JBMO 2014-Ελληνική Ομάδα

Συντονιστής: spyros

Άβαταρ μέλους
Ανδρέας Πούλος
Δημοσιεύσεις: 1429
Εγγραφή: Κυρ Μαρ 01, 2009 10:47 pm
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επικοινωνία:

Re: JBMO 2014-Ελληνική Ομάδα

#21

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ανδρέας Πούλος » Πέμ Ιουν 19, 2014 8:39 pm

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,
έκανα λάθος στην πληροφόρηση που σας έστειλα με το προηγούμενο μήνυμα.
Στην Μαθηματική Βαλκανιάδα των μικρών JBMO η Ελλάδα συμμετέχει συνεχώς από το 1997, ακόμα και στην Οχρίδα το 2000, η οποία ανήκει στην Π.Γ.Δ.Μ.
Το 1999 στην Βαλκανιάδα των μεγάλων η χώρα μας δεν συμμετείχε, διότι ήταν η Π.Γ.Δ.Μ. σε εμφύλιο πόλεμο μεταξύ των δύο βασικών κοινοτήτων της χώρας.
Το βασικό δεδομένο είναι ότι το 2014 η ελληνική ομάδα των μικρών θα συμμετέχει στην JBMO στην Οχρίδα μετά από την έγκριση που έλαβε η ελληνική αποστολή.
Τελικά, οι μαθητές μας θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν τις δυνατότητές τους στα Μαθηματικά και να περάσουν όμορφα.
Θα διαπιστώσουν ότι όλες οι επιγραφές στις βυζαντινές εκκλησίες της Οχρίδας και στο μοναστήρι του Όσιο Ναούμ είναι γραμμένες στα Ελληνικά.
Φαινομενικά άσχετο με την BJMO, αλλά από μία άλλη άποψη τίποτα δεν είναι άσχετο με τα υπόλοιπα δεδομένα.
Καλή επιτυχία στην ομάδα των μικρών μας.
Ανδρέας Πούλος


Άβαταρ μέλους
Μάκης Χατζόπουλος
Δημοσιεύσεις: 2456
Εγγραφή: Δευ Δεκ 22, 2008 4:13 pm
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Re: JBMO 2014-Ελληνική Ομάδα

#22

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μάκης Χατζόπουλος » Πέμ Ιουν 19, 2014 8:57 pm

Μπάμπη δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να είναι δυαδικό το πρόβλημα; Επειδή παλιά δεν ακολουθούσαμε μια στρατηγική; Κακώς, ντροπή ή σωστά θα σου πουν κάποιοι, τώρα; Σήμερα; Πρέπει να διαιωνίζουμε ένα θέμα; Ένα πρόβλημα; Μια κατάσταση που όλοι δεχόμαστε ότι είναι προβληματική; Δηλαδή αν σε έκανα υπεύθυνο (πες Υπουργός, πες Υφυπουργός κτλ), θα έλεγες ναι σε αυτή την συμμετοχή;

Προσωπικά δεν μπορώ να βλέπω το τυράκι και τρώω το δόλωμα... οι εποχές είναι περίεργες και πρέπει να προσέχουμε. Τα ατομικά μας συμφέροντα πρέπει να είναι υποσύνολο των Εθνικών συμφερόντων.


Θα συμφωνήσω 100% με τον αγαπητό Σωτήρη όταν λέει,


α) Δεν βρεθήκαμε σε ένα τρίτο μέρος και είναι παρών η FYROM (με οποιοδήποτε όνομα), οπότε σεβόμαστε τον οικοδεσπότη και δεν το κάνουμε θέμα (το αν θα έπρεπε είναι άλλη κουβέντα...)

β) Πάμε στο "σπίτι" της FYROM με πρόσκληση στα χέρια μας που λέει ελάτε στην "Μακεδονία" (έτσι ακριβώς γίνεται, δεν είμαι υπερβολικός)! Και εμείς πάμε! Άρα δεν επικυρώνουμε το όνομά της; Βρε παιδιά δεν δείχνουμε ότι τους δεχόμαστε με αυτή την ονομασία;

γ) Θα έπρεπε πρώτον η ΕΜΕ και κατά δεύτερον οι γονείς και οι υποψήφιοι, να μην δεχτούν αυτή την συμμετοχή, να αρνηθούν την πρόσκληση και ας αποφασίσει ότι επιθυμεί το οποιοδήποτε Υπουργείο Παιδείας ή Εξωτερικών.

Ας μην κρυβόμαστε, θέλουμε να πάμε γιατί πρέπει να πάμε... το γιατί ας το βρείτε μόνοι σας.


Τέλος πρέπει να ενημερώσουμε, κάτι που ήταν ήδη γνωστό και είναι λυπηρό, το γράφει και ο φίλτατος Ανδρέας, η Ελλάδα θα συμμετέχει κανονικά στην Βαλκανιάδα των νέων, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις... κάμφθηκαν

Σας είχα προετοιμάσει γι αυτό, τα συμπεράσματα δικά σας, η δυσαρέσκεια τώρα δική μου.

edit: ορθογραφικό λάθος
τελευταία επεξεργασία από Μάκης Χατζόπουλος σε Πέμ Ιουν 19, 2014 11:07 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.


(1) verba volant, scripta manent = τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
matha
Γενικός Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 6290
Εγγραφή: Παρ Μάιος 21, 2010 7:40 pm
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: JBMO 2014-Ελληνική Ομάδα

#23

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από matha » Πέμ Ιουν 19, 2014 8:58 pm

Ευχάριστα νέα Ανδρέα!

Εύχομαι καλό ταξίδι και καλές επιδόσεις στην ελληνική αποστολή.
Ανεξαρτήτως αποτελέσματος τα παιδία μας θα επιστρέψουν κερδισμένα από αυτή την εμπειρία.

Θάνος.


Μάγκος Θάνος
Μπάμπης Στεργίου
Επιμελητής
Δημοσιεύσεις: 5496
Εγγραφή: Δευ Δεκ 22, 2008 2:16 pm
Τοποθεσία: Χαλκίδα - Καρδίτσα

Re: JBMO 2014-Ελληνική Ομάδα

#24

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπάμπης Στεργίου » Πέμ Ιουν 19, 2014 9:23 pm

Μάκης Χατζόπουλος έγραψε: ........................

Τέλος πρέπει να ενημερώσουμε, κάτι που ήταν ήδη γνωστό και είναι λυπηρό, το γράφει και ο φίλτατος Ανδρέας, η Ελλάδα θα συμμετέχει κανονικά στην Βαλκανιάδα των νέων, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις... καμφήκαν

Σας είχα προετοιμάσει γι αυτό, τα συμπεράσματα δικά σας, η δυσαρέσκεια τώρα δική μου.
Μάκη, δεν έχει σημασία τι νοιώθουμε εσύ κι εγώ !

Το ίδιο νοιώθουμε και οι δύο, πίκρα και απογοήτευση , αν και έχουμε μια διαφορετική προσέγγιση!

Όμως η πολιτική δεν γίνεται με ανοησίες, τσαμπουκά και ψευτολεονταρισμούς ! Τα συναισθήματα στην πολιτική οδηγούν πάντα σε λάθος επιλογές.

Χρειάζεται σχέδιο, στρατηγική, διάρκεια , επιμονή . Τέτοιο σχέδιο λείπει από τη χώρα, όχι μόνο για τα μεγάλα ζητήματα, αλλά ,όπως βλέπεις εκεί που εργάζεσαι, ακόμα και για τα πιο απλά.

Νομίζεις ότι τώρα εγώ χαίρομαι που θα πάμε στα Σκόπια ; Το αντίθετο, νοιώθω μια ακόμα ήττα , μια ακόμα ταπείνωση.Όχι επειδή συμμετέχουμε- αυτό το ήθελα κυρίως για τα παιδιά - αλλά για τις παλινωδίες και την έλλειψη σοβαρότητας. Γιατί όλη αυτή η φασαρία , αφού ήταν να συμμετάσχουμε ; Αφού ήταν τελικά να πάμε, γιατί να μην έχει παρθεί η απόφαση πριν τρεις μήνες ή πέντε χρόνια ; Τι έχει αλλάξει; Τίποτα απολύτως ! Αυτά είναι που με προσβάλλουν ως πολίτη και εκπαιδευτικό .Ανάλογα πράξαμε και παλιά με τη σημαία, με τις παρελάσεις και γίναμε διεθνώς ρεζίλι !!!

Η χώρα αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά ανίκανη να σκεφτεί και να αποφασίσει έγκαιρα για ένα τόσο απλό θέμα ! Δεν ξέρω αν αυτά που γράφουμε εμείς εδώ μπορούν να ακουστούν από εκείνους που αποφασίζουν, αλλά όπως όλοι βλέπουν, μπορούμε και σκεφτόμαστε σωστά ! Κι όταν κάνουμε λάθος ξέρουμε να το παραδεχόμαστε αλλά κυρίως να διδασκόμαστε από το λάθος μας.

Καλή επιτυχία στην ομάδα μας !!!

Μπάμπης

( Και να μην το ξεχάσω : Δεν έχει καμία σημασία ποια χώρα διοργανώνει την Βαλκανιάδα για να κρίνεις αν θα πας , αλλά μόνο ποιες χώρες συμμετέχουν ! Αν τα Σκόπια συμμετέχουν στο διαγωνισμό , τότε , αν πηγαίνουμε πχ στη Βουλγαρία, πρέπει να πηγαίνουμε παντού.Και στα Σκόπια.

Αν πχ ο Σκοπ βιάσει την κόρη του κυρίου Ελ , τότε ο Ελ δεν αρνείται μόνο να πάει στο πάρτι που κάνει στο σπίτι του ο Σκοπ, αλλά αρνείται να πάει και σε κάθε πάρτι που κάνουν οι κοινοί φίλοι των Σκοπ και Ελ, στα οποία συμμετέχει και ο Σκοπ ! Δεν γίνεται στο σπίτι του Σκοπ ο βιασμός να είναι έγκλημα και στο σπίτι των άλλων το έγκλημα να παραγράφεται).
Τόσο απλά είναι τα πράγματα !!!. Απλά τη βιασμένη κόρη φαίνεται πως κανένας δεν την πιστεύει και δε θέλει να τη στηρίξει.Ή δεν είναι έτσι ; )
τελευταία επεξεργασία από Μπάμπης Στεργίου σε Πέμ Ιουν 19, 2014 9:34 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.


Άβαταρ μέλους
S.E.Louridas
Δημοσιεύσεις: 5581
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 21, 2009 10:53 am
Τοποθεσία: Aegaleo.
Επικοινωνία:

Re: JBMO 2014-Ελληνική Ομάδα

#25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από S.E.Louridas » Πέμ Ιουν 19, 2014 9:27 pm

Σκοπιμότητα ή Αναγκαιότητα, Ελληνικά ή στο πνεύμα της Διεθνοποίησης; Ας απαντήσει ο κάθε ένας στον εαυτό του, ας απαντήσει στα παιδιά του αλλά και στις επόμενες γενιές, τηρώντας αυτή την ώρα αυτό που είχε πει ο σοφός Πυθαγόρας περί της σοφής σιωπής.
Επειδή όμως δεν θα πρέπει να γεμίσουμε τα παιδιά με πιθανές ενοχές ή φοβίες είμαστε πλέον ηθικά και συναισθηματικά "υποχρεωμένοι" να ευχηθούμε από καρδιάς στους διαγωνιζόμενους ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και ΚΑΛΗ ΕΠΑΝΟΔΟ στη ΠΑΤΡΙΔΑ με ΜΕΤΑΛΛΙΑ (αναμενόμενο λόγω του επιπέδου των ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΩΝ).

(*) Παρ' όλο που δεν έχω τον απαιτούμενο δείκτη νοημοσύνης να συλλάβω την τόσο υψηλού επιπέδου πολιτική των ηγετών μας για το καλό της νεολαίας της Πατρίδας, θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι μετά από λίγο καιρό και μετά από κάτι τέτοια να δεχθούμε την σίγουρα ήδη υπάρχουσα λύση πολιτικής σκοπιμότητας για το θέμα της ονομασίας (ελπίζουμε χωρίς υποτέλεια προς τους διατάσσοντες) και βέβαια ποιος θα θυμάται μετά από λίγους μήνες τι έγινε... . Όπως είχε πει και ο Βίλχελμ Ράϊχ: Γιατί να θεωρούμε ότι ο άνθρωπος θέλει να γράφονται για αυτόν αισθητικά δοκίμια σε χρώματα τριζονιών πάνω σε ένα σπίτι που καίγεται;


S.E.Louridas

1.Μιλώ, μόνο όταν έχω να πώ κάτι καλύτερο από την σιωπή (Πυθαγόρας).
2.Οι αξίες αντανακλώνται, Δεν επιβάλλονται.
3.Είναι Κορυφαία η κάθε στιγμή επίλυσης ενός Μαθηματικού προβλήματος.
Άβαταρ μέλους
Μάκης Χατζόπουλος
Δημοσιεύσεις: 2456
Εγγραφή: Δευ Δεκ 22, 2008 4:13 pm
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Re: JBMO 2014-Ελληνική Ομάδα

#26

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μάκης Χατζόπουλος » Πέμ Ιουν 19, 2014 11:11 pm

Καλή επιτυχία στην Ελληνική αποστολή, μακάρι η Ελληνική σημαία να φτάσει πολύ ψηλά, έχει ένα λόγο παραπάνω.


(1) verba volant, scripta manent = τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν
Εικόνα
ykerasar
Δημοσιεύσεις: 479
Εγγραφή: Δευ Δεκ 22, 2008 9:37 pm

Re: JBMO 2014-Ελληνική Ομάδα

#27

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ykerasar » Παρ Ιουν 20, 2014 12:07 am

Αγαπητοί φίλοι, παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον τη συζήτηση που εξελίσσεται στην ιστοσελίδα μας και θα ήθελα να σημειώσω τρία πράγματα:
α) προσωπικά πιστεύω πως η συζήτηση διολίσθησε προς την κατεύθυνση του ψευτοδιλήμματος αν "η κότα γέννησε τ' αυγό ή τ' αυγό την κότα" [ένα ψευτοδίλημμα, με τεράστιο ενδιαφέρον από άποψη Μαθηματικής Λογικής. Βέβαια σ’ αυτό το δίλημμα απάντησε ο ακαδημαϊκός Τοντόρ Παυλώφ (όχι ο Ιβάν Πέτροβιτς Παυλώφ, της θεωρίας των αντανακλαστικών) στο έργο του "ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗΣ" (εκδόσεις ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΔΗΣ) και μας απάλλαξε από τον κόπο να απαντήσουμε εμείς]
β) όσον αφορά την ουσία του θέματος, δηλ. αν πρέπει να πάνε ή όχι τα παιδιά στη FYROM, δεν μπορώ να απαντήσω ούτε με πέντε ούτε με εκατόν πέντε σελίδες. Είναι καταπληκτικό, αλλά η κυριολεκτική απάντηση βρίσκεται στις 965 σελίδες του έργου «ΔΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑ, 1919-1922: Τα χρόνια που συντάραξαν την Ελλάδα», του Βασίλη Ι. Τζανακάρη (εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)
γ) επειδή, όμως, κάτι πρέπει να ‘πω, απαντώ με τρεις σοφότατες παροιμίες:
γ1. «όπως έστρωσες θα κοιμηθείς» [κοινή παροιμία]
γ2. «κάποιος ήθελε ν’ αγιάσει, αλλά δεν τον αφήναν οι διαβόλοι»[μικρασιάτικη]
γ3. «είδε η γάτα το …τσί της και ξιπάστηκε» (ας όψεται ο νόμος "Περί Τύπου") [μικρασιάτικη]

Είναι φανερό πως, τα παιδιά μας, τα συνοδεύουν:
i. οι ολόψυχες ευχές μας, και
ii. η πεποίθησή μας ότι όταν τα παιδιά δεν ικανοποιούν τον εγωισμό μας, ποτέ δεν φταίνε αυτά, φταίει η δική μας ανεπάρκεια.

με εκτίμηση
Γιάννης Κερασαρίδης


Άβαταρ μέλους
cretanman
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 4018
Εγγραφή: Πέμ Δεκ 18, 2008 12:35 pm
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Re: JBMO 2014-Ελληνική Ομάδα

#28

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από cretanman » Παρ Ιουν 20, 2014 12:44 am

Τα μαθηματικά δεν χρειάζεται (ευτυχώς) να είναι αναμεμειγμένα με την πολιτική!

Χαίρομαι τελικά που οι μαθητές μας θα συμμετάσχουν στην JBMO στη FYROM ας υπάρχουν κάποιοι που (για πολιτικούς λόγους προφανώς) δε θέλουν αυτή τη συμμετοχή! Χαίρομαι που ο (νέος) Υπουργός Παιδείας πήρε την αυτονόητη απόφαση να εγκρίνει τη συμμετοχή της Ελληνικής αποστολής.

Η JBMO όπως και κάθε διεθνής διαγωνισμός, είναι μία γιορτή των μαθηματικών και δεν πρέπει να τη συγχέουμε με τις κακές (πράγματι) πρακτικές των γειτόνων μας Σκοπιανών. Το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ έχει συζητηθεί και έχουν παρθεί αποφάσεις ανεξάρτητα από το αν κάποιοι δεν τις τηρούν. Όμως αυτό ΔΕΝ είναι δικό μας θέμα. Το μόνο που οφείλουν να κάνουν (και κάνουν) κάθε φορά οι συνοδοί της αποστολής είναι να καταθέτουν στους οργανωτές ένα κείμενο με τις θέσεις της χώρας μας όπως αποτυπώνονται στα "provision of the United Nations Security Council Resolution 817/1993" και "interim agreement (article 1, paragraph 1) signed between Greece and FYROM" το 1995 στη Ν. Υόρκη και αφορά συμφωνίες μεταξύ ΚΑΙ των δύο χωρών για την ονομασία της ΠΓΔΜ εντός των Ηνωμένων Εθνών αλλά και σε διεθνείς διοργανώσεις, για να φαίνεται στα πρακτικά της JBMO. Μέχρι εκεί όμως...

Θα ήταν πολύ ειρωνικό μερικοί άνθρωποι που ευθύνονται (πολιτικά) για το θέμα και τις (τότε) εξελίξεις με την ονομασία της ΠΓΔΜ και οι οποίοι βρίσκονται ανάμεσα στους κυβερνώντες της χώρας αυτή την περίοδο, να είναι (τώρα) εκείνοι που θα αρνούνταν τη συμμετοχή της Ελλάδας στην JBMO.

Γι' αυτό δε θα μπορούσα παρά να συγχαρώ όλους όσους ενεπλάκησαν (κυρίως την ΕΜΕ καθώς και τους μαθητές και τους γονείς τους) στο να δοθεί τελικά η έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας για τη συμμετοχή στη 18η JBMO!

Γι΄αυτό εύχομαι

ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ!

Η Ελληνική διπλωματία δεν έχει ΣΙΓΟΥΡΑ τίποτα να φοβηθεί από την (ομολογουμένως κακή) στάση της αντίστοιχης Μαθηματικής Εταιρείας της ΠΓΔΜ στην πρόσκληση για την JBMO.

Αλέξανδρος


Αλέξανδρος Συγκελάκης
Άβαταρ μέλους
Μάκης Χατζόπουλος
Δημοσιεύσεις: 2456
Εγγραφή: Δευ Δεκ 22, 2008 4:13 pm
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Re: JBMO 2014-Ελληνική Ομάδα

#29

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μάκης Χατζόπουλος » Παρ Ιουν 20, 2014 3:14 am

Να ξεκαθαρίσω για άλλη μια φορά, όποια απόφαση και αν προκύψει είμαστε υποχρεωμένοι να την σεβαστούμε και να στηρίξουμε την Ελληνική μας Ομάδα. Η σύμπνοια και η ενότητα είναι το πιο σημαντικό πράγμα και σε αυτό πρέπει να μείνουμε. Οπότε στηρίζω όλους, χωρίς να καταλαβαίνω πάντα τι γίνεται..
cretanman έγραψε: Θα ήταν πολύ ειρωνικό μερικοί άνθρωποι που ευθύνονται (πολιτικά) για το θέμα και τις (τότε) εξελίξεις με την ονομασία της ΠΓΔΜ και οι οποίοι κυβερνούν αυτή τη στιγμή τη χώρα, να είναι (τώρα) εκείνοι που θα αρνούνταν τη συμμετοχή της Ελλάδας στην JBMO.
Τελικά τα συγχαρητήρια που δόθηκαν στον Υπουργό πάνε στην πράξη του (δηλ. στην υπογραφή του) ή επειδή ακολούθησε την πολιτική που είχε διαλέξει εξ΄αρχής (και όχι στην υπογραφή); Άρα ήταν «υποχρεωμένος» να υπογράψει αλλιώς θα ήταν ανακόλουθος; Άρα το συγχαρητήρια πάνε γιατί συνέχισε την ίδια φιλοσοφία; Δηλαδή έκανα λάθος και συνεχίζω να κάνω λάθος; Γι αυτό του δίνουμε συγχαρητήρια; Δηλαδή στο παρελθόν έκλεβα και συνεχίζω να κλέβω και αυτό είναι σωστό γιατί είναι συνεχές; Με συγχωρείς αλλά δεν κατάλαβα αυτή την αναφορά σου, αν σου είναι εύκολο μου το εξηγείς...

Το ερώτημα είναι: Τελικά δεχόμαστε ή δεν δεχόμαστε το γειτονικό κράτος να λέγεται "Μακεδονία"; Και η ερώτηση γίνεται σε σας, όχι στους πολιτικούς. Εσείς στηρίζετε και υποστηρίζεται αυτές τις απόψεις, άρα και τους πολιτικούς που έπρατταν έτσι τόσο καιρό…

Για μένα το θέμα δεν είναι πολιτικό, δεν πρέπει να αφήσουμε τους πολιτικούς να αποφασίσουν για εμάς σε όλα τα θέματα, πρέπει να παίρνουμε και εμείς θέση, δεν είμαστε έρμαιοι ευθυνών, έπρεπε μόνη μας να είχαμε καταδικάσει αυτή την ενέργεια, έπρεπε να είχαμε απαξιώσει αυτή την Βαλκανιάδα της προπαγάνδας. Όλοι σας ξέρω πόσο περήφανοι και αξιοπρεπείς είστε, πόσο αγαπάτε την πατρίδα και δεν θέλετε να την απαξιώνουν... τώρα πως το δέχεστε; Γιατί θυμάστε το παρελθόν για να δικαιολογήσετε το παρών;

Και για να το καταλάβουμε καλύτερα, αν πχ. Αλέξανδρε ήσουν Υπουργός θα το ψήφιζες; Αν ήσουν γονιός θα έστελνες το παιδί σου; Αν ήσουν υποψήφιος μαθητής θα ήθελες να πας; Αν ήσουν απλός πολίτης της Μακεδονίας θα σου άρεσε αυτή η απόφαση; Αν απάντησες σε όλα ναι, τότε κάτι χάνω, κάποιο δεδομένο μου λείπει, με αποτέλεσμα να σε κουράζω άδικα και να μπερδεύομαι. Ίσως ότι συμμετέχεις ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες της ΕΜΕ, διαγωνισμούς, Ολυμπιάδες, σε κάνει να τα βλέπεις πιο διαφορετικά τα πράγματα από μένα που είμαι τελείως αποστασιοποιημένος...

Και κάτι άσχετο, ξέρουμε τελικά ποιοι θα συνοδεύσουν την Ελληνική αποστολή;

edit: Έκανα μια καλύτερη σύνταξη σε μία αράδα για να βγάζει νόημα...
τελευταία επεξεργασία από Μάκης Χατζόπουλος σε Παρ Ιουν 20, 2014 9:16 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.


(1) verba volant, scripta manent = τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
S.E.Louridas
Δημοσιεύσεις: 5581
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 21, 2009 10:53 am
Τοποθεσία: Aegaleo.
Επικοινωνία:

Re: JBMO 2014-Ελληνική Ομάδα

#30

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από S.E.Louridas » Παρ Ιουν 20, 2014 8:56 am

Απλά και γενικότερα πλέον ως μάθημα από την Ιστορία, θα πρέπει να θυμόμαστε το απολύτως σίγουρο, ότι στην ιστορία της ανθρωπότητας και σε σημαντικές περιπτώσεις η πονηριά των πολιτικών έχει κερδίσει κατά κράτος την εξυπνάδα των επιστημόνων και μάλιστα με τεράστιο κόστος, για παράδειγμα οι Επιστήμονες Αϊνσταν, Ομπεχάϊμερ, Τέλλερ είναι που με την υπογραφή τους (που τους την υφάρπαξαν οι τότε πολιτικοί) έδωσαν το πράσινο φως για αυτό που έγινε κάποτε στην Χιροσίμα. Επίσης η πονηρή πολιτική οδήγησε στο φόνο του Γκαλουά σε ηλικία μόλις 20 ετών...Επιμένοντας θα ήθελα να πω ότι πάνω από τα celebrations είναι η προσοχή και άρα τα όχι που πρέπει να δίνουμε στις όποιες πονηρές συνιστώσες οδηγούν σε δημιουργία συνισταμένης ενάντια στη πατρίδα και την εθνική της υπόσταση και το θέμα δεν είναι fast light.


edit: Συμπλήρωση με τη τελευταία πρόταση μετά από τη παρέμβαση του Νίκου Ζανταρίδη (κάτω).
τελευταία επεξεργασία από S.E.Louridas σε Σάβ Ιουν 21, 2014 8:47 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.


S.E.Louridas

1.Μιλώ, μόνο όταν έχω να πώ κάτι καλύτερο από την σιωπή (Πυθαγόρας).
2.Οι αξίες αντανακλώνται, Δεν επιβάλλονται.
3.Είναι Κορυφαία η κάθε στιγμή επίλυσης ενός Μαθηματικού προβλήματος.
simantiris j.
Δημοσιεύσεις: 247
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 18, 2014 5:07 pm

Re: JBMO 2014-Ελληνική Ομάδα

#31

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από simantiris j. » Παρ Ιουν 20, 2014 1:09 pm

Μάκης Χατζόπουλος έγραψε:Και κάτι άσχετο, ξέρουμε τελικά ποιοι θα συνοδεύσουν την Ελληνική αποστολή;
Δείτε http://www.hms.gr/sites/default/files/n ... r_2014.pdf στο μέρος του κειμένου που αφορά τις ολυμπιάδες(σελίδα 3).


Σημαντήρης Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Μάκης Χατζόπουλος
Δημοσιεύσεις: 2456
Εγγραφή: Δευ Δεκ 22, 2008 4:13 pm
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Re: JBMO 2014-Ελληνική Ομάδα

#32

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μάκης Χατζόπουλος » Παρ Ιουν 20, 2014 1:29 pm

simantiris j. έγραψε:
Μάκης Χατζόπουλος έγραψε:Και κάτι άσχετο, ξέρουμε τελικά ποιοι θα συνοδεύσουν την Ελληνική αποστολή;
Δείτε http://www.hms.gr/sites/default/files/n ... r_2014.pdf στο μέρος του κειμένου που αφορά τις ολυμπιάδες(σελίδα 3).
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου, δεν θα το έβρισκα με τίποτα!!
Τελικά οι συνοδοί της αποστολής, είναι οι φίλοι,

Αρχηγός: Αλέξανδρος Συγκελάκης
Υπαρχηγός: Γεώργιος Αποστολόπουλος


(1) verba volant, scripta manent = τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν
Εικόνα
nikoszan
Δημοσιεύσεις: 952
Εγγραφή: Τρί Νοέμ 17, 2009 2:22 pm

Re: JBMO 2014-Ελληνική Ομάδα

#33

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nikoszan » Σάβ Ιουν 21, 2014 12:44 am

Διαβάζοντας τις παραπάνω αναρτήσεις όλων των φίλων,γίνεται ξεκάθαρο,ότι δεν συμφωνούμε στο αυτονόητο,οτι ένας μαθηματικός διαγωνισμός δεν μπορεί να είναι υπεράνω των σοβαρών θεμάτων που αφορούν την χώρα μας.
Έτσι δεν μπορώ να καταλάβω τους πανηγυρισμούς,νομίζω ότι είμαστε για κλάματα.
Ν.Ζ.


Άβαταρ μέλους
S.E.Louridas
Δημοσιεύσεις: 5581
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 21, 2009 10:53 am
Τοποθεσία: Aegaleo.
Επικοινωνία:

Re: JBMO 2014-Ελληνική Ομάδα

#34

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από S.E.Louridas » Σάβ Ιουν 21, 2014 9:07 am

nikoszan έγραψε:Διαβάζοντας τις παραπάνω αναρτήσεις όλων των φίλων,γίνεται ξεκάθαρο,ότι δεν συμφωνούμε στο αυτονόητο,οτι ένας μαθηματικός διαγωνισμός δεν μπορεί να είναι υπεράνω των σοβαρών θεμάτων που αφορούν την χώρα μας.
Έτσι δεν μπορώ να καταλάβω τους πανηγυρισμούς,νομίζω ότι είμαστε για κλάματα.
Ν.Ζ.
Νίκο Καλημέρα: Ξέρεις τι είναι να στα φέρνουν έτσι τα πράγματα ώστε να πετυχαίνουν με αργά αλλά σταθερά βήματα, μικρά ή μεγάλα, τα σε βάρος σου με τη δική σου συναίνεση και μάλιστα πανηγυρικά; Και βέβαια θεωρώ ότι τέτοιες σαν τις ημέτερες δηλαδή αυτές απόψεις δεν έχουν σαν στόχο (όπως επίσης πονηρά θα ήθελαν κάποιοι "πολιτικάντηδες" να περάσουν) την στέρηση της χαράς της συμμετοχής των παιδιών εκεί σε ένα συγκεκριμένο διαγωνισμό που διοργανώτρια χώρα στη περίπτωση μας είναι μία συγκεκριμένη δηλαδή η fyrom με τη συγκεκριμένη συμπεριφορά ενάντια στη Πατρίδα. Τα παιδιά (που είναι δεδομένα Μαθηματικά- Επιστημονικά ταλέντα) κατ' αρχήν και κατ' αρχάς χαίρονται πολύ περισσότερο και σε βάθος από την λύση ενός ωραίου προβλήματος ή την απόκτηση μιας σημαντικής Μαθηματικής γνώσης (αλίμονο αν δεν ήταν έτσι) κ.τ.λ. Θα ήθελα να μου επιτραπεί να παρακαλέσω μέσα από τη καρδιά μου και όντας υπέρμαχος του γνωστού βασικού πιστεύω του Βολταίρου, να μη δίνεται η εντύπωση ότι βάζουμε, χωρίς βέβαια να έχουμε πρόθεση, το επίπεδο των Μαθηματικών Επιστημονικών Διαγωνισμών στο ίδιο σημείο με το επίπεδο των εορτών της Γιουροβίζιον ή του ποδοσφαίρου διότι τότε θα έχουμε επιτύχει να θεωρηθεί ότι δεν αντιδρούμε καν για τη διαδρομή που οδηγεί στην απόλυτη ισοπέδωση προς τα κάτω.


S.E.Louridas

1.Μιλώ, μόνο όταν έχω να πώ κάτι καλύτερο από την σιωπή (Πυθαγόρας).
2.Οι αξίες αντανακλώνται, Δεν επιβάλλονται.
3.Είναι Κορυφαία η κάθε στιγμή επίλυσης ενός Μαθηματικού προβλήματος.
Άβαταρ μέλους
mathxl
Δημοσιεύσεις: 6736
Εγγραφή: Τρί Δεκ 23, 2008 3:49 pm
Τοποθεσία: Σιδηρόκαστρο
Επικοινωνία:

Re: JBMO 2014-Ελληνική Ομάδα

#35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mathxl » Σάβ Ιουν 21, 2014 11:18 am

nikoszan έγραψε:Διαβάζοντας τις παραπάνω αναρτήσεις όλων των φίλων,γίνεται ξεκάθαρο,ότι δεν συμφωνούμε στο αυτονόητο,οτι ένας μαθηματικός διαγωνισμός δεν μπορεί να είναι υπεράνω των σοβαρών θεμάτων που αφορούν την χώρα μας.
Έτσι δεν μπορώ να καταλάβω τους πανηγυρισμούς,νομίζω ότι είμαστε για κλάματα.
Ν.Ζ.
Νίκο όντως ευαίσθητες περιοχές σαν την δική σου (με τα Σκόπια κοντά) και σαν την δική μου (με την Βουλγαρία κοντά) κ.α. δίνουν αγώνα καθημερινά...που σε περιοχές όπως Αθήνα, Πελοπόννησο και αλλού δύσκολα μπορούν να αντιληφθούν. Σε μια έξοδο μου στην πρωτεύουσα...χρειάστηκε να πείσω ότι δεν υπάρχει ελέφαντας στον νομό Σερρών...(...μακεδονική γλώσσα στον νομό Σερρών...) . Εύκολα διαδίδονται πράγματα και ακόμη πιο εύκολα οικειοποιούνται αφού εκλογικευτούν...το να είσαι μακριά από ένα πρόβλημα σε κάνει να νιώθεις ότι δεν έχεις πρόβλημα.
Πραγματικά κρίμα...
Μάκης Χατζόπουλος έγραψε:[

Τέλος πρέπει να ενημερώσουμε, κάτι που ήταν ήδη γνωστό και είναι λυπηρό, το γράφει και ο φίλτατος Ανδρέας, η Ελλάδα θα συμμετέχει κανονικά στην Βαλκανιάδα των νέων, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις... κάμφθηκαν

Σας είχα προετοιμάσει γι αυτό, τα συμπεράσματα δικά σας, η δυσαρέσκεια τώρα δική μου.

edit: ορθογραφικό λάθος
...και δική μου.


Ποτε δεν κάνω λάθος! Μια φορά νομιζα πως είχα κάνει, αλλά τελικά έκανα λάθος!
Απ' τα τσακάλια δεν γλυτώνεις μ' ευχές η παρακάλια. Κ. Βάρναλης
Aπέναντι στις αξίες σου να είσαι ανυποχώρητος

Ενεργό μέλος από 23-12-2008 ως και 17-8-2014 (δεν θα απαντήσω σε πμ)
VagelisPsychas
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: Σάβ Αύγ 25, 2012 11:30 pm
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Επικοινωνία:

Re: JBMO 2014-Ελληνική Ομάδα

#36

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από VagelisPsychas » Σάβ Ιουν 21, 2014 1:57 pm

Καλή επιτυχία και στον αρχηγό της αποστολής (Αλέξανδρο Συγκελάκη).


Άβαταρ μέλους
S.E.Louridas
Δημοσιεύσεις: 5581
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 21, 2009 10:53 am
Τοποθεσία: Aegaleo.
Επικοινωνία:

Re: JBMO 2014-Ελληνική Ομάδα

#37

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από S.E.Louridas » Σάβ Ιουν 21, 2014 8:25 pm

Η Ελληνική αποστολή θα επιτύχει, ο Αρχηγός Αλέξανδρος Συγκελάκης θα επιτύχει, αφού πρόκειται για καταξιωμένο Μαθηματικό με πάρα πολλά δείγματα γραφής, το ίδιο και ο φίλος και καταξιωμένος Μαθηματικός με πολλά δείγματα γραφής (και διεθνή) υπαρχηγός Γιώργος Αποστολόπουλος. Αυτό δεν έχει να κάνει με τους ευρύτερους διαλόγους Ουσίας που έχουμε εδώ στην Μαθηματική-Επιστημονική οικογένεια mathematica με την τεράστια επίσης (εκτός από την δεδομένη διαχρονικά της ΕΜΕ μας) προσφορά και στον τομέα των Μαθηματικών Διαγωνισμών. Τα Μαθηματικά είναι και πρέπει να είναι και μία απόλυτη και ευρύτερη απάντηση στην πρόκληση των καιρών. Πιθανόν μία Μεγάλη Εθνική Επιτυχία να συνεπάγεται από ένα Μεγάλο Όχι.
Απλά θα παρακαλούσα τον Αλέξανδρο να μας ενημερώσει το συντομότερο δυνατόν για την Μαθηματική Θεματολογία εκεί.
τελευταία επεξεργασία από S.E.Louridas σε Σάβ Ιουν 21, 2014 10:35 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.


S.E.Louridas

1.Μιλώ, μόνο όταν έχω να πώ κάτι καλύτερο από την σιωπή (Πυθαγόρας).
2.Οι αξίες αντανακλώνται, Δεν επιβάλλονται.
3.Είναι Κορυφαία η κάθε στιγμή επίλυσης ενός Μαθηματικού προβλήματος.
simantiris j.
Δημοσιεύσεις: 247
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 18, 2014 5:07 pm

Re: JBMO 2014-Ελληνική Ομάδα

#38

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από simantiris j. » Σάβ Ιουν 21, 2014 8:59 pm

Επίσης καλή επιτυχία στους συνοδούς και τα παιδιά της αποστολής η οποία είναι αναμενόμενη και δεδομένη.


Σημαντήρης Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Ραϊκόφτσαλης Θωμάς
Δημοσιεύσεις: 1112
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 12:01 am
Τοποθεσία: Άλιμος, Αθήνα
Επικοινωνία:

Re: JBMO 2014-Ελληνική Ομάδα

#39

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ραϊκόφτσαλης Θωμάς » Σάβ Ιουν 21, 2014 10:48 pm

Καλησπέρα σε όλους.

Ως Αθηναίος,
ως Μακεδόνας στην καταγωγή αλλά ( νομίζω) και στη νοοτροπία,
ως ΕΛΛΗΝΑΣ
και ως απλός μαθηματικός,
είμαι πολύ μπερδεμένος με αυτά που διαβάζω.
Πάντως,
«αν το επιμέρους μπορεί να ταυτισθεί με το όλον», θα μπορούσα ίσως να καταλάβω την επικρατούσα άποψη.
Και αφού μάλλον στα Μαθηματικά, αυτό δεν μπορεί να συμβεί, συγχωρέστε με, αλλά το δικό μου μυαλό καταλαβαίνει άλλα (ίσως φταίει και η ηλικία μου).
Να είστε όλοι καλά, γιατί μόνο αυτά προέχει, όσον αφορά τον καθένα μας, μεμονωμένα.
Όσον αφορά το σύνολο, είναι πολύ παλιά η ασθένειά μας.
Θ.Ρ


Η γνώση μας κάνει περήφανους, η σοφία ταπεινούς.
Άβαταρ μέλους
Μάκης Χατζόπουλος
Δημοσιεύσεις: 2456
Εγγραφή: Δευ Δεκ 22, 2008 4:13 pm
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Re: JBMO 2014-Ελληνική Ομάδα

#40

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μάκης Χατζόπουλος » Τρί Ιουν 24, 2014 9:20 pm

Όπως μας ενημέρωσε ο φίλος Βαγγέλης Ψύχας, η "συγκομιδή" σε μια δύσκολη και ανεβασμένη Ολυμπιάδα για τους "Μικρούς", είναι 2 Ασημένια και 3 Χάλκινα!

Συγχαρητήρια παιδιά!! Καλή συνέχεια

Σε λίγο θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας.

Φυσικά παραμένει η δυσαρέσκεια με το λογότυπο να κυριαρχεί στην κορυφή "21 - 26 June, Ohrid, Macedonia" και από κάτω να υπάρχει η Ελληνική αποστολή.


(1) verba volant, scripta manent = τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή σε “Γενικά Μηνύματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες