 10:12 pm

Επίτρεψε μου φίλε Μπάμπη να συμφωνήσω μαζί σου αλλά και να επαναλάβω την σοφή φράση του τέως λαού: ..."Βρίσκουν και τα κάνουν"... Ναι δυστυχώς τα πράγματα είναι πλέον τόσο μα τόσο απλά.


S.E.Louridas

1.Μιλώ, μόνο όταν έχω να πώ κάτι καλύτερο από την σιωπή (Πυθαγόρας).
2.Οι αξίες αντανακλώνται, Δεν επιβάλλονται.
3.Είναι Κορυφαία η κάθε στιγμή επίλυσης ενός Μαθηματικού προβλήματος.
nickthegreek
Δημοσιεύσεις: 401
Εγγραφή: Δευ Μαρ 01, 2010 2:07 pm
Τοποθεσία: Oxford

Re: JBMO 2014-Ελληνική Ομάδα

#5

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nickthegreek » Σάβ Ιουν 14, 2014 12:49 am

Το ζήτημα αυτό , πρωτόγνωρο στα δικά μου μάτια, εύλογα με οδήγησε σε κάποιες σκέψεις οι οποίες, μετά από σχετική συζήτηση με κάποιους κοντινούς μου ανθρώπους και φίλους, σχημάτισαν στο μυαλό μου μια γνώμη που επιθυμώ να μοιραστώ μαζί σας.

Ως πρώην διαγωνιζόμενος σε παρόμοιους διαγωνισμούς, κατανοώ σε κάθε βαθμό τον θυμό και το αίσθημα αδικίας των παιδιών αυτών, μερικά από τα οποία τυχαίνει να γνωρίζω και προσωπικά. Φυσικά, είχα την τύχη να μην χρειαστεί ποτέ να συμμετάσχω σε διαγωνισμό στη FYROΜ, να βρεθώ δηλαδή σε παρόμοιο δίλημμα/θέμα, και το γεγονός αυτό οφείλω να το αναγνωρίσω πριν συνεχίσω να γράφω.

Ας μην ξεχνάμε όμως ότι στις 21 Ιουνίου , η αποστολή που θα έφευγε για τη FYROM δεν θα αποτελούταν μόνο από 6 σπουδαία νεαρά μυαλά, αλλά πάνω από όλα θα αποτελούταν από 6 Ελληνόπουλα.

Θεωρώ πως, όταν σε έναν άνθρωπο δίνεται η δυνατότητα να εκπροσωπήσει τη χώρα του, ο άνθρωπος αυτός δεν εκπροσωπεί απλά μια σημαία. Εκπροσωπεί μια ζωντανή, δυναμική (εξελισσόμενη στο χρόνο) κοινωνία πολιτών η οποία, στην περίπτωσή μας, παρά τις δυσκολίες στις οποίες βρίσκεται, δεν παύει να έχει κάποιες διεκδικήσεις. Η FYROM δεν έχει κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον όρο Μακεδονία, από τη στιγμή που ο όρος αυτός δεν είναι διεθνώς αναγνωρισμένος.

Υπό αυτά τα δεδομένα ( και επειδή το ζήτημα εδώ είναι ενδεχομένως πιο λεπτό απ' ό,τι φαίνεται με την πρώτη ματιά, τα Βαλκάνια στις μέρες μας κάθε άλλο παρά ήρεμο μέρος είναι ) θεωρώ πως ο κάθε διαγωνιζόμενος οφείλει, αν όχι να συμμεριστεί την άποψη του Υπουργείου Παιδείας, τουλάχιστον να την κατανοήσει.

Στο σημείο αυτό, για να προλάβω την άσχημη εικόνα που ήδη θα σχηματίζεται στο μυαλό πολλών συνομιλητών μου στο mathematica, θα ήθελα να πω ότι είμαι από τους τελευταίους που θα ήθελαν το θέμα αυτό να λήξει εδώ... Ίσα ίσα!!! Εφ΄όσον η Ελλάδα αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί σαν χώρα απέναντι στη FYROM, θα μπορούσε να το κάνει αυτό με πολύ πιο έξυπνο-ουσιώδη τρόπο!

Το να μην κατεβάσουμε απλά αποστολή σαν χώρα δεν νομίζω να συζητηθεί πολύ....αμφιβάλλω μάλιστα αν θα το μάθουν παρά μόνο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι! Φανταστείτε όμως πόσο πιο δυνατή θα ήταν η απάντησή μας αν την ημέρα της εξέτασης, η Ελληνική αποστολή μαζευόταν στη Θεσσαλονίκη, την "πρωτεύουσα" της Μακεδονίας και διαγωνιζόταν στα θέματα του διαγωνισμού! Θα έπρεπε να διοργανωθεί επίσης επίσημη τελετή βράβευσης και να γίνει απονομή μεταλλίων στην Ελληνική ομάδα ανάλογα με τα cut-offs του διαγωνισμού. Όλα αυτά φυσικά υπό τον φακό δύο ή τριών μεγάλων ελληνικών καναλιών.... Με τη σειρά της η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να αναγνωρίσει ΠΛΗΡΩΣ την αξία των μεταλλίων αυτών, ακριβώς σαν να έγραφαν τα παιδιά στην Οχρίδα.

Διότι,αν τα 6 αυτά παιδιά είναι υποχρεωμένα μια φορά να σκεφτούν την πατρίδα τους και να δεχτούν μια πίκρα, αναγνωρίζοντας την ύπαρξη σοβαρού εθνικού ζητήματος αναρωτιέμαι, ΠΟΣΟ υποχρεωμένη πρέπει να αισθάνεται με τη σειρά της η ίδια η πατρίδα απέναντι τους;;; Εφ΄ όσον λοιπόν έχει αποφασίσει να υπερασπιστεί ένα σκοπό, έχει υποχρέωση να το κάνει αυτό όχι με τρόπο χαζό και ανούσιο, αλλά με τρόπο ηχηρό και δυναμικό, ο οποίος θα σέβεται τις προσπάθειες των μελών της ομάδας.


Νίκος Αθανασίου
Άβαταρ μέλους
S.E.Louridas
Δημοσιεύσεις: 5421
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 21, 2009 10:53 am
Τοποθεσία: Aegaleo.
Επικοινωνία:

Re: JBMO 2014-Ελληνική Ομάδα

#6

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από S.E.Louridas » Σάβ Ιουν 14, 2014 8:52 am

Και όμως τα πράγματα είναι απλά. Θα μου επιτραπεί να ομιλήσω ως μέλος της επιτροπής διαγωνισμών της ΕΜΕ επί σειρά ετών, ως αρχηγός αποστολών και εν τέλει ως άνθρωπος που έχω συγχρωτιστεί με τα παιδιά αυτά. Κατά τη άποψη μου το πρόβλημα δεν είναι για το αν θα πάνε ή όχι οι νέοι μας στα Σκόπια αφού τουλάχιστον με την Επιστήμη δεν ασχολούμεθα για να πάρουμε βραβεία, αλλά επειδή μας αρέσει και πολλές φορές αυτό γίνεται με θυσίες και μάλιστα με το χαμόγελο στα χείλη. Η χαρά της ενασχόλησης με την Μαθηματική επιστήμη δεν έχει και δεν πρέπει να έχει σαν στόχο μετάλλια, απλά είναι τιμητικό ένα τέτοιο μετάλλιο αλλά ο καλός ο Μαθητής ή φοιτητής ή γιατρός κ.τ.λ. μπορεί να ζήσει και χωρίς αυτό και έτσι πρέπει να είναι. Η χαρά και η εμπιστοσύνη στο εαυτό μας για την Μαθηματική μας απόδοση έρχεται κάθε φορά που επιλύεται ένα πρόβλημα έστω και αν γίνεται μετά από μία έμπνευση απεικονισμένη κατ’ αρχάς και σε μία χαρτοπετσέτα, αλίμονο αν αυτό «χαλάσει». Σημασία όμως και στη περίπτωση μας έχει η «εκμετάλλευση» των παιδιών αυτών από μία πολιτεία που δεν έχει πείσει για τους χειρισμούς της σε βασικά πράγματα. Για παράδειγμα δεν μπορεί να το παίζει ισχυρή μία πολιτεία που για την επιβίωση της έχει «παραχωρήσει» μέρος της εθνικής της ανεξαρτησίας στους δανειστές της ή που κωλυσιεργεί δίκην εφαρμογής υψηλής πολιτικής το θέμα επίλυσης του ονόματος των Σκοπίων ή που οι Επιστήμονες της φεύγουν σωρηδόν (χωρίς δική τους ευθύνη) για να προσφέρουν τις άριστες υπηρεσίες τους σε άλλες πατρίδες που σε πολλές περιπτώσεις είναι ενάντια στη δική μας πατρίδα ή που είναι ανεκτική σε γεγονότα σαν αυτά που ανέφερε ο Μπάμπης κ.τ.λ.
Όσο και αν φανώ μη συναισθηματικός θα πρέπει να εκφράσω την ημέτερη άποψη: Ναι τα παιδιά αυτά ΔΕΝ πρέπει να πάνε να διαγωνιστούν στα Σκόπια ούτε μελλοντικά στο ψευδοκράτος στην Κύπρο (αν η Τουρκική διπλωματία το επιτύχει…), αλλά όχι να μη πάνε επειδή τους το επέβαλε το κράτος. Αυτό θα έπρεπε να είναι μία απόφαση των ίδιων των παιδιών, των γονιών τους και της Μαθηματικής εταιρείας που άμα τη ανακοινώσει της χώρας Σκόπια θα έπρεπε να είχαν στείλει προς το κράτος υπόμνημα επιθυμίας μη συμμετοχής λόγω του συγκεκριμένου γεγονότος και αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει πρώτη είδηση σε όλα τα μέσα ενημέρωσης. Μετά από ένα τέτοιο γεγονός τα παιδιά να έγραφαν την αντίστοιχη ώρα εδώ στα θέματα αυτά, να διορθώνονταν και να τα βράβευε εδώ στη Πατρίδα η ίδια η πολιτεία, δίνοντας ταυτόχρονα τα ίδια προνόμια σαν να έγραφαν εκεί. Τώρα όπως πάνε τα πράγματα και αν δεν γίνουν τα παραπάνω και τα παιδιά θα χάσουν τον διαγωνισμό και το πράγμα θα περάσει στο «ντούκου» χωρίς μήνυμα για την Πατρίδα.
τελευταία επεξεργασία από S.E.Louridas σε Σάβ Ιουν 14, 2014 9:43 am, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.


S.E.Louridas

1.Μιλώ, μόνο όταν έχω να πώ κάτι καλύτερο από την σιωπή (Πυθαγόρας).
2.Οι αξίες αντανακλώνται, Δεν επιβάλλονται.
3.Είναι Κορυφαία η κάθε στιγμή επίλυσης ενός Μαθηματικού προβλήματος.
batmsup1
Δημοσιεύσεις: 222
Εγγραφή: Πέμ Ιουν 25, 2009 3:10 pm

Re: JBMO 2014-Ελληνική Ομάδα

#7

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από batmsup1 » Σάβ Ιουν 14, 2014 9:03 am

Εγώ θα θελα να ρωτήσω για ποιο λόγο οι διακριθέντες μαθητές στα μαθηματικά αλλα και στα αλλα μαθήματα οπως αστρονομία, φυσική, βιολογία κλπ δέχονται να επισκέπτονται τον πρόεδρο της δημοκρατίας ή να φωτογραφίζονται με τον υπουργό παιδείας ή αλλους πολιτικούς; Για ποιο λόγο στις βραβεύσεις διαγωνισμών παρίστανται συχνά πολιτικοί και μάλιστα κομμάτων που κατέστρεψαν τη χώρα και μεσα σ' αυτό και την παιδεία μας; Δεν είναι αντίφαση να δεχόμαστε άτομα που αντιμάχονται την παιδεία και τα μαθηματικά στις εκδηλώσεις αυτές; Εδώ πολλές φορές δεν εγκρίνονται τα έξοδα των ομάδων και μετα τη διάκριση πηγαίνουν επίσκεψη στο προεδρικό μέγαρο. Δεν είναι μια καπήλευση των παιδιών αυτών και μέγιστη υποκρισία; Είναι δυνατόν να φωτογραφηθώ με το χαμόγελο στα χείλη με εκείνον που έκοψε το μισθό του πατέρα μου ή να δεχτώ να μου δώσει βραβείο ένας διεφθαρμένος; Καλό είναι και οι ίδιοι οι βραβευθέντες να περάσουν ένα μήνυμα.


simantiris j.
Δημοσιεύσεις: 247
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 18, 2014 5:07 pm

Re: JBMO 2014-Ελληνική Ομάδα

#8

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από simantiris j. » Σάβ Ιουν 14, 2014 9:13 am

Το να μην κατεβάσουμε απλά αποστολή σαν χώρα δεν νομίζω να συζητηθεί πολύ....αμφιβάλλω μάλιστα αν θα το μάθουν παρά μόνο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι! Φανταστείτε όμως πόσο πιο δυνατή θα ήταν η απάντησή μας αν την ημέρα της εξέτασης, η Ελληνική αποστολή μαζευόταν στη Θεσσαλονίκη, την "πρωτεύουσα" της Μακεδονίας και διαγωνιζόταν στα θέματα του διαγωνισμού! Θα έπρεπε να διοργανωθεί επίσης επίσημη τελετή βράβευσης και να γίνει απονομή μεταλλίων στην Ελληνική ομάδα ανάλογα με τα cut-offs του διαγωνισμού. Όλα αυτά φυσικά υπό τον φακό δύο ή τριών μεγάλων ελληνικών καναλιών.... Με τη σειρά της η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να αναγνωρίσει ΠΛΗΡΩΣ την αξία των μεταλλίων αυτών, ακριβώς σαν να έγραφαν τα παιδιά στην Οχρίδα.

nickthegreek,συμφωνώ απολύτως,απλά θα ήθελα να προσθέσω λίγες ακόμα σκέψεις.

Συμφωνώ,όμως από τη στιγμή που αποκλείεται να γίνει κάτι τέτοιο αφενός γιατί τα κανάλια έχουν πιο ... σοβαρά θέματα να ασχόλούνται,αφετέρου γιατί το υπουργείο ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για τους διαγωνισμούς και βρίσκω το ενδιαφέρον του τελείως υποκριτικό και για τα μάτια του κόσμου (λες και πρόκειται για γεγονός που απασχολεί την μισή ανθρωπότητα)
νομίζω ότι η θυσία των παιδιών είναι κάτι χειρότερο από χαμένη,είναι παντελώς άσκοπη.

Άλλωστε τι σχέση έχουν τα μαθηματικά με την πολιτική?Πρόκειται για εκ διαμέτρου αντίθετα πράγματα!Δηλαδή αν η ελληνική ομάδα πήγαινε τελικά στον διαγωνισμό θα καταλάβαινε η FYROM ότι κέρδισε το ζήτημα της ονομασίας και είναι κυρίαρχος των Βαλκανίων?Ας μην συγχέουμε τα πάντα με την πολιτική,καλό θα μας κάνει,αν κρίνει κανείς από το πως έφτασε η χώρα μας σε αυτή την κατάσταση,απογυμνωμένη από το κύρος της και οικονομικά,να υπερασπίζεται τα εθνικά της συμφέροντα μέσω των μαθηματικών διαγωνισμών!

Συμφωνώ απολύτως με τον κ. Στεργίου,που συνόψισε εξαιρετικά την κατάσταση,ότι το κράτος θα μπορούσε να κάνει άλλα πράγματα για να αντιμετωπίσει προς όφελος του το ζήτημα.Αλλά,αν και φυσικά δεν είμαι ο καταλληλότερος για να το πω αυτό :mrgreen: ,νομίζω ότι πολλές φορές η Ελλάδα έχασε από τους κακούς χειρισμούς των εκάστοτε πολιτικών και αρχόντων (π.χ μικρασιατική καταστροφή).Πιστεύω ότι η τωρινή κατάσταση είναι κάτι ανάλογο.

Για να μην ξεφύγουμε από το θέμα,τελειώνω εδώ,λέγοντας ότι είμαι της άποψης πως το υπουργείο ότι θυμάται χαίρεται.Αν δεν είναι έτσι τότε (και φυσικά διορθώστε με αν κάνω λάθος) γιατί το υπουργείο επέτρεψε στην ελληνική ομάδα να πάρει μέρος στην ΒΜΟ 2008,έγινε πάλι στην Οχρίδα,τότε που (αν θυμάμαι καλά) το ζήτημα της ονομασίας ήταν και πάλι στις επάλξεις?

Ουφ!Ελπίζω να μην σας κούρασα! :lol:


Σημαντήρης Γιάννης
Μπάμπης Στεργίου
Επιμελητής
Δημοσιεύσεις: 5415
Εγγραφή: Δευ Δεκ 22, 2008 2:16 pm
Τοποθεσία: Χαλκίδα - Καρδίτσα

Re: JBMO 2014-Ελληνική Ομάδα

#9

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπάμπης Στεργίου » Σάβ Ιουν 14, 2014 11:29 am

H χώρα έχει άπειρες δυνατότητες να προβάλει το θέμα διεθνώς και να πείσει όλον τον κόσμο, ότι αυτό που κάνουν τα Σκόπια και εκείνοι που τους στηρίζουν από πίσω, είναι μια εγκληματική και ανιστόρητη πράξη σε βάρος ενός λαού που κάποτε θα δημιουργήσει σύρραξη.
Όμως το θέμα ήθελε από παλιά συντονισμένη αντίδραση με διεθνή απήχηση και όχι μόνο εσωτερικές διαμαρτυρίες χωρίς κανένα αποτελέσματα, όπως πχ αυτή με τη συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Δεν είδα για παράδειγμα ποτέ τη χώρα να μην συμμετάσχει :

- Στο ευρωπαϊκό προτάθλημα ποδοσφαίρου άλλων αθλητικών συναντήσεων , επικαλούμενη τη συμμετοχή των Σκοπίων με κλεμένο όνομα.

- Στον διαγωνισμό της Eurovision για τον ίδιο λόγο.

- Σε οικονομικές συναλλαγές, μέχρι να λυθεί οριστικά το όνομα.

- Σε κοινές Ευρωπαϊκές συσκέψεις, πολιτικές ή επιστημονικές , όπου καλούνται και τα Σκόπια.

Υπάρχουν και τόσα άλλα γεγονότα που η Ελλάδα μπορούσε να δείξει την παρουσία της. Αλλά αγαπητοί φίλοι, η Ελλάδα δεν είναι πια ανεξάρτητη χώρα, ποτέ δεν ήταν, αλλά τώρα η κατάσταση είναι για γέλια. Ο καθένας μπαίνει και κάνει ό,τι θέλει.

Νομίζω ότι η πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί , πρέπει να σχεδιαστεί προσεκτικά και να είναι επιθετική :

Ναι, συμμετέχουμε παντού, σε διαγωνισμούς, σε fora , σε συνέδρια και στην κάθε ευκαιρία βροντοφωνάζουμε με κάθε τρόπο για την κατάφωρη αδικία και αυθαιρεσία της FYROM αλλά και του διεθνή παράγοντα, που ενώ γνωρίζει, σιωπά αλλά και στηρίζει τα Σκόπια.

Νομίζω όμως πως ό,τι έγινε με την Μικρά Ασία και την Κύπρο θα γίνει και τώρα : Σε λίγο θα έρθει και η επίσημη αποδοχή του ονόματος και όλα θα ξεχαστούν. Θα έρθουν οι πολιτικοί και σου πουν : διάλεξε, ή δέχεσαι το όνομα ή να πάμε σε πόλεμο !
Και επειδή κανένας δεν θέλει να σηκωθεί από την καρέκλα του, όχι μόνο πόλεμο δεν θα επιλέξει, αλλά ούτε λεκτικό καυγά . Και πώς να επιλέξει ο λαός δυναμική σύγκρουση, όταν ξέρει ότι ο Εφιάλτης έχει ήδη πιάσει δουλειά και πως όλα θα γίνουν για το χατήρι λίγων και επιτήδειων, που ακόμα και από τον πόλεμο κερδίζουν δισεκατομμύρια ;

Εδώ, δεν μπορέσαμε ως λαός να πούμε όχι σε αυτούς που υποδούλωσαν με τις επιλογές τους για δεκάδες χρόνια τη νέα γενιά και την εξακοντίζουν στα πέρατα της γης να βρουν δουλειά, θα καταφέρουμε να πάρουμε τα ηνία της πατρίδας και να βάλουμε οριστικά στη θέση τους τους εθνικιστές των Σκοπίων και τους συμμάχους τους, που φθονούν τον ελληνικό πολιτισμό και νοιώθουν βάρβαροι μπροστά στο μεγαλείο του ;

Η ιστορία είναι απλή και τα διδάγματα αμείληκτα !

Μπ.


Άβαταρ μέλους
S.E.Louridas
Δημοσιεύσεις: 5421
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 21, 2009 10:53 am
Τοποθεσία: Aegaleo.
Επικοινωνία:

Re: JBMO 2014-Ελληνική Ομάδα

#10

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από S.E.Louridas » Σάβ Ιουν 14, 2014 4:40 pm

Απλά θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν πρόκειται για μία διοργάνωση που μετέχουν τα Σκόπια, αλλά για μία διοργάνωση που γίνεται ακριβώς στα Σκόπια (Τα Σκόπια είναι διοργανώτρια χώρα) και αυτά τα γεγονότα δεν μπορεί να είναι, πάντα κατά την προσωπική μου άποψη, δύο ισοδύναμα γεγονότα. Κατά τα άλλα στη Δημοκρατία ο λαός είναι που στέλνει τους πολιτικούς στην βουλή (αυτοί είναι προφανώς κάποιοι από μας) και αυτός ο ίδιος ο λαός επιβάλλεται να τους αποκαθηλώνει, όταν κάτι δεν πάει καλά. Άρα τελικά οι πολιτικοί "βρίσκουν και τα κάνουν", όταν εμείς από κάτω που είμαστε οι εντολείς τους φοβόμαστε ναι φοβόμαστε να τους "τραβήξουμε" και λίγο το αυτί.


S.E.Louridas

1.Μιλώ, μόνο όταν έχω να πώ κάτι καλύτερο από την σιωπή (Πυθαγόρας).
2.Οι αξίες αντανακλώνται, Δεν επιβάλλονται.
3.Είναι Κορυφαία η κάθε στιγμή επίλυσης ενός Μαθηματικού προβλήματος.
Μπάμπης Στεργίου
Επιμελητής
Δημοσιεύσεις: 5415
Εγγραφή: Δευ Δεκ 22, 2008 2:16 pm
Τοποθεσία: Χαλκίδα - Καρδίτσα

Re: JBMO 2014-Ελληνική Ομάδα

#11

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπάμπης Στεργίου » Σάβ Ιουν 14, 2014 9:13 pm

Ανεξάρτητα από όσα είπαμε, σκέψεις και τίποτα παραπάνω, θα ήθελα να πω στα παιδιά που αποτελούν την ομάδα να συνεχίσουν να μελετάνε με το ίδιο μεράκι και να χαίρονται τα μαθηματικά .

Δεν πρέπει αυτό το γεγονός να τους επηρεάσει αρνητικά σε καμία περίπτωση . Η ζωή πάει μπροστά, έχουν στο παράθυρό τους το καλοκαίρι των ωραίων διακοπών , έχουν τα μαθηματικά σχολεία και άλλες ευκαιρίες να συναντήσουν φίλους, παιδιά και δασκάλους για να ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες.

Εμείς οι μεγαλύτεροι, γονείς και δάσκαλοι , έχουμε χρέος να αφήνουμε για τους νέους μας ανοικτούς τους δρόμους της γνώσης και της άμιλλας, που οδηγούν στην πρόοδο και τη διάκριση . Για να γίνεται όμως αυτό πρέπει κάθε μέρα, κάθε στιγμή να σκεφτόμαστε υπεύθυνα και με ζήλο για την τύχη της πατρίδας, ώστε να λύνουμε έγκαιρα τα προβλήματα .

Κάθε δική μας παράλλειψη θα την βρίσκουν μπροστά τους οι νέες γενιές . Έτσι , αθώα παιδιά, όπως οι σημερινοί μαθητές , θα πληρώνουν, ακριβά καμιά φορά, τα λάθη , τη δική μας αδιαφορία ή την ανικανότητα. Και τότε θα πρέπει να είμαστε γενναίοι να δεχτούμε τη σκληρή κριτική τους ή να αντικρίσουμε το οργισμένο βλέμμα τους. Αν το κάθε παιδί δεν το βλέπουμε ως δικό μας παιδί, ποτέ δεν θα κάνουμε βήμα προς το μέλλον και την ευτυχία !

Καλό καλοκαίρι !!!


panagiotis99
Δημοσιεύσεις: 133
Εγγραφή: Δευ Φεβ 04, 2013 8:24 pm
Τοποθεσία: Αθηνα

Re: JBMO 2014-Ελληνική Ομάδα

#12

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panagiotis99 » Κυρ Ιουν 15, 2014 4:48 pm

Kαλησπέρα μόλις έμαθα και έγω για το παραπάνω συμβάν απογοητεύτηκα αλλά ας μην προτρέχουμε γιατί η τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμα έτσι μας είπαν από την εμέ
Ας ελπίσουμε όλοι σε κάτι καλύτερω όσο αναφόρα αυτό το θέμα


Άβαταρ μέλους
Μάκης Χατζόπουλος
Δημοσιεύσεις: 2456
Εγγραφή: Δευ Δεκ 22, 2008 4:13 pm
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Re: JBMO 2014-Ελληνική Ομάδα

#13

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μάκης Χατζόπουλος » Τετ Ιουν 18, 2014 1:33 pm

Εγώ έχω μια διαφορετική άποψη με κάποιους φίλους...

Συμφωνώ με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και εξηγώ το σκεπτικό μου...

Είναι όμορφο να συμμετέχουμε σε μία διοργάνωση που όλες οι επιστολές και οι προσκλήσεις τους είναι με την ονομασία "Μακεδονία";; Δεν χρησιμοποιούν τη διεθνής ονομασία πΓΔΜ που είναι για εκτός συνόρων, αλλά το συνταγματικό της όνομα.

Επίσης αρέσει στους μαθητές να συμμετέχουν κάπου που μας προκαλούν; Που δεν μας θέλουν; Που είμαστε στην ουσία απρόσκλητοι; Αν ήθελαν να ήμασταν παρών, τουλάχιστον οι επιστολές τους να ήταν με την διεθνής ονομασία και στις άλλες χώρες να έκαναν ό,τι ήθελαν...

Οι διαγωνισμοί δεν μας λείπουν, όπως τα βραβεία κ οι διακρίσεις, ας προφυλάξουμε τα Εθνικά μας συμφέροντα έστω και αργά...


(1) verba volant, scripta manent = τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν
Εικόνα
panagiotis99
Δημοσιεύσεις: 133
Εγγραφή: Δευ Φεβ 04, 2013 8:24 pm
Τοποθεσία: Αθηνα

Re: JBMO 2014-Ελληνική Ομάδα

#14

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panagiotis99 » Τετ Ιουν 18, 2014 1:54 pm

Μάκης Χατζόπουλος έγραψε:Εγώ έχω μια διαφορετική άποψη...

Συμφωνώ με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και εξηγώ το σκεπτικό μου...

Επίσης αρέσει στους μαθητές να συμμετέχουν κάπου που μας προκαλούν; Που δεν μας θέλουν; Που είμαστε στην ουσία απρόσκλητοι; Αν ήθελαν να ήμασταν παρών, τουλάχιστον οι επιστολές τους να ήταν με την διεθνής ονομασία και στις άλλες χώρες να έκαναν ό,τι ήθελαν...

Οι διαγωνισμοί δεν μας λείπουν, όπως τα βραβεία κ οι διακρίσεις, ας προφυλάξουμε τα Εθνικά μας συμφέροντα έστω και αργά...
Καλησπέρα,
πρώτα από όλα το θέμα δεν είναι με το υπουργείο παιδείας αλλά με το υπουργείο εξωτερικών.
Όχι εμένα δεν μου αρέσει να συμμετέχω κάπου που με προκαλούν αλλά μόνο ως πρόκληση δεν το βλέπω. Αν πάμε θα γράψουμε για την χώρα μας και μόνο για αυτήν.
Και επείδη μας προκάλεσαν δεν είναι η πρώτη φορά ούτε και η τελεύταια.Έχει γίνει και άλλες φορές το ίδιο θέμα αλλά συμμετείχαμε τότε και το 2000 και το 2008 (μόνο το 1999 δεν πήγαμε) γιατί να μην γίνει και τώρα; Επίσης όταν μια αθλητική ομάδα παίζει στα ΣΚΟΠΙΑ και είχαν το όνομα ''Μακεδονία'' γιατί τότε πηγαίναμε ;
Τέλος μπορεί οι διαγωνσμοί να μην λείπουν στην Ελλάδα σαν χώρα αλλά σε εμάς τους έξι που θα πάμε φάνταζε κάτι σαν όνειρο (τουλάχιστον σε μένα)
Άμα πάμε ποιο ακριβώς εθνικό συμφέρον θα χάσουμε που δεν το έχουμε χάσει όλα αυτά τα χρόνια ;

Με όλο τον σεβασμό,
Παναγιώτης


Άβαταρ μέλους
Μάκης Χατζόπουλος
Δημοσιεύσεις: 2456
Εγγραφή: Δευ Δεκ 22, 2008 4:13 pm
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Re: JBMO 2014-Ελληνική Ομάδα

#15

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μάκης Χατζόπουλος » Τετ Ιουν 18, 2014 2:38 pm

Γεια σου Παναγιώτη,
Δεν αναφέρω τι έχουμε χάσει ή τι έχουμε κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια να απέχουμε ή να στηρίζουμε τέτοιες αποφάσεις... αυτό είναι άλλο θέμα και καλό θα ήταν να μην το συζητήσουμε εδώ. Στην περίπτωση μας έκρινε η ηγεσία να αντισταθούμε στις προκλήσεις και θεωρώ σωστή κίνηση... την εξετάζω μεμονωμένα και έως εκεί κρίνω κ εξετάζω.

Πολύ φοβάμαι ότι το Υπουργείο Παιδείας θα υπαναχωρήσει στις αρχικές αποφάσεις του, αφού οι πιέσεις είναι μεγάλες (γιατί άραγε;) και το κλίμα της εποχής δεν θέλει δυσαρέσκειες...


(1) verba volant, scripta manent = τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
alexandropoulos
Δημοσιεύσεις: 357
Εγγραφή: Παρ Απρ 03, 2009 8:30 pm
Τοποθεσία: ΠΙΚΕΡΜΙ
Επικοινωνία:

Re: JBMO 2014-Ελληνική Ομάδα

#16

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alexandropoulos » Τετ Ιουν 18, 2014 2:45 pm

Όπως σοφά είπε κάποιος " μεγάλος" του forum...Λυπάμαι, μόνο αυτό


...ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙΣ
Άβαταρ μέλους
Ανδρέας Πούλος
Δημοσιεύσεις: 1415
Εγγραφή: Κυρ Μαρ 01, 2009 10:47 pm
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επικοινωνία:

Re: JBMO 2014-Ελληνική Ομάδα

#17

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ανδρέας Πούλος » Πέμ Ιουν 19, 2014 12:22 pm

Καλό είναι να διασταυρώνουμε τις πληροφορίες που αναγράφουμε,
επειδή δεν είναι ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ 5 - 6 ατόμων, αλλά τις διαβάζει ένα μεγάλο πλήθος αναγνωστών.
Είναι κουραστικό να το γράφω, αλλά είναι απόλυτα ακριβές.
Παραθέτω τον κατάλογο των πόλεων στις οποίες διοργανώθηκε η Μαθηματική Βαλκανιάδα Νέων (BJMO).
1997 Βελιγράδι
1998 Αθήνα
1999 Πλόβντιφ (Φιλιππούπολη)
2000 Οχρίδα
2001 Λευκωσία
2002 Τάργκου Μούρες
2003 Σμύρνη
2004 Νόβι Σαντ
2005 Βέροια
2006 Σινάου
2007 Σούμεν
2008 Βλόρε
2009 Σεράγεβο
2010 Ολανέστι
2011 Λάρνακα
2012 Βέροια
2013 Αττάλεια

Μόνο το 2000 η Ελλάδα δεν έστειλε ομάδα στην Π.Γ.Δ.Μ. επειδή ήταν αυτή η διοργανώτρια χώρα.
Το ουσιαστικό πρόβλημα όλων των Υπουργείων του Ελληνικού κράτους είναι ότι δεν ενημερώνουν τους πολίτες για τις ενέργειες του.
Έτσι, αφήνουν το πεδίο της ενημέρωσης σε οποιονδήποτε σχετικό ή άσχετο, καλοπροαίρετο ή μη, με συμφέροντα ή όχι, να γράφει οτιδήποτε.
Η σελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών http://www.mfa.gr/to-zitima-tou-onomatos-tis-pgdm/
παρέχει μία - κατά τη γνώμη μου - πολύ μέτρια πληροφόρηση για ένα μέρος του προβλήματος που συζητάμε, αλλά είναι μία επίσημη ιστοσελίδα.
Θεωρώ όμως, ότι πρέπει να είμαστε γενικότερα, πιο προσεκτικοί όταν πραγματευόμαστε θέματα δεν γνωρίζουμε, ή τα γνωρίζουμε επιφανειακά.
Παράλληλα, είναι προφανές, ότι οι μαθηματικοί διαγωνισμοί πρέπει να αμβλύνουν τις εντάσεις και τις διαμάχες μεταξύ των κρατών.
Όταν όμως τίθεται το θέμα Πολιτική versus Μαθηματικά, το πάνω χέρι το έχει η Πολιτική.
Τα ερωτήματα είναι πολλά και δύσκολα να απαντηθούν. Για παράδειγμα, η πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας στο θέμα συμμετοχής σε ορισμένες BJMO...
Με την ευκαιρία, θα ήθελα να σημειώσω ότι στο πρόγραμμα της BJMO 2014, προβλέπεται εκδρομή στο μοναστήρι του Οσίου Ναούμ, (μαθητή των Κύριλλου και Μεθόδιου)
πολύ κοντά στο ξενοδοχείο στο οποίο θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός στη λίμνη της Οχρίδας.
Για την επίσκεψη αυτή υπάρχουν πράγματι θέματα, πολιτικά, προπαγανδιστικά, θρησκευτικά,
(η Σκοπιανή Εκκλησία δεν αναγνωρίζεται από τις υπόλοιπες Ορθόδοξες Εκκλησίες), κλπ.
Αυτά τα έμαθα από την επιτόπια επίσκεψη μου στη πανέμορφη πραγματικά λίμνη της Οχρίδας και στην πόλη της Οχρίδας με την πληθώρα των βυζαντινών ναών.
Κάθε λογικός πολίτης επιθυμεί τα διακρατικά προβλήματα να επιλύονται με διαπραγματεύσεις,
αλλά υπάρχουν και θέματα που είναι χρονοβόρα και με κόστος για την πλειοψηφία των πολιτών και για οικονομικά οφέλη για την μειοψηφία.
Όπως και να έχει οι μαθητές μας να προετοιμαστούν σωστά για τις υπόλοιπες μαθηματικές διοργανώσεις.
Τους στερείται βεβαίως μία ευκαιρία ανάδειξης του ταλέντου και των δυνατοτήτων τους και αυτό είναι απόλυτα κατανοητό,
αλλά είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν για αυτούς πολλές ευκαιρίες στο μέλλον.

Ανδρέας Πούλος


Άβαταρ μέλους
Demetres
Γενικός Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 8390
Εγγραφή: Δευ Ιαν 19, 2009 5:16 pm
Τοποθεσία: Λεμεσός/Πύλα
Επικοινωνία:

Re: JBMO 2014-Ελληνική Ομάδα

#18

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Demetres » Πέμ Ιουν 19, 2014 2:21 pm

Ότι είναι θέμα πολιτικής του κράτους είναι ξεκάθαρο. Π.χ. και το 1998 που έγινε η Δ.Μ.Ο. στην Ταϊβάν, η Κίνα δεν έστειλε την δική της ομάδα.

Ένα σοβαρό όμως κράτος οφείλει σε τέτοια ζητήματα να εφαρμόζει ενιαία πολιτική.

Π.χ. γιατί η εθνική ποδοσφαίρου κάτω των 21 πήγε στην Π.Γ.Δ.Μ. να αντιμετωπίσει την αντίστοιχη ομάδα τον Σεπτέμβριο του 2010; (Δείτε π.χ. εδώ.) Δεν νομίζω να άλλαξαν και πολλά πράγματα σε σχέση με την κατάσταση από τότε.

Κατανοητό βέβαια το επιχείρημα ότι τότε ήταν άλλη κυβέρνηση και είχε άλλη πολιτική. Να μου επιτρέψετε όμως να έχω αμφιβολίες αν ποτέ κληρωθεί η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου με την αντίστοιχη της Π.Γ.Δ.Μ. ότι θα υπάρξει η οποιαδήποτε κυβέρνηση που θα απαγορέψει την μετάβαση της ομάδας. Άλλωστε για την κλήρωση των προκριματικών του Euro 2016 οι μόνες εξαιρέσεις για την κλήρωση ήταν οι απαγορεύσεις να κληρωθούν μαζί η Ισπανία με το Γιβραλτάρ και η Αρμενία με το Αζερμπαϊτζάν. (Δείτε π.χ. εδώ.) Για όλα τα υπόλοιπα ζευγάρια όπως π.χ. Ελλάδα με Π.Γ.Δ.Μ. ή Κύπρος με Τουρκία είτε καμία χώρα δεν έθεσε παρόμοιο ζήτημα, είτε αν έθεσαν δεν έγινε αποδεκτό από την UEFA.


panagiotis99
Δημοσιεύσεις: 133
Εγγραφή: Δευ Φεβ 04, 2013 8:24 pm
Τοποθεσία: Αθηνα

Re: JBMO 2014-Ελληνική Ομάδα

#19

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panagiotis99 » Πέμ Ιουν 19, 2014 2:33 pm

Ανδρέας Πούλος έγραψε:Καλό είναι να διασταυρώνουμε τις πληροφορίες που αναγράφουμε,
επειδή δεν είναι ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ 5 - 6 ατόμων, αλλά τις διαβάζει ένα μεγάλο πλήθος αναγνωστών.
Είναι κουραστικό να το γράφω, αλλά είναι απόλυτα ακριβές.
Παραθέτω τον κατάλογο των πόλεων στις οποίες διοργανώθηκε η Μαθηματική Βαλκανιάδα Νέων (BJMO).
1997 Βελιγράδι
1998 Αθήνα
1999 Πλόβντιφ (Φιλιππούπολη)
2000 Οχρίδα
2001 Λευκωσία
2002 Τάργκου Μούρες
2003 Σμύρνη
2004 Νόβι Σαντ
2005 Βέροια
2006 Σινάου
2007 Σούμεν
2008 Βλόρε
2009 Σεράγεβο
2010 Ολανέστι
2011 Λάρνακα
2012 Βέροια
2013 Αττάλεια

Μόνο το 2000 η Ελλάδα δεν έστειλε ομάδα στην Π.Γ.Δ.Μ. επειδή ήταν αυτή η διοργανώτρια χώρα.

Καλησπέρα ας μείνω σε αυτό που είπατε
Η Ελλάδα συμμετείχε στην Βαλκανιάδα νέων του 2000 με πέντε μαθητές
και κατεκτησαν ένα αργύρο τρία χάλκινα και μία εύφημη μνεία
Αρηγός την ομάδας ήταν ο Κ. Φελλούρης και υπαρχηγος Κ. Ανδρέας Τριαννταφύλλου και κατακτήσαμε την έκτη θέση από τις εννιά χώρες
(μπορείτε εύκολα να το δείτε στην σελίδα 217 του βιβλίου Βαλκανικές Μαθηματικές Ολυμπιάδες 1984-2008 της ΕΜΕ Β' Εκδοση Αθήνα 2008)
Ακόμη αναφέρθηκα και στις Βαλκανιάδες των μεγάλων που έλαβαν χώρα δύο φορές στην ΠΓΔΜ το 1999 και το 2008
Όπως εύκολα μπορείτε να δείτε στην σελίδα 115 αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν έλαβε μέρος λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή το 1999
Το 2008 η bmo έγινε ξανα στην ΠΓΔΜ και όπως εύκολα θα διαπιστώσετε στην σελίδα 185 η Ελλάδα έλαβε μέρος και κατέκτησε 1 αργυρο και 4 χάλκινα

Με εκτίμηση και σεβασμό
Παναγιώτης


Μπάμπης Στεργίου
Επιμελητής
Δημοσιεύσεις: 5415
Εγγραφή: Δευ Δεκ 22, 2008 2:16 pm
Τοποθεσία: Χαλκίδα - Καρδίτσα

Re: JBMO 2014-Ελληνική Ομάδα

#20

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπάμπης Στεργίου » Πέμ Ιουν 19, 2014 7:53 pm

Αν και δεν είμαστε επαγγελματίες διπλωμάτες , τα πράγματα, όπως είπε και ο Δημήτρης , είναι απλά, διότι έχουμε μόνο τις εξής επιλογές :

-Δεν συμμετέχουμε από χρόνια πουθενά, απολύτως πουθενά, και έχουμε τη δύναμη(πολιτική , διπλωματική , στρατιωτική) να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας, παρά με τις διεθνείς πιέσεις, κλείνοντας ακόμα και τα σύνορά μας(θυμάστε ότι το είχαμε κάνει, αλλά τι έγινε ; ).

-Συμμετέχουμε σε όλες τις διεθνείς συνδιοργανώσεις (πναυματικές Βαλκανιάδες, Αθλητικές συναντήσεις κλπ), αλλά αποφεύγουμε τις μεταξύ μας διακρατικές συμφωνίες πάσης φύσεως,καταγγέλοντας με πειστικό τρόπο προς κάθε πολιτισμένο άνθρωπο αυτή την καπηλεία του ονομάτος και της ιστορίας, αρκεί όμως να έχουμε σταθερή πολιτική, ενιαία γραμμή δράσης , ισχυρή οικονομία, βαρβάτο Υπουργείο πολιτισμού και γερή πνευματική παρουσία σε όλον τον κόσμο .

Εμείς δεν κάνουμε ούτε το πρώτο(....ξυπόλυτοι γαρ ) , ούτε το δεύτερο( βλέπετε με τι ασχολείται καθημερινά η πολιτική και επιχειρηματική τάξη) και ψελίζουμε μεταξύ μας που και που - εκ του ασφαλούς πάντα - απειλές(ούτε αυτές καν ακούω πια) όταν και όπου μπορούμε, αποκλείοντας πχ τη μαθηματική ομάδα , γιατί εκεί ...μας παίρνει μαι και την πληρώνουν μόνο αθώα παιδιά 15 ετών !

Με απλά λόγια :

Όλους μας πονάει, μας εξοργίζει αυτή η υπόθεση, αλλά από δική μας και μόνο αδράνεια η υπόθεση βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση. Με θλίψη βλέπω ότι σε όλες τις επιστημονικές συναντήσεις, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, δεν χρησιμοποιείται το FYROM αλλά το Macedonia Republic .Θα ήθελα πολύ να έβλεπα στην τηλεόραση μια σοβαρή έρευνα και συζήτηση για το που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η κατάσταση και το που οδεύουμε. Πάντως, όσο ο χρόνος κυλάει, τα πράγματα είναι εναντίον της χώρας μας, αν και γω φοβούμαι πως η υπόθεση είναι για όλους λυμένη και μόνο για εσωτερική ... κατανάλωση όλοι αποφεύγουν να παραδεχθούν την αλήθεια, δηλαδή την ήττα.

Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά αυτόν το λέω χωρίς πολλές ελπίδες για θετικές εκπλήξεις !

Μπ.


Απάντηση

Επιστροφή σε “Γενικά Μηνύματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 8 επισκέπτες