ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ---------------->Bulletin
Συντονιστές: cretanman, Demetres, polysot, socrates, silouan, rek2
- S.E.Louridas
- Επικοινωνία:
ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ---------------->Bulletin
Εστω ότι έχουμε δύο τεμνόμενα επίπεδα (Π) και (Ρ) με τομή ευθεία (ε).
Θεωρούμε σημείο Α που ανήκει στο επίπεδο (Π) και δέν ανήκει στην (ε) και σημείο Β πού να ανήκει στο επίπεδο (Ρ) και όχι στην (ε).Αν d(Μ)=ΜΑ-ΜΒ,να εξεταστεί αν η d(M) έχει
maximum ή αν δεν έχει maximum ,έχει supremum,οταν M κινούμενο σημείο στην ευθεία-τομή (ε).
S.E.Louridas
Θεωρούμε σημείο Α που ανήκει στο επίπεδο (Π) και δέν ανήκει στην (ε) και σημείο Β πού να ανήκει στο επίπεδο (Ρ) και όχι στην (ε).Αν d(Μ)=ΜΑ-ΜΒ,να εξεταστεί αν η d(M) έχει
maximum ή αν δεν έχει maximum ,έχει supremum,οταν M κινούμενο σημείο στην ευθεία-τομή (ε).
S.E.Louridas
S.E.Louridas
1.Μιλώ, μόνο όταν έχω να πώ κάτι καλύτερο από την σιωπή (Πυθαγόρας).
2.Οι αξίες αντανακλώνται, Δεν επιβάλλονται.
3.Είναι Κορυφαία η κάθε στιγμή επίλυσης ενός Μαθηματικού προβλήματος.
- Σεραφείμ
- Επιμελητής
Re: ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ
Πολύ όμορφο!
- Συνημμένα
-
- Louridas.jpg (78.35 KiB) Προβλήθηκε 1329 φορές
Σεραφείμ Τσιπέλης
- S.E.Louridas
- Επικοινωνία:
Φίλε και συνάδελφε Σεραφείμ σε ευχαριστώ πού ασχολήθηκες μέ το θέμα δίνοντάς του καταπληκτική λύση που δείχνει ξεκάθαρα ότι
η Γεωμετρία παράγει καί τέχνη.Αρκεί κάποιος να παρατηρήσει την σχηματική ΣΟΥ αναπαράσταση.
S.E.Louridas
η Γεωμετρία παράγει καί τέχνη.Αρκεί κάποιος να παρατηρήσει την σχηματική ΣΟΥ αναπαράσταση.
S.E.Louridas
S.E.Louridas
- S.E.Louridas
- Επικοινωνία:
Σχόλιο
-------
Με την διαπραγμάτευση του θέματος ‘Έστω σε επίπεδο ευθεία (ε) και σημεία Β ,Γ τέτοια ώστε
Αν Μ σημείο κινούμενο επί της (ε) τότε η
βαίνει αυξανόμενη χωρίς να έχει maximum’ έχουν ασχοληθεί Μαθηματικοί όπως ο μεγάλος Σπύρος Κανέλλος. Προσωπικά έχω διαπραγματευθεί το θέμα,υπολογίζοντας το suprerum που είναι το ΓΒ (ΕΔΩ -ΔΕΝ- ΖΗΤΟΥΣΑΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ SUPREMUM) στο άρθρο ‘Η αναζήτηση μέγιστου και ελάχιστου στη Γεωμετρία’ (οπου υπάρχει και η διαπραγμάτευση του Σπύρου του Κανέλλου)που έχω την τιμή να συνυπογράφω με τον Άριστο συνάδελφο ,Καθηγητή του Βαρβακείου Λυκείου και συγγραφέα Γιώργο Τασσόπουλο (ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Β΄-τεύχος71-Μάρτιος 2009-σελ.67).Τώρα έχουμε και την διαπραγμάτευση του Σεραφείμ που είδαμε εδώ στο forum μας.Το πρόβλημα αυτό ήταν και η βάση του προβλήματος που είδαμε στο mathematica.
S.E.Louridas
-------
Με την διαπραγμάτευση του θέματος ‘Έστω σε επίπεδο ευθεία (ε) και σημεία Β ,Γ τέτοια ώστε
Αν Μ σημείο κινούμενο επί της (ε) τότε η
βαίνει αυξανόμενη χωρίς να έχει maximum’ έχουν ασχοληθεί Μαθηματικοί όπως ο μεγάλος Σπύρος Κανέλλος. Προσωπικά έχω διαπραγματευθεί το θέμα,υπολογίζοντας το suprerum που είναι το ΓΒ (ΕΔΩ -ΔΕΝ- ΖΗΤΟΥΣΑΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ SUPREMUM) στο άρθρο ‘Η αναζήτηση μέγιστου και ελάχιστου στη Γεωμετρία’ (οπου υπάρχει και η διαπραγμάτευση του Σπύρου του Κανέλλου)που έχω την τιμή να συνυπογράφω με τον Άριστο συνάδελφο ,Καθηγητή του Βαρβακείου Λυκείου και συγγραφέα Γιώργο Τασσόπουλο (ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Β΄-τεύχος71-Μάρτιος 2009-σελ.67).Τώρα έχουμε και την διαπραγμάτευση του Σεραφείμ που είδαμε εδώ στο forum μας.Το πρόβλημα αυτό ήταν και η βάση του προβλήματος που είδαμε στο mathematica. S.E.Louridas
S.E.Louridas
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες