Ξεκινά η ελληνική PISA

Συντονιστής: spyros

mick7

Ξεκινά η ελληνική PISA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mick7 »

Περισσότερα εδώ ---> https://www.esos.gr/arthra/76897/yp-pai ... -exetaseis

Παρατήρηση...Θα εξεταστούν οι μαθητές στα Μαθηματικά (και καλώς...) ενώ οι δάσκαλοι τους εισέρχονται στα Παιδαγωγικά τμήματα χωρίς Μαθηματικά... :?

Ετικέτες:
Τσιαλας Νικολαος

Re: Ξεκινά η ελληνική PISA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τσιαλας Νικολαος »

Εγώ έχω μία απορία...Πως θα πείσεις αυτά τα παιδιά να γράψουν σοβαρά για να βγάλεις σοβαρά συμπεράσματα;
Άβαταρ μέλους
Demetres
Γενικός Συντονιστής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Demetres »

Τσιαλας Νικολαος έγραψε: Τρί Φεβ 15, 2022 2:13 pm Εγώ έχω μία απορία...Πως θα πείσεις αυτά τα παιδιά να γράψουν σοβαρά για να βγάλεις σοβαρά συμπεράσματα;
Απάντηση μέσω ερωτήσεως. Οι Φινλανδοί πως τους πείθουν;
Τσιαλας Νικολαος

Demetres έγραψε: Τρί Φεβ 15, 2022 3:50 pm
Τσιαλας Νικολαος έγραψε: Τρί Φεβ 15, 2022 2:13 pm Εγώ έχω μία απορία...Πως θα πείσεις αυτά τα παιδιά να γράψουν σοβαρά για να βγάλεις σοβαρά συμπεράσματα;
Απάντηση μέσω ερωτήσεως. Οι Φινλανδοί πως τους πείθουν;
Άλλα συστήματα; Άλλη νοοτροπία;
mick7

Χωρίς να διεκδικώ περγαμηνές μεγάλου παιδαγωγού μου είναι φανερό οτι το περιβάλλον κάνει ένα θεσμό σοβαρό...και απαιτεί σεβασμό απο τους μετέχοντες σε αυτό δηλαδή τους μαθητές...Όταν όμως η αναίδεια, οι τσαμπουκάδες, οι συμμορίες και οι προπηλακισμοί οι καταλήψεις είναι σε ημερήσια διάταξη ακυρώνεται ο ρόλος του σχολείου που είναι η μάθηση.

Άβαταρ μέλους
Al.Koutsouridis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Al.Koutsouridis »

Αν οι δεκαπεντάχρονοι μαθητές μας έχουν ωφελιμιστική νοοτροπία κουτοπόνηρου ενήλικα τότε το πρόβλημα δεν είναι η PISA και οι ενήληκες έχουν άλλα πιο σοβαρά προβλήματα να λύσουν.
Τσιαλας Νικολαος

Αγαπητέ Αλέξανδρε θεωρώ άκυρο το σχόλιο σου περί "ωφελιμιστικής νοοτροπίας κουτοπόνηρου"...Τα περισσότερα παιδιά έχουν πολύ πιεσμένο πρόγραμμα για να κάτσουν να κάνουν επαναλήψεις και να διαβάσουν για αυτό το σκοπό. Ειδικά δε, αν αυτό δεν φαίνεται και δεν μετράει πουθενά θα "επωφελήσει" και τους μαθητές που θα βρουν ευκαιρία για "βόλτα" εκείνη την μέρα! Και επειδή μιλάω πάντα με αποδείξεις όπως κάνουμε ακριβώς εδώ στο mathematica, στα μαθηματικά ζητήματα, θα σου αναφέρω το "παράδειγμα" του Θαλή τα τελευταία 2 χρόνια που έγινε ενδοσχολικά! Τέλος αν το υπουργείο ήθελε να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα υπάρχει τρόπος! Γιατί δεν επιλέγει τα 6000 άτομα να δώσουν τα θέματα τον Ιούνιο για τις απολυτήριες εξετάσεις; Μάλλον γιατί ξέρει ήδη το αποτέλεσμα και δεν θέλει να βγεί παραέξω... ;)
Άβαταρ μέλους
Al.Koutsouridis

Τσιαλας Νικολαος έγραψε: Τετ Φεβ 16, 2022 11:26 am Αγαπητέ Αλέξανδρε θεωρώ άκυρο το σχόλιο σου περί "ωφελιμιστικής νοοτροπίας κουτοπόνηρου"...Τα περισσότερα παιδιά έχουν πολύ πιεσμένο πρόγραμμα για να κάτσουν να κάνουν επαναλήψεις και να διαβάσουν για αυτό το σκοπό. Ειδικά δε, αν αυτό δεν φαίνεται και δεν μετράει πουθενά θα "επωφελήσει" και τους μαθητές που θα βρουν ευκαιρία για "βόλτα" εκείνη την μέρα! Και επειδή μιλάω πάντα με αποδείξεις όπως κάνουμε ακριβώς εδώ στο mathematica, στα μαθηματικά ζητήματα, θα σου αναφέρω το "παράδειγμα" του Θαλή τα τελευταία 2 χρόνια που έγινε ενδοσχολικά! Τέλος αν το υπουργείο ήθελε να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα υπάρχει τρόπος! Γιατί δεν επιλέγει τα 6000 άτομα να δώσουν τα θέματα τον Ιούνιο για τις απολυτήριες εξετάσεις; Μάλλον γιατί ξέρει ήδη το αποτέλεσμα και δεν θέλει να βγεί παραέξω... ;)
Κατά αρχή δεν θεωρώ δεδομένο ότι η PISA είναι αυτοσκοπός, είναι υπό συζήτηση για μένα. Ναι υπάρχουν και άλλα μέσα για να αξιολογήσεις τα τρέχοντα και μελλοντικά προγράμματα σπουδών.

Το ωφελιμιστικό δεν ήταν μομφή για τα παιδιά αλλά για τους μεγάλους, λόγω του οξύμωρου του σχήματος μπορεί και να μη έγινα κατανοητός. Συγνώμη, αλλά πιο είναι ακριβώς το πιεστικό πρόγραμμα ενός μαθητή 6ης δημοτικού; Αν είναι πιεστικό γιατί να είναι; Δεύτερον τι θα πει να το πάρει σοβαρά ένας μαθητής 6ης δημοτικού. Για μένα εξορισμού όλα είναι σοβαρά στο σχολείο. Τρίτον γιατί πρέπει να προετοιμαστεί κάποιος για μια τέτοια εξέταση. Το νόημα είναι να δούμε τις γνώσεις των μαθητών όταν είναι "απροετοίμαστοι", σαν απροειδοποίητο διαγώνισμα.
mick7

Νομίζω επανερχόμενοι στο θέμα μας που είναι η αξιολόγηση μέσω του διαγωνισμού PISA χρήσιμη είναι η ανάγνωση του παρακάτω βιβλίου που βρίσκεται στην παραπομπή παρακάτω και είναι το "Στον δρόμο για τον PISA" του Γ.Ρίζου των εκδόσεων Μαυρίδη.

https://lisari.blogspot.com/2014/09/pisa.html
Τσιαλας Νικολαος

Al.Koutsouridis έγραψε: Τετ Φεβ 16, 2022 11:48 am
Τσιαλας Νικολαος έγραψε: Τετ Φεβ 16, 2022 11:26 am Αγαπητέ Αλέξανδρε θεωρώ άκυρο το σχόλιο σου περί "ωφελιμιστικής νοοτροπίας κουτοπόνηρου"...Τα περισσότερα παιδιά έχουν πολύ πιεσμένο πρόγραμμα για να κάτσουν να κάνουν επαναλήψεις και να διαβάσουν για αυτό το σκοπό. Ειδικά δε, αν αυτό δεν φαίνεται και δεν μετράει πουθενά θα "επωφελήσει" και τους μαθητές που θα βρουν ευκαιρία για "βόλτα" εκείνη την μέρα! Και επειδή μιλάω πάντα με αποδείξεις όπως κάνουμε ακριβώς εδώ στο mathematica, στα μαθηματικά ζητήματα, θα σου αναφέρω το "παράδειγμα" του Θαλή τα τελευταία 2 χρόνια που έγινε ενδοσχολικά! Τέλος αν το υπουργείο ήθελε να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα υπάρχει τρόπος! Γιατί δεν επιλέγει τα 6000 άτομα να δώσουν τα θέματα τον Ιούνιο για τις απολυτήριες εξετάσεις; Μάλλον γιατί ξέρει ήδη το αποτέλεσμα και δεν θέλει να βγεί παραέξω... ;)
Κατά αρχή δεν θεωρώ δεδομένο ότι η PISA είναι αυτοσκοπός, είναι υπό συζήτηση για μένα. Ναι υπάρχουν και άλλα μέσα για να αξιολογήσεις τα τρέχοντα και μελλοντικά προγράμματα σπουδών.

Το ωφελιμιστικό δεν ήταν μομφή για τα παιδιά αλλά για τους μεγάλους, λόγω του οξύμωρου του σχήματος μπορεί και να μη έγινα κατανοητός. Συγνώμη, αλλά πιο είναι ακριβώς το πιεστικό πρόγραμμα ενός μαθητή 6ης δημοτικού; Αν είναι πιεστικό γιατί να είναι; Δεύτερον τι θα πει να το πάρει σοβαρά ένας μαθητής 6ης δημοτικού. Για μένα εξορισμού όλα είναι σοβαρά στο σχολείο. Τρίτον γιατί πρέπει να προετοιμαστεί κάποιος για μια τέτοια εξέταση. Το νόημα είναι να δούμε τις γνώσεις των μαθητών όταν είναι "απροετοίμαστοι", σαν απροειδοποίητο διαγώνισμα.
Συμφωνώ στην πρώτη παράγραφο και αυτό λέω...Όσο για την δεύτερη τι να πω... Δηλαδή όλες οι εξετάσεις που δίνουμε στην ζωή μας, τις δίνουμε απροετοίμαστοι...και με βάση αυτό κρινόμαστε κιόλας; Και για κερασάκι στην τούρτα θα αφήσω ένα τυχαίο πρόγραμμα μαθητή για την ερχόμενη εβδομάδα! Εξετάσεις Γερμανικών για πτυχίο, Διαγωνισμός Αρχιμήδη, Διαγωνισμός Πληροφορικής(που πάλι καλά αναβλήθηκε για να μην πέσουν όλα μαζί, αλλά το διάβασμα ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ), παγκόσμιος διαγωνισμός μαθηματικών και άλλος ένας πουμου το αναφέραν και δεν θυμάμαι καν τι είναι. Και όλα αυτά την ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ....26 Φλεβάρη!!! Αυτού του Σαββάτου το διεθνή διαγωνισμό μαθηματικών δεν θα τον βάλω γιατί είναι για ζέσταμα...και μην βιαστείς να πεις είναι τραβηγμένο γιατί έχω και άλλο 2 φορές πιο δύσκολο.... :lol: :lol: :lol: . Σε όλα αυτά δεν βάζω το σχολείο μέσα και τις απαιτήσεις του γιατι το 20 που βγάζουν μέσο όρο έρχεται μόνο του :lol:

Υ.Γ: Αλέξανδρε για να μην παρεξηγηθώ ούτε ειρωνικός είμαι ούτε να "επιβάλλω" την άποψη μου θέλω ούτε σε σένα αλλά ούτε και σε καποιον άλλο γιατί ειλικρινά τρέφω μεγάλη εκτίμηση προς όλους σας που συμμετέχετε ενεργά στο φόρουμ και έχουμε ανταλλάξει και 1-2 προσωπικά μηνύματα! Τα φιλία μου από Καλαμάτα! :D
Άβαταρ μέλους
Al.Koutsouridis

Τσιαλας Νικολαος έγραψε: Τετ Φεβ 16, 2022 2:36 pm Συμφωνώ στην πρώτη παράγραφο και αυτό λέω...Όσο για την δεύτερη τι να πω... Δηλαδή όλες οι εξετάσεις που δίνουμε στην ζωή μας, τις δίνουμε απροετοίμαστοι...και με βάση αυτό κρινόμαστε κιόλας; Και για κερασάκι στην τούρτα θα αφήσω ένα τυχαίο πρόγραμμα μαθητή για την ερχόμενη εβδομάδα! Εξετάσεις Γερμανικών για πτυχίο, Διαγωνισμός Αρχιμήδη, Διαγωνισμός Πληροφορικής(που πάλι καλά αναβλήθηκε για να μην πέσουν όλα μαζί, αλλά το διάβασμα ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ), παγκόσμιος διαγωνισμός μαθηματικών και άλλος ένας πουμου το αναφέραν και δεν θυμάμαι καν τι είναι. Και όλα αυτά την ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ....26 Φλεβάρη!!! Αυτού του Σαββάτου το διεθνή διαγωνισμό μαθηματικών δεν θα τον βάλω γιατί είναι για ζέσταμα...και μην βιαστείς να πεις είναι τραβηγμένο γιατί έχω και άλλο 2 φορές πιο δύσκολο.... :lol: :lol: :lol: . Σε όλα αυτά δεν βάζω το σχολείο μέσα και τις απαιτήσεις του γιατι το 20 που βγάζουν μέσο όρο έρχεται μόνο του :lol:

Υ.Γ: Αλέξανδρε για να μην παρεξηγηθώ ούτε ειρωνικός είμαι ούτε να "επιβάλλω" την άποψη μου θέλω ούτε σε σένα αλλά ούτε και σε καποιον άλλο γιατί ειλικρινά τρέφω μεγάλη εκτίμηση προς όλους σας που συμμετέχετε ενεργά στο φόρουμ και έχουμε ανταλλάξει και 1-2 προσωπικά μηνύματα! Τα φιλία μου από Καλαμάτα! :D
Καμία παρεξήγηση, απόψεις εκφράζουμε για αυτό είναι τα φόρουμ :D .

Απλά θεωρώ ότι οι εξετάσεις έχουν διαφορετικό σκοπό. Άλλο έχουν οι πανελλαδικές, άλλο οι μαθητικοί διαγωνισμοί, άλλο οι απολυτήριες κτλ. Ως αναφορά το PISA δε ξέρω καν, αν μπορεί να ονομαστεί εξέταση. Είναι αξιολόγηση, είναι ανώνυμη άλλωστε, σε τυχαίο δείγμα. Η αλήθεια είναι δε ξέρω λεπτομέρειες διεξαγωγής του, αλλά δε βλέπω γιατί κάποιος πρέπει να προετοιμαστεί για αυτόν. Χάνει το νόημα η αξιολόγηση έτσι, ο σκοπός της.

Πως το βλέπω: μπαίνει ο δάσκαλος στην τάξη μια μέρα και λέει στους μαθητές "Παιδιά σήμερα αντί για μάθημα, τις επόμενες δυο ώρες θα γράψουμε ένα διαγώνισμα, είναι ανώνυμο δεν μετράει πουθενά κτλ. για αυτό και για αυτό το λόγω" και τα παιδιά γράφουν και "μετράμε" αργότερα το τι έγραψαν.

Έτσι έχουμε σε "καθαρή" μορφή το επίπεδο των γνώσεων τους. Ανεπηρέαστο από έξτρα προετοιμασία, χαμένο χρόνο κτλ. Αν τα παιδιά δεν θα το πάρουν στα σοβαρά τότε επανερχόμαστε σε αυτό που είχα πει στην αρχικό ποστ μου.
mick7

Θα συμφωνήσω με αυτό αν και εγώ το χαρακτηρίζω σαν "κυνισμό"...Είναι να απορεί κανείς που έχει πάει ρομαντισμός και ο συναισθηματισμός αυτής της ηλικίας..Μια ένδειξη αυτή της τάσης είναι τα παραδείγματα βίας από μαθητές προς εκπαιδευτικούς... :(
Βέβαια, και ο μαθητής θα μπορούσε να απαντήσει με το ""εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω""... :!: είτε ο ίδιος είτε οι "μαθητοπατερουληδες" που το περιβάλλουν σε αυτές τις ηλικίες συνήθως... :idea:
Al.Koutsouridis έγραψε: Τετ Φεβ 16, 2022 11:05 am Αν οι δεκαπεντάχρονοι μαθητές μας έχουν ωφελιμιστική νοοτροπία κουτοπόνηρου ενήλικα τότε το πρόβλημα δεν είναι η PISA και οι ενήληκες έχουν άλλα πιο σοβαρά προβλήματα να λύσουν.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά Μηνύματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες