Απορία στο mathtype
Συντονιστής: polysot
Απορία στο mathtype
Προσπαθώ να βρω τα εξής σύμβολα στο Mathype αλλά δεν μπορώ, οποιος μπορεί να βοηθήσει...
-> της γνησίως αύξουσας/γν. φθίνουσας συνάρτησης
->της κοίλης/ κυρτής συνάρτησης
-> της γνησίως αύξουσας/γν. φθίνουσας συνάρτησης
->της κοίλης/ κυρτής συνάρτησης
Από 2 τρόπους λύσης μιας άσκησης, ο πιο σωστός είναι ο πιο τεμπέλικος και πιο γρήγορος
Re: Απορία στο mathtype
Τάσο καλό μεσημέρι.
Δεν τα έχω βρει τα σύμβολα αλλά δεν τα έψαξα και όλα.
Πιο συγκεκριμένα, ανοίγεις το μαθταιπ και στην γραμμή μενού επιλέγεις edit. Από την καρτέλα που ανοίγει επιλέγεις insert symbol. Εκεί έχει να διαλέξεις της Παναγιάς τα μάτια...καλό κουράγιο
Πιο συγκεκριμένα, ανοίγεις το μαθταιπ και στην γραμμή μενού επιλέγεις edit. Από την καρτέλα που ανοίγει επιλέγεις insert symbol. Εκεί έχει να διαλέξεις της Παναγιάς τα μάτια...καλό κουράγιο
Ποτε δεν κάνω λάθος! Μια φορά νομιζα πως είχα κάνει, αλλά τελικά έκανα λάθος!
Απ' τα τσακάλια δεν γλυτώνεις μ' ευχές η παρακάλια. Κ. Βάρναλης
Aπέναντι στις αξίες σου να είσαι ανυποχώρητος
Ενεργό μέλος από 23-12-2008 ως και 17-8-2014 (δεν θα απαντήσω σε πμ)
βασικά το έχω δοκιμάσει αυτό αλλά δεν βρήκα τα σύμβολα που ψάχνω, αν τα πετύχεις σε καμιά συγκεκριμένη γραμματοσειρά, πες μου το όνομά της να το βρώ κι εγω. Ευχαριστώmathxl έγραψε:Τάσο καλό μεσημέρι.
Από 2 τρόπους λύσης μιας άσκησης, ο πιο σωστός είναι ο πιο τεμπέλικος και πιο γρήγορος
-
Christos59
Δες εδώ viewtopic.php?f=81&t=6267 και κατέβασε το pinakes.zip. Πιστεύω οτι θα βρείς αυτό που θέλεις και περισσότερα.
Χρήστος
Χρήστος
ελπίζω μην παρεξηγηθείς αλλά δεν μου άρεσαν στην "εμφάνιση" τα σύμβολα για τις γνησίως μονότονεςChristos59 έγραψε:Δες εδώ viewtopic.php?f=81&t=6267 και κατέβασε το pinakes.zip. Πιστεύω οτι θα βρείς αυτό που θέλεις και περισσότερα.
Χρήστος
- Γιώργος Ρίζος
- Επιμελητής
Στη συζήτηση εκείνη, πού τη θυμηθήκατε..., είχα αναφέρει μια γραμματοσειρά που είχα κατασκευάσει, αντιμετωπίζοντας το ίδιο πρόβλημα.
Την προσφέρω στο συνημμένο αρχείο.
Ελπίζω να βοηθήσει.
Υ.Γ. Δεν υπάρχει θέμα "πνευματικών δικαιωμάτων". Πρόκειται για δική μου επέμβαση με το πανάρχαιο fontographer V3 σε γνωστή ελεύθερη γραμματοσειρά συμβόλων.
Η γραμματοσειρά, σε περιβάλλον Windows εγκαθίσταται, αφού αποθηκευτεί στο σκληρό δίσκο με την εντολή ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ, στο φάκελο ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΕΣ του ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ.
Την προσφέρω στο συνημμένο αρχείο.
Ελπίζω να βοηθήσει.
Υ.Γ. Δεν υπάρχει θέμα "πνευματικών δικαιωμάτων". Πρόκειται για δική μου επέμβαση με το πανάρχαιο fontographer V3 σε γνωστή ελεύθερη γραμματοσειρά συμβόλων.
Η γραμματοσειρά, σε περιβάλλον Windows εγκαθίσταται, αφού αποθηκευτεί στο σκληρό δίσκο με την εντολή ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ, στο φάκελο ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΕΣ του ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ.
- Συνημμένα
-
- ZSYMBOL_.zip
- (24.93 KiB) Μεταφορτώθηκε 740 φορές
-
Θανάσης Νικολόπουλος
Ξέρω ότι έρχομαι δεύτερος αλλά και εγώ έχω κάνει μία ανάλογη εργασία...
Φυσικά όπως όλοι έψαχνα και δεν έβρισκα τα εν λόγω σύμβολα μονοτονίας και κυρτότητας...
Επιπλέον δεν βρήκα ποτέ αξιοπρεπή (δηλαδή... άψογα!!!) σύμβολα για τα σύνολα!!!!
Γνωρίζω τη γραμματοσειρά που κυκλοφορεί αλλά τα γράμματα δεν έχουν ανισοπαχείς γραμμές ενώ σε κάποια σύνολα δεν είναι καν διπλές εκεί που πρέπει!!!
Όντας τελειομανής, έκατσα και έφτιαξα μόνος μου όλα τα παραπάνω σε μία δική μου γραμματοσειρά!
Σας την δίνω στο συνημμένο που ακολουθεί...
Μερικές εξηγήσεις:
Υπάρχουν συνολικά 8 βελάκια:
Γνησίως αύξουσας και γνησίως φθίνουσας,
κυρτής και κοίλης
και τα σπάνια (για την ακρίβεια δεν βρήκα πουθενά παρόμοια) που συνδυάζουν μονοτονία και κυρτότητα:
γνησίως αύξουσα και κυρτή
γνησίως αύξουσα και κοίλη
γνησίως φθίνουσα και κυρτή
γνησίως φθίνουσα και κοίλη...
τα παραπάνω 8 βελάκια θα τα βρείτε βολικά στη σειρά πληκτρολογώντας αντίστοιχα κάποιον από τους αριθμούς 1,2,3,4,5,6,7 ή 8 ενώ της μονοτονίας επιπλέον θα τα βρείτε στους χαρακτήρες < και > (για γνησίως αύξουσα και γνησίως φθίνουσα αντίστοιχα...)
Επίσης υπάρχουν τα σύμβολα των συνόλων φυσικών, ακεραίων, ρητών, πραγματικών, φανταστικών και μιγαδικών αριθμών...
Τα σύμβολα των συνόλων θα τα βρείτε στα αντίστοιχα γράμματα του πληκτρολογίου, τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα, τόσο στους μικρούς όσο και στους κεφαλαίους χαρακτήρες! Κοινώς αν πχ στο Word βάλετε την εν λόγω γραμματοσειρά και πατήσετε (σε οποιαδήποτε γλώσσα, σε κεφαλαία ή μικρά) το γράμμα που πιστεύετε ότι θα έπρεπε να βγάζει το αντίστοιχο σύμβολο, κατά 99,9% θα βγει το αναμενόμενο...
Κοινώς:
γνησίως αύξουσα: 1 ή <
γνησίως φθίνουσα: 2 ή >
κυρτή: 3
κοίλη: 4
γνησίως αύξουσα και κυρτή: 5
γνησίως αύξουσα και κοίλη: 6
γνησίως φθίνουσα και κυρτή: 7
γνησίως φθίνουσα και κοίλη: 8
Φυσικών: N, n, N, n
Ακεραίων: Z, z, Ζ, ζ
Ρητών: Q, q, :, ; (όπως καταλαβαίνετε στο ελληνικό πληκτρολόγιο στο πλήκτρο Q αντιστοιχούν οι προηγούμενοι χαρακτήρες, αλλά εκεί έπρεπε να μπουν κι εκεί μπήκαν...)
Πραγματικών: R, r, Ρ, ρ
Φανταστικών: I, i, Ι, ι
Μιγαδικών: C, c, Ψ, ψ
Φαντάζομαι υπήρξα απόλυτα αναλυτικός... Αλλά και μία προεπισκόπηση δεν βλάπτει, σωστά;
Ορίστε λοιπόν:

Και μιας και έκανα πολύ καιρό (εβδομάδες, όχι ημέρες) για να τη φτιάξω, γράψτε και κάνα σχόλιο, έτσι για την ματαιοδοξία του δημιουργού
ΥΓ: Φυσικά και γι αυτή τη γραμματοσειρά, που είναι δική μου πρωτότυπη δημιουργία, δεν υπάρχει θέμα περιορισμών, είναι ελεύθερη προσφορά στη δημιουργική κοινότητα του mathematica.gr... Enjoy!!!
ΥΓ2: Τα σύμβολα είναι σε Bold format, ομολογώ ότι το προτιμούσα από το κανονικό κι έτσι δεν έκανα και normal characters... Δεν έχω πια και τόσο ελεύθερο χρόνο!!
Εννοείται ότι όλα τα παραπάνω συμπεριφέρονται ως κανονικοί χαρακτήρες και μπορούν να διαμορφωθούν ως προς το μέγεθος όπως τα συνήθη γράμματα
ΥΓ3: Ένα μικρό bug: Όταν πάτε πχ στο Word να εντοπίσετε τη γραμματοσειρά, ΔΕΝ εμφανίζει το όνομά της αλλά κενό!!!!
Κανένα πρόβλημα πάντως, στη λίστα των γραμματοσειρών, εκεί που θα έπρεπε να βρίσκεται αλφαβητικά το MyMathSymbols απλά θα επιλέξετε το κενό που εμφανίζεται αντ' αυτού...
Φυσικά όπως όλοι έψαχνα και δεν έβρισκα τα εν λόγω σύμβολα μονοτονίας και κυρτότητας...
Επιπλέον δεν βρήκα ποτέ αξιοπρεπή (δηλαδή... άψογα!!!) σύμβολα για τα σύνολα!!!!
Γνωρίζω τη γραμματοσειρά που κυκλοφορεί αλλά τα γράμματα δεν έχουν ανισοπαχείς γραμμές ενώ σε κάποια σύνολα δεν είναι καν διπλές εκεί που πρέπει!!!
Όντας τελειομανής, έκατσα και έφτιαξα μόνος μου όλα τα παραπάνω σε μία δική μου γραμματοσειρά!
Σας την δίνω στο συνημμένο που ακολουθεί...
Μερικές εξηγήσεις:
Υπάρχουν συνολικά 8 βελάκια:
Γνησίως αύξουσας και γνησίως φθίνουσας,
κυρτής και κοίλης
και τα σπάνια (για την ακρίβεια δεν βρήκα πουθενά παρόμοια) που συνδυάζουν μονοτονία και κυρτότητα:
γνησίως αύξουσα και κυρτή
γνησίως αύξουσα και κοίλη
γνησίως φθίνουσα και κυρτή
γνησίως φθίνουσα και κοίλη...
τα παραπάνω 8 βελάκια θα τα βρείτε βολικά στη σειρά πληκτρολογώντας αντίστοιχα κάποιον από τους αριθμούς 1,2,3,4,5,6,7 ή 8 ενώ της μονοτονίας επιπλέον θα τα βρείτε στους χαρακτήρες < και > (για γνησίως αύξουσα και γνησίως φθίνουσα αντίστοιχα...)
Επίσης υπάρχουν τα σύμβολα των συνόλων φυσικών, ακεραίων, ρητών, πραγματικών, φανταστικών και μιγαδικών αριθμών...
Τα σύμβολα των συνόλων θα τα βρείτε στα αντίστοιχα γράμματα του πληκτρολογίου, τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα, τόσο στους μικρούς όσο και στους κεφαλαίους χαρακτήρες! Κοινώς αν πχ στο Word βάλετε την εν λόγω γραμματοσειρά και πατήσετε (σε οποιαδήποτε γλώσσα, σε κεφαλαία ή μικρά) το γράμμα που πιστεύετε ότι θα έπρεπε να βγάζει το αντίστοιχο σύμβολο, κατά 99,9% θα βγει το αναμενόμενο...
Κοινώς:
γνησίως αύξουσα: 1 ή <
γνησίως φθίνουσα: 2 ή >
κυρτή: 3
κοίλη: 4
γνησίως αύξουσα και κυρτή: 5
γνησίως αύξουσα και κοίλη: 6
γνησίως φθίνουσα και κυρτή: 7
γνησίως φθίνουσα και κοίλη: 8
Φυσικών: N, n, N, n
Ακεραίων: Z, z, Ζ, ζ
Ρητών: Q, q, :, ; (όπως καταλαβαίνετε στο ελληνικό πληκτρολόγιο στο πλήκτρο Q αντιστοιχούν οι προηγούμενοι χαρακτήρες, αλλά εκεί έπρεπε να μπουν κι εκεί μπήκαν...)
Πραγματικών: R, r, Ρ, ρ
Φανταστικών: I, i, Ι, ι
Μιγαδικών: C, c, Ψ, ψ
Φαντάζομαι υπήρξα απόλυτα αναλυτικός... Αλλά και μία προεπισκόπηση δεν βλάπτει, σωστά;
Ορίστε λοιπόν:

Και μιας και έκανα πολύ καιρό (εβδομάδες, όχι ημέρες) για να τη φτιάξω, γράψτε και κάνα σχόλιο, έτσι για την ματαιοδοξία του δημιουργού
ΥΓ: Φυσικά και γι αυτή τη γραμματοσειρά, που είναι δική μου πρωτότυπη δημιουργία, δεν υπάρχει θέμα περιορισμών, είναι ελεύθερη προσφορά στη δημιουργική κοινότητα του mathematica.gr... Enjoy!!!
ΥΓ2: Τα σύμβολα είναι σε Bold format, ομολογώ ότι το προτιμούσα από το κανονικό κι έτσι δεν έκανα και normal characters... Δεν έχω πια και τόσο ελεύθερο χρόνο!!
Εννοείται ότι όλα τα παραπάνω συμπεριφέρονται ως κανονικοί χαρακτήρες και μπορούν να διαμορφωθούν ως προς το μέγεθος όπως τα συνήθη γράμματα
ΥΓ3: Ένα μικρό bug: Όταν πάτε πχ στο Word να εντοπίσετε τη γραμματοσειρά, ΔΕΝ εμφανίζει το όνομά της αλλά κενό!!!!
Κανένα πρόβλημα πάντως, στη λίστα των γραμματοσειρών, εκεί που θα έπρεπε να βρίσκεται αλφαβητικά το MyMathSymbols απλά θα επιλέξετε το κενό που εμφανίζεται αντ' αυτού...
- Συνημμένα
-
- MYMATHSYMBOLS2010.zip
- Αρχείο με σύμβολα συνόλων αριθμών καθώς και βέλη μονοτονίας, κυρτότητας και συνδυασμού αυτών
- (6.93 KiB) Μεταφορτώθηκε 892 φορές
Νικολόπουλος Αθανάσιος
Γυμνάσιο & ΓΕΛ Κατασταρίου Ζακύνθου
Θανάση ευχαριστούμε !
Και μια φτωχή ερώτηση :
Πως μπαίνει στο Latex το σύμβολο του τόξου ;
Και μια φτωχή ερώτηση :
- Μιχάλης Νάννος
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
\overset{\frown }{AB}KARKAR έγραψε:

Ευχαριστούμε για τη γραμματοσειρά Θανάση.
«Δε θα αντικαταστήσει ο υπολογιστής τον καθηγητή...θα αντικατασταθεί ο καθηγητής που δεν ξέρει υπολογιστή...» - Arthur Clarke
- Γιώργος Ρίζος
- Επιμελητής
Στο Word 2003 δεν υπάρχει πρόβλημα με τη γραμματοσειρά του Θανάση.
Εμφανίζεται σωστά το όνομά της και η εισαγωγή των συμβόλων.
Τα σύμβολα μπορείτε εύκολα να εισάγετε στο Word χρησιμοποιώντας την εντολή
ΕΙΣΑΓΩΓΗ -> ΣΥΜΒΟΛΟ
Στο πλαίσιο που ανοίγει επιλέγετε γραμματοσειρά και κατόπιν το σύμβολο που θέλετε, δίχως να χρειαστεί να αλλάζετε γραμματοσειρά στο κείμενό σας.
Για τα σύμβολα των Συνόλων (R, C, Z ...)
Αν χρησιμοποιείτε sans serif (δίχως ουρίτσες, π.χ. Arial, Verdana, Calibri...) πιο βολικά είναι τα σύμβολα mymathsymbols, αν πάλι χρησιμοποιείτε Times κ.α. με ανισοπαχή σύμβολα πιο ταιριαστά είναι τα zsymbol.
Θανάση, αν θες να μετονομάσω τη γραμματοσειρά σου ώστε να είναι (;) αναγνωρίσιμη από το Word 2007, δώσε όνομα και θα προσπαθήσω.
Εμφανίζεται σωστά το όνομά της και η εισαγωγή των συμβόλων.
Τα σύμβολα μπορείτε εύκολα να εισάγετε στο Word χρησιμοποιώντας την εντολή
ΕΙΣΑΓΩΓΗ -> ΣΥΜΒΟΛΟ
Στο πλαίσιο που ανοίγει επιλέγετε γραμματοσειρά και κατόπιν το σύμβολο που θέλετε, δίχως να χρειαστεί να αλλάζετε γραμματοσειρά στο κείμενό σας.
Για τα σύμβολα των Συνόλων (R, C, Z ...)
Αν χρησιμοποιείτε sans serif (δίχως ουρίτσες, π.χ. Arial, Verdana, Calibri...) πιο βολικά είναι τα σύμβολα mymathsymbols, αν πάλι χρησιμοποιείτε Times κ.α. με ανισοπαχή σύμβολα πιο ταιριαστά είναι τα zsymbol.
Θανάση, αν θες να μετονομάσω τη γραμματοσειρά σου ώστε να είναι (;) αναγνωρίσιμη από το Word 2007, δώσε όνομα και θα προσπαθήσω.
-
Θανάσης Νικολόπουλος
Το πρόβλημα με το όνομα μου εμφανίζεται στο Word 2007
Και βέβαια αν υπάρχει τρόπος να δώσεις όνομα στη γραμματοσειρά που να εμφανίζεται (προφανώς κάτι με τις ιδιότητες του ttf αρχείου θα είναι που δεν ξέρω να ρυθμίσω) κάνε τη ρυθμιση
ένα όνομα όπως πχ
MathSymbols2010
νομίζω είναι καλό ή έστω σκέτο
MathSymbols
ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον κόπο, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα...
Και βέβαια αν υπάρχει τρόπος να δώσεις όνομα στη γραμματοσειρά που να εμφανίζεται (προφανώς κάτι με τις ιδιότητες του ttf αρχείου θα είναι που δεν ξέρω να ρυθμίσω) κάνε τη ρυθμιση
ένα όνομα όπως πχ
MathSymbols2010
νομίζω είναι καλό ή έστω σκέτο
MathSymbols
ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον κόπο, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα...
Νικολόπουλος Αθανάσιος
- Γιώργος Ρίζος
- Επιμελητής
Θανάση, η γραμματοσειρά εμφανίζεται με κενά στο Word 2007 και στο 2003 για τον εξής απλό λόγο: Όταν έχουμε ενεργοποιήσει την εντολή:
ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ,
το όνομά της στο αναδυόμενο μενού εμφανίζεται με τους χαρακτήρες της γραμματοσειράς.
Εφόσον έχεις αφήσει κενούς τους αντίστοιχους χαρακτήρες συμβαίνει το παραπάνω φαινόμενο!
ΛΥΣΗ 1η) Αλλάζω την κωδικοποίηση από MS Windows 1252 Western σε SYMBOL.
Λύνεται το πρόβλημα, αλλά ... φεύγουν αλλού για αλλού τα πλήκτρα αντιστοίχησης των συμβόλων.
ΛΥΣΗ 2η) Προσθέτω τους χαρακτήρες που λείπουν. Κουραστικό (δεν ξέρω καλά τα σύγχρονα Unicode προγράμματα...)
ΛΥΣΗ 3η) Από το ΜΕΝΟΥ: ΕΡΓΑΛΕΙΑ -> ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ -> απενεργοποιώ την εντολή:
οπότε το αναδυόμενο μενού γραμματοσειρών διαβάζει μόνο το όνομα της γραμματοσειράς και δεν αναζητά τους αντίστοιχους χαρακτήρες (και είναι και ταχύτερο το Word...).
(Αυτά στο ελληνικό Word 2003. Στο 2007 δεν το βρήκα...)
το όνομά της στο αναδυόμενο μενού εμφανίζεται με τους χαρακτήρες της γραμματοσειράς.
Εφόσον έχεις αφήσει κενούς τους αντίστοιχους χαρακτήρες συμβαίνει το παραπάνω φαινόμενο!
Λύνεται το πρόβλημα, αλλά ... φεύγουν αλλού για αλλού τα πλήκτρα αντιστοίχησης των συμβόλων.
ΛΥΣΗ 2η) Προσθέτω τους χαρακτήρες που λείπουν. Κουραστικό (δεν ξέρω καλά τα σύγχρονα Unicode προγράμματα...)
οπότε το αναδυόμενο μενού γραμματοσειρών διαβάζει μόνο το όνομα της γραμματοσειράς και δεν αναζητά τους αντίστοιχους χαρακτήρες (και είναι και ταχύτερο το Word...).
Προσωπικα εχω Windows 7 και Office 2010 .Kατεβαζοντας την γραμματοσειρα και κανοντας κλικ εμφανιζεται μεσω των Windows και πατοντας εγκατασταση (Install) γινεται εγκατασταση στα Windows. To θεμα ειναι πως θα εμφανιζονται σε κουτακια στο Mathtype. Aνοιγοντας το Mathtype και απο το μενου Edit (Eπεξεργασια) παταω το Insert Symbol. Στην καρτελα που βγαινει επιλεγω την γραματοσειρα MyMathSymbols και πατωντας τα συμβολα τα διαθεσιμα τα εισαγω στην οθονη του Mathtype. Mετα τα επιλεγω ενα ενα και τα κανω dragndrop στα αδεια κουτακια πανω απο την οθονη. Ετσι το τελικο αποτελσμα φαινεται στην εικονα και τα συμβολα διαθεσιμα αμεσα στην ταμπελα 8.
(Θανάση ευχαριστούμε για την καλλιτεχνία)
(Θανάση ευχαριστούμε για την καλλιτεχνία)
- Συνημμένα
-
- mn.png (8.59 KiB) Προβλήθηκε 9058 φορές
-
Θανάσης Νικολόπουλος
Μάλιστα...Γιώργος Ρίζος έγραψε:Θανάση, η γραμματοσειρά εμφανίζεται με κενά στο Word 2007 και στο 2003 για τον εξής απλό λόγο: Όταν έχουμε ενεργοποιήσει την εντολή:
Μιας και είμαστε σε περίοδο βαθμών και ελέγχων στο σχολείο, δεν μπορώ να ασχοληθώ άμεσα αλλά υπόσχομαι σύντομα θα το διορθώσω, απλά θα προσθέσω τα απαραίτητα γράμματα για να φαίνεται το όνομα της γραμματοσειράς...
Σύντομα ελπίζω θα επιστρέψω εδώ με την ανανεωμένη έκδοση που θα περιέχει και τη διόρθωση αυτή... Σκέφτομαι μάλιστα ότι ίσως θα ήταν καλή ιδέα στη θέση των γραμμάτων που θα έπρεπε, να βάλω τα σύμβολά μας, οπότε το όνομα που θα εμφανίζεται θα είναι μεν ακατανόητο λεκτικά αλλά απολύτως περιγραφικό οπτικά!!!! Θα το σκεφτώ
Νικολόπουλος Αθανάσιος
Την περιμένω
, σε ευχαριστώ προκαταβολικά
Ποτε δεν κάνω λάθος! Μια φορά νομιζα πως είχα κάνει, αλλά τελικά έκανα λάθος!
-
Θανάσης Νικολόπουλος
Δεν σας άργησα πολύ...
Λοιπόν το συνημμένο αρχείο έχει την νέα έκδοση του font, όπου η βασική διαφορά είναι ότι έχει αλλάξει το όνομά του σε MathSymbols και ότι επιτέλους στο Word 2007 η προεπισκόπησή του στη λίστα εμφανίζεται σωστά...
Για την ακρίβεια στο zip θα βρείτε δύο εκδόσεις του αρχείου:
1) Για όσους (όπως εγώ) θέλουν να βλέπουν στην προεπισκόπηση τα σύμβολα, το MathSymbols κάνει αυτή τη δουλειά ακριβώς. Αλφαβητικά εμφανίζεται εκεί που το όνομά του προβλέπει αλλά στη λίστα αντί για το όνομά του βλέπετε τα σύμβολα των συνόλων και τα βέλη.
2) Για όσους πάλι θέλουν να βλέπουν το όνομα της γραμματοσειράς, το αρχείο MathSymbols2 είναι το αρχείο τους, περιέχει τα γνωστά σύμβολα στις γνωστές θέσεις, αλλά επιπλέον φρόντισα να προσθέσω μερικά γράμματα ώστε να εμφανίζεται σωστά και το όνομα στη λίστα!!! Μάλιστα και αυτά τα γράμματα είναι κατασκευασμένα στο ίδιο στυλ με την διπλή γραμμή όπως και τα γράμματα των συνόλων μας, έτσι ώστε οπτικά να παραπέμπει στο ζητούμενο...
Προσωπικά παρά την προτίμηση στο πρώτο εγκατέστηκα και τα δύο
,έτσι γιατί δεν ήθελα να αδικήσω κάποιο...
Για όποια σχόλια και διορθώσεις προτείνετε, εδώ είμαστε.
Enjoy!!!
Θανάσης
Λοιπόν το συνημμένο αρχείο έχει την νέα έκδοση του font, όπου η βασική διαφορά είναι ότι έχει αλλάξει το όνομά του σε MathSymbols και ότι επιτέλους στο Word 2007 η προεπισκόπησή του στη λίστα εμφανίζεται σωστά...
Για την ακρίβεια στο zip θα βρείτε δύο εκδόσεις του αρχείου:
1) Για όσους (όπως εγώ) θέλουν να βλέπουν στην προεπισκόπηση τα σύμβολα, το MathSymbols κάνει αυτή τη δουλειά ακριβώς. Αλφαβητικά εμφανίζεται εκεί που το όνομά του προβλέπει αλλά στη λίστα αντί για το όνομά του βλέπετε τα σύμβολα των συνόλων και τα βέλη.
2) Για όσους πάλι θέλουν να βλέπουν το όνομα της γραμματοσειράς, το αρχείο MathSymbols2 είναι το αρχείο τους, περιέχει τα γνωστά σύμβολα στις γνωστές θέσεις, αλλά επιπλέον φρόντισα να προσθέσω μερικά γράμματα ώστε να εμφανίζεται σωστά και το όνομα στη λίστα!!! Μάλιστα και αυτά τα γράμματα είναι κατασκευασμένα στο ίδιο στυλ με την διπλή γραμμή όπως και τα γράμματα των συνόλων μας, έτσι ώστε οπτικά να παραπέμπει στο ζητούμενο...
Προσωπικά παρά την προτίμηση στο πρώτο εγκατέστηκα και τα δύο
Για όποια σχόλια και διορθώσεις προτείνετε, εδώ είμαστε.
Enjoy!!!
Θανάσης
- Συνημμένα
-
- MathFonts.zip
- (15.17 KiB) Μεταφορτώθηκε 439 φορές
Νικολόπουλος Αθανάσιος
-
Θανάσης Νικολόπουλος
...και ξέρω ότι θα με πείτε υπερβολικό, αλλά είμαι λίγο τελειομανής και στις λεπτομέρειες...
Μιας και ένα βασικό πρόβλημα είναι το να εντοπίσει κανείς τη γραμματοσειρά του μέσα στη λίστα, και αυτό είναι πρόβλημα όταν η λίστα αυτή είναι μεγάλη...
...μόλις έφτιαξα και ένα ακόμα αρχείο της γραμματοσειράς μας με πειραγμένο το όνομά του ώστε να εμφανίζεται στο τέλος της λίστας των γραμματοσειρών!
Με όνομα ZZZ Math Symbols, δεν υπάρχει περίπτωση να πάει πιο κάτω
Μπορείτε κάλλιστα να το εγκαταστήσετε άν βαριέστε να ψάχνετε... Απλά θα πηγαίνετε στο τέλος της λίστας και θα σας περιμένει εκεί...
αυτά...
Μιας και ένα βασικό πρόβλημα είναι το να εντοπίσει κανείς τη γραμματοσειρά του μέσα στη λίστα, και αυτό είναι πρόβλημα όταν η λίστα αυτή είναι μεγάλη...
...μόλις έφτιαξα και ένα ακόμα αρχείο της γραμματοσειράς μας με πειραγμένο το όνομά του ώστε να εμφανίζεται στο τέλος της λίστας των γραμματοσειρών!
Με όνομα ZZZ Math Symbols, δεν υπάρχει περίπτωση να πάει πιο κάτω
Μπορείτε κάλλιστα να το εγκαταστήσετε άν βαριέστε να ψάχνετε... Απλά θα πηγαίνετε στο τέλος της λίστας και θα σας περιμένει εκεί...
αυτά...
- Συνημμένα
-
- ZZZ Math Symbols.zip
- (7.03 KiB) Μεταφορτώθηκε 539 φορές
Νικολόπουλος Αθανάσιος
-
Δημήτρης Μοσχόπουλος
- Επικοινωνία:
Δεν έχω λόγια να σ' ευχαριστήσω !!Θανάσης Νικολόπουλος έγραψε:Ξέρω ότι έρχομαι δεύτερος αλλά και εγώ έχω κάνει μία ανάλογη εργασία...
Εξαιρετική δουλειά, μπράβο, μπράβο, μπράβο !!!!
-
Dimitris Doudis
Πολλά μπράβο και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον καλλιτέχνη για την όρεξη, την τελειομανία του και τον χρόνο που αφιέρωσε!!!
Όσο υπάρχουν άνθρωποι που μοιράζονται τον κόπο τους με την κοινότητα τόσο θα γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι (και ίσως μαθηματικοί)

Όσο υπάρχουν άνθρωποι που μοιράζονται τον κόπο τους με την κοινότητα τόσο θα γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι (και ίσως μαθηματικοί)
-
Θανάσης Νικολόπουλος
Ήταν αρκετός ο χρόνος που χρειάστηκε αλλά χαλάλι... Και ελπίζω πως η "καλλιτεχνία" είναι παραπάνω από επαρκής για τις ανάγκες μας...Dimitris Doudis έγραψε:Πολλά μπράβο και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον καλλιτέχνη για την όρεξη, την τελειομανία του και τον χρόνο που αφιέρωσε!!!
Όσο για το μοίρασμα, σε αυτόν τον ιστότοπο το μοίρασμα προσωπικών εργασιών, κόπου αλλά και οτιδήποτε άλλου μπορεί να συνεισφέρει σε όλους μας είναι ευχάριστα συνηθισμένη πρακτική που εύχομαι όλοι να συνεχίσουμε να ακολουθούμε και στο μέλλον. Και φυσικά σχόλια σαν το παραπάνω είναι πάντα ευχαρίστως δεκτά, έτσι σαν μία μικρή ανταμοιβή για την ανταπόκριση που έχουν οι προσφορές μας.
Καλά ...γραψίματα
Νικολόπουλος Αθανάσιος
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης