Ιδιοχώροι

Συντονιστής: swsto

Θεόδωρος

Ιδιοχώροι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Θεόδωρος » Σάβ Ιουν 20, 2009 1:52 pm

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι νέο μέλος στο forum. Έχω μια απορία οσον αφορά τους ιδιοχώρους. Μπορεί κάποιος να με πει πώς βρίσκουμε τους ιδιοχώρους για τις ιδιοτιμές ενός πίνακα::
Για παράδειγμα στον πίνακα:

A=\left({\begin{array}{rrr} 
3 & 2 & 2\\\noalign{\vspace{0.1cm}} 
1 & 4 & 2\\\noalign{\vspace{0.1cm}} 
-1 & -2 & 0\end{array}}\right)

Άβαταρ μέλους
nsmavrogiannis
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Re: Ιδιοχώροι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nsmavrogiannis » Σάβ Ιουν 20, 2009 2:38 pm

Φίλε Θεόδωρε καλώς ήλθες
Στην διεύθυνση http://www.free-ebooks.gr/gr/e-rafi.php?id=179 θα βρεις αρκετά βιβλία Γραμμικής Αλγέβρας όπου στις σελίδες τους θα βρεις την απάντηση σε αυτό που ψάχνεις. Αν χρειάζεσαι κάτι γρήγορο στην ίδια σελίδα το βιβλίο που έχουν γράψει ο Μιχάλης Μαλιάκας και η Μαρία Αδάμ:
Παραδείγματα και Ασκήσεις Γραμμικής Άλγεβρας (http://www.free-ebooks.gr/gr/e-rafi.php?id=179)
νομίζω είναι ότι χρειάζεσαι. Αν διαβάζοντας, παρ΄ελπίδα δεν σου λυθεί η απορία εδώ είμαστε
Μαυρογιάννης

Αν κανείς δεν ελπίζει, δεν θα βρεί το ανέλπιστο, οι δρόμοι για το ανεξερεύνητο θα είναι κλειστοί.
Ηράκλειτος
Άβαταρ μέλους
grigkost
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Re: Ιδιοχώροι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από grigkost » Σάβ Ιουν 20, 2009 7:04 pm

Γιά τήν επαλήθευση:

Οί ιδιοτιμές τού πίνακα A=\left({\begin{array}{ccc} 
3 & 2 & 2\\\noalign{\vspace{0.1cm}} 
1 & 4 & 2\\\noalign{\vspace{0.1cm}} 
-1 & -2 & 0\end{array}}\right) είναι τό 3 καί τό 2 (διπλή), ενώ οί αντίστοιχοι ιδιοχώροι είναι οί

{\cal{V}}(3)=\left\lbrace{(-x,\,-x,\,x) \ | \ x\in\mathbb{R}}\right\rbrace καί {\cal{V}}(2)=\left\lbrace{(-2x-2y,\,y,\,x) \ | \ x,y\in\mathbb{R}}\right\rbrace.

{\color{dred}\Gamma\!\rho\,{\rm{H}}\gamma\varnothing\varrho{\mathscr{H}}\varsigma \ {\mathbb{K}}\,\Omega\sum{\rm{t}}{\mathscr{A}}\,{\mathbb{K}}\!\odot\varsigma
Απάντηση

Επιστροφή σε “Ελεύθερα ηλεκτρονικά Βιβλία (free e-books)”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης