Ερώτηση για προαγωγικές εξετάσεις Γ Γυμνασίου

Συντονιστής: spyros

mathstudent03
Δημοσιεύσεις: 28
Εγγραφή: Δευ Δεκ 12, 2011 9:09 am

Ερώτηση για προαγωγικές εξετάσεις Γ Γυμνασίου

#1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mathstudent03 » Παρ Ιουν 01, 2018 8:47 pm

Αληθεύει ότι στις προαγωγικές εξετάσεις της Γ Γυμνασίου, από τις 3 ασκήσεις θα πρέπει οι 2 να είναι άλγεβρα και η μια γεωμετρία και απαγορεύονται οι ασκήσεις που συνδυάζουν άλγεβρα και γεωμετρία;
Επίσης, η τριγωνομετρία (πχ βασική τριγωνομετρική ταυτότητα, υπολογισμός των άλλων τριγωνομετρικών αριθμών αν ξέρεις κάποιον από αυτούς) θεωρείται γεωμετρία στη Γ Γυμνασίου;Λέξεις Κλειδιά:
nikkru
Δημοσιεύσεις: 338
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 26, 2009 6:42 pm

Re: Ερώτηση για προαγωγικές εξετάσεις Γ Γυμνασίου

#2

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nikkru » Παρ Ιουν 01, 2018 11:36 pm

mathstudent03 έγραψε:
Παρ Ιουν 01, 2018 8:47 pm
Αληθεύει ότι στις προαγωγικές εξετάσεις της Γ Γυμνασίου, από τις 3 ασκήσεις θα πρέπει οι 2 να είναι άλγεβρα και η μια γεωμετρία και απαγορεύονται οι ασκήσεις που συνδυάζουν άλγεβρα και γεωμετρία;
Επίσης, η τριγωνομετρία (πχ βασική τριγωνομετρική ταυτότητα, υπολογισμός των άλλων τριγωνομετρικών αριθμών αν ξέρεις κάποιον από αυτούς) θεωρείται γεωμετρία στη Γ Γυμνασίου;
Οι εξετάσεις στο μάθημα των Μαθηματικών στο Γυμνάσιο καθορίζονται από το Π.Δ. 508/1977(!!!), άρθρο 3, παράγραφος Δ και την ενημερωτική εγκύκλιο Γ2/2764/6-05-96 της Διεύθυνσης Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ., καθώς και τη σχετική 62078/Γ2/13-5-08 εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Ε.Θ (αν δεν μου ξεφεύγει κάτι).

Πολλοί σχολικοί σύμβουλοι προτείνουν στις προαγωγικές εξετάσεις της Γ Γυμνασίου, από τις 3 ασκήσεις, οι 2 να είναι άλγεβρα και η μια γεωμετρία.

Δεν νομίζω ότι απαγορεύονται ασκήσεις που συνδυάζουν άλγεβρα και γεωμετρία, π.χ. σε πολλές ασκήσεις χρειάζεται χρήση Π.Θ. και τετραγωνικής ρίζας.

Το κεφάλαιο της τριγωνομετρίας και στο βιβλίο της Β΄ και στο βιβλίο της Γ΄ τάξης είναι στο 2ο μέρος (της γεωμετρίας) , νομίζω λοιπόν ότι θεωρείται γεωμετρία.

Πέραν των παραπάνω, αν τα θέματα είναι σε λογικά πλαίσια έστω και αν ξεφεύγουν λίγο από τους παραπάνω κανόνες, πιστεύω οτι δεν θα διαμαρτυρηθεί κανένας.
Στο κάτω-κάτω προαγωγικές εξετάσεις Γυμνασίου είναι, δεν είναι εισαγωγικές σε πανεπιστήμιο.


Άβαταρ μέλους
Γενικοί Συντονιστές
Γενικός Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 489
Εγγραφή: Κυρ Σεπ 13, 2009 12:52 am

Re: Ερώτηση για προαγωγικές εξετάσεις Γ Γυμνασίου

#3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γενικοί Συντονιστές » Δευ Ιουν 04, 2018 11:13 pm

Επειδή το περιεχόμενο ορισμένων αναρτήσεων δεν ήταν συμβατό με τον κανονισμό του :logo:, αυτές (και όσες τις ακολούθησαν) διαγράφηκαν και το θέμα κλειδώνεται.

Επισημαίνουμε στα μέλη μας ότι οφείλουν να τηρούν τον Κανονισμό Λειτουργίας του :logo:, όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι:

Άρθρο 11. Υποχρεώσεις μελών
Ι. ... δεν επιτρέπεται η αξιοποίηση της ανωνυμίας για οποιαδήποτε αρνητική συμπεριφορά.
V. Δεν επιτρέπεται η ανάρτηση μηνυμάτων που με άμεσο ή έμμεσο τρόπο αποκαλύπτουν προσωπικά δεδομένα τρίτων ατόμων ή δυσφημούν επιχειρήσεις και επαγγελματίες.


Οι Γενικοί Συντονιστές του mathematica
Κλειδωμένο

Επιστροφή σε “Γενικά Μηνύματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες