Θέματα JBMO Βοσνία -2009

Συντονιστές: cretanman, Demetres, polysot, socrates, silouan

Άβαταρ μέλους
R BORIS
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Re: Θέματα JBMO Βοσνία -2009

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από R BORIS » Τετ Ιούλ 08, 2009 7:25 am

Νίκο εκτός του ότι γενικά συμφωνώ με αυτά που έγραψες θεωρώ υποχρέωσή μου να σε ευχαριστήσω και να τονίσω πόσο πολύτιμη είναι η συμβολή σου στα κοινά δρώμενα και ιδίως στο mathematica.gr

Καλημέρα σε όλους

Άβαταρ μέλους
chris_gatos
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από chris_gatos » Τετ Ιούλ 08, 2009 7:34 am

Χτές το βράδυ, γυρνώντας απο έξοδο, διάβασα με προσοχή αυτά που έγραψε ο Νίκος. Ήθελα να απαντήσω, μα δίστασα
περιμένοντας, τον αντίλογο. Μιας και το ξεκίνησε ο Ροδόλφος, να πω κι εγω πως συμφωνώ κι επαυξάνω. Νίκο, απλά ευχαριστούμε στο μέγιστο , για όλα εδώ μέσα.
Καλημέρα σε όλους κι απο εμένα!

Χρήστος Κυριαζής
d4rk_sun

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από d4rk_sun » Τετ Ιούλ 08, 2009 11:24 am

Καλημέρα.

Όλα κύλισαν ρολόι. Θα απαντήσω, ίσως όχι όπως αναμένετε, ακριβώς γιατί κάθε τι που έγραφα εδώ μέσα είχε και άλλο λόγο ύπαρξης. Λοιπόν :

Η Υπηρεσία με υποχρεώνει να τηρώ ανωνυμία, γεγονός που με αναγκάζει (όχι, δεν μου δίνει την ευκαιρία) να επικαλεστώ απλώς την ιδιότητά μου και να τηρήσω ως οφείλω το ανώνυμο σε μια δημόσια συζήτηση. Παρόλα αυτά, από περιέργεια και τάση για πειραματισμό, αποφάσισα εκτός από τα υποχρεωτικά και προβλεπόμενα, να γράψω και δύο ιδιότητες αναμένοντας, ίσως, κάποια (διασκεδαστικά) σχόλια, όπως και έγινε καθώς αν παρατηρήσει κανείς, από τη στιγμή που πρωτοέγραψα και μετά, το θέμα μεταστράφηκε σχεδόν πλήρως και έφυγε από τους Μαθηματικούς διαγωνισμούς, οι οποίοι είναι και το κύριο αντικείμενο συνομιλίας κατά τα άλλα. Το ότι λοιπόν μια γραμμή (η οποία δεν έγραφε ότι σκότωσα κάποιον) προκάλεσε σελίδες ολόκληρες (από φιλολογικής απόψεως το κείμενο του κ. Μαυρογιάννη με ενθουσίασε, όπως και η έξυπνη χρήση φράσεων μου μέσα σε αυτό, δυστυχώς όμως ήταν κενό περιεχομένου, αποδεικνύοντας μου όντως, ότι η όποια νοημοσύνη μπορεί ενίοτε να αναλωθεί στο κενό), με παραπομπές δεξιά και αριστερά και επιχειρήματα (;) πάνω σε τεντωμένο σκοινί, με διασκέδασε αφάνταστα, με στεναχώρησε όμως, για τους ακόλουθους λόγους :

1)Αν ο στόχος ήταν προσωπική επίθεση, δυστυχώς δεν πετύχατε, όταν μπήκα στην εν λόγω οργάνωση ήμουν 14 χρονών, οπότε όπως αντιλαμβάνεστε τα χρόνια αλλά και η ζωή μου έδωσαν τόσες χαρές, ώστε να μην κρέμομαι από έναν προσόν.
Σεβαστές οι απόψεις σας (δηλαδή τα αποσπάσματα από τα γραφόμενα διαφόρων) ,ωστόσο προτιμώ να μείνω πιστός στους τόμους νευρολογίας, ψυχιατρικής, ψυχονευρολογίας και νευροβιολογίας που αποτελούν το εφόδιο όλων των ειδικευόμενων και ειδικευμένων ιατρών. Οπότε, χωρίς να θέλω να σας μιμηθώ αλλά επειδή μου άρεσε αυτό το στυλ, και επειδή εμείς είμαστε νευρολόγοι και όχι μαθηματικοί,
nsmavrogiannis έγραψε: Να χαρείτε μη μας λέτε τι να κάνουμε και πως.
Τομέας μας είναι, κάτι θα ξέρουμε καλύτερα.
2)Το ότι ισχυρά εκπαιδευτικά συστήματα με ακόμα πιο ισχυρά και λαμπρά ακαδημαϊκά ιδρύματα, όπως της Αμερικής, της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Αυστρίας κ.ά. , προωθούν με τεστ νοημοσύνης παιδιά σε μεγαλύτερες τάξεις, στα πανεπιστημιακά ιδρύματα και έχουν δρέψει επιστημονικούς καρπούς από αυτό, σας λέει κάτι; Κάποτε ο Χάρυ Κλυνν είχε πει το περίφημο(και ίσως το μοναδικό) : "Αθάνατο Ελληνικό ρουσφέτι". Αυτό θα πάει στην επιλογή των ομάδων. Για τα δικά μας εδώ θα προσθέσω τη μιζέρια, το λαϊκισμό και το κόμπλεξ. Εύγε σας, ω εκπαιδευτικοί.

Κ. Μαυρογιάννη, το ότι γίνομαι δηκτικός σε ορισμένα σημεία, δε σημαίνει ότι θεωρώ a priori την ευγένεια κανενός, ούτε ότι γίνομαι αγενής. Ταυτόχρονα, τολμώ να λαμβάνω το βήμα σε τομείς στους οποίους δεν γίνεται να μιλώ ex cathedra, όπως εσείς.

Υπεραρκετά αναλωθήκαμε σε αυτό.
Συνοψίζω, για άλλη μια φορά, τα βασικά και ουσιαστικά σημεία που χρήζουν προσοχής:
1)Μαθηματικοί διαγωνισμοί. Ανέφερα σε προηγούμενα κείμενα δυσάρεστα περιστατικά και εξέφρασα την πεποίθηση ότι δεν γίνεται σωστά η επιλογή, παραθέτοντας και κάποιες γενικές προτάσεις. Την άποψη μου μπορείτε να την αμφισβητήσετε, όχι όμως και τα αποτελέσματα. (Η Κύπρος των 500000, πάνω από την Ελλάδα, και πραγματικά συγχαρητήρια στους Κύπριους).
2)Αν πλέον θεωρείτε ότι όλα κυλούν ρολόι ή ότι δεν πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές, θα ακολουθήσω τον κ. Κυριακόπουλο και θα σας εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Θα ήθελα να συγχαρώ τους δημιουργούς της σελίδας για την εξαίρετη δουλειά που έχουν, την ποικιλία θεμάτων και την ανάδειξη της υψηλής ποιότητας των Μαθηματικών.

Αυτό που γνωρίζω, απλά γιατί έτσι είναι η φύση, είναι πως όλοι κατά βάθος αναγνωρίζουν το σωστό και το λάθος. Υπάρχουν οι ρομαντικοί οι οποίοι αρνούνται να δεχθούν τη σήψη ως έχει, παρόλο που την αναγνωρίζουν. Υπάρχουν όμως και οι θέσει αμυνόμενοι - τακτοποιημένοι, οι οποίοι για λόγους ίδιων συμφερόντων ανακυκλώνονται σε μια άνευ προηγουμένου οπισθοδρομική εσωστρέφεια. Έθεσα σαφώς τις απόψεις μου, άκουσα απόψεις, σκέφτηκα, γέλασα και έχασα λίγο χρόνο από την συνηθισμένη ημερήσια διάταξη, αλλά ήμουν εδώ γιατί αγαπώ τα μαθηματικά και με λυπεί που μαθηματικοί, αναλώθηκαν σε επιθέσεις-αντιδράσεις και όχι σε Ιδέες για τη βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης. Θεωρώ πως έκλεισε ο κύκλος μου και αποχωρώ από το φόρουμ, οπότε μπορούν πλέον αρκετοί από εδώ να προβούν σε δηλώσεις σχετικά με το τι έχει (;) και τι δεν έχει (;) νόημα στη ζωή, αυτοεπιβεβαιώνοντας τις υπάρξεις τους.

Σας ευχαριστώ για όλα και να 'στε όλοι καλά.
Με αγάπη προς την επιστήμη σας,

Α.Σ.

Υ.Γ. Αν κάποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί μου, ας στείλει ένα προσωπικό μήνυμα ώστε να το δω, καθώς θα απέχω από την εδώ δημόσια συζήτηση.

Άβαταρ μέλους
mathxl
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mathxl » Τετ Ιούλ 08, 2009 12:33 pm

d4rk_sun έγραψε:Καλημέρα.
Θεωρώ πως έκλεισε ο κύκλος μου και αποχωρώ από το φόρουμ, οπότε μπορούν πλέον αρκετοί από εδώ να προβούν σε δηλώσεις σχετικά με το τι έχει (;) και τι δεν έχει (;) νόημα στη ζωή, αυτοεπιβεβαιώνοντας τις υπάρξεις τους.

Σας ευχαριστώ για όλα και να 'στε όλοι καλά.
Με αγάπη προς την επιστήμη σας,

Α.Σ.
Kαλημέρα
Κύριε Α.Σ. , με στεναχώρησαν τα "μπλε". Ναστε σίγουρος ότι εδώ μέσα σχεδόν όλοι έχουν διαφωνήσει με όλους ;)
Αν αποχωρήσετε από το foroum, τότε γίνεται πιο φτωχό.
Είμαι άσχετος από διαγωνισμούς, ωστόσο βρήκα ενδιαφέρον τον παραπάνω διάλογο τον οποίο βοηθήσατε να πραγματοποιηθεί. Καλό είναι να έχουν βήμα και απόψεις - προβληματισμοί ανθρώπων που αγαπάνε τα μαθηματικά αλλά δεν είναι μαθηματικοί. 8-)

Και ένα ανέκδοτο :mrgreen:
AN Ο ΝΩΕ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ...

Ο Κύριος φανερώθηκε στον Νώε και του είπε: Σε ένα χρόνο θα ρίξω βροχή και θα σκεπάσω ολόκληρη τη Γη με νερό και θα καταστρέψω τα πάντα. Αλλά θέλω εσύ να σώσεις τους δίκαιους και ευσεβείς ανθρώπους και δύο ζώα από κάθε είδος που υπάρχει στη Γη. Σε προστάζω να χτίσεις μία Κιβωτό.

Και ο Θεός παραδίδει στον Νώε τα σχέδια για την Κιβωτό. Με φόβο Κυρίου ο Νώε παίρνει τα σχέδια και συμφωνεί να φτιάξει την Κιβωτό. Θυμήσου, είπε ο Κύριος, Πρέπει να έχεις τελειώσει την Κιβωτό και να έχεις μαζέψει όλα τα ζώα σε ένα χρόνο.

Ένα χρόνο αργότερα, αρχίζει να σχηματίζεται μια καταιγίδα και όλες οι θάλασσες της Γης έχουν φουρτούνα. Ο Θεός κοιτάει τι γίνεται και βλέπει τον Νώε να κάθεται στην αυλή του και να κλαίει.

Νώε! Ανακράζει, Που είναι η Κιβωτός;

Συγχώρεσε με Κύριε, παρακαλά ο Νώε, έκανα ό,τι μπορούσα αλλά αντιμετώπισα μεγάλα προβλήματα. Πρώτα-πρώτα έπρεπε να πάρω άδεια για την κατασκευή και τα σχέδια που μου έδωσες δε συμφωνούσαν με τον ισχύοντα κανονισμό. Χρειάστηκε να προσλάβω ναυπηγό και να ξαναγίνουν τα σχέδια από την αρχή.

Μετά βρέθηκα σε διαμάχη με το Λιμενικό για το αν χρειαζόταν η Κιβωτός σύστημα πυρασφάλειας, βάρκες και σωσίβια.

Μετά μου έκανε καταγγελία ο γείτονας μου, γιατί παραβίαζα λέει τα όρια δόμησης χτίζοντας την Κιβωτό στην αυλή μου, και έτσι χρειάστηκα άδεια και από την Πολεοδομία.

Είχα πρόβλημα και να βρω ξύλα για την Κιβωτό γιατί υπήρχε απαγόρευση υλοτόμησης για την προστασία της Πιτσιλωτής Κουκουβάγιας. Τελικά κατάφερα να πείσω την Υπηρεσία Προστασίας Δασών πως χρειαζόμουν το ξύλο για να σώσω τις κουκουβάγιες.

Αλλά όμως ο Οργανισμός Προστασίας Ζώων δεν με άφηνε να πιάσω κουκουβάγιες. Και έτσι δεν έχουμε κουκουβάγιες.

Μετά οι ξυλουργοί κατέβηκαν σε απεργία, αλλά κατάφερα να έρθω σε συμφωνία με το σύλλογο τους. Τώρα έχω 16 ξυλουργούς να δουλεύουν στην Κιβωτό, αλλά δεν έχω κουκουβάγιες.

Όταν άρχισα να μαζεύω τα υπόλοιπα ζώα, μου έκανε μήνυση μία ομάδα ακτιβιστών, γιατί θα έπαιρνα μόνο δύο από κάθε είδος.

Όταν ξεμπέρδεψα με αυτή τη μήνυση με ενημέρωσαν από το ΥΠΕΧΩΔΕ ότι δεν γινόταν να συνεχιστούν οι εργασίες αν δεν κάνω δήλωση για την επίδραση στο περιβάλλον του σχεδιαζόμενου κατακλυσμού. Δεν τους αρέσει η ιδέα ότι δεν έχουν αρμοδιότητα στις αποφάσεις του Δημιουργού του Σύμπαντος.

Μετά οι τοπογράφοι τους Στρατού απαίτησαν χάρτη της προτεινόμενης ροής των υδάτων του κατακλυσμού. Εγώ τους έστειλα μία υδρόγειο.

Αυτές τις μέρες προσπαθώ να λύσω ένα ζήτημα με την Επιτροπή Ισότητας, που λένε ότι κάνω διακρίσεις επειδή δεν θα πάρω ανθρώπους που δεν πιστεύουν σε Εσένα, Κύριε..

Μου έστειλαν και αυτή την ειδοποίηση με δικαστικό επιμελητή ότι οφείλω φόρο και πρόστιμο γιατί δεν δήλωσα την Κιβωτό ως σκάφος αναψυχής.

Τώρα η εφορία έχει παγώσει τις καταθέσεις μου γιατί πιστεύουν ότι φτιάχνω την Κιβωτό για να φύγω από την χώρα για να μην πληρώσω φόρους.

Και ακόμη δεν έχει αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας αν ο Κατακλυσμός είναι αντισυνταγματικός, αφού πρόκειται για θρησκευτική πράξη.

Πραγματικά, δεν υπάρχει περίπτωση να τελειώσω για τουλάχιστον 5 - 6 χρόνια.

Και τότε άρχισε να καθαρίζει ο ουρανός, να λάμπει ο ήλιος και να ηρεμούν οι θάλασσες. Το ουράνιο τόξο στόλισε τον ορίζοντα.
Ο Νώε κοίταξε τον Θεό με ελπίδα..
Κύριε, αυτό σημαίνει ότι δεν θα τα καταστρέψεις όλα;;;

Και απάντησε ο Θεός,

Μπα, δε βαριέσαι. Ας το κάνει το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Ποτε δεν κάνω λάθος! Μια φορά νομιζα πως είχα κάνει, αλλά τελικά έκανα λάθος!
Απ' τα τσακάλια δεν γλυτώνεις μ' ευχές η παρακάλια. Κ. Βάρναλης
Aπέναντι στις αξίες σου να είσαι ανυποχώρητος

Ενεργό μέλος από 23-12-2008 ως και 17-8-2014 (δεν θα απαντήσω σε πμ)
smypmopd

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από smypmopd » Τετ Ιούλ 08, 2009 11:41 pm

Για τα δικά μας εδώ θα προσθέσω τη μιζέρια, το λαϊκισμό και το κόμπλεξ. Εύγε σας, ω εκπαιδευτικοί.
πλέον αρκετοί από εδώ να προβούν σε δηλώσεις σχετικά με το τι έχει (;) και τι δεν έχει (;) νόημα στη ζωή, αυτοεπιβεβαιώνοντας τις υπάρξεις τους.
Ελπίζω να αυτοεπιβεβαιώσατε την ύπαρξή σας.
:lol:
άντε να πάμε παρακάτω
(θέλω να προσθέσω για να μην παρεξηγηθώ, οτι, ναι, σε μερικά απο αυτά που λέτε συμφωνώ , αλλά αυτά τα οποία κατηγορείται τους άλλους , τα βλέπω σε σας. Επίσης, δεν χρησιμοποιήσατε και τον καλύτερο τρόπο, να πείτε πράγματα τα οποία δεν είναι καν πρωτότυπα. Κατατέθηκε η άποψη, δεν είναι κακό αυτό, θα μπορούσε να είχε γίνει με έναν καλύτερο τρόπο κατα τη γνώμη μου.)

zorba_the_freak

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zorba_the_freak » Πέμ Ιούλ 09, 2009 6:58 am

Καμμία απάντηση δεν δώθηκε, στα λεγόμενα του d4rd_sun, σε ότι αφορά τους διαγωνισμούς, τον τρόπο επιλογής της ομάδας, και στο τι φταίει που χώρες με λιγότερο πληθυσμό από εμάς, πάνε πολύ καλύτερα στους διεθνείς διαγωνισμούς. Αυτό είναι το θέμα.

k-ser
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από k-ser » Πέμ Ιούλ 09, 2009 11:32 am

Δεν ήθελα να παρέμβω στη συζήτηση αλλά μ' "έφτιαξε" το ανέκδοτο του Βασίλη... Το αντέγραψα, το έβαλα στην "επιφάνεια εργασίας" και θα το διαβάζω κάθε φορά που έρχομαι αντιμέτωπος με το δαίμονα: "Το Ελληνικό Κράτος". Έτσι, θα είμαι οπλισμένος μ' ένα απαραίτητο όπλο: το γέλιο!
Ο ... δαίμονας δεν είναι δημιούργημα ενός κακού θεού.
Το κακό ελληνικό κράτος είναι δημιούργημα όλων μας.
Το κακό ελληνικό κράτος συντηρείται από όλους μας.
Θα συμφωνήσω με τον κ. Α.Σ.: "όλοι μας γνωρίζουμε το καλό και το κακό".
Δυστυχώς όμως,
είμαστε αναγκασμένοι - δεν επιλέγουμε: γυρίζουμε την πλάτη στο καλό.
Μετά,
γκρινιάζουμε, χάνουμε την πίστη μας στον φίλο μας, αναζητάμε τον υπεύθυνο για το κακό παντού εκτός από τη δική μας αδυναμία. Αυτή τη κρύψαμε βαθιά μέσα μας και μετά την αναζητάμε στον κακό πολιτικό, στην κακή διοίκηση, στην κακή εκπαίδευση, στον κακό συνομιλητή μας.
Φτιάχνουμε έναν κύκλο, κλείνουμε μέσα του τις ιδέες μας για το καλό, κλείνουμε μέσα του τον εαυτό μας, πιστεύουμε ότι αφήσαμε το κακό έξω από τον κύκλο - δεν θέλουμε να μας αγγίζει και πορευόμαστε: μοναχικοί ιππότες!
Μαζί μας - έξω από τον κύκλο μας αλλά μαζί μας - πορεύεται και το κακό.
Τι προτείνω;
Κάτι απλό: Ας οπλιστούμε με το γέλιο, ας δεχτούμε μ' αυτό τις αδυναμίες μας - τις δικές μας αδυναμίες κι ας αναζητήσουμε τρόπους να τις ξεπεράσουμε.
Το να γκρινιάζουμε μ' όλους και μ' όλα, το να κλεινόμαστε στον κύκλο μας είναι μια αδυναμία μας. Ας τη δεχτούμε, ας την κοροϊδέψουμε κι ας προσπαθήσουμε να την ξεπεράσουμε!

Να περνάτε καλά.

Κώστας Σερίφης
Άβαταρ μέλους
Α.Κυριακόπουλος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Α.Κυριακόπουλος » Πέμ Ιούλ 09, 2009 1:25 pm

Αγαπητέ φίλε Νίκο Μαυργιάννη.
1) Εσύ, όπως και αρκετοί άλλοι συνάδελφοι που λέτε τη γνώμη σας (αμέσως ή εμμέσως) για το θέμα που συζητάμε εδώ ( όπως για παράδειγμα οι φίλοι μας: Βασίλης Καλαμάτας, Χρήστος Κυριαζής κτλ.) ,αν θυμάμαι καλά, έχετε δηλώσει σε μηνύματά σας ότι δεν γνωρίζετε πρόσωπα και πράγματα σχετικά με την Ε.Μ.Ε. και τους διαγωνισμούς. Γεννάται λοιπόν το ερώτημα: « Είναι σωστό και λογικό να διατυπώνετε την γνώμη σας και μάλιστα δημόσια για κάτι που ,όπως λέτε οι ίδιοι , δεν γνωρίζετε;». Δεν πάει στο μυαλό σας ότι τα πράγματα μπορεί να μην είναι, όπως τα φαντάζεστε; Ο Γιατρός(Α.Σ.-d4rk_sum) θα είχε δίκιο να πει ότι σαν μαθηματικοί θα έπρεπε να λαμβάνουμε υπόψη μας όλες τις δυνατές περιπτώσεις.
2) Ακούτε «Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία» και φαντάζεστε, όπως όλος ο κόσμος που δεν ξέρει, ότι εκεί είναι η αφρόκρεμα των μαθηματικών και όλα δουλεύουν ρολόι και αξιοκρατικά. Μακάρι να ήταν έτσι!!! Εγώ είμαι ο πρώτος που θα το ήθελε. Για το σκοπό αυτό αγωνίζομαι από τότε που πήγα εκεί ( για την ακρίβεια με καλέσανε) το 1999 ( έτος σύνταξής μου). Δεν πήγα εκεί για να γίνω γνωστός (δεν μου χρειαζόταν πλέον), ούτε για να χρησιμοποιήσω την εταιρεία ως εφαλτήριο για να ανέβω τα σκαλιά της ιεραρχίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ούτε για να γίνω Πανεπιστημιακός Δάσκαλος(στην άλλη ζωή δεν υπάρχουν τέτοιες θέσεις). Πήγα εκεί για να βοηθήσω, με τις πενιχρές μου δυνάμεις, στην αναμόρφωση του περιοδικού Ευκλείδης Β΄ και επίσης να βοηθήσω την επιτροπή διαγωνισμών της εταιρείας. Όταν όμως διαπίστωσα ότι τα πράγματα εκεί δεν είναι όπως θα έπρεπε, παραιτήθηκα και παρέμεινα απλώς μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Ευκλείδης Β΄. Στενοχώρησα βέβαια μερικούς μαθητές μου και φίλους μου. Αλλά τη νοοτροπία την οποία έχω να λέω τα πράγματα με το όνομά τους, δεν μπορώ να την αλλάξω. Οι φίλοι μου το ξέρουν και μπορεί να τους στεναχωρώ ( όπως στεναχωριέμαι και εγώ όταν μου λένε τα στραβά μου) αλλά δεν με παρεξηγούν( ούτε και εγώ τους παρεξηγώ).
3) Δεν συμφωνώ με τον τρόπο με τον οποίον απάντησες στο φίλο μας το Γιατρό σχετικά με την E.M.E. και τους διαγωνισμούς. Όπως λέει, έχει πάρει μέρος σε διαγωνισμούς της εταιρείας και από αυτά που γράφει συμπεραίνω ότι … ξέρει πολλά!!! ( που εσείς, για το λόγο που είπαμε, δεν ξέρετε). Είμαι σε θέση να διακρίνω ότι αυτά που λέει είναι όλα αλήθεια, γιατί κάποτε ήμουνα και εγώ εκεί. Θα σου πω μόνο το εξής:
• Γνωρίζω περίπτωση μαθήτριας, που όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα σε κάποιο διαγωνισμό της εταιρείας, δεν ήταν στους επιτυχόντες. Αλλά σε λίγες ημέρες άλλαξαν τα αποτελέσματα και ήταν και αυτή στους επιτυχόντες. Θα μου πεις ότι μπορεί να έκαναν κάποιο λάθος και το διόρθωσαν. Δεκτό. Έλα όμως που επαναλήφθηκε ακριβώς το ίδιο, με την ίδια μαθήτρια, την επόμενη χρονιά και στον ίδιο διαγωνισμό; Πρέπει να είμαστε αφελείς για να πιστέψουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Το ανέφερα στο Δ.Σ. της Ε.Μ.Ε. Και τι έγινε; Τίποτα!!! Γνωρίζω και άλλα πολλά, τα οποία δεν θα αναφέρω εδώ, γιατί δεν έχω αποδείξεις.
4) Τα μαθηματικά δεν είναι ιδιοκτησία κανενός ( το έχω ξαναγράψει) και μαθηματικοί δεν είναι μόνο εκείνοι που έχουν πτυχίο μαθηματικών. Εξάλλου είναι τιμή μας που υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι δεν έχουν πτυχίο μαθηματικών και είναι εραστές των μαθηματικών και ασχολούνται με πάθος με τα μαθηματικά. Επιπλέον, αυτά που λέει ο γιατρός για τα μαθηματικά ( μην μπερδεύεις τους μαθηματικούς με τα μαθηματικά), όπως έγραψε και ο αγαπητός μου καθηγητής Μιχάλης Λάμπρου, είναι «ύμνος για τα μαθηματικά».
5) Δε συμφωνώ με αυτό που γράφεις στο Γιατρό: « Να χαρείτε μη μας λέτε τι να κάνουμε και πώς». Κάθε γνώμη και πρόταση από τέτοιους ανθρώπους πρέπει να προσεχθεί και να μελετηθεί. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο σε κανέναν τομέα. Δεν υπάρχει περίπτωση, εμείς «ντοπαρισμένοι» από τα μαθηματικά ( όπως λέει και ο αγαπητός μου Αλέξανδρος) μερικά πράγματα να μην τα κάνουμε σωστά; Γιατί να μην λαμβάνουμε υπόψη μας και τους «απέξω»; Πιθανόν να βλέπουν τα πράγματα πιο νηφάλια.
6) Επίσης δεν συμφωνώ με αυτό που γράφεις: « Τα μαθηματικά είναι σαν τα Λατινικά, την Ιστορία, τα Αρχαία» και παρακάτω: « Δεν χρειάζεται η ΄΄δωρεά΄΄ για να μάθεις μαθηματικά».
• Για το πρώτο θα διαφωνήσω κάθετα. Μόνο στα μαθηματικά υπάρχει αυστηρότητα συλλογισμών και βεβαιότητα συμπερασμάτων. Μόνο στα μαθηματικά υπάρχει η αυστηρή έννοια της απόδειξης. Όλοι μας έχουμε δει τη χαρά που έχει ένας μαθητής όταν κάνει στα μαθηματικά μια απόδειξη μόνος του. Αυτό συμβαίνει, γιατί αντίθετα απ' ό,τι γίνεται στα άλλα μαθήματα που διδάσκεται, στα μαθηματικά, όταν κάνει μια απόδειξη μόνος του, δεν αναπαράγει αποθηκευμένη γνώση, όπως συμβαίνει π.χ. στην Ιστορία, αλλά δημιουργεί κάτι μόνος του. Δημιουργεί μια σειρά συλλογισμών, με σαφήνεια και λογική αυστηρότητα, που τον οδηγούν σε αυτό που θέλει να αποδείξει. Και αυτό για έναν μαθητή, και όχι μόνο, είναι πράγματι σπουδαίο, γιατί σε μια απόδειξη πρέπει να ξέρει: Τι θα πει, πότε θα το πει και γιατί θα το πει. Αυτό δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο μάθημα. Δεν λέω ότι τα άλλα μαθήματα είναι άχρηστα. Αλλά μόνο με τα μαθηματικά τα παιδιά αποκτούν κριτική και συνθετική ικανότητα και σιγά- σιγά μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τα μαθηματικά, όχι μόνο ως γνώση, αλλά και ως μέθοδο σκέψης και πράξης στην καθημερινή του ζωή. Επίσης, τα μαθηματικά ασκούν τα παιδιά στο να διατυπώνουν σωστά ,με ακρίβεια και σαφήνεια, τις απόψεις τους και να είναι σε θέση να τις υποστηρίζουν με επιχειρήματα.
• Για το δεύτερο εξαρτάται τι μαθηματικά εννοείς. Αν εννοείς μαθηματικά για να κάνει κάποιος λογαριασμούς ή για να βγάλει κάποιος το Γυμνάσιο ή έστω το Λύκειο, ναι δεν χρειάζεται ΄΄δωρεά΄΄. Αν όμως εννοείς μαθηματικά που χρειάζονται στη θεωρία Μπράουν ή μαθηματικά που χρειάστηκαν για να πάμε στο φεγγάρι ή για να φτιάξουμε τους αξονικούς τομογράφους ( Αθανάσιος Φωκάς, Αεροναυπηγός, Μαθηματικός, Γιατρός, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών-Γκέλφαντ, Ρώσος μαθηματικός και βιολόγος) κτλ., θα έλεγα ότι χρειάζονται πολλές ΄΄δωρεές΄΄.
7) Για να φτιαχτεί το IQ συνεργάστηκαν Mαθηματικoί, Γιατροί, Ψυχολόγοι και δεν ξέρω ποιοι άλλοι. Άλλοι πιστεύουν στο IQ και άλλοι όχι. Εγώ πιστεύω ότι κάτι πρέπει να μετράει, χωρίς να είναι αξιόπιστο 100%. Πάντως, όχι κάτι σχετικό με τη γνώση ή την εκμάθηση των μαθηματικών. Ίσως να μετράει κάτι σχετικό με την ταχύτητα λήψεως αποφάσεων. Άλλο έξυπνος και άλλο ταχύς ή αργός. Ένας αργός μπορεί να είναι έξυπνος και να γίνει πολύ καλός μαθηματικός. Δεν χρειάζεται όμως να μαλώνουμε. Ο καθένας κρατάει τις θέσεις του και προχωρούμε. Αλίμονο αν συμφωνούσαμε σε όλα.

Με εκτίμηση και αγάπη.

Υ.Γ. Γιατρέ, θα σε παρακαλέσω να αναθεωρήσεις την απόφασή σου και να μην αποχωρίσεις από το mathematica, επειδή διαφώνησες με ένα ή δύο ή… μέλη. Αντίθετα, θα έλεγα να μείνεις και να υπερασπιστείς τη γνώμη σου. Όπως είπα και παραπάνω, τα μαθηματικά δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Χρειαζόμαστε ανθρώπους σαν και εσένα, που βλέπουν τα μαθηματικά και από μια άλλη διάσταση, από μία άλλη οπτική γωνία. Είναι τιμή μας να σε έχουμε μαζί μας. Προσωπικά θα στεναχωρηθώ πολύ αν επιμείνεις στην απόφασή σου και αποχωρήσεις.

Αντώνης Κυριακόπουλος
•Ο έξυπνος παραδέχεται •Ο πονηρός δικαιολογείται •Ο βλάκας επιμένει
Άβαταρ μέλους
chris_gatos
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από chris_gatos » Πέμ Ιούλ 09, 2009 2:28 pm

Κύριε Αντώνη

Επειδή αναφερθήκατε σ'εμένα παραπάνω , θα ήθελα να πω μόνο δύο λόγια.
Η παρέμβασή μου , στην κουβέντα περί διαγωνισμών , είχε να κάνει με το άκουσμά της λέξης ''παιδιά'' και μόνο με αυτήν...Έθιξα απλά πως δε θα έπρεπε να είμαστε σκληροί απέναντι τους , αν δεν τα κατάφεραν σε μια αποστολή , σε ένα διαγωνισμό , όπου πάρα πολλοί παράγοντες καθορίζουν το αποτέλεσμα.
Φυσικά και δε γνωρίζω λεπτομέρειες για το στήσιμο της ομάδας , την προετοιμασία της αλλά και την κατάσταση στην Ε.Μ.Ε.
Δε μπορώ να ξέρω για κολλέγια , για ιδιωτικά σχολεία ,όπως σχολιάστηκε εγώ μεγάλωσα δίπλα στη Λαχαναγορά.
Σέβομαι, απεριόριστα τα λεγομενά σας και τα πιστεύω , γιατί συνοδεύονται απο την υπογραφή σας...
Όμως έχω το δικαίωμα και την κρίση να ΜΗΝ λαμβάνω σοβαρά υπ'όψη οποιεσδήποτε καταγγελίες είναι ανυπόγραφες, όσο σοβαρές κι αν είναι αυτές.
Θα προτιμούσα κουβέντα με υπαρκτά πρόσωπα , τα οποία να θίγουν υπαρκτές καταστάσεις.
Όσον αφορά τις οργανώσεις ( MENSA κτλ ) εύχομαι να συνεχίσουν το όποιο έργο τους , στα μέλη τους ψυχική και σωματική ευεξία για ακόμη μεγαλύτερη αύξηση του iq τους .
Εμένα μου αρκεί που ανήκω στους ''μέτριους'' στη νοημοσύνη , αλλά τουλάχιστον εργατικούς.
Τελικά μετά απο όλα αυτά,κατέληξα πως κακώς τα μαθηματικά είναι αντικείμενο διαγωνισμών κτλ. Θα κάνω οτι μπορώ για να τα κάνω πιο φιλικά στον οποιοδήποτε. Αυτή είναι και η μοναδικη μου δέσμευση.

Με αληθινή και απεριόριστη εκτίμηση πρός εσάς, αλλά και όλα τα ενεργά μέλη του mathematica.
Eυχαριστώ πολύ, καλό μεσημέρι σε όλους.

Χρήστος Κυριαζής
Άβαταρ μέλους
Ραϊκόφτσαλης Θωμάς
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ραϊκόφτσαλης Θωμάς » Πέμ Ιούλ 09, 2009 3:18 pm

Καλησπέρα σε όλους.

Ένας από τους δυνατούς ορισμούς του ανθρώπου είναι:
ένα αντικείμενο που δέχεται ατομικά την ικανότητα να προσδίδει στον εαυτό του συλλογικά εξουσίες.
Όντας ικανοί να δώσουμε στους εαυτούς μας εξουσίες που η φύση δεν μας παρέσχε, έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε τη σκυτάλη από αυτήν.

Όμως το mathematica και αυτοί που το απαρτίζουν δεν είναι η φύση και σκυτάλη δεν έχουν, και επειδή οι περισσότεροι Μαθηματικοί δεν μπορούν το υπερφίαλο με τίποτα (ο μαθηματικός διακρίνεται από ταπεινότητα, με την έννοια, δεν γνωρίζω τίποτα, εμπρός λοιπόν για να καταλάβω να κατανοήσω), ο νέος φίλος μας Α.Σ με τη πρώτη του παρουσία έκανε κάποια σημαντικά λάθη, αφού στο σύστημα αξιωμάτων στο οποίο στηρίχτηκε για να υποστηρίξει τις απόψεις του, προκάλεσε αντίδραση, όχι για την αντίδραση, αλλά για το υποβόσκον υπερφίαλο, που για τους περισσότερους από εμάς είναι εξόχως διακριτό μέγεθος και μας προκαλεί μια σχετική όχληση.
Θα μπορούσα να αναλύσω του πόσο μεγάλη προσπάθεια κάνει σε όλη του τη ζωή ένας μαθηματικός για να μπορεί να αντέχει το «λάθος» των απόψεων των άλλων, αλλά δεν χρειάζεται αφού απευθύνομαι σε μαθηματικούς που με καταλαβαίνουν.
Όλοι μας έχουμε αντιμετωπίσει την «σαφήνεια της ασάφειας» που μας έχει φθάσει πολλάκις στο Αμήν. Ο μαθηματικός είναι σαν το θυσιαστήριο ζώο.
Το θυσιαστήριο ζώο δεν συμμερίζεται τις ιδέες του θεατή για τη θυσία, κανείς δεν το άφησε όμως ποτέ να πει τη γνώμη του.

Ο νέος φίλος μας Α.Σ ήδη θα έχει καταλάβει, ότι οι μαθηματικοί είναι ιδιαίτερα ξεχωριστοί για τους άλλους αλλά πολλοί απλοί μεταξύ τους.

Φίλε μου Α.Σ σε καλωσορίζω στο mathematica, και ελπίζω να κατάλαβες μια ουσιαστική διαφορά «του γνωρίζω και αγαπάω τα μαθηματικά», από «το είμαι μαθηματικός λατρεύω τα μαθηματικά που για μένα είναι τρόπος και φιλοσοφία ζωής».

Κλείνω με μια φράση του Νίτσε:

Ας εισάγουμε τη λεπτότητα και την αυστηρότητα των μαθηματικών σε όλες τις επιστήμες όσο μπορούμε περισσότερο, όχι με την πίστη ότι αυτό θα μας οδηγήσει να γνωρίσουμε τα πράγματα αλλά για να καθορίσουμε την ανθρώπινη σχέση μας με τα πράγματα.
Τα μαθηματικά είναι το μέσο για τη γενική και έσχατη γνώση του ανθρώπου.

Θωμάς Ραϊκόφτσαλης,
ένας που χρόνια τώρα προσπαθεί να καταλάβει τον εαυτό του, τους μαθηματικούς, τα μαθηματικά και προ πάντων τους άλλους.

Η γνώση μας κάνει περήφανους, η σοφία ταπεινούς.
Άβαταρ μέλους
Βασίλης Καλαμάτας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βασίλης Καλαμάτας » Πέμ Ιούλ 09, 2009 4:39 pm

Καλησπέρα σε όλους...

Κύριε Αντώνη επειδή με αναφέρατε, θα ήθελα να πω, όπως και ο Χρήστος, μόνο μια κουβέντα..
Μπορείτε να μου πείτε στα δύο μηνύματα που έχω δημοσιεύσει σε ποιό σημείο όπως γράφετε

....διατυπώνετε την γνώμη σας και μάλιστα δημόσια για κάτι που ,όπως λέτε οι ίδιοι , δεν γνωρίζετε;». Δεν πάει στο μυαλό σας ότι τα πράγματα μπορεί να μην είναι, όπως τα φαντάζεστε;

Μήπως αντί για αυτό που ισχυρίζεστε, έγραψα...
Θα παρακαλούσα λοιπόν κάποιον που γνωρίζει, αν είναι δυνατό, να μας εξηγήσει τη διαδικασία επιλογής και κυρίως ποιός είναι ο σκοπός και η φιλοσοφία των παιδιών που στέλνουμε στους διεθνείς διαγωνισμούς, να μας διαφωτίσει...
Είναι η συμμετοχή, η αποκομιδή μεταλλίων, η συλλογή εμπειριών, η επίτευξη της πρωτιάς που θα επιβεβαιώσει την ομαλή λειτουργία του εκπαιδευτικού μας συστήματος, η πρωτιά που θα μας επιτρέψει να αισθανθούμε εθνικά και γεννετικά υπερήφανοι απέναντι στους άλλους λαούς?????

Αν προκύπτει από τα γραφόμενα μου διατύπωση γνώμης, τότε ζητάω δημόσια συγγνώμη, αν όμως όχι....

Με απέραντο σεβασμό και φιλική διάθεση προς το πρόσωπό σας....

Υπάρχουν γέφυρες στη ζωή που περνάς και γέφυρες που καις....
zorba_the_freak

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zorba_the_freak » Πέμ Ιούλ 09, 2009 5:34 pm

Νομίζω ότι το θέμα πρέπει να τελειώσει κάπου εδώ,,,

Υπάρχουν κάποιοι που λένε τα πράγματα όπως είναι, και κάποιοι οι οποίοι ενώ ξέρουν, απλά κάνουν πως δεν ξέρουν. Δεν έχει νόημα η περαιτέρω κουβέντα...Αγαπητέ d4rk_sun, μείνε μαζί μας. Κάποιοι σε στηρίζουν εδώ.

Άβαταρ μέλους
MarKo
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από MarKo » Πέμ Ιούλ 09, 2009 7:14 pm

Α.Κυριακόπουλος έγραψε:• Γνωρίζω περίπτωση μαθήτριας, που όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα σε κάποιο διαγωνισμό της εταιρείας, δεν ήταν στους επιτυχόντες. Αλλά σε λίγες ημέρες άλλαξαν τα αποτελέσματα και ήταν και αυτή στους επιτυχόντες.
Γεια σας ,
Δεν έχω πάρει μέρος σε διαγωνισμούς της εμε και μου δημιουργείται το εξής ερώτημα ,ίσως αφελές :
Για ποιο λόγο να αλλάξουν τα αποτελέσματα σε ένα τέτοιο διαγωνισμό ;
Τι κερδίζει κάποιος με το να είναι στους επιτυχόντες και μάλιστα δυο συνεχείς χρονιές;

Μα αν ήθελε η ΕΜΕ να συμμετέχουν συγκεκριμένα άτομα στις Ολυμπιάδες μπορούσε να κάνει το εξής απλό:
Πόσες θέσεις υπάρχουν ; 5. Άρα από τους πέντε οι τρεις θα βγουν από τους διαγωνισμούς ,οι υπόλοιποι δυο θα είναι οι δικοί μας.Για ποιο λόγο να μπει στην διαδικασία νοθείας βαθμολογίας; Θα είχε ηθικό ή οικονομικό όφελος αυτή η πράξη;

Φιλικά ,
Μάριος Κ.

Μάριος
''Διάλεγε πάντα τον καλλίτερο δρόμο,όσο κι αν δύσκολος μοιάζει, η συνήθεια γρήγορα θα τον κάνει εύκολο κι ευχάριστο'' - Πυθαγόρας.
"Anyone who has never made a mistake has never tried anything new." - Albert Einstein.
Άβαταρ μέλους
nsmavrogiannis
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nsmavrogiannis » Πέμ Ιούλ 09, 2009 8:57 pm

Αγαπητέ φίλε Αντώνη Κυριακόπουλε
1) Η επικοινωνία μας στο mathematica στηρίζεται σε κείμενα και έχει σημασία η ανάγνωση τους να γίνεται με κάποια προσοχή. Πουθενά στο κείμενο μου δεν αναφέρθηκα στους διαγωνισμούς της ΕΜΕ. Αν επιμένεις να ισχυρίζεσαι το ενάντιο δεν έχεις παρά να μου υποδείξεις το σημείο. 'Ετσι απλά.
Για το θέμα της διενέργειας των διαγωνισμών της ΕΜΕ έχω μία γενική εικόνα, όχι καλή, αλλά δεν μπορώ να τεκμηριώσω την γνώμη μου. Γιαυτό ανέφερα και στην απάντηση μου στον κ. Α.Σ. επι λέξει τα εξής: "Και δεν εννοώ κάποιες από τις αιτιάσεις για τον διαγωνισμό που ίσως σε ένα δύο σημεία μπορεί και να συμφωνούμε.". Ο πολύ εκτενής αντίλογος μου εστιάσθηκε στην διατυπωθείσα άποψη "Η μαθηματική σκέψη είναι ένα νοητικό χάρισμα το οποίο κατά 90% υπάρχει έμφυτο και κατά 10% καλλίεργειται (καθαρά δηλαδή η απόκτηση των απαιτούμενων τεχνικών γνώσεων)." και στα παρελκόμενα της.
2) Μπορεί να μην γνωρίζω το ζήτημα των διαγωνισμών αλλά άλλες όψεις της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας σε πρόσωπα και πράγματα τις γνωρίζω πολύ καλά.. Μία γνώμη έχω εκφράσει σε άλλο θέμα (ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Η Ε.Μ.Ε.: viewtopic.php?f=40&p=7325#p7325 ). Ωστόσο είμαι πολύ επιφυλακτικός με την μεταφορά διενέξεων που έχουν σχέση με την Μαθηματική Εταιρεία στο mathematica. Όχι γιατί το θέμα δεν με ενδιαφέρει. Αλλά γιατί φοβάμαι ότι άδηλες βλέψεις, αντιπαλότητες και συμφέροντα που έχουν σχέση με τα πράγματα της ΕΜΕ μπορούν αν μεταφερθούν στο mathematica και μάλιστα με ένα αήθη (δείγμα: Ε.Μ.Ε ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ Ή ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Ε.Μ.Ε, viewtopic.php?f=40&p=4530#p4530) τρόπο που ενθαρρύνεται από την ανωνυμία. Όποιος διακαώς θέλει να αναμορφώσει την ΕΜΕ, την εκπαίδευση, την κοινωνία κ.τ.λ. και μας ψέγει για την αδράνεια μας ας βάλει και την υπογραφή του. Ίσως και τον ακολουθήσουμε.
3) Μα δεν απάντησα για τους διαγωνισμούς.
4) Ακριβώς επειδή τα Μαθηματικά, η Γνώση θα έλεγα, δεν είναι ιδιοκτησία κανενός εδώ στο mathematica μιλάμε ανοικτά γι αυτά. Μάλιστα συζητάμε υπομονετικά άνθρωποι με διαφορετικές γνώσεις, πείρα, καταβολές. Δεν είπαμε ποτέ σε κανένα "από τα γραφόμενα σου φαίνεται το νεαρό της ηλικίας, ίσως σπουδάζεις ακόμα, φρόντισε να ενημερώνεσαι καλύτερα" ούτε "δεν έχεις αντιληφθεί ότι...".
5) Μα φυσικά Αντώνη μου μπορεί να μην βλέπουμε σωστά κάποια πράγματα. Ωστόσο δεν επιτρέπω σε ΚΑΝΕΝΑ τιμητή με ανασηκωμένο το δάχτυλο, σε ένα πληθυντικό που εμμέσως περιλαμβάνει και εμένα, να λέει "Τα μαθηματικά όμως είναι μια όαση νόησης ανάμεσα στην παθητικότητα των άλλων αντικειμένων και οφείλετε να τα έχετε κρατημένα εκεί ψηλά, που τους ανήκει."
6) Αντώνη εδώ δεν συμφωνούμε. Είναι μεγάλη κουβέντα και έχω γράψει αυτές τις μέρες αρκετά. Θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε όπως την άλλη φορά με ρητινίτη, ζύθο ή άλλα οινοπνεύματα. Αλλά βλέπω ο φίλος μας ο Θωμάς Ραϊκόφτσαλης δεν οργανώνει τίποτε και πρέπει να το αναλάβει άλλος.
7) Η υπεράσπιση του IQ εδράζεται σε αξίες που μερικές είναι διαφορετικές από αυτές που υποστηρίζω. Το ότι έχει γίνει αποδεκτό κάπου δεν μου λέει τίποτε. Το ότι έχει γίνει αποδεκτό από κάποιους επιστήμονες ούτε αυτό μου λέει τίποτε. Η ιστορία της επιστήμης είναι γεμάτη από φρικαλέα πράγματα που ήσαν αποδεκτά από επιστήμονες. Συμβαίνει όμως η, φαιά κατά τη γνώμη μου, ιδεολογία του ΙQ, περιβαλλόμενη από ένα επιστημονικό λούστρο, να πολιορκεί, αραιά και που είναι αλήθεια, την πολύπαθη εκπαίδευση μας. Γράφοντας τον αντίλογο περισσότερο είχα στο μυαλό μου τους συναδέλφους που διδάσκουν. Και που συχνά νοιώθουν αμήχανοι όταν αντιμετωπίζουν παιδαγωγούς που πλασάρουν τις ιδέες του ΙQ. Δεν είναι τυχαίο ότι το διαβόητο τεστ δεξιοτήτων που ήθελε να περάσει ο Αρσένης δεν δέχθηκε επαρκή αντίλογο. Απλώς δεν έμεινε γιατί κατέρρευσε το όλο εγχείρημα της λεγόμενης μεταρρύθμισης Η Ελληνική εκπαίδευση για να ορθοποδήσει χρειάζεται συνεννόηση, αξιωσύνη, εργασία, ικανή ηγεσία, πειθαρχία και απαγκίστρωση από τον κομματισμό. Το τελευταίο που χρειάζεται είναι ψυχομέτρες που να προδιαγράφουν το μέλλον.

Και με την δική μου εκτίμηση και αγάπη.

Μαυρογιάννης

Αν κανείς δεν ελπίζει, δεν θα βρεί το ανέλπιστο, οι δρόμοι για το ανεξερεύνητο θα είναι κλειστοί.
Ηράκλειτος
d4rk_sun

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από d4rk_sun » Πέμ Ιούλ 09, 2009 9:07 pm

Καλησπέρα.

Νιώθω ότι τιμάει όλους η παρουσία χρηστών που ανταποκρίθηκαν εξ ολοκλήρου στο κυρίως και φλέγων ζήτημα : αυτό των διαγωνισμών και των σχετικών με αυτούς διαδικασιών. Χρηστών που επικεντρώθηκαν στη ρίζα του προβλήματος, στα αναφερθέντα περιστατικά που αποδεικνύουν τα μεγάλα ηθικά, εν τέλει, κενά του συστήματος.

Θα αναφερθώ εν τάχει στο ζήτημα νοημοσύνη, καθώς μετά το "τελευταίο" μου μήνυμα, ακολούθησαν και άλλα σχετικά με αυτό.
Το λογοτεχνικό αριστούργημα του κ. Μαυρογιάννη μοιάζει, δυστυχώς, κενό επιχειρημάτων, καθώς αν προσέξει κανείς, επικαλείται βιβλία, της δεκαετίας του '80, 20 έως και 30 περίπου χρόνια πριν. Ελάχιστα πίσω από τις χρονολογίες τις οποίες επικαλείται ο κ.Μαυρογιάννης, τοποθετούνται διαγνώσεις του τύπου "Πάτησε τον ίσκιο του", "Του ήρθε Ταμπλάς". Μιλάμε για τόσο προχωρημένα στάδια της ιατρικής επιστήμης, όταν ακόμα νευρολογία και ψυχιατρική ήταν μια οντότητα ως ειδικότητα, διάρκειας 5 ετών και τώρα είναι δύο, από 5 έτη έκαστη και σύντομα ίσως, λόγω εξελίξεων, περάσουν στα 6 έτη. Δεν θέλω να επεκταθώ άλλο παρόλο που θα μπορούσα, καθαρά για λόγους ευγένειας.

Δεν με ενοχλεί η διαφωνία, γιατί οι διαφωνίες στη διάρκεια της ζωής μου με δίδαξαν και συνεχίζουν να με διδάσκουν και να με κάνουν καλύτερο, άνθρωπο και επαγγελματία (είναι ίσως νωρίς να διεκδικήσω τον τίτλο του επιστήμονα).
Με ενοχλεί όμως η άκριτη, χολώδης και του εκ ασφαλούς διοχετευόμενη κακεντρέχεια. Σεβαστή η άποψη σας, άλλη από την δικιά μου, αναίτια όμως η επίθεση.

Παρακαλώ να περάσουμε στην ουσία του ζητήματος, για το οποίο και ξεκινήσαμε. Γιατί στα υπόλοιπα ζητήματα, όποιος και αν έχει δίκιο ή άδικο, ένα μένει : ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΝΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ.
Όποιας πολιτικής, κοινωνικής, φιλοσοφικής τάσης και αν είμαστε υποστηρικτές/εκπρόσωποι, ένα πράγμα δεν αλλάζει : ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΝΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ.

Παρακαλώ λοιπόν να αφήσουμε οτιδήποτε άλλο στην άκρη, και ας πούμε και μια κουβέντα λιγότερη, και ας περάσουμε επιτέλους, όσοι θέλουμε, γνωρίζουμε ή ενδιαφερόμαστε, στο ζήτημα για το οποίο βρισκόμαστε στην εν λόγω θεματική ενότητα.

Τόσο τα περιστατικά που έχω αναφέρει, όσο και αυτά που ανέφερε ο κ. Κυριακόπουλος αποτελούν το μεγάλο πρόβλημα της Ε.Μ.Ε. : Αναξιοκρατία και σχέσεις συμφερόντων στην επιλογή των ομάδων. Επί σειρά ετών, αδικώντας ή ευνοώντας σειρές μαθητών. Εξ όλων αυτών προκύπτουν και οι ιδιαίτερα χαμηλές επιδόσεις στους διεθνείς διαγωνισμούς, εξ όλων αυτών όμως προκύπτουν και οι εδώ διαμαρτυρίες γιατί πολύ απλά ξέρουμε ότι μπορούμε και παραπάνω, και απλά οι επιλογές μας το στερούν αυτό.
Όσον αφορά τα παιδιά και το αν είμαστε άδικοι ή όχι απέναντι τους, όσα βρίσκονται ορθώς εκεί που βρίσκονται, αναγνωρίζουν και το ορθό των τοποθετήσεων μας και δεν στεναχωριούνται. Όσα βρίσκονται εκεί που βρίσκονται λόγω της μεγαλομανίας των γονέων τους, των συμφερόντων των σχολείων τους και ό,τι άλλο, ας καταλάβουν.
Προτιμώ να μην στεναχωρήσω και να στηρίξω παιδία στα οποία άδικα δεν δόθηκε καν η ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο και τις γνώσεις τους.
Η Ρουμανία είναι δυσαρεστημένη με την 1η θέση και τους 4 διαγωνισμούς που διεξάγει σε τελικό επίπεδο για να επιλέξει την ομάδα της, ενώ εμείς τα ....βολεύουμε όλα με 1 διαγωνισμό, και αυτόν, για τα μάτια του κόσμου. Στημένα θέματα, στημένες θέσεις.

Marko, η απόκτηση μεταλλίων εξασφαλίζει την είσοδο στο πανεπιστήμιο.

Όσο για το κοινωνικό και ηθικό όφελος των διαμορφωτών της ομάδας, θα επαναλάβω περιληπτικά :
- Γονείς χορηγοί σε εκδηλώσεις της Ε.Μ.Ε.
- Καθηγητές και σχολεία που προωθούν μαθητές τους για απόκτηση φήμης και επέκτασης του εύρους πελατείας.
- Κοινωνικές δοσοληψίες και διασυνδέσεις, οι οποίες τοποθετούν ορισμένους σε τροχιά πανεπιστημιακής καριέρας κ.ό.κ.

Μπορούμε να συζητήσουμε κάτι πάνω σε όλα αυτά; Μπορούμε να προτείνουμε κάτι ώστε να καθαρίσει το τοπίο; Αυτό είναι το ζητούμενο, αυτό θα προάγει και το πνεύμα και το ήθος και την επιστήμη.

Ευχαριστώ,
Α.Σ.

Άβαταρ μέλους
Ραϊκόφτσαλης Θωμάς
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ραϊκόφτσαλης Θωμάς » Πέμ Ιούλ 09, 2009 10:13 pm

d4rk_sun έγραψε:Καλησπέρα.

......
Δεν θέλω να επεκταθώ άλλο παρόλο που θα μπορούσα, καθαρά για λόγους ευγένειας.

Δεν με ενοχλεί η διαφωνία, γιατί οι διαφωνίες στη διάρκεια της ζωής μου με δίδαξαν και συνεχίζουν να με διδάσκουν και να με κάνουν καλύτερο, άνθρωπο και επαγγελματία (είναι ίσως νωρίς να διεκδικήσω τον τίτλο του επιστήμονα).
Με ενοχλεί όμως η άκριτη, χολώδης και του εκ ασφαλούς διοχετευόμενη κακεντρέχεια.
Ευχαριστώ,
Α.Σ.
Αρκετά, η ανοχή μου εξαντλήθηκε.

Θα σε αντιμετωπίσω με τα δικά σου όπλα Σ.Α αν και το Α.Σ σου πάει καλύτερα.
Τελικά, όποιος και να είσαι , και όπως και να λέγεσαι , οι προθέσεις σου δεν είναι παρά να αυτοπαρουσιαστείς και να κάνεις την επίδειξή σου. Ε! λοιπόν το έκανες. Τι βγήκε τελικά;

Εμείς καταλάβαμε το άκρατο εγώ σου, εσύ δεν κατάλαβες τίποτα; Το μόνο που κάνεις είναι να αποδίδεις στον εαυτό σου πλεονάζουσες αξίες. Αυτά στην όποια υπηρεσία σου.

Προσωπικά με ενοχλεί αφάνταστα η δική σoυ άκριτη, χολώδης και του εκ ασφαλούς διοχετευόμενη κακεντρέχεια,
η ανύποτη υποκρισία, η αμετροέπεια και ειρωνεία.
Δεν μπήκες καθόλου στη διαδικασία να καταλάβεις (αναρωτιέμαι αν μπορείς) τι σου λέει ο εκπληκτικός ΑΝΘΡΩΠΟΣ Νίκος Μαυρογιάννης.
Κρίμα που είσαι μέλος (έτσι μας λες) της ΜΕΝΣΑ.

Εδώ δεν κρύβεται κανένας.
Εσύ γιατί μας κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία.
Απορώ με κάποια μέλη μας που δεν κατάλαβαν τα όσα είπε ο Νίκος με περισσή ευγένεια θα έλεγα.
Θωμάς Ραϊκόφτσαλης
Υ.Γ
Αν οι διαχειριστές δεν συμφωνούν με την τοποθέτησή μου, η λύση υπάρχει χωρίς εμένα.

Η γνώση μας κάνει περήφανους, η σοφία ταπεινούς.
Άβαταρ μέλους
grigkost
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από grigkost » Πέμ Ιούλ 09, 2009 10:59 pm

Κύριοι,

επειδή ειμαι βέβαιος ότι ο καθένας από όσους συμμετείχαν έως τώρα στήν Δημόσια αυτή Συζήτηση έχει ακόμα περισσότερες γνώσεις καί καλύτερα επιχειρήματα επί τών σοβαρών θεμάτων πού θίχτηκαν έως εδώ καί

επειδή είμαι, επίσης, βέβαιος ότι σέ ψυχραιμότερη ατμόσφαιρα κάποιοι χαρακτηρισμοί θά εξέλειπαν

ΚΛΕΙΔΩΝΩ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ τήν συζήτηση αυτή μιάς καί, επιπλέον, ότι υπήρχε νά γραφεί σέ μιά πρώτη φάση έχει γραφεί.

{\color{dred}\Gamma\!\rho\,{\rm{H}}\gamma\varnothing\varrho{\mathscr{H}}\varsigma \ {\mathbb{K}}\,\Omega\sum{\rm{t}}{\mathscr{A}}\,{\mathbb{K}}\!\odot\varsigma
Κλειδωμένο

Επιστροφή σε “Άλγεβρα - Θεωρία Αριθμών - Συνδυαστική (Juniors) - Παλαιότερες Συζητήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης