Πρόβλημα στο mathematica.gr

Συντονιστής: spyros

Άβαταρ μέλους
Doloros
Επιμελητής

Πρόβλημα στο mathematica.gr

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Doloros » Τετ Σεπ 17, 2025 12:28 pm

Χαίρεται

Έχω πρόβλημα μεγάλο να τρέξει το Mathematica .gr

Θέλει περίπου 2 λεπτά να ξεκινήσει και μετά περίπου πάλι 2 λεπτά να μου ανοίξει κάποιο θέμα.

Επί της ουσίας δεν έχω πρόσβαση στο :logo:

Ευχαριστώ

Λέξεις Κλειδιά:
Dimessi

Re: Πρόβλημα στο mathematica.gr

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dimessi » Τετ Σεπ 17, 2025 12:55 pm

Έχω το ίδιο πρόβλημα κι εγώ. Αργώ 5 λεπτά να έχω πρόσβαση στα θέματα.

Mihalis_Lambrou
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mihalis_Lambrou » Τετ Σεπ 17, 2025 3:58 pm

Νίκο και Δημήτρη, σωστά το επισημαίνεται.

Είναι το ίδιο πρόβλημα στο οποίο αναφέρηκα νωρίτερα σήμερα εδώ, συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, έγγραφα
Mihalis_Lambrou έγραψε:
Τετ Σεπ 17, 2025 10:41 am
...

Φοβάμαι πως έχουμε προεόρτια του ιδίου φαινομένου. Ήδη αυτές τις μέρες το σύστημά μας είναι πολύ αργό.

Έχω ζητήσει άπειρες φορές να γίνει εκκαθάριση των μελών μας, απομακρύνοντας τα προφανή προβληματικά μέλη. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΗΚΕ Η ΕΚΚΛΙΣΗ ΜΟΥ, και συνεχίζουμε να έχουμε εγγεγραμμένα δεκάδες μέλη σε διευθύνσεις .io και .au

Για παράδειγμα θα δείτε ότι το νεοεγγραφέν μέλος

nambiardistrictttt

διαφημίζει κτηματομεσιτικό γραφείο πολυτελών κατοικιών στην Ινδία. Και τέτοια παραδείγματα έχουμε πάμπολλα.

Ας μην συνεχίσω γιατί με έχει κουράσει αυτή η ιστορία.
...
Ο παραπάνω nambiardistrictttt είναι ακόμα εγγεγραμμένος, όπως επίσης ο TomBrooks ο οποίος έκανε εγγραφή πριν από μία ολόκληρη εβδομάδα με διεύθυνση .io η οποία είναι ιστότοπος με παιχνίδια. Και φυσικά, πάμπολλοι άλλοι.

Αν δεν αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, θα μας βγει μπροστά, χειρότερο.

Παρακαλώ τους Γενικούς Συντονιστές να επιληφθούν του θέματος.

Mihalis_Lambrou
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mihalis_Lambrou » Πέμ Σεπ 18, 2025 2:05 pm

Mihalis_Lambrou έγραψε:
Τετ Σεπ 17, 2025 3:58 pm

Ο παραπάνω nambiardistrictttt είναι ακόμα εγγεγραμμένος, όπως επίσης ο TomBrooks

Παρακαλώ τους Γενικούς Συντονιστές να επιληφθούν του θέματος.
.
Μας διαβάζουν οι Γενικοί Συντονιστές;

achilleas
Γενικός Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από achilleas » Παρ Σεπ 19, 2025 7:33 pm

Οι Γενικοί Συντονιστές δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα τεχνικά. Υποθέτουμε ότι αυτό είναι γνωστό, αφού έχει ήδη επισημανθεί. Γι' αυτό ο Γρηγόρης έγραψε αυτό εδώ. Οι διαχειριστές μπορούν τεχνικά να δουν και να κάνουν περισσότερα.

Παρά τη σημείωση του Γρηγόρη, η επίθεση στους Γενικούς Συντονιστές συνεχίζεται. Οι αναρτήσεις σας τον τελευταίο καιρό, με κεφαλαία κόκκινα γράμματα, μοιάζουν επιτιμητικές για τους Γενικούς Συντονιστές, και υπάρχει κίνδυνος παρεξήγησης. Ναι, οι Γενικοί Συντονιστές σας διαβάζουν, αλλά δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο παρά να σβήνουν κάποιες ύποπτες αναρτήσεις. Παρεμπιπτόντως, αυτό το δικαίωμα το έχουν και οι επιμελητές.

Να μας συγχωρείτε για τις πραγματικές παραλείψεις μας, όχι για αυτά που αδυνατούμε να κάνουμε, και να κάνετε υπομονή. Τον Ιανουάριο θα υπάρξουν εκλογές για νέους συντονιστές. Θα αναδειχτούν νέοι και ικανότεροι από εμάς.

Αλλά γιατί να περιμένουμε μέχρι τον Ιανουάριο;

Μπορείτε από αυτή τη στιγμή να θεωρήσετε τη θέση μου ως Γενικό Συντονιστή κενή. Παρακαλώ ας οριστεί στη θέση μου κάποιος άλλος.

Σας ευχαριστώ!

Αχιλλέας

Mihalis_Lambrou
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mihalis_Lambrou » Παρ Σεπ 19, 2025 8:40 pm

achilleas έγραψε:
Παρ Σεπ 19, 2025 7:33 pm

Παρά τη σημείωση του Γρηγόρη, η επίθεση στους Γενικούς Συντονιστές συνεχίζεται. Οι αναρτήσεις σας τον τελευταίο καιρό, με κεφαλαία κόκκινα γράμματα, μοιάζουν επιτιμητικές για τους Γενικούς Συντονιστές, και υπάρχει κίνδυνος παρεξήγησης.
Αχιλλέα, οι αναρτήσεις δεν είναι επιτιμητικές. Είναι ενδιαφέρον για τον ιστότοπο.

Δυστυχώς έχω αναρτήσει πάμπολλες εκκλίσεις (χωρίς κεφαλαία κόκκινα γράμματα για ενέργειες) αλλά δεν φαίνεται να διαβάστηκαν. Ένα μόνο θα σου πω που μπορείς να το διασταυρώσεις: Όλο το καλοκαίρι έστελνα καθημερινά, και συχνά δύο φορές την ημέρα (το τονίζω αυτό) σε Διαχειριστή να σβήσει κάποια ποστ με ακατάλληλα λινκ. Και έστελνα τα μηνήματα, με SMS στο κινητό του, μερικές μέρες αργότερα από την στιγμή που ζήταγα από τους Γενικούς Συντονιστές να ενεργήσουν. Και πολλά άλλα μέλη έγραφαν παρόμοια μηνύματα (χωρίς κεφαλαία κόκκινα γράμματα). Αφού επαναλήφθηκε η ίδια ιστορία πάρα πολλές φορές, αλλά έμενε άγονη, άρχισα να γράφω με κεφαλαία κόκκινα γράμματα για να είναι ορατά σε όποιον ανοίξει το αντίστοιχο ποστ, δηλαδή ως ενέργεια για να τραβήξω την προσοχή του αρμόδιου να επιληφθεί του θέματος. Τα τεκμήρια αυτά των μη ενεργειών σβήστηκαν (ως όφειλαν) από τον εν λόγω Διαχειριστή, τον οποίο ευχαριστώ θερμά.

Δες όμως εδώ
για ένα μήνυμα από τα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ που ζήτησα από τους Γενικούς Συντονιστές (και όχι με SMS στο κινητό του Διαχειριστή) να το σβήσουν, με αποτέλεσμα να μην γίνει τίποτα. Τέτοια παρόμοια υπάρχουν πολλά.

Δες π.χ. εδώ

και

εδώ

για ένα μικρό δείγμα.

Όσοι μπαίνουν καθημερινά στο φόρουμ, μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι έγινα σχεδόν γραφικός όλο το καλοκαίρι με το επαναλαμβάνω τα ίδια και τα ίδια. Κλείνω λοιπόν με αυτό μου ξεκίνησα: Οι αναρτήσεις με μεγάλα κόκκινα γράμματα δεν είναι επιτιμητικές αλλά γνήσιο ενδιαφέρον για τον ιστότοπο. Χαίρομαι που τελικά τις είδες.

Άβαταρ μέλους
grigkost
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από grigkost » Σάβ Σεπ 20, 2025 2:17 am

Ας "ρίξουμε λίγο φως".
  1. Οι προβληματικές εγγραφές (ψεύτικα προφίλ, προφίλ με κάποιο διαφημιστικό ή άσχετο με τα μαθηματικά, σύνδεσμο), προβληματικές ή άσχετες δημοσιεύσεις κ.α. δεν είναι ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται μόνο στο mathematica.gr. Κολοσσοί κοινωνικών δικτύων (με ασύλληπτα χρηματικά αποθέματα και τεράστιου προϋπολογισμού προγράμματα κυβερνοασφάλειας) αντιμετωπίζουν την τελευταία δεκαπενταετία παρόμοια προβλήματα (ψεύτικα προφίλ, κ.λ.π.) και, παρεμπιπτόντως, δεν έχουν καταφέρει να τα "επιλύσουν" ικανοποιητικά. Το ίδιο ισχύει και για τα διάφορα φόρουμ συζητήσεων (τα οποία, για να "επιβιώσουν", έχουν αναγκαστικά επενδύσει/φροντίσει για να έχουν κάποιου επαρκούς βαθμού προστασία από παρόμοια φαινόμενα).
    Τέτοια και άλλα σοβαρά προβλήματα (επικοινωνίας, ασφάλειας, ψευδών ειδήσεων, κ.λ.π.) είναι, δυστυχώς, η σύγχρονη πραγματικότητα στο διαδίκτυο. Πρόκειται περί "πολέμου".
  2. Για το mathematica.gr: "Οι παλιές καλές μέρες της αφιλοκερδούς συνεισφοράς έχουν παρέλθει προ πολλού..."
    Αυτό έχει σοβαρό αντίκτυπο σε πολλά επίπεδα για το mathematica.gr, πού η δημιουργία του και η ανάπτυξή του βασίστηκε αποκλειστικά στην εθελούσια συμμετοχή και προσφορά.
    Π.χ. για να λυθεί το πρόβλημα των προβληματικών εγγραφών (ψεύτικα προφίλ, προφίλ με κάποιο διαφημιστικό ή άσχετο με τα μαθηματικά, σύνδεσμο) απαιτείται μια 24ωρης βάσης απασχόληση ενός εκ των διαχειριστών (ή η ανάπτυξη κυβερνοεργαλείων που το mathematica.gr δεν διαθέτει).
    Και, επιτρέψτε μου, οι προβληματικές εγγραφές δεν είναι το μοναδικό (και το σημαντικότερο) πρόβλημα του φόρουμ.
Τέλος, μπορούμε να συζητάμε για μέρες για διάφορα θέματα του mathematica.gr (αυτό δεν είναι κακό, θεμιτό είναι..) αλλά αν δεν υπάρξει μια ριζική αλλαγή (π.χ. το mathematica.gr να γίνει μια Μ.Κ.Ο.), είμαι της γνώμης ότι δεν πρόκειται να επιλυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν, τουναντίον...

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Υ.Γ. Κατανοώ πλήρως την απόφαση του Αχιλλέα να αποχωρήσει από την θέση του Γ.Σ.

{\color{dred}\Gamma\!\rho\,{\rm{H}}\gamma\varnothing\varrho{\mathscr{H}}\varsigma \ {\mathbb{K}}\,\Omega\sum{\rm{t}}{\mathscr{A}}\,{\mathbb{K}}\!\odot\varsigma
Άβαταρ μέλους
gbaloglou
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gbaloglou » Κυρ Σεπ 21, 2025 12:48 pm

Θλιβερά τα τεκταινόμενα, ιδίως όταν αναλογιστούμε την προσφορά και του Αχιλλέα και του Μιχάλη στο :logo: (και όχι μόνον εννοείται) :(

Ας επαναφέρω εδώ την πρόσφατη πρόταση μου (εδώ) για 'επιβράδυνση πρώτης δημοσίευσης': όποιος επιθυμεί να δημοσιεύσει στο :logo: για πρώτη φορά ... θα λαμβάνει αυτομάτως ένα μήνυμα που θα του λέει ότι θα πρέπει πρώτα να λάβει 'έγκριση ταυτοποίησης' από ένα (εκ πολλών συγκεκριμένων και προσφερθέντων) μέλος του :logo: .

[Μια τέτοια έγκριση θα δίνεται μόνον όταν υπάρχει ονοματεπώνυμο που θα είναι επιβεβαιώσιμο από διαδικτυακές διευθύνσεις που θα δίνει το ίδιο το υποψήφιο μέλος. Αν πρόκειται για μαθητή ή μαθήτρια, φοιτητή ή φοιτήτρια, τότε να δίνουν ονοματεπώνυμο γονέων (ομοίως επαληθεύσιμα), αναλόγως σε άλλες περιπτώσεις (αέργων, ανέργων, αστέγων κλπ). Είμαι σίγουρος ότι αν συμφωνήσουμε επί της αρχής ένα τέτοιο κείμενο θα μπορούσε εύκολα να προετοιμαστεί. (Γιατί να μην συμφωνήσουμε; Τέλειο δεν θα είναι, όπως ήδη τονίστηκε, αλλά δεν θα ξεφύγουν και πολλοί, πιστεύω ;) Όσο για παραβίαση προσωπικών δεδομένων κλπ νομίζω ότι δεν τίθεται θέμα, αν δεν τους αρέσει τους υποψήφιους ένα τέτοιο σύστημα ας μην γράψουν εδώ, τόσο απλό -- take it or leave it... Ευχαρίστως να βοηθήσω στην ετοιμασία ενός τέτοιου κειμένου!)]

Γιώργος Μπαλόγλου -- κρυσταλλογράφω άρα υπάρχω

Ὁρᾷς, τὸ κάλλος ὅσσον ἐστὶ τῆς λίθου, ἐν ταῖς ἀτάκτοις τῶν φλεβῶν εὐταξίαις. -- Παλατινή Ανθολογία 9.695 -- Ιδού του πετραδιού η άμετρη ομορφιά, μεσ' των φλεβών τις άναρχες πειθαρχίες.
Απάντηση

Επιστροφή σε “Γενικά Μηνύματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες